Diskuze a otázky - Peklo, tak jako nebe, není jenom forma existence, ale doslov

úvodní strana | aktualizovat | dolů

Martinper

Martinper | 20. 05. 2008, 19:57:48 | příspěvky uživatele | napsat uživateli

Bible nám říká, že nejenom existuje život po smrti, ale že věčný život je tak slavný, že „co oko nevidělo a ucho neslyšelo, co ani člověku na mysl nepřišlo, připravil Bůh těm, kdo ho milují.“


I když nakonec budeme všichni vzkříšeni, ne všichni půjdeme do nebe. Každý člověk musí udělat rozhodnutí v tomto životě, kde chce trávit věčnost. Bible říká, že jest nám dáno jednou umřít, a pak přijde soud (Židům 9:27). Ti, kteří byli ospravedlněni, budou věčně žít v nebi, ale nevěřící budou potrestáni věčným trestem v pekle. (Matouš 25:46)

Peklo, tak jako nebe, není jenom forma existence, ale doslova skutečné místo. Je to místo, kde bezbožní lidé budou zakoušet nekonečný Boží hněv. Budou prožívat emocinálné, mentálné i fyzické muky, vědomě budou trpět hanbu, lítost a nenávist.

Peklo je popsáno jeko bezedná propast (Lukáš 8:31, Zjevení 9:1), ohnivé jezero hořící sírou, kde ve dne i v noci budou lidé trpět na věky (Zjevení 20:10). V pekle bude pláč a skřípání zubů v hlubokém neštěstí a hněvu (Matouš 13:42). Je to místo, kde „červ neumírá a oheň nehasne.“ (Marek 9:48). Bůh si nelibuje ve smrti bezbožníků, ale přeje si, aby se odvrátili od svých bezbožných cest, aby mohli žít (Ezechiel 33:11). Nebude si však vynucovat naše podřízení se; jestli se rozhodneme, že Ho zavrhneme, nemá jinou možnost, než nám dopřát to, co jsme chtěli – život v odloučení od Něho.

Život na zemi je zkouška – příprava na to, co přijde. Pro věřící to bude věčný život v bezprostřední blízkosti Boha. Jak jsme tedy ospravedlněni a uschopněni k tomu, abychom přijali věčný život? Je jenom jediná cesta – skrze víru a důvěru v Božího Syna, Ježíše Krista. Ježíš řekl: „Já jsem vzkříšení I život.Kdo věří ve mne, i kdyby umřel, bude žít. A každý, kdo žije a věří ve mne, neumře na věky.” (Jan 11:25-26).

Dar věčného života se zdarma nabízí všem, ale musíme se zříct světských požitků a obětovat se pro Boha. ”Kdo věří v Syna, má život věčný. Kdo Syna odmítá, neuzří život, ale hněv Boží na něm zůstává.” (Jan 3:36). Po smrti již nebudme mít příležitost kát se z našich hříchů, protože, když uvidíme Boha tváří v tvář, nebudeme mít jinou možnost, než v Něj uvěřit. On ale chce, abychom k Němu přišli ve víře a v lásce teď. Jestli přijmeme smrt Ježíše Krista jako oběť za náš hřích, kterým je vzpoura proti Bohu, máme zaručený nejenom smysluplný život tady na zemi, ale I věčný život v přítomnosti Kristově.

reagovat

V diskuzi jsou 4 příspěvky a shlédlo ji 890 uživatelů .

Pro přidání komentáře musíš být přihlášen(a).

uživatel eliminován | 3. 05. 2009, 15:49:38

Skoda ze su nektere veci z bible prepsane spatne !1422! Tak nech ti to neco malo prinese stesti , caww !190!

uživatel eliminován | 20. 05. 2008, 20:32:51

Kohn umřel a šel k nebeské bráně, tam se ale nepohodl s Petrem, tak se otočil a vydal se ke konkurenci. Belzebub (Baal Zevav) se ho ujal osobně a začal mu ukazovat zařízení. Prvně přišli do sálu, kde se stoly prohýbaly pod nejvybranějšími lahůdkami a plno lidí, kteří se krmili, až se jim dělaly bubliny za ušima.
Co je to? ptá se Kohn.
To je naše Síň hojnosti.
Pak přišli do sálu, kde hrály kapely z těch nejlepších muzikantů a všichni tančili.
Co je tohle?
To je naše síň radosti.
Další sál byl plný postelí a souložilo se tam, až peří lítalo.
A tohle?
To je naše Síň rozkoše.
Pak si Kohn všiml nevelkých dvířek v koutě, otevřel... a strnul: bylo tam plno kotlů s hříšníky, čerti pod ně přikládali smolná polena a kdo vystrčil hlavu, toho píchali vidlemi, všude nářek a úpění.
Co má být tohleto?
Čert ho táhne pryč: Toho si nevšímaj, to jsme tady museli zařídit pro křesťany.

uživatel eliminován | 20. 05. 2008, 20:20:44

!732!!363!!732!!363!!732!!363!!732!!363!!732!!363!!732!!363!!732!

uživatel eliminován | 20. 05. 2008, 20:18:20

OBCAS JSEM KRADL V OBCHODECH ALE TREBA JIDLO PROTOZE SE MNE ZDALO PREDRAZENY,TAK JEN Z PRINCIPU NE KVULI TOMU ZE BYCH NA TO NEMEL.TREBA PAR KURECICH RIZKU ZA 150,-?NEPRISLO MNE TO LOGICKY,TAK SEM SI JE VZAL....NEBO JSEM KOUPIL VAJICKA A Z TOHO BYLY DVE SHNILY,TAK ZE ME LEGALNE OKRADLI A TAK JSEM SI NA OPLATKU VZAL NAKY COKOLADY......TAK ZE PRINCIP A ADRENALIN-NEPRIJDE MNE TO JAKO HRICH.NEOKRADAM CHUDY ALE ZLODEJE KTERI BEROU CHUDYM A MAJ TO ZAKONEM POVOLENY......PARKRAT JSEM LHAL NA VYSLECHU TREBA KDYZ JSEM S KAMOSEM VZAL NECO O CO PRISEL DIKY VYCHYTRALY ZENE ALE BYLO TO JEHO...TAK ZE JSEM KONAL ZASE DOBRE.PO PENEZICH NESLINTAM,JDE MNE VZDY JEN O SPRAVEDLNOST A PRINCIP....TAK ZE JSEM PODLE BIBLE DELAL NECO CO NEMAM ALE PODLE ROZUMU,PRAVA A PRAVDY JSEM SE CHOVAL SPRAVNE...KURWA TAK KAM VLASTNE PUJDU?...JESIK DO PEKLA TAK JE BUH JEN NAKEJ DEBILNI SASEK-NECO JAK KLAUS A JESIK DO NEBE PAK PO SMRTI EXISTUJE SPRAVEDLNOST....ALE CHTEL BYCH BYT ORLEM,TAK ZE LIDI NASRAT....ZVIRE MA ROZUMU NEJVIC!1423!


Přihlášení
 
@libimseti.cz

registrovat se

Klíčová slova

životnebebiblečlověkformasoudrozhodnutídoslovžidbůhvěčnostexistencepeklosmrtokoucho

Podobná témata

Moje témata

Pro zobrazení tvých diskuzí se musíš přihlásit.

Oblíbená témata

Pro zobrazení tvých oblíbených témat se musíš přihlásit.

k obsahu ↑