Diskuze a otázky - Za každý dobrý skutek je čert potrestán

úvodní strana | aktualizovat | dolů

uživatel eliminován | 18. 12. 2021, 17:40:37 |


Pokud je vaším osudem se stát profesorem filosofie a po celý život se nevěnujete ničemu jinému tak vás to psychicky změní a promění vás to na Šalamounovo hovno! Není na světě profesor filosofie, co by se zavděčil všem studentům, které učí, studenti si myslí že vím o reálném životě veliký hovno, a že oni o životě vše vědí, co je to vlastně povolání profesora filosofie?

Když jsem začínal jako učitel filosofie byl jsem naivní a často jsem tak dělal ve škole dobré skutky a brzo mi došlo to, že za každý dobrý skutek jsem byl potrestán, to mě psychicky změnilo a místo dobrých skutků jsem začal dělat jenom zlé skutky a byl jsem za to odměněn. To mě vedlo k zamyšlení nad pokrytectvím naší kultury, jak došlo evolučně k tomu, že se z lidí stali tak dokonalí pokrytci?

Pochopitelně že je zde mnoho dobrých knih, které se lidským pokrytectvím zabývali, jedna věc je ale o tom číst a druhá věc je praxe spojená s problémy. S příchodem počítačů a později internetu jsem si začal uvědomovat to že počítače a internet ve svých principech fungují stejně jako lidi je to jenom o přiblížení k problému.

Vše je zde o konkurenci, která nás nutí k tomu abychom v konkurenci uspěli jakýmkoli způsobem i za cenu že porušíme svatá pravidla, mír je válka vedená jinými prostředky! To mi připomíná početní příklad z USA, kdy je zde otázka, pokud je každý žák ozbrojen revolverem Rough Rider Cocobolo jakou zbraň na obranu má mít učitel?
!5!

reagovat

V diskuzi je 0 příspěvků a shlédlo ji 198 uživatelů .

Pro přidání komentáře musíš být přihlášen(a).


Přihlášení
 
@libimseti.cz

registrovat se

Moje témata

Pro zobrazení tvých diskuzí se musíš přihlásit.

Oblíbená témata

Pro zobrazení tvých oblíbených témat se musíš přihlásit.

k obsahu ↑