Diskuze a otázky - Servis na baterky co s tím

úvodní strana | aktualizovat | dolů

uživatel eliminován | 29. 01. 2008, 18:56:34 |

Tuhle se mi po letech porouchalo motorové otevírání garážových vrat. Opravárenská firma přijela hbitě a ještě hbitěji konstatovala, že jde o poruchu řídící elektroniky. Objednat náhradní je téměř nemožné, neboť: je zastaralá, už se nevyrábí, pokud se vyrábí, není na skladě, pokud je na skladě, je drahá a spolu s montáží přijde dráž, nežli nová.

I kývl jsem na novou elektroniku. Ta je ovšem u nového výrobku umně spojena s pohonnou jednotkou tak, že jest nutno zakoupiti celek - a také na starý pojezd nový motor rozměrově nelze upevnit, takže nový je samozřejmostí. Určitě jen přehlédnutím výrobce šla použit původní vrata, ale to u nového modelu určitě "napraví".

Dnes jsem absolvoval podobnou zkušenost s obdobným problémem, ostřílen už však minulými střety s opraváři - výměnkáři, neprodal jsem svoji kůži lacino.

"Šéfe, to je spálený motor, dostal šlus!" zněla pevní diagnóza u pohonu vrat. Dramaticky jsem ji odmítl a tvrdohlavě stál na tom, že dle mně známých okolností motor určitě spálený není a musí to být něco jiného. Po chvíli vrtání na patřičných místech zazněla další diagnóza: "To dělá ta stará elektronika, tady zamrzá spínač!" Také tuto diagnózu jsem briskně odmítl a tvrdě hájil možnost drobné, droboulinké závady, přičemž jsem vychvaloval jejich zřejmý um a zkušenosti, které jim dozajista umožní na to promptně přijít.

Záhy, a zřejmě hlavně proto, aby ode mne měli pokoj, našli odpojený jeden z přívodních drátků....a vše opět začalo fungovat jak má.

Když odjižděli, blaženě jsem se usmíval a připomínal si moudrá slova velkého Ira Georga Bernarda Shawa, totiž jeho geniální poznání, že "každé povolání je spiknutí proti laikům".

Záhy mne však smích přešel: to poznání totiž skutečně beze zbytku platí, takže dříve nebo později stejně výrobci vymyslí způsob, jak bude v takovém či obdobných případech nezbytné vždy vyměnit celou garáž, nejraději i s autem uvnitř.....

reagovat

V diskuzi je 1 příspěvek a shlédlo ji 428 uživatelů .

Pro přidání komentáře musíš být přihlášen(a).

Killik

Killik | 29. 01. 2008, 19:25:27 | více příspěvků | napsat uživateli

Rodina tě zlobí? !811! Pořiď si novou! Máme je teď ve slevě !906!


Přihlášení
 
@libimseti.cz

registrovat se

Klíčová slova

skladelektronikavratbaterkafirmanovajednotkastarývýrobekotevíráníserviszakoupitiporuchamontáž

Podobná témata

Moje témata

Pro zobrazení tvých diskuzí se musíš přihlásit.

Oblíbená témata

Pro zobrazení tvých oblíbených témat se musíš přihlásit.

k obsahu ↑