Diskuze a otázky - Máte raději hovězí nebo vepřové ?

úvodní strana | aktualizovat | dolů

NARTEX

NARTEX | 17. 02. 2014, 17:51:07 | příspěvky uživatele | napsat uživateli

Čistým blondýnám a rozeným veganům
se předem ... OMLOUVÁM.

reagovat

Dáte přednost krávě či praseti ??

V anketě hlasovalo celkem 4 uživatelů

V diskuzi je 75 příspěvků a shlédlo ji 1532 uživatelů .

předchozí | 0 | 30 | 60 | další

Pro přidání komentáře musíš být přihlášen(a).

uživatel eliminován | 6. 03. 2014, 12:27:50

vepře

linhos12

linhos12 | 6. 03. 2014, 12:01:18 | více příspěvků | napsat uživateli

stehenní hnupe !1350!!1350!!1350!!1350!!1350!!1350!

uživatel eliminován | 6. 03. 2014, 11:33:35

> S.hanelle je mi jedno, že si myslíš to, co jsi psala. Reagoval jsem na tebe, protože jsem diskutovali...

AlesekBB

AlesekBB | 6. 03. 2014, 11:29:46 | více příspěvků | napsat uživateli

!2!!2!

uživatel eliminován | 6. 03. 2014, 11:26:05

jo tak to nebylo na mě,nevadí..!634!

uživatel eliminován | 6. 03. 2014, 11:09:24

> kulich888
asi není,když máš potřebu na mně reagovat..ušetři mě,zapšklých týpků je všude dost !1135!

> KolousekRozmily
podrážděná?!119! to mi Tě bylo líto,když se do Tebe v diskuzi pustilo víc uživatelů najednou..!24! že nepochopíš jak je ten či onen komentář myšlený je Tvůj problém..Jsi trubka taky..To mám za to že nevěřím v ufo.!428!

uživatel eliminován | 6. 03. 2014, 10:13:55

jojo....sprcka je v poslední době jako podrazdena pica furt !1363!

uživatel eliminován | 6. 03. 2014, 09:49:44

> S.hanelle já neslovíčkařim - to byl spíš vtip, jen mi tam chyběl smajlík.
A uvolněnej jsem dost, o to strach neměj. Když na to nemáš čas, tak se mnou nediskutuj...mně je to vcelku ukradený

muz.s.vlasy

muz.s.vlasy | 5. 03. 2014, 19:13:48 | více příspěvků | napsat uživateli

> kulich888
Já pečivo nejím, držím dietu. Umím dušený, to mi stačí. Udusit můžu krávu i prase.

uživatel eliminován | 5. 03. 2014, 17:00:52

> kulich888
ježiši!119!..pro hnidopichy:"zalitý krví" -obrazně- /příště to dám do uvozovek/
Pro ty,co syrové maso neradi,je rare steak pořád dost krvavý.Všimla jsem si že rád slovíčkaříš,nicméně já se s Tebou tahat o slovíčka nebudu,na to nemám čas.!78!
Uvolni se trochu,nebud tak kožený. !331!

-nechat ho pak 'dojít' v troubě,je dobrý nápad,vyzkouším.

uživatel eliminován | 5. 03. 2014, 13:24:03

> muz.s.vlasy a za čtvrt hodiny jíš i s přípravou...

uživatel eliminován | 5. 03. 2014, 13:23:22

> muz.s.vlasy proč věda? udělat steak je naopak snadný a navíc časově a surovinově velice nenáročný - potřebuješ jen flák masa, sůl, pepř a olej + třeba pečivo jako přílohu.

Co je chutnější, to je subjektivní otázka. Steak je specifický jídlo s neopakovatelnou chutí.

muz.s.vlasy

muz.s.vlasy | 5. 03. 2014, 13:18:23 | více příspěvků | napsat uživateli

> kulich888
No prostě je to věda, to udělat.
A že by to bylo o tolik chutnější než obyčejný maso, to nevím. Zvlášť když v česku si každej dá hromadu přílohy, která maso přebije a pak už je to úplně jedno.

uživatel eliminován | 5. 03. 2014, 12:59:37

> S.hanelle krví bejt zalitej nemůže, i když ho sníš syrovej (hovezí maso se vykrvuje)... to je pro přesnost. Šlo mi o to, že well done steak je podrážka a ztrácí to, co je na tom maso nejcennější (a proč je tak drahý). Ale jak jsem psal, je to každýho věc...

Well done bude vždycky vysušenější a černější než rare - musíš ho nechat dýl na stejně horkym ohni. Pokud se ti ekluje jíst to maso červený, pak ti doporučuju spíš udělat to medium rare a šupnout to přikrytý na pár minut do trouby na cca 160/170 stupňů

uživatel eliminován | 5. 03. 2014, 12:12:34

> kulich888
Dle mého si dobrý steak člověk maximálně vychutná i bez toho aby byl zalitý krví,vše je otázka chutí.Kdybych měla chut na syrové maso,dám si tatarák.!428!
Medium je ideál /..nebo lehce well done!119!!119! hlavně aby nebyl vysušený a černý jak briketa-záleží na zručnosti kuchaře resp. správném odhadu doby,po jakou ho dělat/. !1290!

muz.s.vlasy

muz.s.vlasy | 4. 03. 2014, 20:04:47 | více příspěvků | napsat uživateli

> kulich888
Jo, pro malý děti a ožraly je to ideální.

uživatel eliminován | 4. 03. 2014, 19:39:36

> muz.s.vlasy já jsem v dannou chvíli většinou vožralej, takže mi je vcelku jedno, jak to tam vypadá...

muz.s.vlasy

muz.s.vlasy | 4. 03. 2014, 19:30:43 | více příspěvků | napsat uživateli

> kulich888
U mekáče bych musel vyhodit žemli a talíře tam nedávaj, tak bych to neměl jak rozebrat. Ono vůbec to prostředí tam je tak odporný že jsem si to vždycky vzal ven a jedl cestou.

uživatel eliminován | 4. 03. 2014, 19:27:26

> muz.s.vlasy Já se jich nebojim... některý Mekáče jedou nonstop...

muz.s.vlasy

muz.s.vlasy | 4. 03. 2014, 19:25:08 | více příspěvků | napsat uživateli

> kulich888
Mekáč má ve 4 ráno otevřeno ?
No já byl v Taco burger a dostal jsem takovej hnus, že asi zlatej mekáč.

muz.s.vlasy

muz.s.vlasy | 4. 03. 2014, 19:23:08 | více příspěvků | napsat uživateli

> kulich888
Já se bojím parazitů. Teda ne cikánů, ale v mase můžou bejt, kromě několika málo druhů masa.

uživatel eliminován | 4. 03. 2014, 19:00:54

> muz.s.vlasy já naopak jim poslední dobou hlavně syrový maso...bony již netřeba... a hamburger z Mekáče si rád odpustim... na ten dojde maximálně ve čtyři ráno při návratu z nějaký veselice...

uživatel eliminován | 4. 03. 2014, 18:59:04

> S.hanelle Tak jsem to nemyslel... šlo mi o to, že uplně udělanej steak (well done a hůř) dle mýho názoru ztrácí kouzlo toho masa a toho, přoč se ty steaky dělaj... takže pokud někdo nemá rád syrový maso, pak je asi nasnadě volit ke konzumaci jinej druh. Ale je to každýho věc - přístup k jídlo je individuální záležitost a každej by měl jíst tak, jak mu to vyhovuje a ne tak, jak mu to ukazujou v televizi.

muz.s.vlasy

muz.s.vlasy | 4. 03. 2014, 18:55:22 | více příspěvků | napsat uživateli

Úspěšně jsem dělal dušenou pečeni z kýty, takže to mi stačí. Na hamburger si zajdu k mekáči.
No nevím, bojím se tam, choděj tam mimozemšťani, aby mě neunesli.

muz.s.vlasy

muz.s.vlasy | 4. 03. 2014, 18:53:07 | více příspěvků | napsat uživateli

> kulich888
No asi ho dělám moc dlouho, nechci jíst syrový maso. A k masu z ciziny nemám přístup, bony mi už došly.

uživatel eliminován | 4. 03. 2014, 17:47:27

Přesedlávat není třeba,takový štavnatý řízek z nepříliš prorostlé krkovice,se vyrovná skvělému steaku.!1268!

Ale pár rad jsem si odsud vzala satane... !885!

uživatel eliminován | 4. 03. 2014, 15:30:05

mám ráda kravinky i prasečinky!984!

uživatel eliminován | 4. 03. 2014, 15:15:55

a zapomněl jsem - před vloženim na pánev/gril potřít steak olejem (já to dělám olivovym). Ne polejt, ale potřít - nalejt trochu do dlaně a poplácat

uživatel eliminován | 4. 03. 2014, 15:10:59

udělat dobrej steak neni nic složitýho... stačí respektovat pár jednoduchejch zásad:

-kvalitní uzrálý maso (český prakticky neni k mání, takže Jižní Amerika nebo USA), výjimku tvoří snad jen svíčková, která na to neni tak háklivá (ale i tak je samozřejmě lepší z importu)
-pouze rychle omejt, pečlivě osušit (jinak se ta voda začně při grilování/smažení vařit)
-rozhodně nenaklepávat žádnou paličkou, maximálně vyrovnat a usadit hranou dlaně
-nechat ohřát na pokojovou teplotu (ne ho prdnout na pánev rovnou z lednice)
-osolit, opepřit (takový ty pověry, že se steak nesmí solit před smaženim, nebrat vážně)
-gril pomazat třeba špekem, pánev hlavně bez oleje
-na vysoký teplotě z obou stran udělat - v tom je možná největší složitost - poznat, jak dlouho to tam nechat, aby to bylo podle přání
-nepíchat do masa (obracet a vyndavat vařečkou nebo něčim podobnym)
-je dobrý to pak nechat dojít v troubě (v případě přípravy na pánvy) nebo aspoň pod nějakym poklopem na studenějším místě grilu
-znovu osolit a opepřit
-spapat

Následně se s tim pak daj vyvádět i další věci, zkoušet koření, dělat k tomu sos s výpeku, vina a demi-glace (nebo jen kousku vývaru), dobrý je třeba dát pod svíčkovou morek z hovězí kosti atd.

Každopádně pokud někdo nemá rád syrový nebo polosyrový maso, obávám se, že steaky nejsou jídlo pro něj - každej steak udělanej do plna bude podrážka (možná s výjimkou kvalitní svíčkový). Pokud ho někdo dělá do omrzení well done a štve ho, že si na něm nepochutnává jako lidi v TV, pak je lepší, když přesedlá na krkovici... :-)

uživatel eliminován | 4. 03. 2014, 14:38:56

> Pansatan
Nic z toho nedělám..nemáčím,nenaklepávám,nehýbu s ním,dělám ho bez oleje,směsi koření na to nepoužívám vůbec-jen rozmarýn.Problém bude jednoduše v tom,že jsem ho tam nechala /aby nebyl moc krvavý ale propečený/ prostě dýl než jsem měla..

předchozí | 0 | 30 | 60 | další


Přihlášení
 
@libimseti.cz

registrovat se

Klíčová slova

čistáveganblondýnahovězí

Podobná témata

Moje témata

Pro zobrazení tvých diskuzí se musíš přihlásit.

Oblíbená témata

Pro zobrazení tvých oblíbených témat se musíš přihlásit.

k obsahu ↑