Diskuze a otázky - PRO MAJITELE ZBRANÍ

úvodní strana | aktualizovat | dolů

uživatel eliminován | 23. 10. 2007, 14:05:48 |

Myslím si, že řada z Vás tutou kauzu již registruje......pro ty ostatní pár odkazů
http://forum.mujglock.com/viewtopic.php?t=1029&postdays=0&postorder=asc&start=0
http://pravo.mujglock.com/

Může se to stát i Vám.......

jinak by mne docela zajímaly Vaše názory a uvidíme, jak to dopadne zítra.....

reagovat

V diskuzi je 170 příspěvků a shlédlo ji 1049 uživatelů .

předchozí | 0 | 30 | 60 | 90 | další

Pro přidání komentáře musíš být přihlášen(a).

uživatel eliminován | 23. 10. 2007, 19:50:46

ivusska: nene.....guláš že psa je lepšejčí

uživatel eliminován | 23. 10. 2007, 19:49:22

kwon: to by ses divil vyhani z bytu vsechny cizince..je lepsi jak pes!1362!

uživatel eliminován | 23. 10. 2007, 19:31:57

ivusska: a ten uhopká násilníka k smrti!2!

uživatel eliminován | 23. 10. 2007, 19:31:08

Až pujde do tuheho vypustim naseho bojoveho zajice!1362!

uživatel eliminován | 23. 10. 2007, 19:28:10

SunWuKung no jo, jenže střelná zbran proti pěsti..já nevim ale nešlo mu o život...spíš si myslem že trocha toho stresu, plus pocit síly ze zbraně u pasu a malér je na světě

uživatel eliminován | 23. 10. 2007, 19:14:47

sun: vím o klukovi, který díky gumovým nemusel ublížit na životě.....ale v okamžiku, kdy tím zachránil situaci, tak rychle s kamarádem hledali gumové projektili a brali roha, ať je nedejbože nezavřou...

uživatel eliminován | 23. 10. 2007, 19:11:12

verad: když budu 10let aktivně boxovat, tak si taky většinu problémů vyřešim růčo. Ale vem si, že sou lidi, co se v životě nervali a nehodlaj na tom nic měnit....a po takovym, když vystartuje hospodskej rváč, tak co mu zbejvá....?

uživatel eliminován | 23. 10. 2007, 19:05:52

kwon: jako donucovací prostředek u nás povolený nejsou, to vim.
Zabít můžeš, ale tak nějak podle selskýho rozumu si myslim, že střelba v sebeobraně gumovejma by mohla bejt braná jako pozitivní, jelikož si toho útočníka evidentně nechtěl zabít, ale jenom zastavit.

uživatel eliminován | 23. 10. 2007, 18:59:46

verad: to je poměrně diskutabilní ..v okamžiku, kdy by tam byla napadena ženská a ten starej ji začal třískat...a ona ho postřelila, tak si myslím, že není problém ....naopak kdyby tam byl napadenej zdravej chlap a postřelil ho, tak se není o čem bavit a půjde sedět.....tady to byl sice chlap, ale se slabou tělesnou kontrukcí vinou nemoci....a na to by se mělo dívat taky

uživatel eliminován | 23. 10. 2007, 18:54:32

SunWU: Gumové projektily po G8?

Internetový server Spiegel Online v souvislosti s nepokoji okolo summitu přináší obsáhlý článek o prostředcích proti výtržníkům. Gumové projektily jsou stále v řadě zemí považovány za nejpohodlnější zbraň proti řádění demonstrantů, jakého byl naposledy svědkem německý Rostock. Existují však už i modernější a účinnější nástroje, které může policie proti narušitelům veřejného pořádku nasadit, píše server. Seznam zemí, které používají k rozhánění nepokojů střelbu gumovými projektily, je pořádně dlouhý: Argentina, Bolívie, Venezuela, Gambie, Pobřeží slonoviny, Nepál, Bangladéš nebo Egypt. Lékaři a skupiny ochránců lidských práv však před používáním této munice varují. Projektily mohou způsobit těžká zranění a na krátkou vzdálenost "přivodit vážné, či dokonce smrtelné úrazy". V roce 2003 to napsala organizace Amnesty International, která kritizovala stále častější nasazování tohoto prostředku francouzskou policií.

Po výtržnostech v Rostocku, kde demonstranti házeli po policistech kameny, tyče a zápalné láhve, zazněly i v Německu hlasy požadující používání gumových střel. Německé policejní odbory s tím však nesouhlasí. "Dálkové zbraně s gumovými střelami nejsou vhodný prostředek," míní předseda organizace Konrad Freiberg, podle něhož je při jejich použití příliš vysoké nebezpečí pro nezúčastněné. Také mluvčí policejních složek dohlížejících na summit G8 v severoněmeckém Heiligendammu Alex Falkenberg úvahy o nasazení gumové munice proti demonstrantům odmítl. "Je to nesmysl. Taková debata je naprostá hloupost," prohlásil. Ministerstvo vnitra spolkové země Meklenbursko-Přední Pomořansko připomnělo, že proti aktivistům, kteří házejí kameny a jiné předměty, je možné upotřebit vodní děla.

V jiných státech však policejní jednotky neváhají ke gumovým projektilům sáhnout. Belgičtí vojáci jimi například rozháněli dav afghánských demonstrantů, bezpečnostní složky je použily také při nepokojích provázejících zasedání Světové obchodní organizace v roce 1999 v americkém Seattlu. Dlouhou tradici mají rovněž v jinak mírumilovném Švýcarsku. Zde je dobře zdokumentováno i nebezpečí, které od tohoto druhu munice hrozí. Podle zprávy Sdružení nezávislých lékařek a lékařů z roku 2003 kvůli nim už v 80. letech minulého století přišlo o oko nejméně pět lidí. Jsou zaznamenány i smrtelné případy, k nimž došlo při zásahu krku. Ve Švýcarsku se používají převážně projektily menší velikosti z gumové drti. Při vystřelení ze vzdálenosti 20 metrů mají rozptyl dva metry. Podle Sdružení se tedy nevyplatí jimi mířit na nohy. Organizace již vyzvala k zákazu této "nebezpečné zbraně", při letošních prvomájových nepokojích v Curychu ji však policie znovu nasadila. Gumové projektily používá také izraelská armáda, a to především proti Palestincům na okupovaných územích. Jejich zvláštností je, že mají kovové jádro, které je potažené pryží. Podle palestinských lékařů už tyto střely zmrzačily stovky Palestinců.

Existují však i modernější prostředky. Výzkumné týmy na celém světě intenzivně vyvíjejí zbraně, které dokážou zastavit nebo rozehnat protivníky pomocí elektrického šoku, hluku, zápachu nebo vysoké teploty, aniž by je ohrozily na životě. Ani ty ale nejsou zcela bez rizika. Nejrozšířenější jsou takzvané tasery, neboli dálkové elektrické paralyzéry, které na vzdálenost okolo deseti metrů oslabí osobu zasaženou elektrickým výbojem asi na 30 vteřin. Nebezpečí se u nich skrývá především v ocelových háčcích, které jsou před výbojem na protivníka vystřeleny a při zasažení oka je mohou vážně poškodit. Amnesty International má zdokumentováno nejméně 200 smrtelných případů použití takového paralyzéru. William Schulz, prezident americké pobočky této organizace, vidí hlavní problém v tom, že policisté tuto zbraň používají i při rutinních zákrocích, a ne jen v nejnutnějších případech. V Evropě ji mají ve výbavě policisté ve Švýcarsku, Velké Británii, Švédsku a Finsku.

K dispozici jsou rovněž takzvané poměrně bezpečné akustické zbraně, které mají velikost zhruba jako televizní satelit a vysílají drásavý zvuk o síle asi 150 decibelů. Při takovém hluku ovšem zase nelze vyloučit poškození ušních bubínků osob, které jsou mu vystaveny. Pořádně "zatopit" svým protivníkům dokáže americká armáda. A to doslova. Používá k tomu mikrovlnná děla, která v místě zásahu na krátký čas zvýší teplotu kůže až na 50 stupňů Celsia. Nepříjemný pocit, který lze přirovnat k sáhnutí si na rozžhavenou žárovku, se následně rozlije po celé části těla, která je otočena ke zbrani, a donutí zasaženého odvrátit se. Kritici této metody však tvrdí, že trvá příliš dlouho, než pálení začne působit, a tak metodu nelze použít za všech okolností.

Vědci se snaží vyvinout i chemické prostředky, které by byly schopné protivníky efektivně znehybnit nebo zklidnit. Podobný druh zbraně už v minulosti použily například ruské bezpečnostní síly při zásahu v moskevském divadle na Dubrovce v roce 2002. Narkotický plyn fentanyl měl paralyzovat 40 čečenských teroristů, kteří zadržovali okolo 800 návštěvníků divadla. Dávka však byla příliš velká a spolu s teroristy nakonec zemřelo také 129 rukojmích. Nic z toho však v Německu proti narušitelům schůzky představitelů sedmi průmyslově nejvyspělejších zemí a Ruska použito nebude. "Můžeme nasadit jen to, co nám dovolují zákony," konstatuje policejní mluvčí Jessica Wesselová. Ty počítají pouze s pouty, vodními děly, obušky, zábranami, služebními psy a koňmi, obrněnými automobily a slzným plynem.

uživatel eliminován | 23. 10. 2007, 18:52:30

vydim to jako nepřiměřenou sebeobranu.......útočník byl neozbrojen, tomu by měla i odpovídat adekvádnost obrany....jinak v zásobníku první dva broky, pak včelky......

uživatel eliminován | 23. 10. 2007, 18:50:15

SunWu: mám za to, že gumové projektily jsou vyhrazené jen represivním složkám.....a i v případě policie čr kolem toho byla poměrně slušná diskuze.....
jinak když napereš někoho gumovým projektilem, tak ho můžeš zabít taky (viz Belfast)

uživatel eliminován | 23. 10. 2007, 18:46:57

Kwon: vím, že se mohly používat brokový náboje a už jsou zakázaný...u gumáků si nejsem jistej a zajímalo by mě to.
Otec vždycky měl v zásobníku nějakou gumu, pod tim 2-3 broky a pak ostrý. Naštěstí to nikdy nemusel použít.....teď prej ani neví, kde ten kvér má !44!

uživatel eliminován | 23. 10. 2007, 18:44:27

sunWu: já mám za to, že nemůžou......!485! jinak je pravda, že někteří to řeší...zásobník gumáků...a pokud to nepomáhá, tak neprve nasadí včelky

uživatel eliminován | 23. 10. 2007, 18:41:57

kwon: můžou se u nás legálně používat gumový projektily?

uživatel eliminován | 23. 10. 2007, 18:39:56

SunWu: já tam nebyl, takže mi nic jiného, než vařit z vody, nezbývá!2!

uživatel eliminován | 23. 10. 2007, 18:39:20

Nejsem majitel zbraně, můj názor je ten, že střílet neměl a měl se nechat zbít do bezvědomí. Pokud ten člověk má takové zdravotní problémy, jak píše, tak by se to na něm minimálně ten týden (kterej je nutnej, aby vůbec policie zahájila trestní stíhání) projevilo. Pokud by chytil nepodmazanýho státního zástupce, možná by to došlo až k soudu a útočníkovi by se alespooň udělal větr v peněžence. Jinak zákony v ČR jsou ohledně napadení velmi špatné, prakticky vše se řeší přestupkem a pokutou cca 1,500 Kč. Kdybych byl já u vlády, zavedl bych podstatně vyšší finanční postih (jenom za pouhé napadení se zjevnými následky), klidně až 500,000 Kč. To by to myslím vyřešilo. !12!

uživatel eliminován | 23. 10. 2007, 18:38:41

d_twizzie: taky jsem hodně zvědavej......
coupe: to teda jo....fakt to bylo dneska k věci mne to teda rozhodně obohatilo ...tímto musím složit všem diskutujícím hlubokou poklonu...
jinak slečna hcpussycat mi vyrazila dech.......a ty siginy jí závidím, taky bych do toho chtěl dělat!543!

uživatel eliminován | 23. 10. 2007, 18:38:05

Koukám, že tady vaříte všichni krásně z vody:-)

A jen tak mimochodem, podle jeho zranění to vypadá, že si chránil kulky a ten mladej mu to naprášil přímo mezi nohy ;)

uživatel eliminován | 23. 10. 2007, 18:34:12

kwon: Tak jsem projel ty odkazy. No popravde nemam slov. Soud necham na soudci, ale doufam, ze bude milostiv a mladik dostane podminku. Otazkaje,zda-li to vubec jde ze.

uživatel eliminován | 23. 10. 2007, 18:27:38

kwon si napsal jen pro majitele zbrani... nastesti decka nemaji v tomhle s cim machrovat tak tu ani moc nelezou !1!

uživatel eliminován | 23. 10. 2007, 18:27:31

oprava: musel být

uživatel eliminován | 23. 10. 2007, 18:26:41

drinker: jo, starej musel mít dobře tím chlastem nastřelenej!2!

uživatel eliminován | 23. 10. 2007, 18:25:53

coupe: no, mne právě zajímal názor odborné laické veřejnosti....a vůbec postoj ke komunitě se zbraněma, ....ale musím říct, že jsem poměrně příjemně překvapen, čekal jsem, že tato diskuze umře hned v zárodku......a nečekal jsem tu tolik inteligentních lidí, to se přiznám.

uživatel eliminován | 23. 10. 2007, 18:24:22

četl jsem zatím jen tu výpověď toho střelce, ale ten dědek musel mít balls of steel, jestli si uvědomil až tak pozdě, že mu je ustřelil !121!

uživatel eliminován | 23. 10. 2007, 18:19:23

no na jednu stranu by tu lezlo dost magoru se zcestnyma napadama a lepsi by to bylo na serioznim serveru ale na druhou aspon bys pochopil pohled soucasnych a ruzne jine moznosti co by vymysleli coz bys jako profesionalni deformace mohl prehlidnout.... k mentalite se musi prihlizet ale zakon je zakon dokud ho nova mentalita nenovelizuje

uživatel eliminován | 23. 10. 2007, 18:17:10

coupe: no, kdybych to vyšetřoval a zároveň založil diskuzi tady na tomhle "veselém serveru", tak by to bylo hodně smutný......!2!
dtwizzie: http://pravo.mujglock.com/ - projeď si tam ty odkazy....

uživatel eliminován | 23. 10. 2007, 18:16:51

coupe: Aha, no tak v tom případě jo:)

uživatel eliminován | 23. 10. 2007, 18:12:00

vysetruje to !5!

uživatel eliminován | 23. 10. 2007, 18:11:30

kwon: No bylo by zajímavý o tom vědět víc. Kde jsi k tomu přišel?

předchozí | 0 | 30 | 60 | 90 | další


Přihlášení
 
@libimseti.cz

registrovat se

Klíčová slova

kauzazbraňmajitelodkaznázorřadaostatnístátpár

Podobná témata

Moje témata

Pro zobrazení tvých diskuzí se musíš přihlásit.

Oblíbená témata

Pro zobrazení tvých oblíbených témat se musíš přihlásit.

k obsahu ↑