Diskuze a otázky - Život je továrna na příběhy

úvodní strana | aktualizovat | dolů

uživatel eliminován | 19. 12. 2021, 07:20:15 |

Neustále je zde mnoho proč na které hledáme marně správné odpovědi mnoho století, toužení po vědomostech a inteligenci je zdrojem našeho soužení, vím jistě jenom to že nic o světě, kde žiji nevím, vše znám jenom povrchně a subjektivně, a proto jsem jenom pitomou loutkou kterou mnohé snadno ovládá.

Život je továrna na příběhy, jsou příběhy, které napsal život a jsou příběhy které život nenapsal, protože jsme si je vymysleli, vše je zde hra nebo boj, ve snaze o to abychom neměli problémy jsme vše optimálně naprogramovali tak, aby to automaticky fungovalo a po akci zde byla reakce, mnohé zde za nás naprogramovala optimálně evoluce.

Smyslem všeho je práce, hodnoty vznikají jenom z práce, práci rozdělujeme na amatérskou a profesionální, z díla poznáme, jestli byla práce profesionální nebo amatérská. Když něco nejde vyřešit po dobrém tak je zde snaha to vyřešit po zlém a následkem je to že se z nás stali čerti co žijí v pekle, a tak čerti marně touží po ráji, jenže v ráji jsou jenom andělé, co nelžou a nekradou.

Protiklady, mezi kterými je napětí vytvářejí nekonečný vesmírný příběh, ve kterém vždy po příčině je následek, a tak vše pulzuje mezi protiklady a každý příběh má začátek a konec, z malého pomalu vzniká veliké, a to se rozpadá zase na malé, a tak je zde vše evolučně dočasně, jedinou jistotou je zde pro nás smrt, o takovou zlou jistotu ale nestojíme!

Jedna věc je poznávat cizí příběhy pomocí knih a televize, druhá věc je prožívat svoje osobní příběhy ve kterých prožíváme úspěchy a neúspěchy. Sny, které ve spánku máme a nechápeme to jsou příběhy které jsou opakem reality, vše je zde jako mince, která má dvě strany a mi vidíme jenom jednu stranu a nevidíme druhou stranu!

Abychom něčemu profesionálně porozuměli tak se k tomu musíme na dlouhou dobu přiblížit a tím to konečně pochopíme, ale už nechápeme zase to, od čeho jsme se vzdálili, každý inteligentní systém má svůj subjektivní profesionální svět se svými svatými pravidly, a tak zde platí moje svatá hra a moje svatá pravidla, logicky následkem je konflikt a boj!

Mír je válka vedená jinými prostředky, tam kde je život tam je všude boj nebo hra, smrt je konec hry a po smrti nic není, věříme na to, že je něco po smrti, protože je pro nás obtížné se smířit s tím že vše co jsme pracně získali, to nám bude násilně odebráno, nazí na svět přicházíme a nazí z tohoto světa odcházíme!

Všechny nové příběhy to jsou kopie starých příběhů, něco zde může vzniknou jenom z něčeho! Jsou levné příběhy, které snadno a rychle strávíme a jsou příběhy které nedokážeme strávit snadno a rychle, protože jsou originální a geniální, je to jako když jsme nalezli zlatý poklad, který jsme po celý život marně hledali.

Jsou příběhy, u kterých nepoznáme autora a jsou příběhy ve kterých poznáme autora příběhu okamžitě z první věty, protože autor je geniální a originální, takový autor je jako zrcadlo, ve kterém spatříme to, co jsme dosud nespatřili a pochopíme to co jsme dosud nepochopili.

Za vším nejsou; výhody, jistoty, peníze, moc, popularita, štěstí, láska, sex, drogy, pravda atd. jak si naivně myslí egoističtí lakomci, za vším jsou hodnotné příběhy, protože pokud by zde nebyli hodnotné příběhy, tak by zde nebyli ani lidi a nebyla by zde ani kultura a civilizace, hodnotné příběhy proměnili divoké zvíře v moudrého člověka.

Je na světě mnoho lidí, co prožili dětství bez hodnotných příběhů a takový člověk je divoké zvíře které vše řeší jenom pomocí násilí, a tak často skončí ve vězení nebo v psychiatrické nemocnici, některá divoká veliká zvířata zde bohužel mají státní imunitu, která je chrání před tím, aby neskončili ve vězení nebo v psychiatrické nemocnici, za to, jak myslí a jednají.
!54!

reagovat

V diskuzi je 0 příspěvků a shlédlo ji 206 uživatelů .

Pro přidání komentáře musíš být přihlášen(a).


Přihlášení
 
@libimseti.cz

registrovat se

Moje témata

Pro zobrazení tvých diskuzí se musíš přihlásit.

Oblíbená témata

Pro zobrazení tvých oblíbených témat se musíš přihlásit.

k obsahu ↑