Diskuze a otázky - Pevný bod zde existuje od něj se vše odměřuje

úvodní strana | aktualizovat | dolů

uživatel eliminován | 24. 01. 2008, 15:12:03 |

Klid a neklid. Dobro a zlo. Síla a slabost. Láska a nenávist. Čistota a špína. Muž a žena. Pravda a lež. Moudrost a hloupost. Stabilita a nestabilita. Jednoduchost a složitost. Akce a reakce. Počátek a konec. Mládí a stáří. Norma a experiment.
Tím pevným bodem je dualita, od tohoto pevného bodu se zde vše odměřuje, obrazně je dualita jakousi mincí, kde na jedné straně je opak toho co je na druhé straně.

Vše je duální a tak je zde


Klid a neklid. Dobro a zlo. Síla a slabost. Láska a nenávist. Čistota a špína. Muž a žena. Pravda a lež. Moudrost a hloupost. Stabilita a nestabilita. Jednoduchost a složitost. Akce a reakce. Počátek a konec. Mládí a stáří. Norma a experiment, atd.


Není to nějaký nový vědecký poznatek, lidé to vědí asi již od počátku našeho letopočtu, ale zatím nevěděli jak s tímto poznáním správně naložit? Většinou u duality spatřujeme jenom jednu stranu její mince a tak řekneme například, že Bůh je láska a neuvědomíme si, že on je i nenávist. Nejde oddělit lásku od nenávisti, protože to je jako kdybychom oddělili muže od ženy. Proč neustále zapomínáme na druhou stranu mince a odmítáme ji respektovat, to je prosté my jsme zaujatí tím, co milujeme a to nás mnoho změnilo. Podívejme se na to prakticky a reálně spatříte nějakého člověka a většinou máte o něm předem špatné představy a myslíte si, že je to lhář a zloděj. Jenže on je i pravdomluvný a štědrý jeho jednání vychází ze situace. Chybujeme protože spěcháme a děláme to co neznáme, každý chybuje ale jenom hlupák svoje chyby opakuje. Většina našich problémů a nemocí má základ v tom že nevnímáme druhou stranu mince a jsme jednostranní. Po nasycení je třeba pracovat, abychom zase dostali chuť na nasycení, a pokud nepracujeme, tak chybujeme. Většinou vám doktor na nemoc dá prášek, ale vy potřebujete, aby vám pomohl k tomu, že dostanete opak, který vám schází. Jestliže tedy mnoho vydáváte lásky, musíte taky i vydávat mnoho nenávisti aby zde byla dualita a harmonie. Vše v přírodě je duální podívejte se na strom polovina je pod zemí a druhá je nad zemí, díky této dualitě je ze systém který okolí mnoho prospívá. Člověk je zde taky dualitou a on má být tím co propojí zdejší živé systémy s neživými systémy což je vesmír a technika. Zatím je to tak že naše spojení se živými systémy je špatné a jenom od nich bereme a nic jim za to nedáváme. Pokud živé systémy oslabíme tak jenom a jenom sobě mnoho ublížíme, dobrý vztah musí prospívat lidem i přírodě. Parazitování je nemoc která mnoho postihla náš druh, lékem je zde jenom poznání duality jež je pevným bodem u všeho. Lékař může pomoci jenom tomu kdo se chce léčit a zde je bohužel mnoho nemocných lidí a národů co se léčit nechtějí.
!12!

reagovat

V diskuzi je 7 příspěvků a shlédlo ji 1330 uživatelů .

Pro přidání komentáře musíš být přihlášen(a).

uživatel eliminován | 24. 01. 2008, 16:31:44

Elle.Sauvage: Samozrejme, tohle je zumpa pro povrchni pubescenty a ne pro vaznou seriozni diskuzi...

uživatel eliminován | 24. 01. 2008, 15:54:40

řikám to sice už podruhý... ale články tohodle typu se se skutečně moc nehoděj...

uživatel eliminován | 24. 01. 2008, 15:45:53

bhagavan: Ty texty vymyslis nebo kopirujes A co vubec rikaji nebo davaji tobe
Tenhle text je můj
Občas z lenosti něco ale zkopíruji!1144!

uživatel eliminován | 24. 01. 2008, 15:31:38

bhagavan: Ty texty vymyslis nebo kopirujes!802!!802!!802! A co vubec rikaji nebo davaji tobe!802!!802!!802!

uživatel eliminován | 24. 01. 2008, 15:22:08

Rekl bych ze tohle je naprosta samozrejmost !776!

xmozek

xmozek | 24. 01. 2008, 15:21:01 | více příspěvků | napsat uživateli

Jing-Jang ?!!1!

uživatel eliminován | 24. 01. 2008, 15:16:33

http://sila.blog.cz/
!1144!


Přihlášení
 
@libimseti.cz

registrovat se

Klíčová slova

bodláskaslabostkliddualitaneklidstrananenávistzlosíladobroženapočátekmoudrostležčistotamincešpínasložitostdruhástabilitaexperimentmládíkonecpravdamužnormaakcenestabilitareakcehloupostopakjednoduchoststáří

Podobná témata

Moje témata

Pro zobrazení tvých diskuzí se musíš přihlásit.

Oblíbená témata

Pro zobrazení tvých oblíbených témat se musíš přihlásit.

k obsahu ↑