Diskuze a otázky - Počítač v roce 2112?

úvodní strana | aktualizovat | dolů

uživatel eliminován | 6. 12. 2012, 23:44:32 |

Podívejme se na automobil před sto lety jezdil na parní pohon a stejně se za sto let změní i počítače, představuji si miniaturní optické počítače s umělou inteligencí zabudované do hodinek na ruce a napojené bezdrátově na virtuální brýle doplněné kamerou co bude snímat před námi realitu a promítat jí do brýlí.
!5!

reagovat

Počítač v roce 2112?

V anketě hlasovalo celkem 4 uživatelé

V diskuzi jsou 3 příspěvky a shlédlo ji 496 uživatelů .

Pro přidání komentáře musíš být přihlášen(a).

uživatel eliminován | 8. 12. 2012, 21:37:40

Ty vepřová palice, v té době již byly spalovací motory. A v podstatě auto na stejným principu jako dnes.

mluno

mluno | 7. 12. 2012, 12:05:56 | více příspěvků | napsat uživateli

Tyhle předpovědi jsou vždy ošemetné. Určitě dojde ještě k miniaturizaci, i když to dneska na to nevypadá, výrobci mluví o tom, že se blíží fyzikálnímu stropu (ale neni to tak dávno (1984) co se psalo, že fyzikální strop je 1 kilobyte paměti na čipu, a já ještě pamatuju hodiny 800MHz a 1GHz v laboratorních podmínkách jako fyzikální strop a vidíte, dneska máme přes 4 GHz a ocerlockeři i 8).
Spíš je jiná otázka, jestli počítač jako takový bude ještě existovat a nebo třeba jednotlivá zařízení budou společně tvořit distribuovaný výpočetní systém. Srovnejte to třeba s technikou pohonů: dříve byl jeden motor, od kterého se hnací síla přenášela transmisemi do celého podniku (a nebo přes celé druselsteinsko (viz fínijas a ferb v nedávné epizodě)). Motor byl něco úděsně velikého a drahého (ať už to byla větrná turbína, vodní kolo, žentour nebo později parní stroj), proto mohl (a musel) být jen jeden (v tom díle o druselsteinsku je to dobře vidět, ačkoliv autor překladu nepoužil z mě neznámého důvodu slovo transmise).
Ale tohle přece taky neni budoucnost, tytam jsou doby, kdy v zařízeních byl jen jediný počítač (či dokonce doby, kdy tvořil celou místnost a nebo celý závod). Ale jak se jejich výpočetní výkon zvyšuje, přidávají programátoři další a další zbytečné funkce, aby se mozek nenudil.

uživatel eliminován | 6. 12. 2012, 23:47:45

Ubohá současnost v počítačích 2012
http://web.libimseti.cz/dezinformace/jaky-pocitac-na-vanoce-pod-stromecek_716117.html
!11!


Přihlášení
 
@libimseti.cz

registrovat se

Klíčová slova

počítačbrýlekamerarokautomobilinteligencerukaletrealitapohon

Podobná témata

Moje témata

Pro zobrazení tvých diskuzí se musíš přihlásit.

Oblíbená témata

Pro zobrazení tvých oblíbených témat se musíš přihlásit.

k obsahu ↑