Diskuze a otázky - Kdo hledá, najde!

úvodní strana | aktualizovat | dolů

smilan4

smilan4 | 16. 07. 2009, 17:10:59 | příspěvky uživatele | napsat uživateli

Zcela jistě tato slova platí právě pro ono nejosobnější zodpovězení otázek každého z nás, jestliže se vážně ptáme po smyslu našeho života.

Jakkoliv mnohé ostatní otázky mohou se stát ve svém zodpovězení nedosažitelnými, v případě otázek „Kdo jsme, proč jsme a jaký smysl a cíl má naše přítomnost zde na Zemi?“ vše spočívá jen na nás samotných, zda dosáhneme jejich zodpovězení!

Ano, nikdo jiný nemůže pro tyto otázky nalézt úplnější a celistvější odpověď než člověk sám u sebe. Napnutí všech sil v tomto směru vede k duchovní zralosti každého z nás.

Ptáte se nyní, proč miliony lidí neznají smysl svého života, ptáte se, proč se potácí ze strany na stranu a v neznalosti hlubších souvislostí zraňují se a trpí nečekanými ranami a škodami, jež považují často za nespravedlivé? Ptáte se nyní, proč se to všechno děje, proč se mnohé dosavadní jistoty hroutí, proč se dění v přírodních živlech mění, aniž by kdokoliv z řad vzdělaných lidí mohl říci s jistotou, že je to pro to a pro to?

Odpověď je prostá, stejně tak, jako se v ní zachvívá současně drsná neústupnost neviditelných Zákonů Stvoření.

Tito všichni lidé buď nehledají vůbec odpovědi na otázky smyslu lidského života, a nebo odpovědi na tyto otázky sice hledají, ale hledají je nesprávně!

Ano, skutečnost je taková, že jestliže tedy dnešní lidstvo všeobecně nezná pravý smysl lidského života, pak to však v žádném případě neznamená, že tato odpověď neexistuje!

Naopak, vše to dokazuje jen povrchnost, vlažnost, anebo dokonce i úplné odmítání poctivého přístupu ke hledání odpovědí na tyto, ve skutečnosti nejdůležitější, ba přímo prvořadé otázky v životě každého člověka.

A když pak do lidského života nečekaně udeří zcela výjimečné události, kupříkladu od přírodních živlů v podobě záplav či povodní, vichřicí, bouří nebo sucha a neúrody, tu pak v prožívání skutečné bolesti ptá se člověk: „Proč?! Proč zrovna já nebo moji blízcí, které tolik miluji?! Proč se to vše stalo?“

Odpověď je přitom zcela prostá, neboť tkví ve velikém působení Zákonů Stvoření, které ve své jednoduchosti dávají odpovědi na veškeré dění okolo člověka.

Proč se tito lidé neptali a stále ještě i dnes neptají po působení těchto velikých a moudrých, Pravěčných Zákonů, které jako výchozí základ byly na úplném počátku vloženy Stvořitelem do díla Stvoření?

Proč se lidé neptají takto: „Jaký smysl to vše má a jak já v tom mám stát, abych nalezl štěstí a harmonii?“

Největší část nás lidí jde životem zahleděna jen do světa své krátké existence zde na Zemi. Okouzleni možnostmi této hmoty, uchváceni pocity z jejího rozmanitého používání, dospěli jsme k tomu, že Země je středobodem všeho nejdůležitějšího v našem bytí.

Podřídili jsme životu na Zemi vše! Obětovali jsme svoji čest, svoji hodnotu, svoji vznešenost, obětovali jsme pravdu pro krátkodobý zisk ze lži, obětovali jsme čistotu citu pro zdánlivě výnosný kalkul rozumu, obětovali jsme své duchovní srdce za hmotu!

A nyní se divíme, když se celé dílo Stvoření proti nám vzpírá!

Nehledali jsme nikdy opravdově, vážně a poctivě Pravdu o svém životě, a nyní se divíme, že neznáme tolik odpovědí! Omluvy neobstojí!

Protože stále a vždy bude platit pro nalezení odpovědí na skutečný a vznešený smysl lidského života, že k tomu všemu je potřebné přidat ještě toto:

Vše to, co prožíváme v nynějších nečekaných změnách v lidské společnosti i v převratných změnách životů jednotlivců, je jen začátek!

Jsou to jen první viditelně zesílené impulsy díla Stvoření, které tak chce pozemského člověka přivést k poznání, kde všude a v čem stojí nyní ještě nesprávně!

Žel, je toho velmi mnoho, v čem stojíme nesprávně, pohlédneme-li na současný aktuální duchovní stav lidstva na Zemi.

Mnohé prudké a zcela nečekané údery, které jsou předchystány v přírodních živlech i v záření hvězd, s největší pravděpodobností již brzy dorazí do hmotnosti, sem na Zemi!

Mnohé by přitom šlo ještě změnit k lepšímu průběhu.

Museli bychom se však v mnoha směrech nejprve změnit k lepšímu my sami!

M.Š. v spolupráci s www.ao-institut.cz

reagovat

V diskuzi je 34 příspěvků a shlédlo ji 687 uživatelů .

předchozí | 0 | 30 | další

Pro přidání komentáře musíš být přihlášen(a).

uživatel eliminován | 18. 03. 2014, 17:32:04

jsi blázen, kdo to má číst!920!

radegast321

radegast321 | 18. 03. 2014, 17:20:45 | více příspěvků | napsat uživateli

nechápu že tu otázku smyslu života pořád někdo řeší - je to být šťastný

smilan4

smilan4 | 18. 03. 2014, 17:17:40 | více příspěvků | napsat uživateli

V zemi zatracených!

Rozhlédněme se pozorně kolem sebe! To, co uvidíme je země zatracených! Zatracených lidských duší! Zatracených ne proto, že by tak učinil jejich Stvořitel, ale jedině pro jejich vlastní nezájem o Stvořitele a jeho Vůli. Tito ubožáci se zatratili sami svým dobrovolným rozhodnutím oddělit vlastní existenci od existence Stvořitele a jeho Vůle.

Zatracením je totiž život bez Boha a bez potřeby Boha! Je to existence bez vyšších duchovních hodnot a bez poznání a naplňování skutečného smyslu vlastního života. Je to bytí prázdné, mělké a bezobsažné, jehož ideálem jsou jen různé druhy užívání si jako náhrada za prožívání skutečné plnosti života.

Člověk této země nezná pravou plnost bytí, protože jí je možné dosáhnout pouze snahou o poznání Pána a naplňování jeho Vůle. Člověk této země si jen užívá, oddělen od Stvořitele a jeho Vůle a užívá si o to více a o to intenzivněji, oč zřetelnější podvědomě tuší ubohou osihotenosť své osobní existence, která se vzdálila od Pána. Která ho nechce znát a nemá o něj zájem.

A podvědomé tušení vlastního zatracení vyplývající z takového postoje žene lidi do ještě většího užívání si. Chtějí toho co nejvíce stihnout dokud je ještě čas a tímto pomýleným směrem se o to rychleji ženou k realitě vlastního zatracení.

Neboť jedině v Bohu, jedině v poznání a naplňování Jeho Vůle je život! Avšak v nezájmu o Pána a o poznání a naplňování jeho Vůle je smrt! Je záhuba duše! Smrt a záhuba duše, které jsou údělem všech zatracených! Zatracených z vlastní vůle a pro vlastní nezájem o poznání věcí duchovních a o naplňování duchovních zákonitostí bytí.

Žijeme ve světě absolutního nezájmu o Stvořitele jeho Vůli. A to se netýká jen ateistů a materialistů, ale žel i lidi, kteří sami sebe nazývají věřícími. Většina z nich, ať už patří k jakémukoliv náboženství, má totiž na projevy toho, co oni nazývají vírou přesně stanovené místo a čas. Na tomto místě a v tomto čase, jde především o chrámy a čas strávený v nich, praktikují svou víru. Avšak jakmile čas vyprší a oni toto místo opustí, okamžitě se stávají účastníky téhož života, jaký žije materialistická většina. Života, do kterého již jejich víra nijak nezasahuje a nemá v něm absolutně žádné místo.

Tímto způsobem většina věřících důsledně oddělila svou víru od každodenního života. Jsou to pro ně dvě rozdílné věci, které se vzájemně nemísí. Tím byla víra postavena zcela mimo reálného života a bez možnosti jakéhokoliv dosahu něj. Z tohoto důvodu je žel reálný život většiny věřících v podstatě také poznamenán nezájmem o Stvořitele a jeho Vůli, protože toto se musí a má projevovat v jejich každodenním životě.

Jen se například podívejme na nějaké nevázané společenské setkání, jehož se účastní jako ateisté, tak i věřící. Může to být setkání kolegů z práce, přátel, rodinných známých a podobně. Zkusme se zaposlouchat do rozhovorů, které mezi sebou vedou. Hodně se žertuje a načíná se množství různých témat. Témat vážných i méně vážných, avšak málokdy slyšet něco, co by souviselo s hodnotami duchovními. A pokud by i náhodou někdo s něčím podobným začal, buď se to odehraje do ztracena a odbude žertem, nebo to budí podezření s příslušnosti k nějaké sektě. Pokud člověk mluví o tisícerých bezvýznamných hloupostech, pokud vypráví stupidní vtipy je to pro všechny mnohem přijatelnější, než nějaké vážnější rozebírání věcí duchovních. Na běžném, neformálním setkání by to působilo jako něco zvláštního, ba až nežádoucí.

Jinými slovy řečeno, lidé se mezi sebou baví o tom, co je zajímá, co má pro ně smysl a nějakou cenu a hodnotu. Pokud mezi sebou ve chvílích uvolnění neříkají zcela přirozeným způsobem i o věcech duchovních tak, jak o mnoha jiných věcech znamená to, že je to nezajímá, nemá to pro ně smysl ani žádnou cenu a hodnotu. Nicméně pokud v lidech není v každodennosti života zájmu o věci duchovní alespoň v takové míře, jak o mnohé jiné, je to jasným vysvědčením jejich nezájmu o Stvořitele a poznání jeho Vůle.

Ale takový nezájem se rovná dobrovolné cestě k zatracení. A právě proto můžeme tuto zem klidně nazývat krajinou zatracených. Velká čest tím nemnohým výjimkám!

Kristus, Syn Boží, který přišel na zem v plné moci Boha kdysi řekl: Kdo miluje svého otce nebo matku víc nežli mne, není mne hoden! Kdo miluje svého muže nebo ženu víc nežli mne, není mne hoden! Kdo miluje svého syna nebo dceru víc nežli mne, není mne hoden!

Kdo na této zemi je tedy hoden Pána a jeho milosti? Kdo je hoden života a dalšího nepřetržitého bytí, které je možné pouze v Bohu a v poznání a naplňování jeho Vůle? Kdo miluje Pána takovou mírou lásky, jakou on požaduje? Nadevše ostatní? Kdo je schopen dosáhnout takto vysoko nastavenou laťku?

Kdo ji však schopen dosáhnout není a ani se o to nesnaží, ten sám není hoden lásky, pozornosti, ochrany a milosti Pána, protože on sám se od Něho odpojuje a vyčleňuje. Takový člověk tím zatracuje sama sebe.

Existuje tisíc různých věcí, o které se lidé zajímají, o které se snaží a které považují za důležité. Ale na to nejdůležitější nemyslí, o to nejdůležitější neusilují a ani je to nezajímá. Nemají v sobě zájem, chuť a snahu poznávat Vůli Nejvyššího a jeho Zákony, podle nichž by se snažili žít. Tím si ovšem sami nad sebou vynášejí rozsudek smrti.

Neboť každému člověku se nakonec dostane toho, co chtěl. Pokud chce a usiluje o hmotné věci a požitky, mnohé z nich se mu dosáhnout i podaří, aby však nakonec úplně všechno ztratil a to i spolu s celým svým bytím.

Pokud však chce člověk opravdu upřímně, vážně a opravdově usilovat k Nejvyššímu, pokud ho zajímá Jeho Vůle a jeho Zákony, které se snaží poznávat a podle nich i žít, takovému člověku se dostane daru nikdy nekončícího bytí a spolu s ním, jakoby navíc mnoho a mnoho jiných věcí. Právě těch věcí, za kterými se ti ostatní tak pachtili a v slepé honbě za nimi přišli pro svůj nezájem o Pána o celé své bytí.

http://kusvetlu.blog.cz/ v spolupráci s M.Š.

maki027

maki027 | 16. 07. 2009, 22:51:47 | více příspěvků | napsat uživateli

takový dlouhý text !967!

uživatel eliminován | 16. 07. 2009, 20:14:27

!898!

uživatel eliminován | 16. 07. 2009, 17:38:16

Arathorn
!2!!1!!1107!!2!!1!!1107!!2!!1!!1107!!2!!1!!1107!!2!!1!!1107!!2!!1!!1107!

orbit-ka

orbit-ka | 16. 07. 2009, 17:33:27 | více příspěvků | napsat uživateli

tak tvl tady se někdo hodně nudí !1070!!1070!!1070!!1070!

uživatel eliminován | 16. 07. 2009, 17:32:10

> radusQa58
!1!!2!!1!!2!!1!!2!!1!!2!!1!!2!1!!2!!1!!2!!1!!2!!1!!2!!1!!2!!1!!2!!1!!2!

uživatel eliminován | 16. 07. 2009, 17:30:27

Arathorn
> !2!!1107!!2!

uživatel eliminován | 16. 07. 2009, 17:29:17

> Alik.94
no jo, jenže hlavně není chytřejší než ostatní, takže ho pak nezmlátí, a navíc zapadnou do kolektivu
> radusQa58 !2!!2!!2!!2!!2!!2!!2!!2!!2!!2!!2!

uživatel eliminován | 16. 07. 2009, 17:27:46

Alik.94
äsík tak nějak no!2!!2!

uživatel eliminován | 16. 07. 2009, 17:26:14

> Arathorn
protože když člověk napíše "sry, moc dlouhý !1250!", tak je potom strašně >cool< !633!

uživatel eliminován | 16. 07. 2009, 17:25:16

Arathorn
Jj!2!

uživatel eliminován | 16. 07. 2009, 17:24:25

> Alik.94 Na to taky tak koukám

> radusQa58 a já souhlasím zase s tebou!2!
!2!

uživatel eliminován | 16. 07. 2009, 17:22:35

Arathorn
ano souhlasím s tebou

uživatel eliminován | 16. 07. 2009, 17:22:18

koukám, že je pro většinu strašně těžký přečíst něco, co je delší než 1 věta !1326!

uživatel eliminován | 16. 07. 2009, 17:21:24

sori mně nebavi ČIST tak ja nevim o co de???!383!!383!!383!

uživatel eliminován | 16. 07. 2009, 17:21:01

Tohle je fakt Degenerace, tak krátký článek, a vy to ani nepřečtete, a to jste se učili číst jako tu neprvnější věc v 1. třídě, je mi z některých fakt...na...

uživatel eliminován | 16. 07. 2009, 17:20:39

me se to nece cist smula:DD!942!

uživatel eliminován | 16. 07. 2009, 17:19:59

Tvl co ti houká?!20! !1285!

uživatel eliminován | 16. 07. 2009, 17:19:30

jééééééééééééééžiš taká slohovka to mám jako celé číst jo tak to tě kadím!1423!!1423!

uživatel eliminován | 16. 07. 2009, 17:19:13

to je provokace?...to se mi cist fakt nece..!811!!811!

uživatel eliminován | 16. 07. 2009, 17:18:55

tak přečetla jsem to celé....smilan4=myslím si,že máš pravdu souhlasím s tebou s tím vším co tam píšeš

uživatel eliminován | 16. 07. 2009, 17:17:08

> Arathorn
Jo tak teďka sis to dal !1285!!1285!

uživatel eliminován | 16. 07. 2009, 17:17:02

Super slohovka na téma "úvaha"... ale k čemu? !1365!

uživatel eliminován | 16. 07. 2009, 17:16:25

hlavne nehledam takovy dlouhy clanky !868!

uživatel eliminován | 16. 07. 2009, 17:14:19

nehledam odpoved na otazku co je smyslem zivota, mam svou predstavu a vic me nezajima!1233!

uživatel eliminován | 16. 07. 2009, 17:14:16

chce se mi to čííst ;DDD

_Lady_Sock_

_Lady_Sock_ | 16. 07. 2009, 17:12:58 | více příspěvků | napsat uživateli

To se mi cist teda fakt nechce...!898!

uživatel eliminován | 16. 07. 2009, 17:12:51

nemáš někde delší verzi?? tohle je jak jednohubka, jsem s tím byl hotovej za dvě minuty

předchozí | 0 | 30 | další


Přihlášení
 
@libimseti.cz

registrovat se

Klíčová slova

otázkazodpověděnísmyslživotpřípadmnohéostatnístátcílslovopřítomnost

Podobná témata

Moje témata

Pro zobrazení tvých diskuzí se musíš přihlásit.

Oblíbená témata

Pro zobrazení tvých oblíbených témat se musíš přihlásit.

k obsahu ↑