Diskuze a otázky - smazeni a peceni na masle
úvodní strana | aktualizovat | dolů
V diskuzi je 87 příspěvků a shlédlo ji 1717 uživatelů .
předchozí | 0 | 30 | 60 | další
DuduPrudu | 26. 06. 2013, 20:02:16 | více příspěvků | napsat uživateli
no ale na keramickou panev nic nepotrebujes .............ach jo
DuduPrudu | 24. 06. 2013, 20:01:07 | více příspěvků | napsat uživateli
> Byl_sem_M-Cristiane to souhlasim !1!
uživatel eliminován | 23. 06. 2013, 16:01:28
> Evca87
... a celkově je to hlavně o tom zůstat v každý situaci v klidu, i když tě pošlou do pr......
Jo, to je užitečná vlastnost i v normálním životě, a zejména v partnerských vztazích !1!
uživatel eliminován | 23. 06. 2013, 15:43:55
> DuduPrudu
jo člověk musí umět reagovat a nesmí ho nic rozhodit, aby to ty lidi poznali... a celkově je to hlavně o tom zůstat v každý situaci v klidu, i když tě pošlou do pr... :-)
DuduPrudu | 23. 06. 2013, 15:29:23 | více příspěvků | napsat uživateli
> Evca87 oto dost musis bejt nad veci...mam jednu skusenost s postizenejma skrze hasice kdyz sme snima travily den...pekna skusenost..ale dene by mi asi praskla hlava
uživatel eliminován | 23. 06. 2013, 15:01:57
> DuduPrudu
to jo navíc já dělám u psychicky nemocných :-D takže to je občas sranda no :-)
DuduPrudu | 23. 06. 2013, 14:47:45 | více příspěvků | napsat uživateli
> Evca87 to mas kurna zajimavou praci i docela dost na nervy..ze
DuduPrudu | 23. 06. 2013, 14:03:13 | více příspěvků | napsat uživateli
> Evca87 a co delas za praci ze k vam musi poradce !2!!2!
uživatel eliminován | 23. 06. 2013, 13:51:11
> Evca87
Koukám, že dneska už se bez poradce člověk ani nenají...!24!
DuduPrudu | 23. 06. 2013, 13:48:13 | více příspěvků | napsat uživateli
> Evca87 !2! i to je mozne a pak je chytrej jak radio...to znam od sebe kdyz si prectu 21
uživatel eliminován | 23. 06. 2013, 13:43:28
> DuduPrudu
třeba si to ten nutriční poradce přečetl taky jen v časopise !2!
DuduPrudu | 23. 06. 2013, 13:40:51 | více příspěvků | napsat uživateli
> Evca87 sice ja to vim jen z chytreho casopisu....!2!
DuduPrudu | 23. 06. 2013, 11:49:06 | více příspěvků | napsat uživateli
> Evca87 presne to co sem psal !2!
uživatel eliminován | 22. 06. 2013, 22:38:45
ne ze bych umel moc varit respektive smazit !906! ale smazim na sadle.
evzen-onegin | 22. 06. 2013, 22:02:00 | více příspěvků | napsat uživateli
> Evca87
Toho znám, říkáme mu řezník Krkovička . Neber ho vážně !5!
uživatel eliminován | 22. 06. 2013, 21:27:56
> Byl_sem_M-Cristiane
Nemusíš ho sdílet,jen Ti píšu můj názor-zkušenost s vařením na různých typech tuku/olejů.. Abychom si rozuměli,chutový rozdíl v jídlech smažených na těchto olejích /slunečnicový,řepkový,sojový,palmový/ nepoznám ani já,protože nemají nijak výraznou chut,jsou víceméně neutrální.Narozdíl od oleje oliv. extra panenského nebo sádla a másla,jídlo připravené na nich,má prostě svoji specifickou chut.!885! Kdo do sebe jídlo neháže jak do pece!119!ale vychutnává si ho,tak to pozná..a já jsem gurmán,ráda jídlo vychutnávám.!331!
uživatel eliminován | 22. 06. 2013, 20:00:51
zrovna nedávno jsme měli přednášku s nutričním poradcem a ten právě říkal, že nejzdravější na smažení je pravé sádlo... jako za našich babiček :-)
DuduPrudu | 22. 06. 2013, 16:09:37 | více příspěvků | napsat uživateli
smazim teda na masle a rozdil chuti je dost poznat sice mene zrdave nez tuk ale me prijde ze je chutnejsi i nez olivovej olej ale to je kazdeho chut jina
uživatel eliminován | 22. 06. 2013, 16:02:38
> S.hanelle
Nevím, nesdílím tenhle názor ... skoro bych řekl, že kdyby člověk nevěděl, na jakém oleji to je smažené, těžko by to poznal podle chuti nebo vůně...
uživatel eliminován | 22. 06. 2013, 15:54:29
> Byl_sem_M-Cristiane
ta chut /vůně nevyprchá ale přenese se právě do té potraviny kterou na něm smažíš.Rozdíl v chuti potravin smažených na oliv. oleji,na sádle,obyč. oleji,másle je víc než citelný !428!
uživatel eliminován | 22. 06. 2013, 15:45:27
Já jsem taky zkoušel smažit na olivovém oleji - a výsledek je ten, že po ohřátí oleje asi na 120°C z něj všechno, co má nějakou tu chuť a vůni vyprchá, a zůstane jen ten čistý olej - a ten je úplně stejný, jako většina ostatních....
Určitě je rozdíl mezi sádlem a olejem, ale jednotlivé oleje se (po rozpálení a odpaření těkavých látek) nijak moc neliší, výsledek je podle mě tentýž, ať už se použije olivový, slunečnicový, řepkový nebo snad i sojový olej...
Akorát na minerálním jsem to ještě nezkoušel, i když tem by měl snést zdaleka nejvyšší teplotu !1!
uživatel eliminován | 22. 06. 2013, 15:36:37
I v supermarketech se dá najít kvalitní zdravý oliv. olej a to Extra panenský lisovaný za studena,výjimečná chut i kvalita,jiný nekupuju.!1363!Je drahý,za kvalitu se platí.!1268!
DuduPrudu | 22. 06. 2013, 15:15:28 | více příspěvků | napsat uživateli
olivovej olej vubec neni zdravej ten co je v supermarketech...si prectete chemickej rozbor,jen original co je kurna drahej je dobrej
Kaleidoskop | 28. 05. 2013, 17:14:07 | více příspěvků | napsat uživateli
Hlavně že si všichni rozumíme.!103!
Kaleidoskop | 28. 05. 2013, 17:12:43 | více příspěvků | napsat uživateli
> anon:
Ano, ale pouze na tom rafinovaném. Jenže většina lidí, alespoň co vím já, kupuje lisovaný za studena, který právě na smažení vůbec vhodný není.
DuduPrudu | 26. 05. 2013, 17:13:30 | příspěvky uživatele | napsat uživateli
ano na sadle je zravejsi ale na masle to ma lepsi chut co na to napisete vy??olej je uz o nicem to je moc nezdrave !1272! aj eto vice bez chuti vsechno i vajicka
reagovat