Diskuze a otázky - Sedm principů jež změní svět

úvodní strana | aktualizovat | dolů

uživatel eliminován | 15. 03. 2008, 08:02:17 |

1. Jednota světa - holismus čili "všechno je jedno" ("all is one"), všechno je součástí kosmické síly, neosobní boží energie čisté lásky, "jsme jedna láska, jsme jedno", protiklad dobra a zla, rozumu a víry, boha a člověka pak neexistuje (tím se ovšem otevírají dveře pro etický relativismus).

2. Jednota poznání - různé víry a znalosti tvoří jen různé cesty ke stejnému cíli, je třeba slučovat zdánlivě protichůdné pohledy a pracovat na kritické synkrezi (sjednocení názorů) světových náboženství, "Všechna náboženství se sejdou na vrcholu Boží pyramidy" (Teilhard de Chardin).

3. Vláda ducha - svět je iluzí (mája), hříčkou čistého ducha, je ovládaný (sedmistupňovou) Planetární Hierarchií duchovních Mistrů, Mistrů moudrosti : jde o duchovní bytosti (duchové přírody, starší i noví bohové, tzv. Velké bílé bratrstvo) a o duchem navštívené osvícence - ilumináty (např. prostřednictvím tzv. duchovní komunikace, tj. přenášení informací z neviditelného světa skrze média, ang. channeling).

4. Nový věk - nevyhnutelný příchod nové epochy (nového aeónu), který přinese obnovu harmonie, splynutí lidského světa s čistým duchem a návrat k němu všech, kteří se zbavili všech starých duchovních spoutaností.

5. Pozitivní myšlení - skrytá schopnost člověka spojit se v podvědomí či nadvědomí s vesmírnou energií, využít jádro boží přirozenosti obsažené v něm samém.

6. Luciferská iniciace - dosažení schopnosti jednotlivce k bodu, který je vstupní branou k dokonalosti Nového věku, využívá se přitom různých rituálních technik (pohanské kulty, např. keltského náboženství - blíže Molyneaux, B. L. - "Tajemné kulty a rituály", Knižní klub, k.s. ve spolupráci s nakladatelstvím Práh, Praha 1996), životosprávy (makrobiotika), meditací (soustředění se slabikami mantry) atd., lidé díky tomu mohou dosáhnout vyšší úroveň vibrací a současný Homo sapiens se může přeměnit na Homo universalis či na Homo noeticus (poznávající z nitra duše).

7. Vize záchrany světa - nástrojem příchodu Nového věku je celosvětové rozšíření osvíceného vědomí spojující postmoderní vědecké poznání s duchovním otevřením se, všelidská tzv. velká invokace (vzývání) pak umocní "mentální silové pole", díky kterému v čele duchovní hierarchie stane "nový Spasitel".

Smyslem činnosti New Age je údajně nastolit jednotné světové uspořádání, jednotné světové náboženství New Age (závazné pro všechny) a jednotný ekonomický, sociální a politický světový pořádek (řád). Národní státy mají ustoupit jednotné Světové říši (Sigurdsson) či Celozemskému Univerzálnímu Státu (Ján Maliarik). V něm bude pak ustanovena celosvětová vláda s ministerstvy pro rozvoj vědomí, kulturní integritu, světovou harmonii a pro nesmrtelnost. Křesťanství a jiná náboženství se stanou součástí jednotného světového náboženství New Age. Dojde rovněž ke splynutí vědy a světového náboženství New Age (snad na bázi nového procesně-genetického, paměťového paradigmatu vědy, hypotézy o skryté, implicitní paměti všech přírodních i společenských procesů, viz Král, M. – „Kam směřuje civilizace?“, Filosofia, FÚ AV ČR, Praha 1998, str. 125).

Na uvedené cestě ke "světové jednotě" se mimo jiné předpokládá zavedení mezinárodního univerzálního úvěrového systému, jednotného světového daňového systému, uznání nutnosti celosvětové kontroly biologické otázky, včetně určování hustoty obyvatelstva a zdravotnictví (biologická otázka se má řešit mimo jiné pomocí plánovaného rodičovství, legalizace umělého přerušení těhotenství, povolení genetické manipulace, umělého oplodnění a také euthanasie; též zřízením celosvětové centrály pro distribuci potravin), zaručení celosvětového minima svobody a životní úrovně pro každého jednotlivce (v tomto požadavku někteří vidí stopy socialistického myšlení, světového socialismu), zavedení celosvětově platné povinnosti vojenské služby k obranným účelům atd.

Praxe a myšlenky propagované hnutím New Age :

Školství - popularizace jógy, meditace, experimentálních způsobů učení, "holistická výchova", "integrační vzdělávání" a tzv. globální vzdělávání (global education) - propagace vize celosvětové politické jednoty, kosmopolitního světového názoru, multikulturní společnosti, morální a náboženské rovnocennosti všech národů, "boj s nacionalistickými a morálními přežitky", obhajoba náboženské synkreze, kritika křesťanství a západního způsobu života.

Podnikání - nabídka kurzů pro "rozvoj lidského potenciálu" (Forum - dříve Erhard Seminars Training=Erhardovy výcvikové semináře=hnutí est; Transformační technologie; Pramen života=Lifespring; Aktualizace; Kognitives Problemlösungtraining; Neuro liguistic programm – v České republice Neurolingvistické programování čili NLP), využívajících možností vizualizace (představivosti), pozitivního ujišťování, východních forem meditace a jiných "psychotechnik" (např. pod rouškou "snížení stresu").

Zdravotnictví - propagace tzv. celostního uzdravování (zabývat se člověkem jako celkem, nejen léčit dílčí symptomy), léčení pomocí krystalů, čtení z aury, čtení z ruky, akupunktury, akupresury, chiropraxe, vegetariánské stravy, homeopatie, aromaterapie, transcendentální meditace, biologické zpětné vazby, hypnózy, holotropního dýchání, vzpomínání na minulé životy a dalších praktik "mystické" medicíny.

Umění - zejména hudba New Age, v tom meditativní či mystická hudba New Age (údajně působící změny ve vědomí), progresivní hudba New Age (stimulující, ale nerušivý účinek), "křesťanská" hudba New Age (inspirace křesťanskými náměty), dále tzv. video vize (filmy typu Hvězdných válek - Star Wars či seriály typu Star Trek) nebo fantastická a sci - fi literatura.

Věk Vodnáře

Všechny cíle hnutí New Age mají být dosaženy v tzv. Věku Vodnáře. Pojem Věk Vodnáře pochází z astrologie. Z astrologického hlediska vždy asi po dvou tisící letech se Slunce dostává při jarní rovnodennosti do jiného souhvězdí zvířetníku (precese), a právě z této skutečnosti odvozují astrologové názor, že s měnícím se souhvězdím zvířetníku se mění i osud naší planety Země. Astrologicky má každé znamení trvat zhruba 2150 let (jde vlastně o jeden měsíc tzv. platónského roku, čítajícího přibližně 25700 let). Na počátku světa (asi 4300 let před Kristem) vládlo znamení Býka, pak znamení Berana (přibližně od roku 2300 před Kristem), poté nastoupilo znamení Ryb (150 let před Kristem) a přišel věk křesťanství (v prvních stoletích našeho letopočtu - po Kristu používali křesťané jako svůj symbol rybu a sv. Petr byl např. rybářem, souhvězdí Ryb je dále symbolem Palestiny čili Izraele a Ryba či obecně řečeno život ve vodě reprezentuje též život vůbec) a nyní jde o přechod ze znamení Ryb (Pisces) do znamení Vodnáře (Aquarius), kdy zaniká křesťanství a Vodnář vylévá na svět proudy vody, které jsou symbolem nového ducha. V roce 1979 např. i Miloš Forman opěvuje Věk Vodnáře ve své filmové verzi slavného brodwayského muzikálu J. Rado, G. Ragniho, G. Mac Dermota „Hair“ - Vlasy z roku 1968 (tento muzikál se od roku 1997 hraje i v Praze).

Tento nový duch má pak vést lidi pomocí meditací, jógy a jiných psychotechnik k "rozšířenému vědomí" a toto "osvícené vědomí" ("globální vědomí") je posléze uschopní vést život bez těžkostí a problémů pod vládou duchovních Mistrů a Lorda Maytreye, "Mesiáše" New Age. Ve světě pak zavládne konečně trvalý mír, pravá láska a pevná jednota. Bude obnovena i harmonie s přírodou. Zkrátka skutečně přijde Nový věk, Nová doba. Nástup Věku Vodnáře se dříve situoval do různých let - 1950, 1962, 1967, 1997, 2062, 2154 či dokonce až 2377, nakonec však stoupenci hnutí New Age oslavili (i v Praze) "příchod" Věku Vodnáře dne 23. 1. 1997, a to v souvislosti se zvláštním postavením planety Saturnu (planeta židovského národa), planety Jupitera (planeta králů) a planety Uranu (Uranos - řecký bůh nebe, vzduchu, první vládce bohů před Kronosem a Diem) v jedné linii.

Vstup do Nového věku mají sice provázet kolem roku 2000 určité dramatické změny a chaos - přírodní katastrofy (sopečné výbuchy, povodně, velké požáry), válečné konflikty, sociální revoluce, politické převraty (srovnej s publikací Gordonová, A.; Suzuki, D. - Jde o přežití, Baroko & Fox, Beroun 1994 a s publikací Brzezinski, Z. - Bez kontroly, s podtitulem chaos v předvečer 21. století, Victoria Publishing, Praha 1993), ovšem poměrně velmi brzy se pak má svět naplnit (právě prostřednictvím hnutí New Age) světlem poznání a celkovou harmonií. Dokonce již počínaje samotným rokem 2000 snad může být nastolen "ráj, tisícileté království" Nového věku. Takže se máme na co těšit, přestože zatím možná prožíváme nelehké chvíle.
!12!

reagovat

V diskuzi je 5 příspěvků a shlédlo ji 1824 uživatelů .

Pro přidání komentáře musíš být přihlášen(a).

uživatel eliminován | 15. 03. 2008, 10:13:18

nebudu to cist....:D :D :D

Olowathor

Olowathor | 15. 03. 2008, 09:36:59 | více příspěvků | napsat uživateli

Kdo to má číst...stejně jsi to sem asi napsal stylem ctrl+c a ctrl+v, že? Nebo sis dal tu práci a napsal to? tomu se nedá věřit!256!

uživatel eliminován | 15. 03. 2008, 09:05:53

Ocas !617!

uživatel eliminován | 15. 03. 2008, 08:36:37

!904!

uživatel eliminován | 15. 03. 2008, 08:07:21

toto není blog pyčo !20!


Přihlášení
 
@libimseti.cz

registrovat se

Klíčová slova

láskajednotasvětholismusallčilirelativismusprotikladčlověkcestabůhpoznáníenergiečistásoučástnázorcílsjednocenídveřenábožensynkrezezloznalostprincipdobrostejnérozumpohled

Podobná témata

Moje témata

Pro zobrazení tvých diskuzí se musíš přihlásit.

Oblíbená témata

Pro zobrazení tvých oblíbených témat se musíš přihlásit.

k obsahu ↑