Diskuze a otázky - PC USA v automobilu vše ovládá

úvodní strana | aktualizovat | dolů

uživatel eliminován | 8. 02. 2008, 15:43:51 |

Ford představil první počítač zabudovaný do automobilu
Ovládat lze obrazovku samozřejmě i dotykově.

Ačkoli tu již několik takových pokusů bylo, Ford je vůbec prvním výrobcem, který počítač instalovaný přímo do automobilu zavede sériově. Monitorem je klasická obrazovka navigace, ovládání je přes klávesnici a nechybí ani připojení na internet.

Nový SYNC systém by měl být spíš pomocníkem, než pro zábavu a brouzdání po internetu. Však se také bude dodávat od roku 2009 do pickupů F-Series, F-Super Duty a E-Series Van. Posledním a pro nás nejzajímavějším vozem je Ford Transit Connect, který se vyrábí v Turecku (a prodává i v Evropě) a bylo nedávno rozhodnuto, že se začne vyvážet i do USA.

Technologie počítače v autě není žádným velkým převratným vynálezem, jen je třeba upozornit, že SYNC je multifunkčním pomocníkem jako prvním nabízeným přímo výrobcem auta.

Počítač je totiž neustále připojen k internetu, takže může komunikovat třeba se skladem a objednávat online díly potřebné k práci. Dále je možné posílat a odesílat maily, komunikovat po telefonu a samozřejmě ve standardním provozu funguje 6,5palcová obrazovka jako klasická navigace Garmin.

Systém má také několik dalších rožšíření. Jimi je i slot pro SD karty, USB konektor nebo vlastní dvougigabajtová paměť. Je pravda, že to poslední není zrovna moc, zvlášť když uvážíme, že dnešní vozy používají pro své audiosystémy i dvacetigigové harddisky.

Počítač pracuje se systémem Microsoft Auto a jeho součástí je i speciální příslušenství Tool Link. Každé nářadí naložené na korbě totiž může mít na sobě nalepený miniaturní čip. Přijímače na korbě pak zjistí, co všechno za nářadí je na korbě k použití. Přehled pak má i majitel firmy, který může kontrolovat, kde se mu pohybuje posádka s tím kterým zařízením.

Obrazovka ve voze vypadá jako klasická navigace.:. Obrazovka ve voze vypadá jako klasická navigace.

Navíc má tento systém i možnost ochrany jednotlivého nářadí. Jenže ruce nenechavců jsou velmi rychlé a ani signalizace o ztrátě by nebyla dostatečně rychlá. Ford tak nabídne do vozů speciální sadu ohebných úchytů, kterými půjde bezpečně vše na korbě zamknout.
!27!

reagovat

V diskuzi jsou 3 příspěvky a shlédlo ji 978 uživatelů .

Pro přidání komentáře musíš být přihlášen(a).

uživatel eliminován | 8. 02. 2008, 16:19:32

no prakticka vec...

mmi od audi je proti tomu herni konzole... tohle je plnohodnotne pc

uživatel eliminován | 8. 02. 2008, 15:58:43

spatna technologie audi ma technologii o ktery jsi muzou vsichny znacky nechat zdat

uživatel eliminován | 8. 02. 2008, 15:58:03

ford je suchej


Přihlášení
 
@libimseti.cz

registrovat se

Klíčová slova

automobilpočítačfordobrazovkainternetbrouzdánísystémmonitorUSArokzábavapickupsyncpomocníkpokusseriesovládánívýrobcenavigacepřipojeníklávesnice

Podobná témata

Moje témata

Pro zobrazení tvých diskuzí se musíš přihlásit.

Oblíbená témata

Pro zobrazení tvých oblíbených témat se musíš přihlásit.

k obsahu ↑