Diskuze a otázky - Pro odpůrce radaru.

úvodní strana | aktualizovat | dolů

Brocx

Brocx | 31. 08. 2007, 02:06:15 | příspěvky uživatele | napsat uživateli

Je to hodne dlouhy clanek, ale naprosto presne vyjadruje muj nazor a myslim, ze by si ho zadny normalne premyslejici Cech, at uz je pro nebo proti radaru, nemel nechat ujit. Jenom pro uplnost clanek ze z noveho Levelu, nepsal jsem ho ja, jen me velice inspiroval.



Je okurková sezona. A ta letošní je ještě o něco okurkovější, než ty předešlé. A díky tomu se tentokrát odhodlám vyjádřit ke značně kontroverznímu tématu. Kontroverznímu z toho důvodu, že rozděluje naši společnost a taky proto, že na stránky tohoto časopisu možná nepatří. Ale jelikož mi bylo kdysi řečeno, at si píšu o čem chci, rozhodl jsem se toho zneužít a představit vám svůj, možná trochu zjednodušený a sedlácký pohled na svět.

Začnu poněkud zeširoka jednoduchou otázkou: Která země v minulosti dokázala, že je nebezpečná, rozpínavá a agresivní. Moji osobní favorité jsou Francie, Neměcko, Rusko a Británie. Proč? Francie byla donedávna koloniální mocností, která ještě po válce okupovala řadu zemí, stála u vzniku mnoha konfliktů, třeba ve Vietnamu (ano přátelé, Vietnam je dílo Francouzů) a Alžíru, dost svérázně si počínala při svých jaderných pokusech a málem způsobila rozklad NATO v době studené války. I v současnosti se snaží stále dokázat, že je velkou mocností a pak se ztrap'nuje, když nedokáže dát do kupy aspon pár tisíc vojáků pro Libanon. Německo má zase prsty ve dvou světových válkách, to mi stačí. Rusko málem rozpoutalo třetí světovou a i v současnosti vyhrožuje celému světu a nemá dobré vztahy snad ani s jedním ze svých sousedů, i prestože proti němu nikdo nic nemá. Taky se tam, nebezpečně blízko červeným tlačítkům, trochu moc pije. No a Británie měla taktéž jako koloniální mocnost prsty v mnoha polízanicích. Některé trvají dodnes, mimo jiné třeba v Izraeli.

Otázka číslo dvě: S kterými zeměmi jsme měli v nedávné minulosti problémy mi češi? Odpově'd je jednoduchá, Německo (společně s "chudákem" Rakouskem) nás okupovalo a chtělo vymazat z mapy. Británie, Francie a Itálie nás podrazily a prodaly ve slabošském a neúspěšném pokusu zachránit si krk před Hitlerem. Polsko a Madarsko se při tom snažily oškubat nás o kus území. Rusko u nás po válce dosadilo a podporovalo bolševiky, v roce 1968 provedlo ozbrojenou intervenci, po které nás okupovalo 21 let, a ted nám už léta vyhrožuje kvůli vstupu do NATO a dalším otázkám, které jsou čistě naše věc.

Prostě a jednoduše mám pocit, že Evropa je banda zakomplexovaných a nepoučitelných států, které mají prsty v počátku většiny světových problémů, a nezdá se mi, že by se to nějak výrazně zlepšilo- A ted něco z úplně opačného konce. Kdo se snažil ukončit první světovou válku mírovou cestou, podporoval ekonomicky státy Dohody, a když to jinak nešlo, přišel jim na pomoc, podílel se na ukončení války a významným dílem i na poválečném rozdělení Evropy, tedy i na vzniku našeho pidistátečku? Inu, kamarádi, to je USA. Kdo založil společnost národů, předchůdce OSN, aby zabránil další světové válce? No, přátelé, byl to Woodrow Wilson, prezident USA. Kdo významně ekonomicky podporoval Británii, Rusko (!) a další země poté, co jsme si tady my kluci nepoučitelný zase rozjeli světovou válku, a následně, když to začalo vypadat bledě, vstoupil do ní a pomohl nám ji vyhrát? Zase to byli ti frajírci se žvejkačkama, kluci americký.

Spousta z nich do toho šla dobrovolně a spousta z nich při tom taky natáhla brka. Ale na nás jen tak něco dojem neudělá. Kdo po válce nabídl zdevastované Evropě Marshallův plán, půjčoval nám prachy a pak nám velkou část dluhů odpustil? Dokonce i Německu, zemi dnes značně antiamerikanistické. No, děti, odpovězte si sami. Kdopak po válce bránil pod vlajkou OSN Jižní Koreu před útokem Severní Koreje, podporované Cínou a Ruskem? Inu, co bych vám povídal - USA. Kdopak se celou dobu úpěnlivě snažil ovládnout svět a nastolit všeobcený komunismus a podporoval všelijaké diktátory ve třetím světě? Kdo měj ještě donedávna lágry pro politické vězně? Kdo rachotil jadernýma raketama a zavíral svoje lidi za hranice z ostatných drátů? Kde policie pomáhá skinheadům mlátit homosexuály? No, USA to nebylo, tohle je zákeřný chyták - byl to bátuška Stalin

Nás by ale mělo zajímat, kdopak mu v tom nakonec zabránil, díky komu skončila ruská okupace( o které mnoho Rusů dodnes nepochopilo, že se nám nelíbila) a díky komu potom začalo jaderné odzbrojování, ale taky kdo se tomu naopak snažil zabránit? Bylo to staré dobré USA, světový policajt, například tím, že v osmdesátým čtvrtým začalo rozmistovat po západním Německu rakety Pershing II jako reakci na ruské přezbrojování. A byli to podobní lidé jako dnes protiamerický bijec Jan Tamáš, kteří tehdy vykřikovali, že Rusko není tak špatné, a proti Pershingům protestovali jako on proti radaru. Naštěstí marně, což nakonec vedlo ke konci studené války, odzbrojování a naší svobodě.

Pravděpodobně vám došlo, kam touhle exkurzí do minulosti mířím. Samozřejmě že k radaru. A takhle obšírně to beru, protože se podle mě ani zdaleka nejedná o to, jestli tu bude nějaký radar vůbec stát a jestli někoho ozáří a jemu pak narostou čtyři nové ruce. Dokonce nezáleží na tom, co bude vůbec sledovat a jestli nás bude bránit. Záleží na tom, koho si vybereme za spojence, na čí stranu se postavíme, nebo jestli se vůbec někam postavíme a jestli na to máme koule. My Ceši máme totiž tradici připosranosti. Jiráskova "doba temna" nastala proto, že jsme se nechtěli nepříteli, kterého jsme sami vyprovokovali, postavit posobně a škemrali jsme o pomoc u spojenců, jimž jsme za to ale nechtěli nic dát. Nakonec naše šlechta ani nezaplatila najatým žoldnérům, přestože na to měla peníze, kvůli čemuž následovala potupná prohra bez boje, poprava "hrdinných" českých pánů, nehorázné rozkradení majetku jejich i českých měst, exodus obyvatel do ciziny, třicetiletá válka a ztráta svrchovanosti na 300 let

Za první republiky jsme zase doplatili na pacifistické snahy našich "spojenců" vyhnout se "diplomatickou cestou" konfrontaci s očividným nepřítelem, dokud byl čas. Následovala okupace naší země a světová válka. V roce 1968 jsme se taky snažili "diplomaticky" dohodnout s Ruskem. Následovala ještě delší okupace. A ted vám humanista Tamáš na otázku, jak by zajistil bezpečnost naší země odpoví, že jednáním. Aha. Zajímalo by mě, jak by vyjednával s tisícovkou tanků nebo jak by megafonem přemlouval raketu Topol, aby zatočila někam jinam. Vlastně bych to rád viděl, nebýt faktu, že jsem obyvatel stejé země, dokonce pocházím i ze stejného města jako on, který věří v hlas lidu a na všechno má nějakou "chytrou" radu, nebo alespon patřičnou konspirační teorii o imperialistických plánech USA na ovládnutí světa a ozáření Cechů radarem za souhlasu naší vlády.

Všech odpůrců "vrahů z Wallstreetu" bych se rád zeptal, kde si myslí, že se mají lidé líp. ve "svobodné" Severní Koreji, nebo v té "USA okupované" jižní? Ve Vietnamu, nebo v "USA okupovaném" Japonsku? Ve východním, nebo západním Německu? Já osobně bych radši okupaci s Kačerem Donaldem, žvejkačkama, hamburgerem a Harvardem, než tu s lágry, nedostatkem hajzlpapíru, budovatelskými písnemi a VUMLem (večerní univerzita marxismu-leninismu)

Jasně, Američané nejsou svatí. Geroge Bush má image hlupáka a Dick Cheney asi taky nebude žádný svatoušek. Jenýe kdyý se rozhlédnete okolo sebe, najděte mi někoho lepšího! Zdá se vám, že je to Putin? Nebo jste fandili Gerhardovi, co si postavil plynovod? Ci jste snad měli větší důvěru v Chiraca, kterému možná platil prezidentskou kampan libanonský premiér Rafic Hariri, což možná "trochu" ovlivnovalo jeho politiku vůči Izraeli?

Nevím, jak vy, já si za všech možných zel vybral to dle mého názoru nejmenší. Zemi, která nám nikdy nic neprovedla, mnohokrát nám pomohla a leccos ji dlužíme. Američané jsou u nás častým terčem vtipů jako prostáčci, kteří stěží najdou na mapě světa Evropu, natož nás velestát. Obvykle je vykládají lidé, kteří za velkou louží nikdy nebyli a Idaho nebo jiný z padesáti států by na mapě hledali jen stěží. Kdopak třeba ví, jaké je hlavní město Idaha? V USA jsem byl několikrát a jedno vím jistě- když vám šesesátiletý černý taxikář vykládá, že byl fanouškem fotbalisty Antonína Panenky, když vás bodyguard pustí do klubu až potom, co řeknete, že jste z Prahy, když vám typická "obézní" Američanka v autobuse řekne, že loni byla v Praze a moc se jí líbil ten náš most a Hrad, nebo když vám homeless somrající o cigaretu řekne, že zná Havla, tak vám podobné vtípky přestanou připadat vtipné. Koneckonců v počtu Nobelovek a patentů na počet obyvatel za těmi "pitomci" dost výrazně zaostáváme.

A tak když se dívám na diskuze o radaru, jako byla ta v Brdech, Klvana vs. Topfer versus obyvatelé vesnic, dělá se mi špatně. Když hysteričtí sprostáčci, podle svých projevů zřejmě odborníci na jadernou fyziku, zahraniční politiku a radarovou techniku obzvlášt vykřikují, že tohle dáblovo dílo imperialistické říše zla tady prostě nebude, stydím se za nás. Rád bych se jich zeptal, komu sprostě nadávali, když nás obsazovali Rusové? Kde byli, když si u nás na nespočtu míst stavěli odpalovací zařízení na jaderné zbraně? Kde byli, když tam ty jaderné zbraně s největší pravděpodobností umistovali? Vědí o plánu, že tři hodiny po začátku jaderné války mělo z našeho území odletět takřka dvě stovky jaderných hlavic a pum a že celá naše armáda, tedy naši povinně odvedení tatíkové, potají poslouchající Hlas Ameriky, měla být obětována při prvním útoku? Protestovali nějak tehdy jako dnes? A jestli ne, nepřipadá jim, že nějaký OBRANNY a OBRANNE NEJADERNE rakety jsou proti tomu úplná drobnost?

A ještě k referendu. Jan Tamáš se v jedné diskuzi "odvážně" vyhnul odpovědi na otázku, jestli by, když má takovou důvěru v hlas lidu, byl i pro referendum o trestu smrti nebo perzekuci Romů, nebo jestli je pro referendum jenom v případech, kdy se mu to hodí do krámu. Rád bych mu tedy položil otázku znovu. Mám ale pocit, že odpovědi se nedočkám. Nezbývá než dodat, že zahraniční a obranná politika je věc poměrně složitá, srovnatelná s komplikovanou operací, a nikdo z nás, "obyčejných lidí" o ní nemá páru, stejně jako o tom, jak operovat nemocného člověka. Pochybuji, že někdo nemocný by raději než na rozhodnutí doktorů o vhodné operaci spoléhal na referendum kamarádů z práce, jak se to má říznout. Stejně tak já budu radši spoléhat na názor ministra zahraničí a obrany, Václava Havla a mnoha dalších lidí, kterých si vážím a mám v ně důvěru, než na názor Jana Tamáše, jihočeských matek, socialistické alternativy, Palestinského klubu, Ekumenické akademie, Socialistického kruhu, Společnosti Julia Fučíka (!) a dalších sdružení podporujících akci Ne základnám.

Pokud jste proti radaru z jiných důvodů neý modního antiamerikanismu nebo podělanosti z výkřiků ruských generálů, máte můj respekt, ale zkuste zajít i na www.radaryrakety.cz nebo www.prozakladnu.cz
Váš válečný štváč


Dan Vávra


!156!

reagovat

V diskuzi je 49 příspěvků a shlédlo ji 1018 uživatelů .

předchozí | 0 | 30 | další

Pro přidání komentáře musíš být přihlášen(a).

walnut

walnut | 16. 03. 2008, 17:46:08 | více příspěvků | napsat uživateli

KOUKNĚTE SE
http://video.google.com/videoplay?docid=8988743492919612368
!20!

uživatel eliminován | 31. 08. 2007, 15:29:37

nebuď tak chytrej hlupači,to jsou ale ošklivý reflashe,když subjekt ztrácí kontakt s realitou...!121!!126!!215!!451!

uživatel eliminován | 31. 08. 2007, 15:20:12

uglypersonality - 31.08.07 15:12 jsi hňup - na to se víc nedá napsat...!461!!900! Vyhrabaný debil bez mozku = uglypersonality...!461!!726!

uživatel eliminován | 31. 08. 2007, 15:12:26

čr potřebuje cizí vojáky aby už konečně dopadli romana lupače!693!

uživatel eliminován | 31. 08. 2007, 15:03:55

Položme si otázku jinak: Potřebuje Česká republika mít na svém území cizí vojaky a cizí vojenská zařízení? Dokud o nic nepůjde, je tu radar zbytečný. Až půjde do tuhého a někdo sem k nám něčím práskne, těm našim postiženým lidem bude jakási americká solidarita hovno platná...nakonec historie nás už mohla poučit o tom, jak moc jsme se prozatím vždy mohli na své "spojence" spolehnout! Pokud si pamatuju, co jsme se kdysi před třiceti lety učili, tak tehdy na vyhlazení celého Československa stačilo pouhých šest bomb, jaké spadly na Hirošimu nebo Nagasaki...to, že si sem postavíme radar, nezabrání nikomu vůbec v ničem, pokud se najde šílenec, který ty bomby odpálí, tak na této Zemi nepřežije nikdo...tak na co to svinstvo sem instalovat? Nevidím pro to ani jediný rozumný důvod...!411!!726! Víte jaký vidím jediný rozdíl mezi dobou před a po listopadu 1989 v oblasti zahraniční politiky? Jenom ten, že před listopadem 1989 jsme lezli do prdele a ve všem panáčkovali, jak chtělo Rusko a po listopadu 1989 lezeme pro změnu do prdele Američanům a Němcům. Pro USA jsme spojenec, jen když něco potřebují oni...už skoro 18 let jsme jejich spojenci a oni nebyli za 18 let schopní pro svého spojence udělat ani takovou hloupost jako je zrušení víz...já jim na jejich víza seru, ale takového spojence, který přileze, jen když něco potřebuje, bych nakopal do řiti...!450!!726!

uživatel eliminován | 31. 08. 2007, 12:57:50

roman.lupac:!1347!

Mr.Brain

Mr.Brain | 31. 08. 2007, 11:31:42 | více příspěvků | napsat uživateli

sarmyn: a myslis, ze nam nase vlada v pripade utoku povoli se branit? :D stejne nas zas zaprodaji... :)

sarmyn

sarmyn | 31. 08. 2007, 09:21:22 | více příspěvků | napsat uživateli

autor to pise presne... 21 let nam trvalo zbavit se ruskych vojaku a ted si sem natahneme jiny ....!1326!!898!

Mr.Brain

Mr.Brain | 31. 08. 2007, 09:12:08 | více příspěvků | napsat uživateli

a to by me taky zajimalo...lidi snad uz dneska ani nectou (takze i kdyby se udelali letacky co ten radar vlastne vubec bude zac, tak to nikdo cist nebude - reknou si - to je moc dlouhy...) Tak jestli to nekoho nezajima z duvodu ze je to dlouhy (az moc :D nevejde se to tam !2! ) asi by se k tomu pak nemeli vyjadrovat... :)

uživatel eliminován | 31. 08. 2007, 09:09:40

moooc dlouhý ... !450!

Mr.Brain

Mr.Brain | 31. 08. 2007, 09:06:23 | více příspěvků | napsat uživateli

tak a moc by me neprekvapovalo, ze kdyz si to tu nenechame postavit, tak zas pridou rusaci zpatky... myslite si, ze je nejaka sametova revoluce zastavi? haha A pokud si mam vybirat mezi Rusem a Americanem - tak zvolim stale silne ozraleho Rusa nebo fesne vyhlizejiciho Americana nabizejiciho i nejakou tu pomoc? (pokud si pod pojmem pomoc od Rusu neslibujete dalsi okupaci...)

2 Brocx: sice lvl kupuju obcas taky,ale uvodniky v casopisech moc nectu :D

2 filmmaker: taky souhlasim, my jakozto narod velice maly (v celosvetovem meritku) nemame sanci cokoliv menit (pokud nebudeme jako severni korea coz urcite nikdo nechce - a jestli jo,at se tam na pul roku koukne a udela si obrazek sam jak to tam funguje...) a proto je zahodno vstoupit do nejakeho spolecenstvi

Jeste k tem Eurum...znam par lidi co tam emigrovalo, nemeli to tam zrovna dvakrat jednoduchy,ale ted zijou tak ve stredni vrstve (neco jako tady...) a vsichni rikali, ze dokud nemeli euro, tak se meli bezvadne...prislo euro a konec, vsechno okamzite zdrazilo (ani se neni cemu divit kdyz jednou euro je cca 28 Kc...). Proto dokud tady euro nebude, jedine pro nas dobre (protoze pak by prumerny plat realny mohl byt tak kolem 500 EUR... myslite si, ze je to hodne?)

wenotek

wenotek | 31. 08. 2007, 08:46:06 | více příspěvků | napsat uživateli

!730!!730!!730!

uživatel eliminován | 31. 08. 2007, 08:44:52

better: stejně naivní povzdechy měli lidi když se ve středověku kovaly meče nebo stavěly dobývací věže...
breč nad tim, že na světě sou zlý lidi a eště daleko víc je lidí blbejch, ekrý neustále musej soupeřit a nevidí význam spolupráce:-DDD

uživatel eliminován | 31. 08. 2007, 08:44:15

pro zastánce radaru: vyližte si prdel !357!

uživatel eliminován | 31. 08. 2007, 08:42:08

Jenom by mě zajímalo, kolik z vás tady o tom ví tolik, aby si mohlo dovolit výstavbu radaru podporovat, nebo zavrhovat. Jenom je škoda, že se vůbec něco takového vůbec musí stavět, ale to je hold dnešní svět.

uživatel eliminován | 31. 08. 2007, 08:34:23

chci znát důvod pro ste proti radaru...když sme měly za prdelí v ralsku rakety středního doletu nkdo ani necek. To že mimoň byla alternativa pro přistání ruskejch raketoplánů místo sibiře(vylidněný pustiny) taky to všichni kously.... Tak co je Kua za problém s radarem, krom toho že vytvoří pracovní příležitosti...

uživatel eliminován | 31. 08. 2007, 08:26:19

dobrý den radare!511!

uživatel eliminován | 31. 08. 2007, 08:24:05

pro odpůrce radaru: vyližte si prdel!!451!

uživatel eliminován | 31. 08. 2007, 08:05:12

mno když by ho sem normálně někdo v tichosti šoupnul, bylo by to lepší... moc povyku o ničem. Až nás časem napadne Rusko, určitě vám poděkuji. Hlavně je bomba, že se o tom vůbec někdo baví s lidma který tomu prd rozumí.

uživatel eliminován | 31. 08. 2007, 07:26:27

roman.lupac: Tvůj první příspěvek se kterým se dá souhlasit !811!

uživatel eliminován | 31. 08. 2007, 07:19:23

Ten článek je demagogie...jasně bylo řečeno, že: NĚKTERÉ INFORMACE JSOU TAJNÉ A NEMOHOU BÝT VEŘEJNOSTI SDĚLENY!!! POKUD TEDY NEMÁ VEŘEJNOST VŠECHNY INFORMACE, NEMŮŽE ROZHODOVAT, PONĚVADŽ BEZ ZNALOSTI VŠECH FAKTŮ SE ZODPOVĚDNĚ ROZHODOVAT NELZE!!! Otázkou je, proč nechtějí politici veřejnosti všecky informace dát...že by v nich bylo něco, co by vedlo k jednoznačnému odmítnutí radaru? Nevěřím našim politikům ani slovo, je to sběř dacanů, darebáků, zlodějů a v některých případech i vrahů...Za všechno zlo u nás mohou politické strany, dokud tu budou ony, nikdy se nebude jakákoliv vláda řídit zdravým rozumem, ale pouze tím, co je pro její politické strany výhodné. Stačí se jen trochu víc podívat na činnost např. pánů Kalouska, Čunka, Tupohlávka, Vondry a dalších a je z nich na zvracení...jsou to hajzli největšího zrna a mít tu možnost, tak je zpráskám bičem tak, až by se zasrali...!450!!450!!450!

uživatel eliminován | 31. 08. 2007, 06:59:49

akorat delate chudaky..radar bude a vuebc me to nevadi!!! !1100!

uživatel eliminován | 31. 08. 2007, 06:57:15

ten radar tu stejne bude a nikdo s tim nic nenadelame, tak co uz... uz je vsechno zaplaceny, politici podmaznuti blablabla. At zije korupce !2!

uživatel eliminován | 31. 08. 2007, 06:50:29

nešlo by z toho udělat nějakej výtak?!1350!

uživatel eliminován | 31. 08. 2007, 04:56:20

ha všichni spí ..ukusím se nasrat do všech diskuzí ..krabicové víno forevr :)

uživatel eliminován | 31. 08. 2007, 03:59:51

Článek je hezkëj, jímavej, ale furt nevidim důvod, proč roztáčet další kolo zbrojení ... fakt, že studená válka skončila, jak vidno leckomu nevyhovuje.

uživatel eliminován | 31. 08. 2007, 03:33:52

trop: spojovat se proto, aby to u nás nějak vypadalo. Nebýt spojenectví ať obchodního nebo politického. Nejspíš bys doma neměl počítač co máš, mobil, lednice atd atd atd ani žádné zahraniční auto.

trop

trop | 31. 08. 2007, 03:31:19 | více příspěvků | napsat uživateli

S kým se spojovat...??? a proč??? !802! cožpak už nikdo v sobě nemá ani trochu hrdosti a cti. ...dnes už je svět na můj vkus moc multikulti a pokudbych zde měl začít opravdu diskutovat,vím že zítra bych musel zakládat nový profil a to mi zato nestojí...

uživatel eliminován | 31. 08. 2007, 03:27:24

trop: NATO je pro nás přínosem z 80%

uživatel eliminován | 31. 08. 2007, 03:26:44

Oleeee pan Dan Vávra to až moc přitáhl za vlasy a koukám slušně vyhlíží na západ. Chlapec asi netuší, že ti kteří vyvolávají konflikty od roku 1990 jsou USA. A je to kvůli ropě. Perský záliv, Iraq, dle mého i z inscenovaný útok na dvojčata ( podle 3 dokumentů které jsem viděl jsem si celkem udělal jasno i já ). Navíc tu pan Dan Vávra zapomíná i na fakt že USA je země která do roku 1980 měla zakořeněný velice silný Rasismus. Taky zapomíná, že studená válka díky které mohla být i ona zmiňovaná 3tí světová neni vina jen Ruska nebo tehdejšího Sovětského Svazu, ale i namyšlenosti a nenasitnosti USA.

Navíc je vtipné, že autor napadá Francii, která ovšem ne tak zcela vyprovokovala válku ve Vietnamu. Ve Vietnamu byl už delší dobu konflikt mezi severním a jižním. Ano severní byl a dnes i částečně pořád je komunistický, ale to by bylo na dlouhé povídání.

USA největší z nečištovatel naší planety ani celá Asie nebo Evropa nenadělá takového bordelu jako oni. Špionáže které neustále provádí, odposlechy. A taky pozor. Když jsme u těch atomovek ze studené války. Byl podepsán pakt o proti výstavbě atomového deštníku a hádejte kdo ho porušil jako první ? USA a hádejte co nám má vyrůst v naší vlasti ? ... ano je to skutečně část atomového deštníku...a pročpak ho staví více na Východ ?...protože maj nasráno z Rusů a spodní části kde leží Afgánistán a spol...

Dle mého je celkem putna jestli jednáme s Rusákama nebo USA...ve výsledku to vyjde na stejno. Ale je fakt ze rusaci tady zanechali bordel dost slusnej...Ale uz jsme z toho mohli bejt davno venku nebejt nasi posrany vlady, ktera stoji jak vsichni vime za hovno.
Radeji daj referendum na Eura nez na Radar...

předchozí | 0 | 30 | další


Přihlášení
 
@libimseti.cz

registrovat se

Klíčová slova

radarčlánekodpůrcesezonadůvodtémanázordíkokurkovějšíleveluúplnostcechspolečnost

Podobná témata

Moje témata

Pro zobrazení tvých diskuzí se musíš přihlásit.

Oblíbená témata

Pro zobrazení tvých oblíbených témat se musíš přihlásit.

k obsahu ↑