Diskuze a otázky - Vázání tkaniček____________

úvodní strana | aktualizovat | dolů

uživatel eliminován | 22. 03. 2007, 02:49:58 |

Pokud někoho zajímají nevšední způsoby vázání tkaniček,
koukněte ke mě na profil do alba SHOES.

Jsou tam fotografie.

Na vzkaz řeknu víc

reagovat

Tkaničky

V anketě hlasovalo celkem uživatelů

V diskuzi je 64 příspěvků a shlédlo ji 2496 uživatelů .

předchozí | 0 | 30 | 60 | další

Pro přidání komentáře musíš být přihlášen(a).

uživatel eliminován | 22. 03. 2007, 09:54:41

anonym - nemluv nám tady o svém otci, na to nikdo není zvědavý

anonym104

anonym104 | 22. 03. 2007, 08:55:01 | více příspěvků | napsat uživateli

to je vul !881!

InviSibIe

InviSibIe | 22. 03. 2007, 07:30:38 | více příspěvků | napsat uživateli

Vsechny ty zpusoby znam a pouzivam...A taky i par dalsich ;-)

uživatel eliminován | 22. 03. 2007, 04:02:38

!811! frantooo !1378!

uživatel eliminován | 22. 03. 2007, 04:02:04

co je to tady za buzerantský recepty?

uživatel eliminován | 22. 03. 2007, 04:00:00

!1348! !1348!

uživatel eliminován | 22. 03. 2007, 03:50:24

vietnam

uživatel eliminován | 22. 03. 2007, 03:47:37

hlavne kdyz to nekouse

uživatel eliminován | 22. 03. 2007, 03:40:24

ADIDAS nemusím

NIKE, PUMA !1424!

uživatel eliminován | 22. 03. 2007, 03:38:27

!2!!1! adieu

uživatel eliminován | 22. 03. 2007, 03:37:13

Šumavský řízek - pro Jenny !5!

uživatel eliminován | 22. 03. 2007, 03:37:01

Dobrou řízci

chleba s máslem to ráno jistí

!2!

uživatel eliminován | 22. 03. 2007, 03:36:57

Šumavský řízek

Příprava:
Oloupané brambory najemno nastrouháme a necháme asi půl hodiny stát. Tekutinu slijeme a nahradíme mlékem. Přidáme vejce, polohrubou mouku, nastrouhanou cibuli a česnek, sůl, majoránku a promícháme.

Z vařené uzené krkovičky (nebo pečené) nakrájíme 8 plátků, obalíme v hladké mouce, namočíme do připraveného těstíčka, vložíme do pánve s rozpáleným sádlem a usmažíme dozlatova.

uživatel eliminován | 22. 03. 2007, 03:36:19

Plněný sýrový řízek

Ingredience: 8 plátků sýra z moravského bochníku (asi 1/2 cm silné), 2 kapie, 4 sardinky, sůl, 3 vejce, hladká mouka a strouhanka na obalení, olej na smažení


Postup přípravy: Vždy mezi dva plátky sýra dáme sardinku a plátek kapie. Řízky osolíme, obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a ve strouhance. Smažíme po obou stranách v rozpáleném oleji. Podáváme s bramborovou kaší.


Počet porcí: 4 Doba přípravy: 30 min

uživatel eliminován | 22. 03. 2007, 03:35:26

Smažený telecí řízek s brokolicí
kategorie: telecí maso

recept je určen pro 4 osob(y)
doba přípravy je cca 25 minut

Ingredience:
4 telecí řízky (po 200 g, zhruba 2 cm silné),
4 plátky ementálu,
4 plátky dušené šunky,
sůl,
pepř,
2 vejce,
2 lžíce hladké mouky,
4 lžíce strouhanky,
4 lžíce oleje,
500 g brokolice,
1 vanička řeřichy

Příprava:
1. Řízky omyjeme, osušíme a ostrým nožem v nich nařízneme kapsu.

2. Kapsu naplníme plátkem sýra a dušené šun­ky a sepneme párátkem.

3. Řízky osolíme a opepříme. Vidličkou rozšleháme vejce. Řízky obalíme v mouce, omočíme ve vejci a obalíme strouhankou. Strouhanku lehce přitiskneme.

­4. Smažíme po každé straně 7 min. na pánvi s rozehřátým olejem.

5. Omytou brokolici rozebereme na růžičky. Povaříme v osolené vodě zhruba 5 min a dá­me okapat. Podáváme s řízky ozdobené řeři­chou. Místo brokolice můžeme podávat čer­stvou nebo podušenou karotku.

uživatel eliminován | 22. 03. 2007, 03:33:51

Kuřecí řízek Tahiti

Ingredience: 2 kuřecí řízky, 2 banány, 2 kiwi, 2 mandarinky, 2 lžičky oleje, 1 1/2 lžíce cukru, kari koření, 100 ml koňaku, strouhaný kokos, mouka na obalení, 1 vejce, strouhanka, sůl


Postup přípravy: Řízky naklepeme, osolíme a obalíme v trojobalu (2/3 strouhanky nahradíme kokosem). Obalené řízky usmažíme dozlatova. Na oleji rozpustíme cukr na karamel, podlijeme trochou vody a vložíme ovoce nakrájené na silnější plátky. Prohřejeme, přidáme kari koření a zalijeme dobrým koňakem. Tuto ovocnou směs podáváme k řízkům jako přílohu.


Počet porcí: 2 Doba přípravy: 30 min

uživatel eliminován | 22. 03. 2007, 03:33:21

Kuřecí řízek Almette

Z kuřecích prsíček a několika dalších ingrediencí vykouzlíte za pár minut netradiční a sytou večeři. Stačí, když si na 4 porce připravíte:

polovinu balení rýžových nudlí (asi 220 g), 4 kuřecí řízky, 8 lžic suchého bílého vína (můžete i vynechat nebo nahradit pár kapkami balsamikového octa), 2 kelímky smetanového sýra Almette, 4 lžíce smetany ke šlehání, 2 lžičky kečupu (podle chuti sladkého/ostrého), sůl, bílý pepř, olivový olej

Řízečky nakrájejte na libovolné kousky, osolte a opepřete. Nejlépe na olivovém oleji je opečte nejprve z jedné strany - 5 minut a potom z druhé strany - 10 minut. Řízečky opékejte POD POKLICÍ.
Rýžové nudle mezitím připravte podle návodu na obalu - spařte je vroucí vodou a nechejte 8 až 10 minut odstát.
Na omáčku zahřejte v menším hrnci víno, do něj rozmíchejte sýr Almette, přidejte koření, smetanu, kečup a prohřejte.

Hotové řízečky podávejte s rýžovými nudlemi přelité omáčkou Almette a ozdobené řeřichou. Jako oblohu můžete zvolit například vařený chřest.

uživatel eliminován | 22. 03. 2007, 03:33:19

!1216!

uživatel eliminován | 22. 03. 2007, 03:33:02

Kuřecí řízek Tahiti

Ingredience: 2 kuřecí řízky, 2 banány, 2 kiwi, 2 mandarinky, 2 lžičky oleje, 1 1/2 lžíce cukru, kari koření, 100 ml koňaku, strouhaný kokos, mouka na obalení, 1 vejce, strouhanka, sůl


Postup přípravy: Řízky naklepeme, osolíme a obalíme v trojobalu (2/3 strouhanky nahradíme kokosem). Obalené řízky usmažíme dozlatova. Na oleji rozpustíme cukr na karamel, podlijeme trochou vody a vložíme ovoce nakrájené na silnější plátky. Prohřejeme, přidáme kari koření a zalijeme dobrým koňakem. Tuto ovocnou směs podáváme k řízkům jako přílohu.


Počet porcí: 2 Doba přípravy: 30 min

uživatel eliminován | 22. 03. 2007, 03:32:47

!2!!2!!2!!2!!2!!2!!2!!2!!2!!2!!2!!2!!2!!2!!2!!2!!2!!2!!2!!2!!2!!2!!2!!2!!2!!2!!2!!2!!2!!2!!2!!2!!2!
!2!!2!!2!!2!!2!!2!!2!!2!!2!!2!!2!!2!!2!!2!!2!!2!!2!!2!!2!!2!!2!!2!!2!!2!!2!!2!!2!!2!!2!!2!!2!!2!!2!
!2!!2!!2!!2!!2!!2!!2!!2!!2!!2!!2!!2!!2!!2!!2!!2!!2!!2!!2!!2!!2!!2!!2!!2!!2!!2!!2!!2!!2!!2!!2!!2!!2!

uživatel eliminován | 22. 03. 2007, 03:32:41

Bělehradský řízek

Ingredience: vepřová kýta, sůl, pepř, brambory, paprikové lusky, rajčata, cibule, vegeta, olej, hladká mouka, kmín, česnek

Postup přípravy: Maso naklepeme, osolíme, opepříme a poprášíme moukou. Nejprve zprudka osmahneme na oleji a pak pozvolněji doděláme. Vlastně jsme vyrobili přírodní řízek. Mezitím oloupeme brambory a nakrájíme na plátky asi 1/2 cm, cibuli a rajčata nakrájíme na kolečka, papriku na proužky, česnek na lístečky. Všechno dáme do pekáče, posypeme vegetou a kmínem, polejeme olejem a promícháme. Trochu podlijeme vodou. Přikryjeme alobalem a pečeme v troubě asi 30 minut. Potom alobal odstraníme a dopékáme odkryté, aby se směs trochu opekla. Případně dokořeníme. Podáváme s přírodním řízkem.
Kdo dává přednost kuřecímu masu, je to dobré i s tím, protože zde jde především o úpravu těch brambor. Dělám jich vždycky plný pekáč.

uživatel eliminován | 22. 03. 2007, 03:32:17

Vídeňský řízek

Ingredience: 4 telecí řízky (po 150 g), sůl, pepř, 1 vejce, 2 lžíce mléka, 4 lžíce hladké mouky, 100 g strouhanky, rostlinný olej na smažení, 1 citron nakrájený na plátky, petrželka na ozdobení


Postup přípravy: Plátky masa omyjeme a očistíme od blanek a tuku. Řízky lehce naklepeme, osolíme, opepříme a pokapeme citronovou šťávou. V hlubokém talíři rozkvedláme vejce s mlékem. Do druhého nasypeme mouku a do třetího prosátou strouhanku. Řízky obalujeme nejprve v mouce, potom ve vajíčku a nakonec ve strouhance. Pečlivě přitlačíme, aby obal neopadával. V pánvi rozpálíme tuk a dozlatova na něm osmahneme řízky. Hotové plátky masa položíme na kuchyňský papír, aby odsál přebytečný tuk. Řízky ozdobíme plátky citronu a snítkou petrželky. Podáváme s vařenými brambory, kaší nebo bramborovým salátem.


Počet porcí: 4 Doba přípravy: 20 min.

uživatel eliminován | 22. 03. 2007, 03:31:56

Plněný krůtí řízek s cuketami

Polovinu každého řízku obložíme šunkou. Rajčata nakrájíme na plátky, rozdělíme na šunku a přikryjeme plátkem sýra. Takto obložený řízek přiklopíme druhou polovinu masa. Okraje řízků sepneme párátky, aby náplň během pečení nevytekla.
Cibuli nakrájíme na čtvrtky a cukety na stejné kousky. V hrnci rozehřejeme máslo a cibuli orestujeme dozlatova. Přidáme cukety a MAGGI Harmonie Chuti. Dusíme asi 5 minut. Takto připravenou zeleninu dochutíme solí a pepřem.
Na pánvi rozehřejeme olej a řízky na něm opékáme z každé strany, dokud maso nezměkne. Ochutíme solí a pepřem. Maso se zeleninou naservírujeme na talíře.

uživatel eliminován | 22. 03. 2007, 03:31:08

Řízek z Vizovic

Ingredience: 6 plátků vepřové kýty, sůl, česnek, hladká mouka, olej, předem připravené těsto na bramboráky


Postup přípravy: Plátky masa naklepeme, osolíme, potřeme česnekem a necháme 3 hodiny v chladnu odležet. Poté maso máčíme v řidším bramborákovém těstě a v rozehřátém oleji smažíme po obou stranách dozlatova. Podáváme se zeleninovým salátem. Samozřejmě, že jako aperitiv podáváme "slivovicu" z Vizovic.


Počet porcí: 4 Doba přípravy: 30 min.

uživatel eliminován | 22. 03. 2007, 03:30:32

Celerový řízek

Celer očistíme, nakrájíme asi na 0,5 cm plátky a vložíme do osolené vroucí vody s plátky citronu, hřebíčky a pepřem. Nevaříme příliš doměkka, pouze povaříme.

Pak celer vyjmeme, osolíme, necháme vychladnout a klasicky obalíme v mouce, vejcích rozšlehaných s mlékem a strouhance.

Celerový řízek smažíme v rozpáleném oleji dozlatova a podáváme s vařeným bramborem.

uživatel eliminován | 22. 03. 2007, 03:29:33

Utajený kuřecí řízek

Ingredience: kuřecí řízek, sůl, pepř, olej, vejce, polévkové koření VEGETA, dresing Tisíc ostrovů od Helmanss, sýr cihla, kostka Šťáva k vepřovému masu


Postup přípravy: Nejprve připravíme šťávu z kostky šťávy (ale nemusí být). Řízek osolíme a lehce opepříme a opečeme na oleji. Vejce rozšleháme a trochu ochutíme Vegetou a upečeme jako palačinku, osmaženou po obou stranách. Na talíř nalijeme trochu šťávy, klademe opečený kuřecí řízek, na něj dáme vaječnou placku, zalijeme několika lžícemi dresingu a bohatě posypeme nastrouhaným sýrem. Příloha: krokety, hranolky, americké brambory...



uživatel eliminován | 22. 03. 2007, 03:29:05

Moravský kuřecí řízek

Kuřecí prsa omyjeme, osušíme, naklepeme a okraje nařízneme. Podle chuti osolíme, opepříme a na rozpáleném oleji opečeme z obou stran.

Česnek oloupeme a utřeme se solí.

Opečená prsa vyjmeme, do výpeku vmícháme utřený česnek, kečup, orestujeme a zalijeme vínem. Přidáme ještě nasekanou bazalku, podusíme, zalijeme smetanou, dochutíme a prohřejeme s řízky.

Moravský kuřecí řízek podáváme s rýží nebo brambory.

uživatel eliminován | 22. 03. 2007, 03:24:40

tak dobrou

Pašerácký řízek

Ingredience: 4 plátky vepřové kýty, sůl, pepř, olej, 4 plátky uzeného masa, 50 g uherského salámu, kečup sýr eidam


Postup přípravy: Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme olejem a vložíme do mikrovlnné trouby. Po čtyřech minutách položíme na maso plátek uzeného masa a pár koleček salámu, jemně pokapeme kečupem a vše zakryjeme několika plátky eidamu. Necháme zapéci v mikrovlnné troubě. Podáváme s hranolky a nakládanými houbami. Nemáme-li mikrovlnnou troubu, můžeme totéž připravit na pánvičce.


Počet porcí: 4 Doba přípravy: 20 min.

uživatel eliminován | 22. 03. 2007, 03:23:29

hale padej spat ty rizku jeden

uživatel eliminován | 22. 03. 2007, 03:21:57

co to ? !1348!

předchozí | 0 | 30 | 60 | další


Přihlášení
 
@libimseti.cz

registrovat se

Klíčová slova

vázánítkaničkafotografieshoesvzkazalbaprofil

Podobná témata

Moje témata

Pro zobrazení tvých diskuzí se musíš přihlásit.

Oblíbená témata

Pro zobrazení tvých oblíbených témat se musíš přihlásit.

k obsahu ↑