Diskuze a otázky - Pohaaaaadkuuu

úvodní strana | aktualizovat | dolů

uživatel eliminován | 1. 08. 2008, 01:16:46 |

Potrebuju jit chrapat nemuzu usnout pohadky sem!

reagovat

Chteli by ste byt veverka?

V anketě hlasovalo celkem 14 uživatelů

V diskuzi je 74 příspěvků a shlédlo ji 540 uživatelů .

předchozí | 0 | 30 | 60 | další

Pro přidání komentáře musíš být přihlášen(a).

uživatel eliminován | 4. 08. 2008, 03:22:48

byl jednou jeden medvěd a ten zbíral med pak z něj udělal medovinku ožral stádo divokej prasat a znásilnil poštačku !688!

uživatel eliminován | 4. 08. 2008, 03:19:17

> Violett_iron_rose
Dekuju :)

uživatel eliminován | 4. 08. 2008, 01:16:34

Ta krajina byla v láhvi, dovnitř se lezlo hrdlem po spuštěném prostěradle. Po dně se rozprostíralo zrcadlo, od hlubokého úvozu k malému osikovému hájku. Po zelených listech osik lezly červené berušky a každé ráno zpívaly: Zelená je zdravá barva, ať je to brouk nebo larva. Jen co najdem někde mšici, seberem ji rychle lžící. strčíme ji do pusy, ať se v puse udusí. Čarodějnice, která bydlela v hájku, jim vždycky hrozila: "Vy máte chutě, nedožery!" Když byla malá, nikdy se doma nic zeleného nevařilo. Nevěděla proč. Viděla, že beruškám jdou zelené mšice k duhu, a tak si vyčarovala pytlík zeleného hrachu. V úvozu hlasitě předly divoké kočky, zrcadlo se blyštělo, osiky se třásly. Čarodějnice, přidržujíc se drápky, běžela rychle po zrcadle. Na jeho okraji, ve stínu osik, měla u šedého lišejníkem porostlého balvanu ohniště. Čarodějnice doskákala k ohni a sundala pokličku s hrnce. V hrnci to zabublalo a kolem se šířila omamná vůně hrachové polévky, majoránky a rumu. Čarodějnice strčila do hrnce pařát, míchala polévku a tiše si zpívala: Proč není víc čarodějnic? Proč není víc klekánic? Lidi nevěří už na nic ať je zima nebo hic. V láhvi bylo horko jako o žních. Slunce žhnulo. Se stromů kapalo sádlo. Čarodějnice se potila, pot se vypařoval a srážel se na stěnách v husté jedovaté kapky. Z dálky se ozývalo polední zvonění. Stočené prostěradlo se začalo kymácet a za chvíli žuchla doprostřed zrcadla polednice, kterou čarodějnice pozvala na oběd. Čuchla k polévce, strčila do něj prst, olízla ho a řekla: "Přilej tam trochu rumu, bude lepší!" Čarodějnice sáhla do díry pod balvan a vytáhla láhev rumu. Rum byl hustý, měl barvu zašlého zlata a voněl jako starý mech. Čarodějnice nalila trochu do polévky, víc do sebe, a podala láhev polednici. Ta si notně přihnula a začaly prozpěvovat: Může bejt prázdnej celej dům, však na polici měj vždy rum! Může ti doma chybět mouka, může ti doma chybět pepř, však flaška na tě musí koukat z police vždycky, to mi věř! Jak tak zpívaly, tekly jim z očí slzy dojetí. Potom se pustily do hrachovky. Ale to nevěděly, že čarodějnice a podobná havěť nesmějí hrách jíst. Proto ho čarodějničí máma nikdy nevařila. Protože hrách je zelený a zelená barva dělá strašidlům hrozně zle, a zelený kulatý jim dělá vůbec nejhůř. Jen polévku dojedly, začaly se nafukovat a nafukovat, byly jako dvě měchuřinky a za chvíli vyplňovali celou láhev. A nafukovaly se pořád dál, až se láhev s třeskotem rozletěla a pohádky byl konec! Tak si děti pamatujte, že co je dobré pro berušky, jako mšice, nemusí být dobré pro malé dětičky a co je dobré pro malé dětičky, jako hrášek, nemusí být dobré pro strašidla. Dobrou noc!

uživatel eliminován | 3. 08. 2008, 01:35:44

> Violett_iron_rose
!1174!!407!

uživatel eliminován | 3. 08. 2008, 01:30:37

Nemáš zač!1135!

uživatel eliminován | 3. 08. 2008, 01:30:30

> Violett_iron_rose za tuhle 10 hele fakt luxusni :) po ty se bude fajnove spat :D

uživatel eliminován | 3. 08. 2008, 01:24:13

:D dekuju

uživatel eliminován | 3. 08. 2008, 00:46:25

Tááák další pohádka:
Bylo nebylo ... Za sedmero horami, za sedmero řekami se rozléhá království Lost Heaven. V tomhle malinkate království vládne král Jim Rockovous. Jim má tůze rad s víno, ženy a hudbu ! Tahle pohádka ovšem není o tomhle " bohémském " králi, ale o jeho nejoblibenějším brnkálistovi. Tento loutnista mu hrává den co den před tím než milostivý král uléhá do svého lože. Králi se jeho hudba tůze líbí, ale cítí, že v tomu neco schází.
I pozve si král sveho loutnistu do královské komnaty a praví: " Milý Travisi ... V hudebním království zvaném Muzikálov se nalézá tajemná komnata. Komnatu najdes v hoře Nirvana. A v té hoře je ukryta božská loutna jinak nazývaná Les Paul ! Kdo tuto loutnu vlastní, dokáže zní vyluzovat tóny jako samotný buh. Když tuto loutnu získáš a budeš mi na ni hrávat jako doposud na tvou starou loutnu ... Daruji ti co si jen budeš přát ! Jestli ovšem nedokážeš Les Paula získat tak budu nucen vyhnat tě ven z našeho království ...
Písničkáře který o odvaze jen zpívá nepotřebuji. Ale pozor není tak jednoduché se k ní dostat. V hoře Nirvána již po staletí žije drak jménem Cobain ! Tenhle drak nikdy nespí a nikdy není syt. Tak si dobře rozmysli zda do toho půjdeš !"
Travis chvíli přemýšlí a povídá: "Pane králi - jdu do toho ! "
Inu druhého dne se již Travis vydává směr Muzikálov. Sebou si nese jen svou loutnu, vodu a buchty, které mu upekl jeho kamarád královský kuchař. Předával mu je se slovy " Travisi až uslyšiš žaludek se ozývat neváhej a buchty vytáhni ! "
Po dlouhé cestě, kterou si Travis zkracoval hrou na svou loutnu, dorazil před bránu Muzikálovského hradu. Jelikož stráž usoudila, že Travis není nijak nebezpečný pustila jej dál. Když procházel předměstím hradu. Zahledl malé dítě zpívající si zajimavou melodii. Nedalo mu to a vzal svou loutnu a v hlavě se mu začínala tvořit nádherná skladba. Po určité době skládání zanechal a šel požádat o rozhovor s tamějším králem. Stráže mu však pověely, že král je zrovna mimo město, že si musí počkat ...
Travis si řekl, že se po tak dlouhé cestě potřebuje chvíli prospat. Inu ulehl v zámeckém parku. Ale ne a ne usnout ... Pořád slyšel prozpěvovat nějaký dívčí hlas. Po chvíli mu to nedalo. Postavil se a uviděl krásnou slečnu. Uchvátila ho na první pohled. Travis jaky by se vznášel.
Ihned šel za ní a dal se sní do řeči. Debatovali spolu dlouho. Travis zjistil, že má tu čest s princeznou Peggy. Pověděl ji proč vlastě přišel. Princezna se zhrozila. Bála se o Travisův život. Řekla mu, že půjde sním a pomůže mu.
Princezna měla dobrodružnou povahu po otci. Ale to si pan král neuvědomoval a řekl, že jestli se Peggy na tuto cestu vydá už se nemá vracet. Peggy si uvědomila, že se pouši do Travise zamilovala a proto si sbalila své věci a i přes otcovo naléhání upustila s Travisem hrad.
Cestou k hoře Nirvana Travis dokončil píseň, kterou načal v zámeckém parku. Pojmenoval ji Schody do nebe. Oba zaláskovaní došli k úpatí hory. Travis nepřipustil, aby Peggy riskovala svůj život a vydal se nahoru sám. Před vchodem do jeskyně si sedl možná naposled se svou loutnou a zahral si Schody do nebe ... Tak procítěně jako ještě žádný loutnista před ním nehráál.
Odhodlal se a vstoupil. A co nevidí. Ohromný drak, který nikdy nespí a nikdy není syt, ale počkat ? Co to slyší. On chrápe ! Drak usnul ! Po chvilce Travisovi došlo, že ho uspala jeho nejlepší píseň.
Prošel za draka a spatřil ji. Byla tam na zlatém podstavci. Les Paul v plné kráse.
Sebral ji a uháněl ven z jeskyně. Ovšem když se bližil k drakovi slyšel dusot dračích nohou. Drak je upět vzhůru. Ale dusot nebylo jediné co slyšel. Přes jezkyni se ozýval dračí žaludek. Travis si vzpomněl na královského kuchaře. Vytáhl buchty a hodil je před draka. Drak neváhal a schramstnul je jako nic.
Ale co se to stím strašným drakem děje ? ... On ulehl a zase po sto letech usnul.
Travis neváhal a pelášil ven. Dole už na něj netrpělivě čekala Peggy. Když ho viděla jak se nese z hory s loutnou v ruce ... Neudržela se štěstím a běžela ho obejmout.
Travis i Peggy se vydali na cestutu do království Lost Heaven.
Poté co překonali úskalí cesty dostali se ke králi Jimovi.
Jim spokojen, že se mu jeho brnkálista vrátil, splnil mu jeho přání. Přál si krásny domek na venkově s malou zahrádkou kde žije a hraje s Peggy štastně do dnes !
Zazvonil zvonec a pohádky je konec.
!1134!

uživatel eliminován | 2. 08. 2008, 02:30:03

> Violett_iron_rose
brou !407!

uživatel eliminován | 2. 08. 2008, 02:29:13

Není zač!807!a já už du spinkat tak zase zejtra tu máš pohádku doboru!1292!

uživatel eliminován | 2. 08. 2008, 02:27:06

> Violett_iron_rose
Tak v tom pripade je to moc dobra pohadka :D dekuju !1262!

uživatel eliminován | 2. 08. 2008, 02:26:24

aha no:Doni se vezmou a budou spolu žít až doo smrti

uživatel eliminován | 2. 08. 2008, 02:24:15

> Violett_iron_rose
aaaa je ukouslej konec jak to s nima dopadne? :D

uživatel eliminován | 2. 08. 2008, 02:15:08

Tahleta je klasická!967!

uživatel eliminován | 2. 08. 2008, 02:14:57

Sedmikráska Byla také krásná jako sedm jiných děvčat dohromady. V jedné vesnici žila v chaloupce chudá dívka. Dovedla každou práci. Uklízet, šít i vařit, zašívat i vyšívat. Nebyla jen hodná a pracovitá. Byla také krásná jako sedm jiných děvčat dohromady. Proto jí říkali Sedmikráska. Když šla v neděli do města, zakrývala si tvář závojem, aby se svou krásou nechlubila. Protože byla urostlá a štíhlá jako břízka, povšiml si jí i královský syn. Zeptal se svých služebníků: "Pročpak nosí ta dívka závoj, že jí není vidět do obličeje?"
Služebníci odpověděli: "Nosí závoj, protože je skromná."
I poslal královský syn chudé Sedmikrásce zlatý prsten a vzkázal jí, aby večer přišla k velikému dubu, že by s ní rád promluvil. Sedmikráska si myslila, že princ chce objednat pro královský zámek nějaké vyšívání, a vydala se večer k velikému dubu. Jakmile princ uviděl její tvář, tak se mu zalíbila, že Sedmikrásce řekl:
"Teď budu myslit jenom na tebe, Sedmikrásko, a na nic jiného. Vezmu si tě za ženu a odvezu na královský hrad."
"Jsem chudá," odpověděla Sedmikráska, "a tvůj otec by se rozhněval, kdyby uslyšel, že mě chceš za ženu."
Ale princ prosil a zapřísahal ji, až Sedmikráska slíbila:
"Rozmyslím si to, jen počkej aspoň několik dní."
Princ svolil, ale už druhého dne ráno poslal k Sedmikrásce služebníka se stříbrnými střevíčky a vzkázal jí, aby večer přišla k velikému dubu.
Sedmikráska přišla k dubu a princ se jí zeptal, jak se rozhodla.
"Neměla jsem na rozmyšlení čas," řekla Sedmikráska. "Musila jsem sypat kuřatům, krájet zelí a šít košile, opravdu jsem neměla čas."
Ale princ zase prosil a zapřísahal ji aby se rozhodla stát jeho ženou.
"Rozmyslím si to, jen počkej aspoň několik dní." řekla Sedmikráska.
Princ slíbil a odjel. Myslil na Sedmikrásku celou noc, ani spát nemohl. Ráno, sotva slunce vyšlo, poslal k Sedmikrásce služebníka se zlatými šaty a vzkázal jí, aby večer přišla k velikému dubu. Sotva večer přišla, princ se jí hned zeptal, jak se rozhodla.
"Ach," povzdychla Sedmikráska, "zase jsem neměla ani chvilku času na rozmyšlení. Musila jsem prát a zašívat, opravdu, neměla jsem čas." Ale tentokrát ji princ už bez rozhodnutí nechtěl pustit.
"Nepustím tě domů dříve," řekl, "dokud mi neslíbíš, že se staneš mou ženou. Nikoho jiného nechci než tebe."
"Jsem chudá," bránila se Sedmikráska, "a tvůj otec je král. Docela jistě se rozzlobí, až uslyší, že si jeho syn chce vzít za ženu chudou Sedmikrásku."
Princ prosil, sliboval hory doly, a Sedmikráska řekla ano. Zvědavá stará bába je uviděla spolu a pospíšila s novinkou ke králi: "Jestlipak víte, pane králi, kam večer chodí váš syn? Schází se za vsí s chudou Sedmikráskou."
"Tak?" rozhněval se král, "jestli se schází, dlouho se scházet nebude," a poručil svým vojákům, aby zapálili chaloupku, ve které bydlila Sedmikráska. Ať Sedmikráska v chaloupce uhoří! Vojáci šli do vsi a zapálili chaloupku. Sedmikráska seděla u okna a vyšívala. Když uviděla plameny, vyskočila oknem ven a rovnou do vyschlé studny.
Sedmikrásce bylo tak smutno, že ji až srdce bolelo, a seděla celé dny v studni a plakala. Když se vyplakala, vystoupila ze studny a vyhrabala z popela několik tolarů. Koupila si mužské šaty, přestrojila se do nich a zamířila ke královskému zámku. V zámku se vyptávala, jestli by král nepřijal sloužícího.
"Jak se jmenuješ?" otázal se král.
"Jmenuji se Neštěstí," řekla Sedmikráska.
"To není hezké jméno," divil se král.
Mladík se mu líbil víc než jméno. Přijal ho do svých služeb a netušil, že je to Sedmikráska. Nového sloužícího si oblíbil a nikdo jiná mu nesměl sloužit. Princ dlouhý čas truchlil a nevěděl, čím by svůj zármutek vyléčil. Myslil, že Sedmikráska v chaloupce uhořela. Po čase si starý král usmyslil, že předá vládu synovi.
"Je čas, abys přivedl do zámku nevěstu," připomněl synovi. "V sousední říši žije král a má dceru. Sám jsem už všechno zařídil. Ty si jen do sousední říše pro princeznu dojeď." I vyjel král s princem a mnoha sloužícími do sousední země pro nevěstu. Smutně se jelo našemu Neštěstí, smutně a těžce, jako by měl na srdci kámen. Zůstával pozadu aby lidé neviděli, jak mu je neveselo. Teprve když se přiblížili k zámku, ve kterém bydlila princezna nevěsta, dala se přestrojená Sedmikráska do zpěvu: "Sedmikrásko u cesty,
ty víš, co je neštěstí." Princ jel vpředu s otcem, uslyšel zpěv a řekl:
"Kdo tak krásně zpívá?"
"Kdo jiný než Neštěstí, můj sloužící," odpověděl král.
Tu se ozval zpěv podruhé: "Sedmikrásko u cesty,
ty víš, co je neštěstí." Princ s

uživatel eliminován | 2. 08. 2008, 02:09:40

ok sem tu :D cekam na pohadku :D

uživatel eliminován | 2. 08. 2008, 01:43:04

> Violett_iron_rose
joooooooo)))))))))))))))))))))!735!!819!

uživatel eliminován | 1. 08. 2008, 23:42:56

Tááák co?Chcete pohádku?!1135!

uživatel eliminován | 1. 08. 2008, 18:31:25

Doufám že dneska zase bude pohádka nějaká )))))))))))))!820!!819!*

uživatel eliminován | 1. 08. 2008, 02:09:27

Sparta postoupí přes Tiraspol a Barcelonu do Ligy mistrů...a pak se probudíš!2!!2!!2!

uživatel eliminován | 1. 08. 2008, 02:04:00

dukester:Tak zase tady....dodám vám nějaký pohádky!1183!

uživatel eliminován | 1. 08. 2008, 02:03:53

> arenbi
oky brou :)

uživatel eliminován | 1. 08. 2008, 02:03:23

> Violett_iron_rose
no ja uz sem tak nejak K.O. :D zejtra budu potrebovat dodat :D

uživatel eliminován | 1. 08. 2008, 02:02:28

> dukester
Taky.. ale zejtra se tu stavim :D paaa!819!!1323!*

uživatel eliminován | 1. 08. 2008, 02:02:24

dekuju za vsem za pohadky bylo to vycerpavajici klidne pokracujte urcite se najde ranec dalsich lidi co nemuzou usnout :)

uživatel eliminován | 1. 08. 2008, 02:02:11

dukester:Tak chce se ti už spát?

uživatel eliminován | 1. 08. 2008, 02:01:47

> arenbi
no dobre no :D tak ja du chrnet

uživatel eliminován | 1. 08. 2008, 02:01:13

arenbi:Nemáš zač a krásný sníky!1289!

uživatel eliminován | 1. 08. 2008, 02:00:46

> dukester
já? to asi ne no :D

uživatel eliminován | 1. 08. 2008, 02:00:12

> arenbi
Suuup taky nejakou pohadkuuu :(

předchozí | 0 | 30 | 60 | další


Přihlášení
 
@libimseti.cz

registrovat se

Klíčová slova

pohaaaaadkuuupohádka

Podobná témata

Moje témata

Pro zobrazení tvých diskuzí se musíš přihlásit.

Oblíbená témata

Pro zobrazení tvých oblíbených témat se musíš přihlásit.

k obsahu ↑