Diskuze a otázky - Rozumíte svaté Bibli?

úvodní strana | aktualizovat | dolů

GVKB

GVKB | 2. 04. 2012, 13:50:47 | příspěvky uživatele | napsat uživateli

Bible je velmi stará a velmi zvláštní kniha, je to vlastně sbírka mnoha knih která byla mnoho přepisovaná a upravovaná. Podle Bible roboti stvořili člověka na vojenské základně pod oceánem a když už byl otestován tak jej z ráje na základně vysadili do ekosystému a neustále sledují tento experiment.
!1024!

reagovat

Rozumíte svaté Bibli?

V anketě hlasovalo celkem 3 uživatelů

V diskuzi je 37 příspěvků a shlédlo ji 899 uživatelů .

předchozí | 0 | 30 | další

Pro přidání komentáře musíš být přihlášen(a).

uživatel eliminován | 13. 04. 2012, 16:39:49

> ex.tempore

Žádný z argumentů nemůže pochopitelně evoluční teorii dokázat. Protože vědecké teorie nezle dokázat ničím...jsou prostě nedokazatelné...

Dají se akorát vyvrátit. Tím, že jejich předpovědi jsou v přímém rozporu s něčím, co pozorujeme.

V případě evoluční teorie není známo nic, co by přímo dokazovalo, že jednotlivé druhy nemohly vzniknout evolucí. Zatímco spousta věcí ukazuje na to, že evolucí vzniknout mohla, nebo dokonce vznikla.

To je všechno, zkrátka evoluční teorii dosud nikdo nevyvrátil. Zatímco všechny ostatní byly buď vyvráceny, a nebo jsou tzv. nevyvratitelné, a tudíž se jimi věda nezabývá (jako třeba že svět stvořil nějaký bájný "stvořitel")

uživatel eliminován | 13. 04. 2012, 16:03:49

Bible je hlavne prvni fantasy kniha. Ale pribeh dost slabej.

uživatel eliminován | 13. 04. 2012, 15:02:31

> Byl_sem_M-Cristiane..něco k zamyšlení, cituji:Zde jsou příklady pozorování, potvrzující tvořivé působení přírodního výběru podle D. Futuyama:
1. Bakterie získávají odolnost vůči antibiotikům; podobně hmyz se stává odolný vůči hubícím prostředkům díky přežití mutantních forem majících výhodu odolnosti.
2. R. 1898 zjistil vědec jménem Bumpus, že u samců bouří vyčepaných vrabců přežili mohutnější jedinci ve větší míře než jedinci menší, i když rozdíl byl relativně nepatrný.
3. V důsledku sucha na Galapágách r. 1977 museli pěnkavy jíst větší semena, než kterými se běžně živí. Po jedné generaci byla mezi menšími pěnkavami, kterým velká semena činila potíže, tak vysoká úmrtnost,
že průměrná velikost ptáků (a hlavně jejich zobáků) znatelně vzrostla.
4. Sledování myších populací ukázalo, že když jsou dočasně vystaveny působení genu, který u samců působí neplodnost, přestávají se rozmnožovat a spějí k vyhynutí.
5. Kettlewellova pozorování drsnokřídlece březového. Když jsou stromy ztemnělé průmyslovým kouřem, začnou se hojněji vyskytovat tmavě zbarvení motýli, protože dravci je na pozadí těchto stromů hůře vidí než světlé. Když stromy zesvětlely, převažovali motýli světlí. S barvou stromů se mění i převažující barva motýlů.

Z těchto pozorování lze vyvodit tyto závěry:
1. Není důvod pochybovat, že zvláštní okolnosti mohou někdy upřednostnit bakterie odolné vůči lékům nebo velké ptáky, případně tmavé motýly vůči světlým.
2. Ani jeden z těchto „důkazů" neposkytuje přesvědčivý důvod pro to, abychom si mysleli, že přírodní výběr může vyprodukovat nové druhy, nové orgány nebo i menší trvalé změny.

Dané druhy často zůstávaly stovky století prakticky beze změny! Kolísání populací, jako výsledek okolností a předchozích modifikací souboru genů, nenaznačuje evoluci, přičemž hmatatelné důkazy o tom máme u mnoha tzv. živých fosílií, které zůstávájí miliony let beze změny. !25!

uživatel eliminován | 13. 04. 2012, 14:59:42

> Ollson..něco k zamyšlení, cituji: Přírodní výběr jako deduktivní vedení důkazu

Toto chápání předkládá evoluční teorii jako dedukci (Typ úsudku a metoda zkoumání, kdy se z přijatých výroků (premis) dospívá k novému tvrzení, závěru; vyvozování. ):
1. Všechny organismy se musí rozmnožovat.
2. Všechny organismy vykazují dědičné odchylky.
3. Dědičné odchylky se liší svým účinkem na rozmnožování.
4. Proto odchylky s příznivými účinky na rozmnožování budou úspěšné, odchylky s nepříznivými účinky budou potlačeny a organismy se změní (C. Peterson).

Tato poučka však pouze stanovuje, že dojde k určitému přírodnímu výběru, ale není vysvětlením evoluce, dokonce ani netvrdí že se organismy změní. Rozsah variací může být úzký a zachované odchylky mohou být příznivé právě tak, že se druh nezmění. To, že účinkem přírodního výběru může být ochrana před změnami, není jen teoretická možnost. Jak uvidíme dále, převažujícím rysem fosilních (Fosilie – zkamenělina.) druhů je stagnace – absence změny, nehledě k existenci četných „žijících fosílií".

Jak se mohly složité organismy vyvinout z velmi jednoduchých vysvětluje A. G. Cairns – Smith, podobně, jako sám Darwin takto:
„Pokud máte jedince, kteří rozmnožují svůj druh, jestliže někdy dochází k náhodným odchylkám, jestliže některé takové odchylky mohou někdy svým nositelům přinést určitou přednost, jestliže mezi množícími se entitami (Entita – základní objekt zkoumání. ) probíhá soutěž – jestliže dochází k nadprodukci, takže ne všichni budou sami schopni zplodit potomstvo – pak se tyto entity budou zdokonalovat v rozmnožování svého druhu. Příroda v těchto okolnostech působí jako selektivní chovatel: plemeno nemůže jinak, než se zdokonalovat."

Ve skutečnosti však plemeno často velice úspěšně zdokonalování odolává, často miliony let, takže s touto logikou není něco v pořádku. Tentokrát je to zmatek, který vyvolává slovo „přednost" (zdokonalování).!25!

uživatel eliminován | 13. 04. 2012, 14:44:23

> mluno..něco k zamyšlení, cituji: Přírodní výběr

Darwin předložil tři důležitá tvrzení:
– druhy nejsou neměnné (objevily se během dlouhé historie země přiroz. procesem – vývoj uzpůsobením)
– toto lze rozšířit tak, že se tím vysvětlí veškerá rozmanitost života (vše pochází z jednoho mini předchůdce)
– tento mohutný proces byl řízen přírodním výběrem (neboli přežitím nejlépe přizpůsobených jedinců).

C. H. Waddington: „Přírodní výběr byl nejdříve zvažován jako hypotéza, kterou je třeba dokázat pokusy a pozorováním, ale při bližším ohledání se projevuje jako tautologie – nezbytný, dříve nepoznaný vztah. Uvádí, že nejlépe přizpůsobení jedinci v populaci (definovaní jako ti co zanechávají nejvíce potomstva) zanechají nejvíce potomstva. Když chci vědět, jak se z ryby může stát člověk, nepřinese mi více světla prohlášení, že organismy, které zanechávají nejvíce potomstva, jsou ty, které zanechávají nejvíce potomstva.
Tuto situaci si začali uvědomovat i darwinisté sami, načež bylo kritikům poukazujícím na tautologické tvrzení nekompromisně řečeno, že jednoduše projevují svou neschopnost pochopit darwinismus. !25!

Nemam.Rad.Prasecaky

Nemam.Rad.Prasecaky | 13. 04. 2012, 14:32:09 | více příspěvků | napsat uživateli

> stara_Hepa

Na to uz je pozde. Zda se to jako blbost co pisi ale myslim ze mi to formalne zacina docela vychazet. Az umru, budu bran jako svaty clovek.
!1423!

uživatel eliminován | 13. 04. 2012, 11:47:31

Hlavu mi nebere hned začátek, jak mohli na "noemovce" vědět, že ta hrdlička co vypustili čeká na zemi a neumřela někde na vyčerpání, když se nevrátila zpátky na loď,...jinak teda, máš celkem zvláštní vydání, když čtu, co o tom píšeš

Dick_Hard

Dick_Hard | 11. 04. 2012, 18:01:35 | více příspěvků | napsat uživateli

pohádky už nečtu

debilni.andel

debilni.andel | 11. 04. 2012, 17:59:12 | více příspěvků | napsat uživateli

Zajímavej výklad !1256!

uživatel eliminován | 11. 04. 2012, 17:05:45

> mluno
o tom jsem nikdy neslyšel...to je nějaká blbost, né ?

mluno

mluno | 11. 04. 2012, 17:02:12 | více příspěvků | napsat uživateli

> Byl_sem_M-Cristiane
Oni tam mají ale zakázaného právě i darwina. A nejenom na základce, kde bych to pochopil, ale i na univerzitách, což naprosto popírá princip svobody akademického bádání.

uživatel eliminován | 10. 04. 2012, 22:36:30

> halber_mensch!1298!

uživatel eliminován | 10. 04. 2012, 22:36:21

Myslím chlapče, že by sis měl tu bibli znova přečíst !1333!

uživatel eliminován | 10. 04. 2012, 22:34:58

Nostradamus ume predpovedet budoucnost. Nebo me jen talent jako kazda 'vedma' formuovat vety tak, ze davaji smysl kdykoliv v case. Bible je uplne to stejny. Napiseme obecne pravdy a budeme si je vykladat tak jak se nam zrovna hodi. V podstate prvni zakonik, jeden z prapuvodnich pravnich systemu, jak se bohati maji dobre, chudi trpi a cirkev se pakuje :)

uživatel eliminován | 10. 04. 2012, 22:21:04

ano
můj muž je farař!2!

uživatel eliminován | 10. 04. 2012, 22:16:21

> mluno
....Spíš je zajímavé, že i dneska se najdou lidi, kteří tuto teorii stvořitele stále obhajují ... A kupodivu se poperou i s některými jasnými důkazy evoluce....

A dokonce jim nevadí, že "teorie stvořitele" vůbec teorie není !1!


Na druhou stranu, v americe je třeba zakázáno náboženství na základní škole vyučovat (a "teorie stvořitele" se to týká taky, i když se o tom vedou tak trochu spory) ... a tak daleko jsme se nedostali ani u nás

uživatel eliminován | 10. 04. 2012, 22:12:16

> Nemam.Rad.Prasecaky do Opavy s tebou!

Nemam.Rad.Prasecaky

Nemam.Rad.Prasecaky | 10. 04. 2012, 22:09:51 | více příspěvků | napsat uživateli

Jednou mi predpovedela ze mam vyvrazdit Ceskou republiku a bude mi odpusteno, ze prolet krev neni zla vec a v mem pripade, kdyz ja s tim zacnu, potom mi bude odpusteno, proste sem mel v bibli opraavdu primo po zeptani se Boha, co mam v me tezke situaci delat, at mi to napise v Bibli tim ze otevru jen tak placnutim Bibli a hned se podivam na odstavec ktery mi to predurci. Udelal sem to a najednou sem cetl text o tom ze kdyz se proleje krev lidi co nejsou svati a jsou ke me zli, potom mi teprve bude odpusteno, budu smet byt opravdu dobry clovek. Zajimavi, zrovna v te situaci kterou jsem mel, myslim ze mel opravdu pravdu a mel sem to udelat, myslim ze by mi nikdo nemel co rict a navic, dekoval by mi za to zrovna celi svet. Dnes sem tim, ze sem to neudelal, z Ceska bez sveho hlasu udelal skurku psiho pera. S prominutim ale je to tak. Psal sem o tom prezidentu CR a ani mi neodpovida, ja byt nim tak do politiky uz nikdy ani nehuknu, ani se nepodivam. Uz nikdy bych se pred lidma ani neukazal. Potomhle opravdu ne, nechat ze scve zeme provezt skurku psiho pindika neni nic super.

uživatel eliminován | 3. 04. 2012, 13:23:12

nedá se to číst

mluno

mluno | 3. 04. 2012, 13:11:15 | více příspěvků | napsat uživateli

Bibli snad nerozumí nikdo. Ani ti co jí psali (vzhledem k tomu, že je to soubor mnoha děl od různých autorů).
Bible neni dějěpis, takže se nemůže brát úplně doslova. Jesli člověka uplácali z hlíny mimozemšťani, roboti nebo nějaký bůh asi neni důležité. Spíš je zajímavé, že i dneska se najdou lidi, kteří tuto teorii stvořitele stále obhajují (zejména v USA nemohou darwinovi furt přijít na jméno). A kupodivu se poperou i s některými jasnými důkazy evoluce.

hellgirlka

hellgirlka | 2. 04. 2012, 22:05:38 | více příspěvků | napsat uživateli

Četla jsem ji několikrát a musím říct, že spoustě věcí nerozumím. Protiřečí si.

uživatel eliminován | 2. 04. 2012, 21:37:18

Bible je jen takova starší politika jak lidi sjednotit oblbnout a obrat o penize nic vic :) a taky zpusobila asi nejvic vrazd a valek co kdy na svete byla, Hitler je proti bibli svatousek :) tak to presne je ta vase bible a ten vas buh.

uživatel eliminován | 2. 04. 2012, 21:21:07

!920!

uživatel eliminován | 2. 04. 2012, 21:18:50

2000 let staré drby, koho to furt baví?

Ollson

Ollson | 2. 04. 2012, 21:17:24 | více příspěvků | napsat uživateli

verim v evoluci.

Nemam.Rad.Prasecaky

Nemam.Rad.Prasecaky | 2. 04. 2012, 18:38:21 | více příspěvků | napsat uživateli

Potrebujeme novou verzi

uživatel eliminován | 2. 04. 2012, 18:27:48

> GVKB
Nerozumím té části o nakopání bližního svého do řiti.

uživatel eliminován | 2. 04. 2012, 18:01:35

nejaka nova odnoz krestantvi? Jak si rikate?

uživatel eliminován | 2. 04. 2012, 17:58:29

a ty jsi co za budizknicemu? !1365!

redness

redness | 2. 04. 2012, 17:44:24 | více příspěvků | napsat uživateli

Da Vinci Code 3:D !775!

předchozí | 0 | 30 | další


Přihlášení
 
@libimseti.cz

registrovat se

Klíčová slova

bibleknihazákladnasbírkaoceánrobotexperimentčlověkekosystémsvatá

Podobná témata

Moje témata

Pro zobrazení tvých diskuzí se musíš přihlásit.

Oblíbená témata

Pro zobrazení tvých oblíbených témat se musíš přihlásit.

k obsahu ↑