Diskuze a otázky - sionizmus aneb proc rict ne

úvodní strana | aktualizovat | dolů

uživatel eliminován | 24. 12. 2006, 05:18:22 |

http://www.novinky.cz/special/izrael/1.html
tymto bych rad vsetky anarchisty ,levicaky,humanisty a jim podobne pozadal o precteni tohodle clanku a uvazovani zejmena skuste popremejslet nad touhle casti clanku.......

-Ekonomická situace původních obyvatel, zejména rolníků, se zhoršovala, skončili často ve slumech, protože Židé zaměstnávali přednostně své souvěrce.

todle nejsou pravicacky kydy sou to fakta

je v poradku kdyz zidi prijdou na uzemi jinych obyvatel a zaberou jejich stat?
nedeje se tak trosku to same v dnesnich vlnach barevnych pristehovalcu do europy?
proc je spatne nazyvat veci pravym jmenem?
proc mame v mene humanizmu zavirat oci pred holima faktama?
kdyz mate trn v pate a rana se vam zapaluje taky se tvarite ze tam neni aby ostatni nevideli ze krivate?

reagovat

TAK JAK TO SVAMA JE?

V anketě hlasovalo celkem 53 uživatelů

V diskuzi je 628 příspěvků a shlédlo ji 2373 uživatelů .

předchozí | 0 | 30 | 60 | 90 | 300 | 600 | další

Pro přidání komentáře musíš být přihlášen(a).

uživatel eliminován | 24. 04. 2007, 10:34:19

Tady je ten původní stažený článek:
http://eretz.cz/content/view/755/71/

uživatel eliminován | 24. 04. 2007, 10:10:48

Jsou Izraelci krvelační?

Zkuste to někde napsat, pokud si to náhodou myslíte. Dopadnete jako paní Pašková, která na stránky mladých konzervativců umístila článek s tímto titulkem, ovšem bez otazníku. Ten článek už tam není. Paní Pašková sice říká, že za ním stojí, a že stáhnout jej by znamenalo jakési odvolání jeho obsahu, ale... Nakonec jej stáhla přeci a vysvětlila to obranou proti jeho zneužití na webech nedemokratických spolků.


tady
http://konzervativci.cz/praha15/strana.php?odkazy=odkazy1&file=clanek18


Stojí za to poukázal na jeden odstavec nového článku paní Paškové. Ten nový článek nahrazuje ten původní s tím výbušným titulkem. V tom odstavečku se praví:

Když jsem jako nadpis jednoho z odstavců v článku uvedla "Nejen krvelační, ale i pomstychtiví", jednalo se o snahu o úderný titulek, který by vystihnul následný obsah odstavce. Netušila jsem, jak blízko jsem se ovšem dostala k realitě. Dovolím si citovat z dopisu klubu Peace for Israel: "Oznamujeme vám (dopis stejného změní odesíláme v těchto dnech i předsedovi ODS Topolánkovi), že po přečtení článku paní Paškové o státu Izrael a o Židech, jste ODS připravili o velmi početnou skupinu voličů a rovněž o řadu významných sponzorů."

Nevím, jak vám, ale mně to zní jako vyhrůžka. Připravili o „řadu významných sponzorů“? Hm. Kde jsem jen podobné praktiky zaznamenal? Aha, už vím. To mi zní podobně, jako když si AIPAC kupuje americké politiky.

I další reakce na článek paní Paškové jedou v tradičních a tisíckrát ověřených kolejích. Paní Pašková se dozvěděla, že je „levičák“, „nácek“, „antisemita“ a také „tupá pitomá kráva“. Čili nic objevného. Kromě té tupé, pitomé krávy mám tu čest honosit se stejnými tituly už nějaký ten pátek.

Robert Fisk v USA dostává za své komentáře podobná čestná označení a ještě některá jiná, vyplývající z odlišného stylu anglických nadávek, jako např. mother-fucker. I smrtí mu kdosi vyhrožuje. Když jsme u těch nadávek a vyhrůžek, z nichž skoro každá se kvalifikuje nejméně na urážku na cti, je kouzelné, že orgány činné v trestném řízení nikdy ani neodhalí, ani nepotrestají jejich autory. Ti se vždycky záhadně vypaří. Ostatně nutno přiznat, že jen málokdy bývá po nich pátráno. Policejní a trestní složky mívají mnohem důležitější úkoly, jako např. odposlouchávat, unášet, soudit a věznit revizionisty.

Ale nemyslete si, já to nezpochybňuji. Chci říct, že ten antisemitismus nezpochybňuji. Zcela jistě tady je. 31. března nějací nenávistní antisemité vypálili židům v New Yorku synagogu plus byt, který nad tou synagogou byl, a který patřil jednomu z židů. Naštěstí byla budova prázdná, ale škody jsou citelné. Pachatel se dosud nenašel.
A jiní nenávistní antisemité začali dokonce na webu publikovat jména a adresy židů z té synagogy spolu s návrhy, co by se jim mělo udělat. A nebylo to nic pěkného. Co se toho posledního týče, totiž publikování jmen a adres židů spolu s návrhy, jak s nimi zatočit, tak zde se ví přesně, kdo to dělá, neboť dotyčný se neskrývá. Organizace za to odpovědná se jmenuje Jewish Defense League (JDL). A židé, které tato organizace pronásleduje, se hlásí k hnutí Neuterei Karta. Jim ostatně patřila i ta vypálená synagoga. Takže ano, antisemitismus tady je a bere na sebe čím dál hnusnější podobu teroru.

Abych se vrátil nápisu článku, zda jsou Izraelci krvelační. Možná má na to paní Pašková už hotový názor, nevím, jak říkám, původní článek jsem nečetl. Ale myslím si, že odpověď není tak jednoduchá. To ostatně dokládají některými svými výroky, které se dostaly na veřejnost. (Například: „Milion Arabů nemá cenu jednoho židovského nehtu.“ - Rabín Yaakov Perrin, NY Daily News, 28. února, 1994, str.6. Nebo: „Naše rasa je panská rasa. My jsme bohy této planety. Lišíme se od ostatních méněcenných ras asi tak jako se ony odlišují od hmyzu. Vlastně, ve srovnání s naší rasou, všechny ostatní rasy jsou šelmy a zvěř, v nejlepším případě dobytek. Dalo by se říci, že jsou lidský odpad. Naším osudem je vládnout nad méněcennými rasami. Budeme vládnout našemu pozemskému království železnou rukou. Masy nám budou líbat nohy a budou nám otrocky sloužit.“ - bývalý izraelský ministerský předseda Menechem Begin.)


!400! http://www.zvedavec.org/clanky_2016.htm

uživatel eliminován | 21. 04. 2007, 09:21:08

prema_van_smuuf - klidne

prema_van_smuuf

prema_van_smuuf | 21. 04. 2007, 03:53:23 | více příspěvků | napsat uživateli

ježiiiiš táhni s tim do prdele!102!

uživatel eliminován | 21. 04. 2007, 03:02:23

!383!!383!!383!

uživatel eliminován | 21. 04. 2007, 02:57:17

YOPA du bist auch ein Berliner, nicht wahr? !898! !121!

uživatel eliminován | 12. 04. 2007, 19:11:58

pětka: !1358!!1358!!1358!

krásnej článek!1350!

když už jsme u toho antisemitismu, nejlepší na tom je to, že jsou z něj nejčastěji obviňování arabové
(většina prokazatelní semité), kteří takto hanobí židy, o jejichž semitském původu lze zhruba z 70%
hoooodně pochybovat!811!

YOPA

YOPA | 12. 04. 2007, 16:04:08 | více příspěvků | napsat uživateli

Ich bin Jude und wen ist mehrer?!1278!!670!

uživatel eliminován | 12. 04. 2007, 16:04:08

tak jeslit chces resit tohle nan libku tak jenom proto pac vis ze patris mezi jedno procento ktery vo tom aspon neco vi, takze si zas vodmachruj pryc!11!

uživatel eliminován | 12. 04. 2007, 16:01:27

petka: to jsou strašný nuly !511!

uživatel eliminován | 12. 04. 2007, 16:00:52

http://www.icej.cz/

Nevím jestli jste někdo viděli tenhle web, ale to je neuvěřitelný. Například definice antisemtismu, ta stojí za to:

DEFINICE ANTISEMITISMU FRA Evropské unie a OSCE

„Antisemitismus je určitý způsob vnímání židů, který lze vyjádřit jako nenávist vůči židům. Slovní a fyzické projevy antisemitismu jsou zaměřeny proti židovským nebo nežidovským osobám nebo jejich majetku, proti institucím židovské komunity a náboženským zařízením.“

Podobné projevy mohou být namířeny také proti Státu Izrael, vnímanému jako představitel židovské pospolitosti. Antisemitismus běžně obviňuje židy ze spiknutí s cílem poškodit lidstvo a je často používán k obviňování židů z toho, že „se právě něco nedaří“. Antisemitismus se objevuje v proslovech, textech, vyobrazeních a aktivitách, kde využívá zlomyslné stereotypy a záporné charakteristické vlastnosti.

Příklady dnešního antisemitismu ve veřejném životě, médiích, ve školách, na pracovištích a v náboženských kruzích mohou po zohlednění celkového kontextu být i když ne jen:

Podněcování, podpora či ospravedlňování zabíjení židů či ublížování židům ve jménu radikální ideologie či extrémního náboženského postoje

Obviňování z prolhanosti, dehumanizace, démonizace, prohlášení o jednotlivých židech (či židovstvu jakožto jakési kolektivní moci) založená na stereotypech. Zejména, avšak nikoli pouze, mýty o světovém židovském spiknutí nebo židech kontrolujících média, ekonomii, vládu a jiné společenské instituce.

Obviňování židů, jakožto pospolitosti, z odpovědnosti za skutečné či smyšlené chyby a špatnosti zaviněné židovským jedincem či skupinou židů či dokonce ne-židy.

Popírání existence, rozsahu, způsobu provedení (např. plynové komory) a účelu genocidy židů německými nacisty, jejich podporovateli a komplici během 2. světové války (Holocaust).

Obviňování židů, jakožto pospolitosti, či státu Izrael z vymyšlení či zveličování Holocaustu .

Obviňování židovských občanů z větší loajality ke státu Izrael nebo z upřednostňování domnělých priorit mezinárodního židovstva nad zájmy svého vlastního státu.

Jako příklady antisemitských projevů vztahujících se k státu Izrael po zohlednění celkového kontextu patří i když ne jen:

Popírání práva židovské pospolitosti na sebeurčení. Například tvrzením, že existence Státu Izrael je rasistický počin.

Vytváření dvojích standardů tím, že se vyžaduje jednání neočekávané a nevyžadované od žádného jiného demokratického státu

Používání symbolů a vyobrazení asociovaných s klasickým antisemitismem (např. obviňování židů z vraždy Ježíše nebo pošpinění krve) k charakterizování Izraele či Izraelců.

Přirovnávat současnou izraelskou politiku s nacistickou

Považovat židy kolektivně zodpovědné za akce státu Izrael

Nicméně, kritika Izraele, podobně jako kritika vůči jakémukoli jinému státu, nemůže být považována za antisemitismus.

Antisemitské projevy jsou trestným činem, když jsou tak definovány zákonem (např. v některých státech popírání Holocaustu či distribuce antisemitských materiálů)

Trestné činy mají antisemitský podtext ve chvíli, kdy je cílem útoku, až už osoba či majetek – objekty, školy, místa bohoslužeb a hřbitovy – vybraný proto, že je či je vnímán jako židovský či s židy spojovaný.

Antisemitská diskriminace je upírání židům příležitostí či služeb dostupných ostatním a je v mnohých zemích nelegální.

!663!

uživatel eliminován | 5. 04. 2007, 20:47:16

nic nove krom dobreho linku se neobjevilo

uživatel eliminován | 2. 04. 2007, 13:39:14

Kdopak úkoluje naše politiky?
http://www.sionismus.cz/rs/article.php?id=371
!1421!

uživatel eliminován | 30. 03. 2007, 22:01:32

podte se hadat je to tak romanticke!585!

uživatel eliminován | 30. 03. 2007, 22:01:10

ja ze plynovod je uzavren!383!

uživatel eliminován | 30. 03. 2007, 22:00:54

to ste vsetci umreli?

uživatel eliminován | 27. 03. 2007, 17:32:48

http://www.youtube.com/watch?v=ulhx36UcXmI
a na cestu vam tu necham jeden link pan tam tak zauabvne rozprava o techhle ruznych vecech ze se clovek nekdy vali na zemi ale kopu faktou rika pravdu tak na to hodte oko jen musite byt registrovany /nemyslim partnerstvo!383!/

uživatel eliminován | 27. 03. 2007, 17:29:28

ale ted uz sup renousek do prace at maj zidi za co zrat

uživatel eliminován | 27. 03. 2007, 17:25:42

ale spatky k tematu abych tu z toho nedelal dalsi hudebni diskuzi nebo nedej boze seznamku!2!

uživatel eliminován | 27. 03. 2007, 17:22:44

no dobre dobre panove beru spatky ja jen nikdy tydle jecaky ,heloween a podobne nikdy nak nemusel teda az na iron maiden..kazdy ma to svoje no taky nikoho v podstate netlacim do Bjork!383!

uživatel eliminován | 27. 03. 2007, 16:19:56

no to jejich vytahování taky nemusim, ale ten eric adams má fakt hustej hlas...
a song kill with power je vééélmi slušnej!2!!1001!!1001!!1001!!1001!!1001!!1001!!1001!!1001!


!969!

uživatel eliminován | 27. 03. 2007, 11:04:57

skarface Manowar - Heil and Kill - to je třeba dobrej flák. !118!!1258!!1258!!1258!!400!

uživatel eliminován | 26. 03. 2007, 19:51:18

brasil - MANOWAR STOJI ZA UPLNU PICU!383!

uživatel eliminován | 26. 03. 2007, 19:50:02

Keenah - A TY CO CHODEJ IZRAELCUM A PALESTINCUM KOURIT CURAKY UZ VUBEC NE!572!!383!!797!

uživatel eliminován | 26. 03. 2007, 19:49:02

JitkaDvorakova -HELE VIKINGSKA ZENO ...ZENY NEMAJ CO KECAT DO VOJNOVYCH ZALEZITOSTI MUZU!417!!383!

uživatel eliminován | 26. 03. 2007, 19:44:04

NO POZERAM TAK KOLEM ZE SOM DAVNO NENAVSTIVIL SVOJI DISKUSI A JAK SE NAM TO TU KRASNE POHLO!2!

uživatel eliminován | 26. 03. 2007, 12:33:46

zajímavé.. nebyl by nějaký odkaz?

uživatel eliminován | 26. 03. 2007, 12:27:25

AIPAC (Americko-izraelský výbor pro veřejné záležitosti) měl nedávno výroční konferenci ve Washingtonu. Jewish Telegraph Agency (JTA) oznámila, že to přivedlo vůdce obou stran, Demokratů i Republikánů, k pokleknutí před oltář Izraele.

Žádná jiná lobby není na Kapitolu tak silná jako AIPAC; žádná jiná lobby se ani nepřibližuje jeho síle stojící na dvou politických stranách.

Abyste se nepletli: AIPAC lobuje za cizí zemi a v zájmu cizí země. JTA poukázala na to, že izraelský premiér Ehud Olmert na konferenci promluvil prostřednictvím satelitu a jeho hlavním sdělením podle citátu JTA bylo, že „rovnice prosazovaná těmi, kdo podporují pokračování války, je jednoduchá: bezpečí Izraele si vyžaduje pokračující přítomnost USA v Iráku, a zpochybňování politiky prezidenta Bushe se rovná podkopávání stability Izraele a USA“.

Doufám, že je tedy jasné následující: je to přiznání, že nejmocnější lobby ve Spojených státech, kterou je lobby cizí země, chce, aby byli američtí hoši stále po desetitisících mrzačeni a zabíjeni v Iráku, a chce, abychom stále utráceli nespočetné miliardy dolarů z kapes přetěžovaných daňových poplatníků. A to všechno, samozřejmě, pro Izrael.

Zlověstnější je, že izraelská lobby dnes volá po ještě katastrofálnější válce proti Íránu, po zničující válce, vedle níž by mohla irácká válka vypadat jako cakewalk (americký černošský tanec; pozn. překl.). Hlavní židovští extremističtí architekti války v Iráku, Paul Wolfowitz a Richard Perle, nám dnes říkají, jak nezbytná a proveditelná tato válka je.

Další článek JTA ze středy 14. března s názvem „AIPAC podpořil zamítnutí zákona o válce s Íránem“ se chlubí tím, jak židovská lobby zastavila zákon, který by prezidenta nutil dodržovat Ústavu Spojených států a vyžádat si pro jakoukoliv válku s Íránem souhlas Kongresu!

Citát je zde:
Jewish Telegraphic Agency, středa 14. března 2007
WASHINGTON – lobování AIPAC pomohlo vypuštění jednoho opatření z návrhu zákona, jenž by prezidenta Bushe nutil žádat o schválení války proti Íránu parlament. Několik parlamentních zdrojů potvrdilo, že AIPAC podporoval zamítnutí zákona o výdajích na iráckou válku, který v úterý předložili Demokraté. Tento zákon váže financování na poslední termíny stažení se z Iráku.

AIPAC a několik Demokratů s úzkými vazbami na Izrael řeklo, že tento zákon by prezidenta omezoval v jeho snaze vyvíjet tlak na Írán, aby se vzdal svých údajných plánů na jaderné zbrojení. Jiní tvrdili, že tento zákon prostě jen opětovně stvrzoval ústavní roli Kongresu v procesu vypovídání války, který byl v irácké válce Bushem pravděpodobně narušen.

Takže nejmocnější lobby ve Washingtonu je schopna ovládat Kongres do té míry, že mu brání v uplatňování Ústavy Spojených států, dokumentu, na jehož prosazování každý člen Kongresu přísahá.

Na konferenci AIPAC byli nejmocnější muži a ženy z politiky a vlády Spojených států, a většina z nich má na příjmech z milionů a milionů dolarů na úplatcích od této agentury zahraniční mocnosti značný podíl. Samozřejmě že pro Izrael jsou stovky milionů na úplatcích dobrý obchod – vrátí se mu za to miliardy, ano, miliardy dolarů v rámci zahraniční pomoci pro Izrael. To znamená tisíce dolarů na hlavu pro každého Žida v Izraeli.


http://cz.altermedia.info/ze-zahranici/konference-aipac-ohnisko-zrady_2959.html

uživatel eliminován | 25. 03. 2007, 22:45:28

ani neví kdo jsou manowar a z mýho příspěvku:

´´a jestli tam mluvíš o thorovi a odinovi, přestaň už tolik poslouchat ty manowar, to neni pro holky´´


tak dokonale rozpoznala, že nevim nic o severský mytologii!1358!

uživatel eliminován | 25. 03. 2007, 22:42:50

oomega: Co???!36!!36!!36!

předchozí | 0 | 30 | 60 | 90 | 300 | 600 | další


Přihlášení
 
@libimseti.cz

registrovat se

Klíčová slova

židobyvatelčlánekúzemívsetkystaťpopremejsletslumskustekydtodleanarchistalevičáksituacetohodlefaktumtymtorolníksionizmushumanista

Podobná témata

Moje témata

Pro zobrazení tvých diskuzí se musíš přihlásit.

Oblíbená témata

Pro zobrazení tvých oblíbených témat se musíš přihlásit.

k obsahu ↑