Diskuze a otázky - WOW ZIGARETTEN WOW

úvodní strana | aktualizovat | dolů

uživatel eliminován | 8. 05. 2008, 17:06:33 |

tak jak? ste kuraci nebo ne a jesli ano tak proc...

jinak ja sem kurak...ale uz pul roku ne zavislak...dam si jen obcas jen tak na vychutnani v hospode:-)

zalezi vam na znacce nebo je vam jedno jakej vajgl si do drzky date....?

jakej je vas vseobecnej nazor na slimky korme toho ze 90% z nich neni vubec citit...?

cigarety a image...?

a nakonec...LDcka sou pekne hnusny...!465!!465!

reagovat

co radi fajcite?;-)

V anketě hlasovalo celkem 21 uživatelů

V diskuzi je 118 příspěvků a shlédlo ji 1338 uživatelů .

předchozí | 0 | 30 | 60 | 90 | další

Pro přidání komentáře musíš být přihlášen(a).

uživatel eliminován | 8. 05. 2008, 19:21:27

no tak skolnik na tyhle veci sere...a ten by nas chytit nemoh...pac jeho smrad citis na 10 metru daleko...!967!!967! nechutak jeden

uživatel eliminován | 8. 05. 2008, 19:19:41

LarienTRT: Nás tam jednou chytil školník.. ty jo.. to sem mohla bejt tak v devítce, max. v prváku.. a odtáh nás do ředitelny.. parchant..

uživatel eliminován | 8. 05. 2008, 19:18:52

do 18 je to zakazany...opoustet pozemek skoly...jako capli nas hodnekrat alůe dycky sme meli stesti na ucitele kerej nas neprask...videt nas napr. nase tridni tak s nama vytre tabuli...!995!

uživatel eliminován | 8. 05. 2008, 19:16:43

LarienTRT: No a jako můžete opouštět školu o přestávkách..? My to máme prakticky zakázaný ještě teď..

uživatel eliminován | 8. 05. 2008, 19:13:57

Suezi: jiste no...za rok uz bude taky kazdymu fuk co delam venku o prestavkach...!967!!967! a mozna tam zase zacnu chodit...demonstrativne...!451!

uživatel eliminován | 8. 05. 2008, 19:12:41

LarienTRT: My jsme taky chodili o přestávkách kouřit, dneska si ale uvědomuju, že to bylo spíš jen pro ten pocit, že děláme něco zakázanýho, než že bysme na to cigáro měli chuť.. to děláme až letos..:-) A to už je každýmu fuk, co děláme o přestávce..

uživatel eliminován | 8. 05. 2008, 19:11:22

Jaká jsou zdravotní rizika kouření


Výskyt kterých onemocnění je spojen či ovlivněn kouřením? Odpověd je se bude zdát až přehnaná, ale je tomu skutečně tak, kouření způsobuje více než 50 onemocnění, z nichž více než 20 je smrtelných.

Kardiovaskluární onemocnění

Podílí se 20% na výskytu kardiovaskulárních onemocnění na která u nás umírá 53% obyvatel. Nejčastěji na infarkt myokardu, na který lze nahlížet jako na důsledek dlouhodobého procesu aterosklerósy, která je kouřením velmi akcelerovaná.Složky tabákového kouře totiž přímo poškozují stěny tepen. Ale to zdaleka není všechno, mechanismy vedoucí k rozvoji kardiovaskulárních onemocněni jsou komplexní. Jsou to vasokonstrikce v důsledku aktivace sympatiku, zvýšení viskozity krve a stavu zvýšené srážlivosti krve v důsledku zvýšení hladiny fibrinogenu, zvýšení inbitoru aktivace plasminogenu, zvýšení leukocytů v důsledku chronických zánětů - kouření totiž snižuje imunitu, zvýšená glukosová tolerance může vést až k diabetu II. typu, zvýšená hladina homocysteinu, non-HDL cholesterolu, triglyceridů, zvýšená peroxidace LDL (low density lipoproteins), zvýšený tlak spolu s diabetem vedou k progresi aterosklerósy a zvýšená tepová frekvence zbytečně zatežuje srdce. Kardiovaskulární systém zatežuje i vysoká hladina Carbonylhemoglobinu (COHb) díky obsahu CO v tabákovém kouři. V této souvislosti mě napadá další oblíbený argument kuřáků. Častokrát od nich slyšíte, že kouření není zas tak škodlivý, neboť na frekventovaných křižovatkách nadejchá člověk to samý ne-li víc. Není to pravda pobyt v místech s velmi frekventovanou dopravou vede max. ke 2% COHb, ale vykouření jediné "lightky" k 6% COHb, obsah COHb, bývá u kuřáků bežně 6-10%COHb.
Aterosklerosa je vpodstatě zánět ve vrstvě intimy stěny arterie, který se pomalu zvětšuje a občas perforuje do průsvitu arterie - změní se na "prasklej vřed". "Prasknutí vředu" do arterie má za následek okamžitý vznik krevní sraženiny nad tímto defektem. Lumen tepny je utlačováno rostoucím "vředem" a přidáme-li k tomu krevní sraženinu, která na "vřed" nasedá, pak se průsvit tepny zúží natolik, že oblast srdečního svalu, za defektem se může dostat do existenčních potíží v důsledku příliš nízké dodávky O2.Pokud se krevní sraženina nerozpustí, dodávka O2 bude i nadále nízká a sval za překážkou nebude schopen podávat adekvátní výkon. Pokud se tepna zcela uzavře, myokard za překážkou odumře. Mechanismus aterosklerosy jsem zjednodušil témeř ad absurdum, takže prosím odbornou veřejnost o shovívavost.
Proces poškozování kardiovaskulárního systému je spojitý, někdy jsou změny skokovité. Člověk proto relativně dlouhou dobu před vlastním infarktem dostává od svého těla varovné signály, nejčastěji ve formě pálivé či řezavé bolesti a tlaku na hrudi zejména při fyzické námaze a stresu, což se označuje jako angina pektoris. Aterosklerosa se zamozřejmě nemusí a nevyskytuje pouze v tepnách zásobujících srdce, ale např. v mozkových tepnách. Následkem pak bývají cévní mozkové příhody (CMP), lidově mrtvice. Zasažení tepen nohou způsobuje ischemickou chorobu dolních končetin, onemocnění omezujícím pohyblivost člověka pro bolest svalů zapřičiněnou jejich nedostatečným zásobováním O2, nezřídka vedoucí až odumření končetiny s nutností její amputace.
Další kardiovaskulární onemocnění u kterých kouření hraje negativní roli jsou trombangitis obliterans tzv. Buergerova nemoc - nás dnes již vzácná a aneurysma aorty.Částečně sem lze zařadit i impotenci. Na ní se kouření podílí hned několika mechanismy. Jednak je to výše zmíněná aterosklerosa pánevních tepen - je to jednoduché zúženým řečištěm tepny tepny nemůže protékat tolik krve, kolik bychom v určitých situacích potřebovali mít v určitých oblastech :))), ale podílí se na ní fakt, že kouření snižuje hladinu testosteronu (kouření může vyvolávat dojem mužnosti kuřáka, ale biochemicky působí opačně. Jako 3. působí fakt, že kouření aktivuje sympatikus, což vede k vaskonstrikci (zúžení tepen).

Nádorová onemocnění

Kouření se podílí na výskytu široké palety nádorových onemocnění. Nejčastěji je to rakovina plic - 90% případů jsou kuřáci, objeví se až u 24% kuřáků. Možná je teď někdo zmaten, proto raději vysvětlující obrázek. Větší obdélník označuje populaci kuřáků, menší obdélník populací lidí trpících rakovinou plic. Šedá barva označuje kuřáky, kteří jsou zdraví, červená kuřáky, kteří rakovinou plic onemocněli. Modrá barva označuje nekuřáky trpící rakovinou plic. Jak jsem již zmínil výše, 30% rakoviny plic nekuráků je způsobeno pasivním kouřením. Navíc pokud kouříte, jste vystaven 13x většímu riziku vzniku rakoviny plic, než kdyby jste nekouřil. Rakovina plic je záludná tím, že přichází poměrně pozdě zhruba po 20 až 30 letech kouření, což je pro většinu lidí příliš dlouhá doba, aby přemýšleli o tom, co s nimi bude. Jiným důsledkem pozdního výskytu rakoviny je, že i kdyby teď všichni přestali kouřit, tak se výskyt rakoviny plic začne snižovat až za 20 let. Kouření ovšem nezpůsobuje pouze rakovinu plic, ale i nádory v ústní dutině včetně jazyka - současné požívání alkoholu násobí karcinogenní účinky kouření, nádory hrtnanu, hltanu, jícnu, žaludku, žlučníku, pankreasu, ledvin, močového měchýře, u žen cervixu - 1/3 případů, leukemie.

Ostatní onemocnění

Kouření též poškozuje dýchací systém a vyvolává nemoci jako je emfyzém - onemocnění, při kterém dochází k úbytku plicních sklípků, čímž se zmenšuje plocha, na níž dochází k výměně dýchacích plynů, chronické bronchitidy, zhoršuje astma. Dále je to vředová choroba žaludku a dvanácterníku. Pokud jde o reprodukční systém, je prokázána nižší plodnost kuřaček i kuřáků, vyšší riziko spontálních potratů, nižší porodní váha u dětí kuřaček, zvýšená perinatální mortalita. Impotenci jsem zmiňoval výše.

Závěr

Doufám, že jsem podal dost informací na to, aby se mi podařilo kouření dostatečně zdiskreditovat a ukázat na jeho kontraproduktivnost. Závěrem bych rád uvedl ještě pár nemedicinských důvodů proč přestat. Cigarety jsou ta největší chemie, co se týče aplikace psychoaktivních látek, kterou si dokážu představit. Pro srovnání, pokud si aplikujete nějaký pouliční ředěný heroin, můžete počítat kromě vlastní účinné látky ještě s dalšími příměsemi, jako můžou být třeba cukr, sádra atd. Počet příměsí se pohybuje max. v řádu jednotek ev. desítek, ale cigareta obsahuje přes 4000 aktivních látek z nichž je nejméně 100 karcinogenů. Významnou částí jsou additiva, tj. látky uměle přidávané za účelem zvýšení jejich prodejnosti. Cigareta může obsahovat až 700!!!! schválených additiv s různou fcí. Jenom proto, aby se kouř ladně odvíjel z cigarety je v cigaretě obsaženo navíc několik desítek látek. Většina z nich má ale zvýšit množství nikotinu absorbovaného kuřákem, což je nutné pro správnou chuť cigarety a samozřejmě také pro co nejrychlejší rozvoj fyzické závislosti. Jednou z nich je třeba amoniak, jenž mírně zvyšuje pH, v plicích což zvyšuje extrakci nikotinu. Mezi další lze jmenovat třeba methanol, nebo vinylchlorid.

uživatel eliminován | 8. 05. 2008, 19:10:10

Pethos01: mas pravdu...ja kouril 3 roky..a loni touhle dobou sem kazdou prestavku stepoval u skoly a palil...samozrejme riziko jak svine...ani nevim kolikrat nas nacapali!967!!967! a tak ty prachy vidim taky...dyz uz denne nepalim krabu...!440! nebo i treba 15 cig denne!823!

uživatel eliminován | 8. 05. 2008, 19:05:23

LarienTRT: joo to ja kdysi taky.... ale víš jak... kouřil jsem 5 let.. vlastně od 15... a v tech 16, 17 mi to taky nedělalo problém... no ale časem... to začínal být čím dál větší zvyk... no a pak jsem kouřil pořád..! No ale teď když nekouřím, tak perfektně i dokonce uštřím... když si vezmeš, že to bylo denně 64,- za krabičku a kolikrát to byla krába a půl.. tak to je mazec..

uživatel eliminován | 8. 05. 2008, 19:01:21

no to je blby...me nedela problem vypalit za vecer krabku...a pak mesic nedat...sem za to rad...!440!

uživatel eliminován | 8. 05. 2008, 18:59:05

LarienTRT: dííky! TAk to já bych nezvládl kouřit tzv. víkendově... jen v hospě... to já musím buď kouřit, nebo nekouřit...!1032! ale tak zatím v poho.. uvidím co bude dál..!27!

uživatel eliminován | 8. 05. 2008, 18:58:30

no me sere daVAt za nakej lepsi doutnik pres kilo...a navic si dycky pripadam jak 50 letej mafian!967! ale je to dobry!419!

uživatel eliminován | 8. 05. 2008, 18:57:06

Doutníček si taky občas nechám líbit.. ale to fakt vyloženě na chuť..

uživatel eliminován | 8. 05. 2008, 18:56:28

V.o.H.y: to je dobry: delit zvara na civilni a necivilni...sem si tedka predstavil vojenskou tabaterku...!967!

uživatel eliminován | 8. 05. 2008, 18:55:30

Pethos01: gratulace...me se podarilo skoro to samy...a dikybohu za to ze uz taky nejsem zavislej...!967!!967!ale mam je furt rad...tkze v lokale...!451!

uživatel eliminován | 8. 05. 2008, 18:54:40

larien: jj v praci to nejak prekousavam obcas to ale prolozim normalnim civilnim cigem abych se nepoblil...!617!

uživatel eliminován | 8. 05. 2008, 18:54:27

nee... nekouřím už skoro 4 měsíce..!1423!!1058! a to jsem stahl cca krabu a pul denne...!1032!

uživatel eliminován | 8. 05. 2008, 18:53:58

V.o.H.y: ah so...tak to chapu...viceroyky taky dou...na praci!967!!967!

uživatel eliminován | 8. 05. 2008, 18:52:19

nene ale jelikoz denne v praci dam krabku tak zas tak dobre me neplatej abych na kazdej den do prace mel krabu marlborek..!617! a dalsi krabu po praci..!513!

uživatel eliminován | 8. 05. 2008, 18:50:41

V.o.H.y: to ti kecaj i do toho co mas palit...nebo u nich delas...?!967!

uživatel eliminován | 8. 05. 2008, 18:49:37

civilne kourim zlaty marlborka nebo cerveny lakyny:)
v praci modry modry nebo cerveny vicerojky...

uživatel eliminován | 8. 05. 2008, 18:46:56

Lucky Strike vs Marlboro...?? tak kdo je to tesne...!!! British american nebo phillip morris...??!967!

uživatel eliminován | 8. 05. 2008, 18:27:30

Varuju všechny slušné a zdravý rozum mající mladé lidi před JAKÝMKOLIV ZKOUŠENÍM DROG, včetně chlastu, kouření cigaret a marihuany!!! Nedejte se mýlit a masírovat si hlavu některými pošetilými lidmi, kteří vám budou cokoliv z těchto hnojů a sajrajtů vychvalovat do nebe a obhajovat vším možným, deklamovat tu nesmyslné teorie o škodlivosti čokolády, kávy a čaje, prohlašovat, že JIM SE TO PŘECE STÁT NEMŮŽE, že ONI TO PŘECE NEMUSÍ, že to mají pod kontrolou, a že to a ono je taky škodlivé a že je to uklidňuje a podobné další hovadiny. Až vás tyto hnusy připraví o to nejcennější co máte, o zdraví a případně i o život, ať už váš nebo někoho jiného, je pak na všechno pozdě a pak už zbude jen smutek a kdyby, mnohým se to líbit nebude, ale je přesto je třeba to všem, kdo sem chodí, dát jasně najevo. Často jedinou odpovědí těchto pošetilců jsou jen osobní urážky a výpady, věcné argumenty ani mít totiž nemohou, tito lidé to dobře vědí, že nemají pravdu, ale nechtějí se s tím smířit, protože by museli uznat, že jsou slaboši, protože toto je mimo jakoukoliv diskuzi...to je možná nepříjemná a pro mnohé nestravitelná pravda...

uživatel eliminován | 8. 05. 2008, 18:26:02

a co doutniky...? mate radi...? jak casto...?!1218! lepsi nez ciga....???(pro me ne!)

uživatel eliminován | 8. 05. 2008, 18:21:50

já kouřim jedině modrý LM!1424! a ne kvuli imagi

uživatel eliminován | 8. 05. 2008, 18:20:37

2012: dobrej vkus...!823! je videt ze nekdo ma tu sam sebe rad!967!!967!!967!

uživatel eliminován | 8. 05. 2008, 18:20:24

nekouřím...!843!.. teda občas slimku-růžowý Petry..!1323!.. inák vůůůbec...!1187!

uživatel eliminován | 8. 05. 2008, 18:19:51

Mnoho těhotenství neprobíhá právě tak, jak by mělo. Objevují se nejrůznější komplikace. S mnoha problémy se lékařská věda dokáže vyrovnat. Ale pokud mtka kouří a není schopná nebo dokonce ochotná přestat, neudělá s tím nic.
Cigaretový kouř obsahuje více než 4000 nejrůznějších chemikálií. Přes plíce a se tyto chemikálie dostanou do krve kuřáka. A pokud je tím kuřákem budoucí maminka, dostanou se i do krve a těla ještě nenarozeného miminka.
Co se děje v těle matky a dítěte.
Spolu s matčinou krví se do těla dítěte dostává při kouření spousta škodlivin. Nejvíce škod přitom napáchá nikotin a oxid uhelnatý. Nikotin snižuje průtok krve dělohou. Dochází k poškození jemných cév v placentě a je omezeno předávání živin mezi krví matky a dítěte. Už v těle matky vzniká v její krvi při kouření tzv. karboxyhemoglobin, tím je omezen přenos kyslíku a dítě se tak vlastně už v děloze dusí.
Důsledky kouření v těhotenství
Vliv na matku (kromě klasických vlivů spojených s kouřením, jako je riziko rakoviny apod.)
• Riziko odlučování placenty (tím i riziko přerušení výživy dítěte).
• Krvácení - ať již v časném těhotenství nebo jeho vyšším stupni.
• Zvýšené riziko potratu (některé zdroje uvádějí 1,4 krát větší riziko potratu u kuřaček).
• Zvýšené riziko předčasného porodu.
Vliv na dítě
• Nižší porodní váha (v rozmezí od 100g do 400g v průměru asi 250g).
• Vyšší perinatální úmrtnost.
• Riziko syndromu ADHD (hyperaktivita).
• Výrazně vyšší riziko SIDS - předčasného úmrtí novorozence.
• Častější výskyt infekcí dýchacích cest v dětství.
• Častější výskyt rozštěpu patra a rozštěpu rtu.
• Častější výskyt rakoviny.
• Agresivita.
• Alergie.
• Astma.
• Ekzémy.

Přestat kouřit
Doufám, že je se se mnou nebude nikdo přít, že ideální je přestat v těhotenství kouřit. No, úplně nejlepší by bylo vůbec nezačít, ale to je jiná kapitola. Budoucí maminka by měla zkusit přestat kouřit ihned, jak se o svém těhotenství dozví. Dotaz na to, zda kouříte bude pravděpodobně jedním z dotazů vašeho gynekologa v první těhotenské poradně. Nebojte se požádat o radu a pomoc - jistě vám poradí, jak s kouřením nejlépe přestat - případně vám dá kontakt na specialisty v této oblasti.

Kouření v těhotenství

Dotaz týkající se kouření v těhotenství zaznívá v ordinacích bohužel čím dál častěji. I v naší poradně toto téma „nakousla“ nejedna maminka. Proto jsme se mu rozhodli věnovat podrobněji a odpovědět vám na všechny nejčastější dotazy, které nám kladete.

1. Kouření a plodnost
2. Rizika kouření v těhotenství
3. Prevence komplikací spojených s kouřením
4. Je možná náhrada kouření nikotinem v jiné formě?

1. Kouření a plodnost

Kouření snižuje pravděpodobnost otěhotnění a to zejména v případě, že kuřákem je partner. Kouření má prokázaný vliv na zhoršenou kvalitu spermií u mužů! U žen kuřaček je naopak zvýšené riziko vzniku mimoděložního těhotenství.
2. Rizika kouření v těhotenství

Kouření matky zvyšuje riziko výskytu téměř všech komplikací spojených s funkcí placenty a jejím uložením v děloze. Jedná se zejména o:

* Abrupci placenty - předčasné odloučení placenty od stěny děložní s následkem silného krvácení ohrožujícího život plodu i matky.
* Placentární insuficienci – nedostatečnou funkci placenty, která špatně vyživuje plod. Plod v děloze strádá a neprospívá, při porodu má nízkou porodní hmotnost a jiné komplikace spojené s tímto závažným problémem.
* Vcestnou placentu – uložení placenty v porodních cestách, které zabraňuje vedení porodu vaginálně a může být komplikováno silným krvácením.
* Nízkou porodní hmotnost – počet cigaret vykouřených za den zvyšuje riziko nízké porodní hmotnosti u plodu. Těžké kuřačky rodí plody s průměrnou váhou o 458 g nižší než nekuřačky.

Ženy kuřačky mají zvýšené riziko předčasného odtoku plodové vody a následně předčasného porodu.
Mnoho dětí matek, které kouřily v těhotenství musí být po porodu přijato na jednotku intenzivní péče. U dětí je vyšší riziko časného úmrtí a syndromu náhlého úmrtí novorozence. U dětí matek kuřaček se po porodu vyskytuje celá řada komplikací. Nejzávažnějšími z nich jsou neurologické abnormality a poruchy vývoje a chování. Jako zajímavost je uváděn fakt, že kouření je ochranným faktorem proti rozvoji preeklampsie. Škodlivé následky kouření v graviditě na plod a placentu však tento ochranný vliv kouření zdaleka převáží! Riziko na plod u pasivní kuřačky je stejné jako u ženy, která vykouří 1 – 5 cigaret za den.
Kuřačky mají samy dvakrát vyšší riziko rozvoje poporodních zdravotních komplikací s následkem smrti než nekuřačky!
3. Prevence komplikací spojených s kouřením

Nejlepší prevencí proti výše uvedeným komplikacím je skončení s kouřením ještě před otěhotněním. Přestat kouřit má však význam v jakémkoliv týdnu těhotenství, čím dříve, tím lépe. Existují programy, které mohou k tomuto důležitému kroku přispět. Hlavní oporou by měla být rodina a partner.
4. Je možná náhrada kouření nikotinem v jiné formě?

Dříve se jakákoliv náhrada nikotinu v těhotenství považovala za škodlivou pro plod. V současné době ukázaly poslední studie, že náhrada nikotinu ve formě náplastí, žvýkaček, atd. není pro plod škodlivá, protože množství nikotinu, které přejde k plodu přes placentu je minimální v porovnání s kouřením cigaret. Přednost bychom měly samozřejmě dávat úplnému skončení s kouřením bez nikotinové substituce.

uživatel eliminován | 8. 05. 2008, 18:16:04

nekouřim !1287!

uživatel eliminován | 8. 05. 2008, 18:15:09

LS, červený máčka, bílý davidy, modrý lámačky...podle toho, jak jsou peníze

předchozí | 0 | 30 | 60 | 90 | další


Přihlášení
 
@libimseti.cz

registrovat se

Klíčová slova

wowkuřákjakejvajglzávislákcigaretarokslimkydržkahospodanázorznačkaldckazigarettenkormusimagevseobecnejjesledáma

Podobná témata

Moje témata

Pro zobrazení tvých diskuzí se musíš přihlásit.

Oblíbená témata

Pro zobrazení tvých oblíbených témat se musíš přihlásit.

k obsahu ↑