Diskuze a otázky - Máte raději hovězí nebo vepřové ?

úvodní strana | aktualizovat | dolů

NARTEX

NARTEX | 17. 02. 2014, 17:51:07 | příspěvky uživatele | napsat uživateli

Čistým blondýnám a rozeným veganům
se předem ... OMLOUVÁM.

reagovat

Dáte přednost krávě či praseti ??

V anketě hlasovalo celkem 4 uživatelů

V diskuzi je 75 příspěvků a shlédlo ji 1533 uživatelů .

předchozí | 0 | 30 | 60 | další

Pro přidání komentáře musíš být přihlášen(a).

uživatel eliminován | 24. 02. 2014, 18:18:16

Já do něj mlátil paličkou, opláchl ve vodě, na pánev jsem dal olej, maso jsem dal rovnou z lednice, zvedal jsem maso jestli už je a sypal jsem na něj nějakou kokotinu. Asi proto se mi to nikdy nepodařilo.

uživatel eliminován | 24. 02. 2014, 17:31:10

> S.hanelle
pokud pánev váží aspoň 3kila, tak jo.
Jinak je pár dalších zásad pro práci se steakovým masem.
Nemlátit do něj paličkou. Jenom kloubama prstů.

NIKDY NEMÁČET VE VODĚ!!!!! Vykrájený plátky max osušit ubrouskem ale neoplachovat (nevim proč, ale je to tak)

Nelejt olej na pánev, ale na maso (pánev musí mejt rozpálená nejvíc co to jde a pokud by na ní byl olej, kouřilo by to tak, že by přijeli hasiči)

Maso nechat aspoň 2 hodiny odležet v pokojové teplotě.

Jakmile jde maso na pánev, tak nechat, nekvrdlat s ním nezvedat, neobracet. Obracet až po příslušném časovém limitu žádaného stupně propečení.

Nesypat na dobrý maso žádný kokotiny z vitany, avokáda, nebo kotányi. Hrubá sůl a zelenej pepř, všechno ostatní je navíc.



uživatel eliminován | 19. 02. 2014, 17:53:13

> Pansatan
na druhou stranu-špízy a zelenina jsou na ní fantastické!1290!

uživatel eliminován | 19. 02. 2014, 17:48:54

> Pansatan
to zní hezky a ještě líp to bude chutnat!119!..tak pokud máš možnost nakoupit přímo od zdroje tak není o čem přemýšlet že!1268!
Selátka jsou kapitola sama pro sebe!471!
Pánev mám takovou tu litinovou,masivní,čtvercovou,stála něco kolem šestnácti set /mám ji po mém ex,takže druhou jsem nekupovala/ ale z Tescomy není určitě !1268!
Takže závěrem: kvalitní masíčko+kvalitní pánvička-troška zručnosti /a nešetřit na ničem/ =dokonalý steak !428!

uživatel eliminován | 18. 02. 2014, 22:45:05

> Chris.ty kdyz ani jedno tak se k tomu nevyjadruj ,otazka pak neni pro tebe

uživatel eliminován | 18. 02. 2014, 17:11:45

> S.hanelle
to víš, hypermarketový pro běžnou populaci já nekoupim. Pěkně z jihočeský farmy pěkně rovnou ke mně.
A dodavatel už začal dělat i prasátka. Konečně !685!
Btw pokud chceš dělat steaky standardně dobrý, opravdu základ je pánev. A dobrá steaková pánev stojí v litině od 3000,- a v titanu od 5000,-
Levnější nemá cenu kupovat, protože prznit 27 dní stařené maso 420,- Kč za kilo (svíčkovou nepoužívám, protože mi prostě víc šmakuje nízkej roštěnec, nebo ořech) na nějaký náhražce z tescomy je fakt škoda.!884!

uživatel eliminován | 18. 02. 2014, 16:49:01

> Pansatan
!188!

uživatel eliminován | 18. 02. 2014, 12:04:50

to se nedá takhle říct. Obojí je super. Ale každopádně mě to navnadilo na čtvrteční závoz stařeného nízkého roštěnce od mojeho dodavatele.!1256!

Traktorista_Hanz

Traktorista_Hanz | 18. 02. 2014, 02:36:57 | více příspěvků | napsat uživateli

obecně, mám rád zvířátka!11!

SSBN

SSBN | 17. 02. 2014, 23:25:00 | více příspěvků | napsat uživateli

nejradši vepřovou hlavu, pane Kouba!

42.nitram

42.nitram | 17. 02. 2014, 22:58:22 | více příspěvků | napsat uživateli

ja rad jatra, ty rad jatra, on rad jatra, trumpeta !1250!!937!

gwartass

gwartass | 17. 02. 2014, 22:53:59 | více příspěvků | napsat uživateli

Samozrejme hovezi!

Raskoln1kov

Raskoln1kov | 17. 02. 2014, 22:27:35 | více příspěvků | napsat uživateli

Hovězí-well done

Chris.ty

Chris.ty | 17. 02. 2014, 21:57:48 | více příspěvků | napsat uživateli

Ani jedno.

uživatel eliminován | 17. 02. 2014, 21:02:35

No a další věc, na nerezu to asi nejde:
Co ovšem obejít nejde, je pořádná těžká litinová pánev. Osobně jsem pro tu grilovací.

uživatel eliminován | 17. 02. 2014, 21:01:55

Tak problém je asi že se musí dělat na plynu
http://www.receptynadoma.cz/hovezi-steak-steak-z-hoveziho-masa-133

uživatel eliminován | 17. 02. 2014, 20:54:39

> S.hanelle
Tak zůstanu u dušenýho vepřovýho, to umím.

uživatel eliminován | 17. 02. 2014, 20:53:56

Postup znám,jen ta praxe vždycky dopadne jinak než kladně!634! Uvařím všechno ale na steak nemám nervy..se s tím piplat,to nechám chlapovi,nebo restauračka..tak často to zas nepotřebuju !1249!

uživatel eliminován | 17. 02. 2014, 20:46:30

> Velky.prznitel
ty 3 kila si nechej doma a zkoušej,šup.

AlesekBB

AlesekBB | 17. 02. 2014, 20:46:10 | více příspěvků | napsat uživateli

> S.hanelle
Jsem zjistil dobrý způsob zkoušení. Píchneš do něj prstem a když se proboříš skoro až na pánev, tak je to akorát!2! Nejdůležitější je ho ze začátku co nejvíc zprudka orestovat z obou stran, ať se tím šokem zatáhne a nevyteče šťáva. Pak to jenom přikryješ, stáhneš oheň na 1/3 řekněme, sem tam otočíš a maso se vlastně zevnitř uvaří.!1361! A než se zahryzneš, tak necháš pět deset minut ležet na talíři. Mezitím si třeba připravíš přílohu a tak, maso trochu povolí a pak můžeš jenom cedit šťávu mezi zuby.!1134!

uživatel eliminován | 17. 02. 2014, 20:41:04

> S.hanelle
Já do žádných kam nemůžu sám nechodím.

uživatel eliminován | 17. 02. 2014, 20:40:41

> AlesekBB
No to je akorát. Už jsem myslel že začneš že to byla svíčková za 700/kilo.

uživatel eliminován | 17. 02. 2014, 20:36:13

> AlesekBB
chápu postupně 'dopilováváš' techniku!1350! Já mám taky steakovou,ale nemám ráda syrové/krvavé maso,tak jsem ho tam nechala asi moc dlouho!428!

> Velky.prznitel
chce to nějakou trochu lepší restauraci,tam na kvalitní steak není takový problém narazit.

AlesekBB

AlesekBB | 17. 02. 2014, 20:32:25 | více příspěvků | napsat uživateli

> funny-rr
Áha, tak to chápu, že to může být citlivé...
Nádobíčko mám to nejlepší.!1277!!1358!
> Velky.prznitel
Za tři kila masa, ze kterého jsem ten steak dělal, bys dal tak litr...!62!

uživatel eliminován | 17. 02. 2014, 20:29:18

> S.hanelle
Alešek mě nechce pozvat !24!
Koupím 3 kila masa, přijdu k tobě a budeme zkoušet dělat stejky, jednou se to snad podaří.

uživatel eliminován | 17. 02. 2014, 20:28:40

> AlesekBB
když máš to správný nádobíčko!984!
nervy nemám,zatím.To až v březnu.
mám na jedničkách korunky,ve 13 mi je vyrazili,občas to zlobí!429!

AlesekBB

AlesekBB | 17. 02. 2014, 20:26:21 | více příspěvků | napsat uživateli

> Velky.prznitel
hmmm, nevím, kam bys ji do toho dotykového číselníku zapíchnul, nicméně zvonek jde vypnout zeshora.!485!

AlesekBB

AlesekBB | 17. 02. 2014, 20:24:43 | více příspěvků | napsat uživateli

> S.hanelle
Ten jsem měl taky, to jsem na něj ale jaksi pozapomněl !545! a jednou gumový, krvavý ale to bylo nerovnoměrnou tloušťkou. Teď to byla spíše asi náhoda ale je to úplně jednoduché...a možná za to může taky ta steaková pánev!1217!

uživatel eliminován | 17. 02. 2014, 20:23:30

> S.hanelle
To já ho taky nezvládnu. A v restauracích ho nemívaj, chodím jen do obyčejných jako v globusu, a tak...

uživatel eliminován | 17. 02. 2014, 20:22:36

> AlesekBB
Přijdu, strčím do zvonku sirku a budu sedět dole třeba 2 hodiny.

předchozí | 0 | 30 | 60 | další


Přihlášení
 
@libimseti.cz

registrovat se

Klíčová slova

čistáveganblondýnahovězí

Podobná témata

Moje témata

Pro zobrazení tvých diskuzí se musíš přihlásit.

Oblíbená témata

Pro zobrazení tvých oblíbených témat se musíš přihlásit.

k obsahu ↑