Diskuze a otázky - Receptář

úvodní strana | aktualizovat | dolů

Mirielll

Mirielll | 29. 02. 2008, 12:14:45 | příspěvky uživatele | napsat uživateli

Máte nějakej vyzkoušenej oblíbenej recept na dobrůtku..??
Kus libové flákoty...nebo doušek moku opojnéého... !408!

reagovat

Jak se převážně stravujete?

V anketě hlasovalo celkem 6 uživatelů

V diskuzi je 30 příspěvků a shlédlo ji 615 uživatelů .

Pro přidání komentáře musíš být přihlášen(a).

Mirielll

Mirielll | 12. 07. 2009, 13:33:27 | více příspěvků | napsat uživateli

dnešní recept...
mražená pizza :))

Mirielll

Mirielll | 8. 01. 2009, 14:17:41 | více příspěvků | napsat uživateli

Rychlé vánoční cukroví....


koupit čokoládové figurky, ukousnout jim hlavu..nalít do toho rum a cukroví je hotové.

Mirielll

Mirielll | 29. 02. 2008, 12:39:38 | více příspěvků | napsat uživateli

Pivo !1393!!1393!!1393!!1393!!623!!623!!623!!623!!623!

Ingredience:
13 l vody,
1/4 kg ječmenné kávy sladované,
2 -3 dkg chmele,
40 dkg cukru,
2 dkg kvasnic

Příprava:
Třináct litrů vody se dá vařit, přidá se 1/4 kg ječmenné kávy sladované a vaříme jednu hodinu. Potom přidáme 2-3 dkg chmele a zase necháme vařit jednu hodinu. Potom to scedíme a ještě svaříme 40 dkg cukru. Necháme zchladnout a přidáme 2 dkg kvasnic a necháme osmnáct hodin kvasit.

Pak odstraníme pěnu a pivo stáčíme do sklenic.!1393!!1393!!1393!!1393!!623!!623!!623!!623!!623!

Mirielll

Mirielll | 29. 02. 2008, 12:37:02 | více příspěvků | napsat uživateli

Nápoj kondomas

Ingredience:
150 g rýže,
2 lahve 10 st. piva,
130 g pískového cukru,
1 hrst sušeného ovoce,
rozinky.

Příprava:
Do lahve (nejlepší je sifonová - opletená) dáme dobře propranou rýži. Do hrnce vlijeme pivo, ohřejeme na 25 až 30 st. C, v něm rozmícháme pískový cukr a roztokem zalijeme rýži. Přidáme malou hrst sušeného ovoce (křížaly) a trochu rozinek. Na lahev nasadíme kondom a postavíme na teplé místo. Za 3 až 5 dní se kondom nafoukne plynem. Necháme ještě 3 až 5 dní kvasit, pak hadičkou stočíme. Nápoj pijeme vychlazený. Jedná se o nedokvašený nápoj - nelze dlouho skladovat.

Mirielll

Mirielll | 29. 02. 2008, 12:35:49 | více příspěvků | napsat uživateli

Malibu

doba přípravy je cca cca 40 minut

Ingredience:
0,5 l vody
6 kostek cukru
kondenzované mléko Salko
0,2 l koncentrovaného líhu

Příprava:
Uvaříme vodu s cukrem a necháme vychladit. DO vychlazené směsi vmícháme líh a kondenzované mléko. NEcháme uložet (nejlépe den dva) a podáváme vychlazené. Je to mňamka a moc dobrá:-)

Původní kuchyní tohoto receptu je Česká republika

uživatel eliminován | 29. 02. 2008, 12:34:55

Mirielll [Je online] - 29.02.08 12:33
4dcl metaxy? !744! dobrej zabiják

Mirielll

Mirielll | 29. 02. 2008, 12:34:33 | více příspěvků | napsat uživateli

Domácí skvělá zázvorová limonáda

Ingredience:
4 l láhev od okurek, asi 300 g čerstvého zázvoru, 4 l vody, 450 g krystalového cukru, 2 citróny, živnou sůl pro výrobu vín a vinné kvasinky z drogerie

Příprava:
Do hrnku nasypeme kvasnice, přidáme kostku cukru a malé množství vlažné vody, aby kvasinky začaly pracovat. Zázvor oloupeme nožem a nastrouháme nebo nahrubo rozmixujeme na kaši. Vodu svaříme s cukrem. Kaši ze zázvoru nasypeme do láhve a zalijeme vroucí sladkou vodou. Přidáme polovinu sáčku vinné živné soli a šťávu z obou citrónů. Hrdlo převážeme plátýnkem nebo zakryjeme talířkem. Necháme vychladnout na pokojovou teplotu. Na závěr vlijeme kvasinky. Láhev znovu zakryjeme a necháme na teplém místě. Druhý až třetí den začne limonáda perlit, ochutnáme brčkem. Slijeme limonádu do lahví a dáme vychladit, aby se cukr nepřeměnil na alkohol vychlazenou ji podáváme s limetkou nebo citrónem. Děti budou mít z limonády radost a vy můžete mít radost z toho, že pijí něco tak zdravého. Limonáda obsahuje ochranné a zahřívací látky, které se v čínské medicíně užívají již po tisíciletí.

Mirielll

Mirielll | 29. 02. 2008, 12:33:48 | více příspěvků | napsat uživateli

Doušek něhy

Ingredience:
2 lžíce kakaového prášku
1 lžíce cukru
350ml mléka
1 lžička mleté skořice nebo kousek celé skořicové kůry
125ml kávového likéru

Příprava:
Smícháme kakaový prášek s cukrem a 5 lžícemi studeného mléka a mícháme to tak dlouho, dokud se všechny ingredience dokonale nerozpustí. Vznikne hladká kávová hmota.
Zbytek mléka ohříváme, dokud nezačne vřít. V tu chvíli přidáme skořici a kakaovou hmotu a za stálého míchání vaříme asi 40 sekund, dokud se nevytvoří hustá pěna a nápoj nezesvětlá.
Na dno šálku nalijeme kávový likér, zalijeme ještě horkým nápojem s pěnou a hned podáváme.

uživatel eliminován | 29. 02. 2008, 12:33:35

makkisek: pak jen zasaď strom, zploď syna a seš pravej chlap !1298!

Mirielll

Mirielll | 29. 02. 2008, 12:33:04 | více příspěvků | napsat uživateli

Řecké slunce

Ingredience:
4dl Metaxy*****
2dl toniku
led
2 plátky pomeranče

Příprava:
Do sklenic dáme Metaxu, dolijeme tonikem, vhodíme led a dozdobíme plátkem pomeranče.



Metaxa se vyrábí ze tří druhů hroznů vysušených sluncem.
Každá * znamená rok zrání v sudu.

uživatel eliminován | 29. 02. 2008, 12:32:01

lemken :to bohuzel neviiim....ja driiiv postaviim barak nez se naucim varit!811!

Mirielll

Mirielll | 29. 02. 2008, 12:29:25 | více příspěvků | napsat uživateli

http://www.cuketka.cz/?p=299

tip na řeckou prodejnu

uživatel eliminován | 29. 02. 2008, 12:28:43

makkisek: nevíš co je to ten svazek kudrnky?

Mirielll

Mirielll | 29. 02. 2008, 12:26:55 | více příspěvků | napsat uživateli

mnam tzatziky...da se seznat i recky jogurt

uživatel eliminován | 29. 02. 2008, 12:26:34

lemken :to pak vsechno vysvetluje!984!

uživatel eliminován | 29. 02. 2008, 12:25:52

Tzatziki:

Ingredience

Půlka okurky, 1 kelímek zakysané smetany, jogurtu nebo vegetariánského tvarohového krému, 2 stroužky prolisovaného česneku, 2 lžíce nadrobno nasekané máty, 1 lžíci limetové nebo citrónové šťávy, sůl

Příprava

Okurku nahrubo postrouháme, dáme do cedníku a vymačkáme vodu. Okurku smícháme se smetanou nebo jogurtem a ochutíme česnekem, ebeny. Mátou, limetovou nebo citrónovou šťávou a solí.

uživatel eliminován | 29. 02. 2008, 12:25:52

makkisek: měla jedničku z psaní na stroji a její brácha je datel!744!

Mirielll

Mirielll | 29. 02. 2008, 12:25:26 | více příspěvků | napsat uživateli

kopiruju si to do debilnicku :) hned to budu zkouset

Mirielll

Mirielll | 29. 02. 2008, 12:24:49 | více příspěvků | napsat uživateli

Salát César - 4 porce

Salát César (Caesar) najdete jako stabilní položku amerických menu. Je vyhlášenou specialitou, ale připravit jej podle tradiční receptury je jako hrát si s ohněm či vstupovat na tenký led. Má někdy, bohužel, mnoho nepovedených podob. Původním autorem je údajně kuchař italského původu, který se usadil v mexické Tijuaně a z nouze, když došly zásoby, vytvořil tento geniální salát. Zásadní však je používat k přípravě římský salát (druh listového salátu, velmi chutného, s výraznou chutí, šťavnatý a křupavý) a nikdy by neměly chybět krutony z bílého pečiva ani parmezán.

2 kuřecí prsa
špetka kari
mletý pepř
sůl
olivový olej
4 plátky anglické slaniny
1 římský salát
150 g parmazánu
2 žemle (veku nebo bagetu)

dresink
2 žloutky
střik vinného octa
lžička dijonské hořčice
lžička krystalového cukru
mletý pepř
sůl
100 ml oleje
stroužek česneku
4 ančovičky

Žemle nakrájíme na kostky a ve středně vyhřáté troubě je vysušíme dokřupava.

Česnek a ančovičky nakrájíme najemno.

V míse vymícháme žloutky s vinným octem, cukrem, hořčicí, pepřem a solí dohladka a postupně, za stálého míchání, přiléváme olej, až získáme majonézovou emulzi, vmícháme ančovičky s česnekem a dáme do lednice vychladit.

Kuřecí prsa očistíme, ochutíme špetkou pepře, kari, solí a lehce zakápneme olejem a vetřeme do masa.

Maso opečeme na troše olivového oleje dozlatova společně s plátky slaniny.

Salát natrháme na kousky a promícháme s dresinkem.

Na talíř servírujeme salát, nakrájená kuřecí prsa, slaninu, krutony a zdobíme hoblinami parmazánu.

uživatel eliminován | 29. 02. 2008, 12:24:47

to si vsecko pamatujes nebo to kopirujes z netu??!967!

uživatel eliminován | 29. 02. 2008, 12:24:33

Zapečené brambory s mletým masem a zeleninou - co je to svazek kudrnky? Není to.....ne to fakt nebude!102!

Mirielll

Mirielll | 29. 02. 2008, 12:22:49 | více příspěvků | napsat uživateli

Kotlíkový jelení guláš - 6-8 porcí

Ideální pokrm na chalupy a chaty, kde jste po celém dni nádherně znaveni buď prací či aktivním odpočinkem a potřebujete "dobít energii", anebo když pozvete sousedy a s praskajícím ohníčkem, soudkem piva nebo láhví vínka užíváte večera. Vůně divokého masa a zeleniny má v sobě ohromnou sílu. Guláš si uvařte den předem, ať se pěkně odleží.

1200 g jeleního nebo srnčího masa – krk, bok nebo hrudí
1000 g cibule
500 g vepřového sádla
2 mrkve
1/2 celeru
2 kořenové petržele
4 rajčata
2 papriky
sklenička sterilovaného leča
500 g brambor (z toho 3 syrové na zahuštění)
sušené nebo čerstvé houby
300 ml červeného vína
mletá paprika
kmín
česnek
majoránka
větvičky z jedličky
sůl
pepř

1. Maso nakrájíme na větší kostky, cibuli na klínky, česnek na plátky, kořenovou zeleninu na menší kostky, rajčata a cibuli na plátky.
2. Na rozpáleném sádle opečeme cibuli s česnekem, kořenovou zeleninou a drceným kmínem dozlatova, přidáme maso, zarestujeme, okořeníme mletou paprikou, podlijeme vodou, osolíme, opepříme a vaříme téměř doměkka.
3. Přidáme na kostičky krájené brambory, rajské, papriku a lečo, podlijeme vínem a vaříme spolu s bylinkami (libečkem, petrželkou, majoránkou), větvičkou z jedličky a nastrouhanými brambory doměkka.

Mirielll

Mirielll | 29. 02. 2008, 12:21:36 | více příspěvků | napsat uživateli

!29!!29!Zapečené brambory s mletým masem a zeleninou - 4 porce

Netušíte, jak fantasticky tento pokrm chutná!
Úprava masa je nezvyklá, zvláště použité koření v kombinaci se zeleninou a vínem. Chutě se nádherně snoubí a jedna druhou podporuje.Co ještě dodat?
Dobrou chuť. Napište, jak se vám brambory vyvedly a jak chutnaly.
Maria Froydová
P.S. Nedá mi to. Vybírejte jen čerstvé a kvalitní mleté maso!

1000 g oloupaných brambor vařených ve slupce
200 g strouhaného eidamu

masová směs
600 g mletého masa (nejlépe mix vepřové a hovězí)
100 g rajčat
svazek kudrnky
150 ml bílého jakostního vína
lžička skořice
100 g cibule
snítka tymiánu
sůl
pepř
olej

zelenina
200 g barevných paprik
200 g cukety
200 g lilku
3 ks mladé cibulky
4 stroužky česneku
3 snítky bazalky
sůl
pepř
olivový olej

1. Brambory nakrájíme na kolečka silná asi 5 mm, sýr nastrouháme na jemném struhadle.

2. Masovou směs připravíme tak, že cibuli nakrájíme na hrubší kostičky a na oleji ji orestujeme dosklovata, přidáme osolené a opepřené maso a opečeme, zalijeme vínem a asi 10 minut podusíme. Okořeníme tymiánem, skořicí a sekanou kudrnkou, krátce podusíme, přidáme na kostičky nakrájená a semínek zbavená rajčata, promícháme a případně ještě dochutíme.

3. Papriku, cuketu a lilek očistíme a nakrájíme na malé kostičky, česnek a mladou cibulku nakrájíme na plátky. Veškerou zeleninu společně orestujeme na oleji a dochutíme sekanou bazalkou, solí a pepřem.

4. Pekáč nebo zapékací mísu plníme střídavě vrstvami brambor, masa, sýra a zeleniny. Zapékáme ve vyhřáté troubě při 180°C cca 20 minut.

uživatel eliminován | 29. 02. 2008, 12:20:59

mojito, takový babský pití...dej si plameňáka (griotka + vodka)

uživatel eliminován | 29. 02. 2008, 12:19:54

sotva uvarim vodu na caj!967!

Mirielll

Mirielll | 29. 02. 2008, 12:19:53 | více příspěvků | napsat uživateli

Mojito (mochito)

I do tropických míchaných nápojů se přidávají bylinky…

1 limetka
snítka máty
1 lžíce třtinového cukru
2 lžíce ledu
4 cl třtinového rumu
dolít sodou

Limetku rozčtvrtíme, vložíme do vyšší sklenice a s lístky máty a třtinovým cukrem ji rozdrtíme, přidáme led, zalijeme rumem a dolijeme sodou. Pije se brčkem.

Mirielll

Mirielll | 29. 02. 2008, 12:18:44 | více příspěvků | napsat uživateli

Kachní paštika - 8–10 porcí

Kachní paštika je chuťově hodně výrazná a voňavá po portském a brandy. Stačí lehce potřít plátek veky, doplnit chutným ovocem nebo křehkým listovým salátem a delikatesa je na světě.
Nebo potřete plátky veky či tmavého pečiva a zapečte. Pak už chybí jen sklenka dobrého vína...

1 forma (srnčí hřbet)
800 g kachních nebo husích jater
500 ml mléka
100 ml koňaku nebo brandy
100 ml bílého portského vína
250 g másla
panenský olivový olej
sůl
pepř

1. Játra dobře omyjeme, odblaníme a necháme odležet jeden den v mléce, opět propláchneme a další den dáme játra odpočívat do koňaku (nebo brandy) a portského.
2. Játra necháme okapat, polovinu z nich nakrájíme na kostičky, orestujeme na oleji a necháme zchladnout.
3. Druhou polovinu v kuchyňském kutru rozmixujeme s rozměklým máslem, solí a pepřem. Pokud nemáme k dispozici kutr, játra dvakrát umeleme na masovém strojku.
4. Do fáše přidáme vychladlé kusy jater, zamícháme a případně ještě dochutíme portským či koňakem.
5. Formu vyložíme potravinářskou fólií, naplníme paštikou a několikrát sklepneme.
6. Paštiku pečeme ve vodní lázni ve vyhřáté troubě na 80°C asi 40 minut. Po zchladnutí vložíme do lednice alespoň na 24 hodin a necháme dobře ztuhnout.
Paštika se podává s různými druhy pečiva – od bílého až po tmavé celozrnné, jako doplněk doporučujeme listové saláty, ořechy, pošírované nebo marinované, kandované nebo sušené ovoce, různé druhy jemné nakládané sladkokyselé zeleniny, želé, čatní.

radioaktivita

radioaktivita | 29. 02. 2008, 12:18:43 | více příspěvků | napsat uživateli

bramburky v troubě jsou nejvíc !11!!761!!540!!1107!

uživatel eliminován | 29. 02. 2008, 12:18:42

Co to je bílé maso? Černochy fakt nežeru...

uživatel eliminován | 29. 02. 2008, 12:18:21

kup si krtkuv dort xD


Přihlášení
 
@libimseti.cz

registrovat se

Klíčová slova

receptdobrůtkaflákotavyzkoušenejkusnějakejmokopojnééhodoušekreceptářoblíbenej

Podobná témata

Moje témata

Pro zobrazení tvých diskuzí se musíš přihlásit.

Oblíbená témata

Pro zobrazení tvých oblíbených témat se musíš přihlásit.

k obsahu ↑