Diskuze a otázky - vážně existuje někdo,kdo si myslí,že neexistuje Bůh?

úvodní strana | aktualizovat | dolů

uživatel eliminován | 28. 08. 2008, 12:06:39 |

takových lidí je totiž na celém světě cca 10%, ČR je zřejmě nejateističtější země v Evropě,ne-li na světě. Nicméně,já si myslím, že to bývá u mladých lidí spíš projev vzdoru vůči všem autoritám, včetně Boha,ale ve skutečnosti, i když to možná ještě sami nevědí, v jeho existenci věří. On totiž život bez víry je poněkud chudý.

reagovat

věříte v existenci Boha?

V anketě hlasovalo celkem 1643 uživatelů

V diskuzi je 4847 příspěvků a shlédlo ji 13195 uživatelů .

předchozí | 0 | 30 | 60 | 90 | 300 | 600 | další

Pro přidání komentáře musíš být přihlášen(a).

uživatel eliminován | 6. 03. 2009, 13:35:31

Drazí přátelé (a nepřátelé !2!),
nemám teď čas se tu "hádat", jsem v zajetí sebevraždy (mé diplomové práce) a školních restů (kterých jsem si za poslední 2 roky udělal nějak moc), takže nějaký čas nebudu psát... teda budu, ale něco jiného, někde jinde. Je slušností dát vědět, že se zas vrátím (pokud z mé diplomky nezblbnu)..

Jo a Bůh smysl pro humor rozhodně nemá... může se klidně proměňovat v lítajícího slona, ale smysl pro humor nemá...

seansean

seansean | 2. 03. 2009, 21:53:08 | více příspěvků | napsat uživateli

> Xouchok
a má Bůh smysl pro humor?

uživatel eliminován | 16. 02. 2009, 18:54:06

ewnilson no nazdar :D !2! !102! btw ne necu !1026!!102! btw se ti to chtělo počítat jo? !486! jsem to schválně přepočítal, jestli ses nesekla :D a ne no :D !486!

uživatel eliminován | 15. 02. 2009, 23:11:49

Vítězem v naší soutěži zelenokulatýchvytlemených smajlů s rekordním počtem 51 na jedno "sklo" se stává::::::::::::::::::!1417!

uživatel eliminován | 15. 02. 2009, 23:05:15

No ahojte vy dva Xouchok, ReTRe .....(a samozřejmě všichni ostatní). Člověk se trošku zabere do své závěrečné práce a vy už tu píšete slohovky. Nechcete mi raději dopsat diplomku? S váma to zmáknu hravě!938!

uživatel eliminován | 15. 02. 2009, 14:01:00

Xouchok
1) vidíš to, zakomponovali kde co, ale zas jen z toho, co znali a co byla tehdy už dávná tradice, takže bod 1. máme vyřešen !2!
2) nemyslím si, že to tak je, pacient tě nazve doktor, pokud věříš v lítacího slona !2! a je jedno co si dosadíš za něj, klidně dosaď slovo "bůh", jen jen používám jejich terminologii !102!
3)no když definitivně !2! ok :D
4)není, paskvilní zajíc může být po přejetí autem, paskvilní slovo přejet auto nemůže !2! a s tím lesem, psal jsem o víře lidí, ty už mi tu píšeš o tom, že les by byl bez lidí, to ale oba víme, uhýbáš od tématu k tomu, jestli ty byl nebyl les, a víra se ani srovnat s tímhle nedá, stromy se nevymyslely listí, to buď mají, nebo ne, člověk si víru vymyslel, tudíž víra tu NEmůže být jen tak, bez člověka !2!
5)ano o nejistotě, ale nejde na základě nejistoty točit s lidmi a ti pánbíčkáři si ten důkaz vymalují ve své psychice a to někdy až moc stačí ;o) jinak ten zbytek s tím absurdnem, dejme tomu souhlas, ale do jaké míry, do té, pokud si ten člověk bude věřit třeba v ty lítací slony a je potichu, ok, ale pokud začne i takhle jednat, leštit těm slonům křídla, je už to podle mě hranice, kdy je to špatně a spadá do role duševně chorého !2!
6) to není o opaku ale !2! je to o miskách vah, slova jsou slova, činy jsou činy, to že je JEN něco sepsané (poznatky) jako kdekoli jinde, nejde převýšit vahou misek nad tolika krutostmi reálných činnů na Zemi, o to kde si myslím, že je hranice už jsem psal výše ;o)
7)ok !2!
8) tak jistě, ale jen hodně záleží, jaký nástroj z toho uděláš a jak to napíšeš, co si z toho kdo vezme a kdo a jak nakuká většině lidu, pokud ten co pak myslí, udělá z toho hrozbu pro ostatní, a o tom to je, dnes víš, čím jsou způsobeny takové i jiné děje, kdo se zlobil, nezlobil a teď si vem, když jim bylo tehdy řečeno toto, o někom kdo se zlobí, a řečeno co maj dělat a koho třeba utopit, aby se to to ono nezlobilo příště !102!

btw prej strážné věže !486!!102!

uživatel eliminován | 14. 02. 2009, 21:53:45

> ReTRe
1) Židé toho mnoho zakomponovali do SZ, křesťané do NZ, ale některé věci jsou hodně násilné (Vánoce).
2) Egocentrismus a zaslepenost vlastním já není dobrá vizitka. Když mi někdo říká "pacient", tak se ptám proč... A pokud k tomu nemá dobrý důvod, tak by mě to mělo urážet
3) Proč bych se měl psát 3, když už jsme se na ní definitivně neshodli?
4) Nevidím rozdíl. Vždyť je to to samé! Paskvilní zajíc je to samé jako paskvilní představa o Bohu... !5! Neshody o tom, co je Bůh jsou produktem této paskvility a jeho metafysického základu. Kde je ten rozdíl?
S tím lesem - les tu byl ještě před člověkem (nebo s ním), není to jeho produkt. Ale krásu a užitečnost (víru) mu dosadil. V této chvíli je stvořený i nestvořený člověkem. Lidé nakonec ten les, upraví, posekají, zušlechtí a ve finále vypálí, ale jejich záasahy nemění nic na tom, že tu byl, je a bude bez nich, on není jejich produktem. To spáleniště z něj udělali, stejně jako ho dotvářeli a upravovali, ale může tu být i bez nich...
5) Samozřejmě to netvrdím, to byl příklad o naprosté nejistotě. !938! Na které se shodnem. A snad se i shodnem na tom, že zázraky nejsou - jsou jen nadmíru neobyklé fenomény. Když pánbíčkář řekne, že ví, tak podle mě je proti víře. Jak tady už nějaký ten čas píši je rozdíl mezi "věřit" a "vědět". Skvěle je to zdůrazněné v "Konstantinovi". Víra má být absurdní, ale nikoliv nezkoumaná. Pánbíčkář věří ač nemá důkazy, tedy neví. A ve zkouškách "reálného" života má jeho víra v to neopodstatněné vydržet. A právě pro neopodstatněnost víry (jinou terminologií pacientství) má vést víra k toleranci (viz. J. Locke).
6) Nechápu argument. Co vyvyšuji? Když ty my omíláš tu negativní stranu věci, tak já samozřejmě budu upozorňovat na tu positivní. Ale neodvažoval bych se zpochybňovat fakticitu "příšerností" křesťanství. Takový ignorant nejsem. Hlavně tvrdím, že hrůzy spojené s křesťanstvím jsou przněním křesťanství.
7) Přeskakuji sedmičku... Beru jí za uzavřenou
8) Zázraky, poroučení větru, dešti - to může napsat neznalec textu. Jako v každé mytologické knize jsou v bibli zázraky. Ale to je jen dobově adekvátní "pre-věda." Když na hoře Sinaj se Bůh rozlítí na Izraelce a z jeho vzteku se klepe zem, chrlí se oheň a den se stává nocí, není popsáno nic jiného, než že hora Sinaj za dob úpadku Izraelců byla sopečně činá. A že to na Izraelce mělo tak děsivý vliv, že začlio být poslušní. Nebo, ví se, že rákosové moře může částečně vyschnout a poté se zas zaplaví. A můžeš hádat v jaké době překročil Moše rákosové moře a co se stalo faraonovi, když ho pronásledoval. Všechna vystvětlení jsou od člověka pro člověka, to ale nijak nesvědčí proto, abychom některým pasážím nevěřili.

Btw: navrhuji, udělat sebrané výpisky z této diskuse a protlačit to do strážné věže !2!

uživatel eliminován | 13. 02. 2009, 08:36:46

Nevěřím a věřit idky nebudu xDxD!776!

uživatel eliminován | 5. 02. 2009, 14:59:52

> Kristynka0407
přesně tak!764!!465!

uživatel eliminován | 5. 02. 2009, 14:59:14

neverijm v boha ani nahodou, protoze na tom nevidim nic logickyho....muj nazor teda....ale to ze neverim v boha neznamena ze namam viru...vira v osud je snad taky vira ne?

uživatel eliminován | 5. 02. 2009, 14:58:17

na půl !863!

uživatel eliminován | 5. 02. 2009, 14:58:00

AnDr__EnDy__ tak to běž cpát mamě pod tlakač, ta na tebe bude určo zvědavější !811! !110! !102!

uživatel eliminován | 5. 02. 2009, 14:56:35

K.U.B.I.K-93 !486!!102!

uživatel eliminován | 5. 02. 2009, 14:56:11

Xouchok
1) já to jen přiblížil s tím, že né všecko je vymyšleno, hodně toho přejato a okopírováno, přitom jen jinak nazýváno !2!
2) no hele, pokud to někdo bere jako urážku, jeho věc, já to první taky nikomu necpu, že je pacient !2! a jinak, proč by to vůbec mělo někoho urazit, pokud je někdo nějak přesvědčen, je mu jedno, co si myslí okolí, protože pro něj znamená jen to jedno nejvíc !2!
3) kua jsi přeskočil až na bod 4) :D
4) já ale vím o co ti šlo s tím zajícem, ale ty nevíš o co mi :o) pokud bude zajíc ořezaný bez ušisek, bez předních a zadních tlapáků, pak ti 100lidí řekne, že je to torzo a neví čeho, ale jinak ano, lékažským průzkumem by se možná přišlo na to, že je to stále zajíc !2! o to tu jde !2! a naopak, zaptáš se 100 lidí, co pro ně znamená "bůh" a cca 20 ti jich řekne, že jen slovo, dalších 70 jich řekne, že něco nadpozemského, no a zbylých 10 že to není nic a nic to pro ně znamená !2! ještě nevidíš rozdíl? :o)
hele a ještě k tomuhle - "Použil bych další přirovnání: "víra dnes je jako vypálený les" - kdysi skvostné místo, ale díky lidem totálně znetvořené" zase, lidmi vymyšlená víra a zas jen lidmi totálně znetvořená :o) nic víc, nic míň :o) ale furt je to jen o lidech a jen jejich tužbách, nevysvětlitelnosti, strachu, atd., z toho pochází víra ;o)
5) nevím :D záleží na x vlivech, bo když skočím, tak bude třeba taky větr, že to zbrzdí pád, to je ale jen o vlivech x věcí a fyzice !2! ale tak tím snad nechceš říct, že když bude někdo věřit, že se mu nic nestane, tak to tak bude !2! bych tam toho dotyčného teda jooo popohnal, třeba by se zrovna mu stal "zázrak" já bych to nazval "náhodou", nebo "štěstím s vlivem určitých okolností" !102! a jak správně píšeš, "nic není 100pro jisté" tak tedy ať tu ti pánbíčkáři a další pacienti netvrdí, že ví, že existuje !2! prd ví, leda tak !2!
6) no netvrdíš, ale vidím, jakou tomu přikládáš váhu, oproti tvým vyvyšujícím sepsaným poznatkům ;o)
7) no každý to asi nazýváme po svém !2!
8) ale prdlajz !2! já co vidím je člověk (lidstvo)na počátku, pak jeho sepsané řády a bláboly, které ať už v dobré víře v lepší svět, nebo v co, roznesl historky o zázracích, o poručím větru dešti, o potřebě cpát to celému světu a o víc možná nedomyšleného, ale reálně napáchaného zla, než užitku a nakonci vidím zas jen toho člověka (lidstvo) jehož myslící část si říká "stálo nám, nebo stojí nám, toto všechno za to" !2! asi tak !2!

btw jj taky jsem si všim !2! za chvilu to vydá na knihu !486!!102!

uživatel eliminován | 5. 02. 2009, 12:49:29

Nemyslim si že existuje buh kterej svořil tuhle zem , a nas lidi , ale myslim si že existuje buh kterej stvořil jen naší duši !1085!

uživatel eliminován | 5. 02. 2009, 12:49:23

věřim a vim, že můj otec je i tvůj otec!987!

uživatel eliminován | 5. 02. 2009, 12:48:36

Verm jedine sam sobe, ikdyz Vasu picu jsem nevidel a verim ze ju mate. Na nejakyho Boha verit nemuzu, sotva ho pisu s velkym B. Jako kdybyste ho potkali, poslete ho za mnou, taky potrebuju pomoct jako statne dalsich 6 mld lidi na tomhle svete. Jo pravda, on nam nepomaha, on nas tresta !811!

uživatel eliminován | 5. 02. 2009, 12:48:19

věřim v něj!!!ale třeba se jmenuje jinak než bůh sami newíme!1327!!204!

uživatel eliminován | 5. 02. 2009, 12:47:43

AnDr__EnDy__ tak to tě pak asi nemá moc rád, když ti té krásy moc nenadělil !721!!721!!721!!721!!721!

art.star

art.star | 5. 02. 2009, 12:47:28 | více příspěvků | napsat uživateli

hm..sem ateista ..a ne ze by to byl projev nakyho vzdoru jak tu pises...proste neverim v existenci nakyho saska, kterej stejne nikdy neexistoval..to je jako kdybych rekl ze sem vysral dneska rano zlaty hovno a musi tomu verit celej svet i kdyz ho nikdo nevidel

uživatel eliminován | 5. 02. 2009, 12:47:03

lidi Vy fetujete otom neni pochyb!486!!811!!486!!811!!486!!811!

uživatel eliminován | 5. 02. 2009, 12:45:51

BLBEČKY BLBEČKY BLBEČKY,HNUSNÉ JSTE VY A V TOM PŘITOM JSTE HLUPÉ.....!465!!465!!465!já věřím a vždy věřit budu ja znám....!1122!

uživatel eliminován | 5. 02. 2009, 12:45:35

bůh nestvořil nás, ale my stvořili boha!1081!

TomBong

TomBong | 5. 02. 2009, 12:43:48 | více příspěvků | napsat uživateli

Timiiiii Buh není kouzelnej dědeček nebo Jin v lampě !27! jak by to asi vypadalo, kdyby každýmu splnil co se mu zamane???...

Gamble_B

Gamble_B | 5. 02. 2009, 09:23:35 | více příspěvků | napsat uživateli

> RCPR
Každý má víru v něčem jiném, někdo má boha, někdo Mohameda, někdo 8 válec s 20ti ventily a turbem při 3 000 otáčkách, každej v něco věří a popravdě je mi jedno v co, dokud mi to necpe...

uživatel eliminován | 5. 02. 2009, 09:18:33

nevěřím v boha, ale ve vesmírnou energii ano. pravda je taková, že určitě "něco" tady existuje a je jedno, jak to nazýváme a pokud tomu věříme a funguje to, proč ne. na druhé straně bychom si měli položit otázku, zda v to co věříme, není vymývání mozku (třeba nějaké sekty - odevzdej nám svůj majetek a budeš takový či makový, bude ti líp a než se člověk naděje, nemá střechu nad hlavou) > tento přístup NEUZNÁVÁM! myslím, že už lidé v pravěku věděli, že tu "cosi" je, ale nevěděli jak to pojmenovat a tak tomu dali název bůh, energie atd. Takže.....je to na vás !1233!

K.U.B.I.K-93

K.U.B.I.K-93 | 5. 02. 2009, 09:09:32 | více příspěvků | napsat uživateli

jaké slohovky tadyk....

uživatel eliminován | 5. 02. 2009, 09:09:02

hovno,neexistuje,kdyby existoval,tak už se dávno splní to co chci..vyslyšel by moje prosby!1278!!1278!

uživatel eliminován | 5. 02. 2009, 09:06:45

> ReTRe
1) Velikonoce nejsou tak problematický a (co se týče) účelovosti tak do očí bijící svátek - i mnoho křesťanů neuznává Vánoce samotné.
2) "dalo by se to taky tak nazvat," tedy nepoužil, ale odsouhlasil. Ono mluvit i o "pacientech" není zrovna positivní přístup a mohlo by to být bráno jako urážka. !5!
4) Souhlasím, pokud uděláš výběr "strašák" x "utěšitel" bude to nejednoznačné. A neřekne ti to nic o Bohu, ale o vztahu lidí k Bohu. O co mi se zajícema šlo? Zajíc i zohyzděný zajíc jsou pořád zajíci. Tz. že je dobré vidět původní obraz Boha (zajíc), ale i to, co se z něj stalo pomocí zneužívání a pokřivování toho pojmu (ohyzdný zajíc) a ukazovat, že takhle to být nemá a analysovat chyby, které k tomu vedly. Bohužel, pokud se podíváš na příspěvky diskuse, vždy je vidět "jen" rub nebo líc, ale málokdy celá mince. Použil bych další přirovnání: "víra dnes je jako vypálený les" - kdysi skvostné místo, ale díky lidem totálně znetvořené. Zbývá jen pár stromků a vypálená mýtina. Lidé umírají a tak se zapomíná na původní les a vidí se jen hnusné spáleniště. O které se nikdo nechce starat a nechává ho svému hnusu. A čím je to generačně dál a dál od velkých požárů, tím více se zapomíná. (dodatek: ale protože lidé mají rádi les, tak staví umělé parky a s těch se radují - novodobé šarlatánství
5) Víš, že se natlučeš? Opravdu je to tak jisté? Není třeba jedno promile šance, že když skočíš z Nuselského mostu, že přežiješ? A možná i bez škrábance? Tohle rád dělá Dawkins (a ve vědě je to hrubá chyba) - dělá z 99% -> 100% Nic není jisté. !2!
5.5) Pokud máme předpoklad, že člověk stvořil boha (a s tím do značné míry souhlasím), tak ano, je zodpovědný za to, jaké ovoce mu tento bůh přinesl.
6) Netrvdím, že se to nestalo - kdo to tvrdí uráží tím lidstvo. Mnohokrát jsem na tyhle "chuťovky" upozorňoval. komunistická propaganda spočívala v tom, že tvrdila, že v křesťanství jsou JEN tyto chuťovky. Což rozhodně není pravda.
7) Starověk byl krutý a vyvražďovalo se všude - SZ byl proti krutostem, jen říkel, kdy je záhodno být krutý (třeba než zemřít, tak zabít). Proto, že (jako každá kniha) reflektuje kulturní obraz doby, je plná (opodstaněného) násilí, ještě není souborem blábolů. !5!
8) Zatrvzelost je v tom, že nejsi schopen vidět i tu druhou stranu. V přirovnání - vidíš jen vypálenou mýtinu a už ne les, který tam stával. !2!
btw: začínám mít pocit, že se ty naše příspěvky nebezpečně prodlužují !2!

uživatel eliminován | 30. 01. 2009, 18:42:31

Xouchok nemyslím, že jsem zatvrzelý !2! jednak s tím stejně nic nikdo neudělá, takže mi zbyde se jen pousmát !2! a jednak, prostě mi ty misky vah přijdou hodně od sebe vzdáleny na to, abych z jedné podstaty věci, viděl z toliko lesa špíny, třísku dobra !2!

předchozí | 0 | 30 | 60 | 90 | 300 | 600 | další


Přihlášení
 
@libimseti.cz

registrovat se

Klíčová slova

světbůhčlověkživotvzdorČRautoritaevropěskutečnostprojevexistencezemě

Podobná témata

Moje témata

Pro zobrazení tvých diskuzí se musíš přihlásit.

Oblíbená témata

Pro zobrazení tvých oblíbených témat se musíš přihlásit.

k obsahu ↑