Diskuze a otázky - Správná investice

úvodní strana | aktualizovat | dolů

uživatel eliminován | 25. 01. 2008, 16:01:34 |

Realita je zde taková, že ten kdo správně investuje se zde má dobře, protože mu správné investice přinesou veliký užitek a tak je jeho život jednoduchý a klidný.
Investování není záležitost jenom pro podnikatele a obchodníky jak si mnozí myslí, každý musí neustále do mnohého investovat to co má pro něj nějakou hodnotu; čas, peníze, zkušenosti, atd.
Ten kdo je v oboru zkušený ten většinou i správně investuje, naopak začátečník chybně investuje a potom svého rozhodnutí lituje.
Nejčastější investice je zde do vztahů, k věcem a lidem, snažíme se investovat do vztahů, jež nám naplňují naše potřeby, a naopak nechceme investovat tam, kde z investice nic nebudeme mít.
Mnohdy se setkáváme s tím, že nás něco nutí násilím, abychom do toho investovali, jde o; školu, rodinu, nadřízené, stát, byrokraty, ideologie, reklamu, atd.
Čas spolehlivě ukáže, co byla správná investice, jenže my nemáme dostatek času na to, abychom zjistili, do čeho je správné dneska investovat.
Jsou investice zásadní, jako je třeba naše vysoká škola ona zásadně určí náš život, jenže škola, která dneska je perspektivní nám může být k ničemu díky změně politického nebo technického systému.
Nejlepší je se před investicí poradit s více lidmi a tak se sníží možnost že budeme špatně investovat.
!941!

reagovat

V diskuzi jsou 3 příspěvky a shlédlo ji 873 uživatelů .

Pro přidání komentáře musíš být přihlášen(a).

Ivet_88

Ivet_88 | 4. 11. 2008, 23:05:35 | více příspěvků | napsat uživateli

tak kdo nezkusí nic nemá ;) ... prostě risk = zisk !191! ... kdo v tom umí chodit tak se rozhodně vyplatí ;)

auticko1975

auticko1975 | 4. 03. 2008, 23:31:28 | více příspěvků | napsat uživateli

Vyplatí se investovat do akcií?

Záleží na tom co očekáváte. Těžko najdete nějaký finanční nástroj , který v dlouhodobém horizontu vydělává více.
Pokud se podíváte na vývoj na nejvyspělejším akciovém trhu na světe (USA) za posledních 120 let , zjistíte , že trh posiloval v průměru o 11% každý rok. Samozřejmě , je třeba počítat s občasnými výkyvy. Podstatné je , že dlouhodobě jdou trhy nahoru.
Ještě lepších výsledků lze dosáhnout výběrem akcií podhodnocených či těch nejperspektivnějších firem. Pro příklad není třeba chodit daleko. Akcie ČEZu posílily za posledních 5 let o cca 1500%.(ne , nepřepsali jsme se).
Výběrem portfolia titulů lze reálně dosáhnout průměrného ročního zhodnocení 20-25%. To není málo. Pokud to vydržíte dostatečně dlouhou dobu (řekněme 15-25 let) , dostanete se na částky , které snad ani nelze utratit. To si každý snadno spočítá.
Pokud Vám však někdo slibuje jistý zisk 30% či snad 100% ročně , mějte se na pozoru. Buď se jedná o začátečníka nebo o podvodníka.
Na investování je pravděpodobně nejdůležitější jeho psychologický faktor. Chce to pevné nervy a také trochu štěstí! V zásadě je totiž třeba akcie nakupovat když „většina“ ostatních prodává , neboť v ten moment již tituly bývají značně podhodnocené a za nějaký čas opět výrazně porostou. A opačně , je třeba prodávat , když „většina “ ostatních nakupuje. V tu dobu již tituly bývají značně vysoko a lze očekávat pravděpodobný pokles.
Pokud máte stejný pocit jako my , že akcie jsou pro Vás to pravé a rádi byste se poradili s někým , kdo investování rozumí a dobře Vám poradí , domluvte si s námi schůzku nebo nám napište.
Těšíme se na spolupráci s Vámi. Email:akcie-komodity@seznam.cz ,

JHýsek

!31!

Yuanjia

Yuanjia | 25. 01. 2008, 16:14:13 | více příspěvků | napsat uživateli

hmm nebo se nám tím ještě víc zhorší možnost se vůbec k nějaký investici rozhdodnout a tak neinvestujeme do ničeho : ))


Přihlášení
 
@libimseti.cz

registrovat se

Klíčová slova

investicehodnotaužitekpenízečasživotobchodníkzačátečníkpodnikatelrozhodnutívětšinazáležitostmnohéinvestovánírealitazkušenost

Podobná témata

Moje témata

Pro zobrazení tvých diskuzí se musíš přihlásit.

Oblíbená témata

Pro zobrazení tvých oblíbených témat se musíš přihlásit.

k obsahu ↑