Diskuze a otázky - Pohádka o tom, proč je vše tak jak to je

úvodní strana | aktualizovat | dolů

uživatel eliminován | 30. 01. 2020, 09:15:49 |

!1394!
Vše je tak jak to je, díky situaci ve které to existuje, situace zde vše pomocí evoluce pomalu stvořila a má zde vše pod kontrolou. Situace může dělat zázraky, tak je zde z malého semena veliký strom a z malých myšlenek veliká kultura. Někdy je situace stabilní a jindy je nestabilní, počasí je toho dokladem. Pokud jsme ve špatné situaci tak logicky toužíme po tom aby přišla změna a my byli v dobré situaci, ti co jsou nahoře jsou v dobré situaci a ti co jsou dole jsou ve zlé situaci.
!1333!
Těžko se stoupá nahoru a lehko se padá dolů, napětí mezi protiklady je zdrojem energie, která zde se vším pohybuje a situace určuje pravidla hry. Parazit dělá vše pro to aby mohl parazitovat, paraziti se sdružují do organizací protože to jim usnadňuje parazitování, každá organizace je centrálně řízená pomocí informací a programů, často řízení organizace nefunguje optimálně a tak organizace zanikne, nemoc a smrt to je zánik organizace která nefungovala optimálně.
!1124!
Aby mohla vzniknout nová organizace tak musí zaniknout stará organizace, nový dům potřebuje nové pevné základy aby nespadl díky zemětřesení, nebo jiným problémům. Základem pro každou organizaci je schopnost se přizpůsobit změnám, vše je v evolučním pohybu a tak to co bylo v minulosti správně to je dneska chybné, proto je zde inteligence která nám umožňuje se přizpůsobit složité situaci.
!973!
Vše co zde dnes je, to zde zítra nebude, jedinou jistotou je situace, která zde se vším manipuluje a tak to co je dobré podporuje a to co je špatné to eliminuje. Tak jako se nemocný opírá o hůl, tak se mocní a bohatí hlupáci opírají o myšlenky moudrých lidí, vše je dneska o kopírování, někdo vytvoří originál a netrvá to dlouho a začne se originál kopírovat a tím originál ztratí svojí hodnotu. Dobrý hospodář si umí poradit se situací ve které se nalézá jeho hospodářství, on je dobrý k tomu co je dobré a zlý k tomu co je zlé, zazvonil zvonec a pohádky je konec.
!737!

reagovat

V diskuzi jsou 2 příspěvky a shlédlo ji 349 uživatelů .

Pro přidání komentáře musíš být přihlášen(a).

uživatel eliminován | 30. 01. 2020, 18:34:26

https://gvkb.blogspot.com/2020/01/pohadka-o-slibech-co-se-nesplni.html

Azazel-Andel

Azazel-Andel | 30. 01. 2020, 16:58:29 | více příspěvků | napsat uživateli

Vida, Kouba přišel s novým segmentem, tedy pohádky. Dětem před spaním to ale asi radši nečtěte :DD

A-A !897!


Přihlášení
 
@libimseti.cz

registrovat se

Klíčová slova

situacedobrémyšlenkakontrolasemenopohádkazměnamalémúzakulturadíkzázrakpočasíevolucestrompomocdoklad

Podobná témata

Moje témata

Pro zobrazení tvých diskuzí se musíš přihlásit.

Oblíbená témata

Pro zobrazení tvých oblíbených témat se musíš přihlásit.

k obsahu ↑