Diskuze a otázky - Pitomci se stali invazním druhem

úvodní strana | aktualizovat | dolů

uživatel eliminován | 8. 07. 2022, 07:24:45 |

Porodit mnoho dětí je pro mě neuvěřitelný sportovní výkon, kterému se nic nevyrovná. Kam se hrabou zlaté medaile z olympiády! Pro tohle má smysl žít! Člověk podobně jako každý jiný živočich na této planetě se nenarodil proto, aby jako vůl pracoval, ale aby předával geny dál. Tedy aby měl děti. Jenže moderní společnost je jiná. Moderní člověk si naivně myslí, že se narodil pro kariéru. Ve všem vidí peníze. Společnost oceňuje ty, kteří reprezentují její hodnoty. A mezi ně děti a rodina nepatří.
!905!
Hodnotou jsou pro mnoho lidí vedle peněz už jen kariéra a zábava. Před koncem jedné velké civilizace totéž platilo i v Římě. I tam lidé obětovali pro zábavu životy otroků, ačkoli titíž otroci mohli pracovat na stavbách či na poli a vytvářet něco nového. Společnost se ale měla tak dobře, že vedle chleba chtěla nové a nové hry a života si nevážila. Vše vede k postupnému vymírání kvalitní populace. Samozřejmě že lidé, kteří odmítají někoho přebalovat, nenajdou nikoho, kdo by ve stáří přebalil je.
!905!
Rodiny s více dětmi jsou podle nich chovné stanice, v nichž matka nemá čas se věnovat dětem. Myslí si, že normální a správné je být svému jedináčkovi stále za zadkem a věnovat mu veškerý čas a pozornost. Lidstvo žilo odnepaměti ve smečce, všichni dohromady na jedné hromadě, a děti se od sebe učily vzájemně, stejně jako se hrou učily napodobovat práci dospělých. To je přirozené. Starší brácha dělal vše s mladším, ten zase s dalším mladším a všichni společně šli s mámou na pole a s tátou do lesa.
!905!
Jeden táta stačil na všechny a nikdo nebyl šizen o lásku. Rodiče se snaží motivovat děti k přehnanému výkonu a dávají jim najevo, že budou mít svého jedináčka rádi jen tehdy, pokud splní nějaký jejich sen: dosáhne nějakého vzdělání, vybere si nějaké povolání. Sen rodičů je podmínkou k naplnění jejich lásky.
!905!
Jiní mají zase rasistické předsudky, že slušný člověk má maximálně dvě děti, takže kdo má dětí víc, musí jistě být nevzdělaný blbec. Zvlášť zvrhlé pak je, když lidé tvrdí, že nechtějí mít děti, protože to je neekologické. Prý je na planetě moc lidí. Hodně lidí tvrdí, že si nemohou dovolit děti kvůli penězům. To je jasné. V minulosti byli lidé mnohem chudší a měli dětí víc.

reagovat

V diskuzi je 0 příspěvků a shlédlo ji 82 uživatelů .

Pro přidání komentáře musíš být přihlášen(a).


Přihlášení
 
@libimseti.cz

registrovat se

Moje témata

Pro zobrazení tvých diskuzí se musíš přihlásit.

Oblíbená témata

Pro zobrazení tvých oblíbených témat se musíš přihlásit.

k obsahu ↑