Diskuze a otázky - Optimálním pastýřem pro lidi je objektivní pravda

úvodní strana | aktualizovat | dolů

uživatel eliminován | 12. 07. 2022, 09:41:56 |

Obvykle se má za to, že každý pitomec má svou subjektivní dočasnou pravdu. Názor pitomce se může lišit od názoru jiných pitomců, protože jednotlivec nevidí nebo nechce vidět širší souvislosti, jeho názor na situaci je subjektivní. Proto je taková pravda subjektivní dočasnou záležitostí jedince. A co pravda, na níž se všichni pitomci dočasně shodnou, ta je objektivní? Ve smyslu širší konfrontace zajisté, jenže pitomcům prostě nemusí jít zrovna o pravdu, ale o vlastní výhody a převahu či utopický projekt dočasného dobra pro všechny.
!905!
Jsme pod palbou pitomých dezinformací, jimiž na nás útočí; rodina, škola, náboženství, sekta, politika, propaganda cenzura, reklama, nadřízení atd. Je na čase připustit, že pravda ztratila v pokryteckém světě svůj skutečný význam. Hledání objektivní trvalé pravdy je všude mnoho století nahrazeno propagandou a cenzurou. Není zde už objektivní trvalá pravda, jsou jenom egoistické zájmy pitomců. Chceme-li být úspěšní, musíme se vzdát představy, že naše myšlenky a skutky musí být založeny na objektivní pravdě.
!905!
Kdyby na světě neexistovali pitomci, existovala by pak ještě na světě objektivní pravda? Stále žijeme v horizontu očekávání. Svá očekávání má i čerstvě narozené mládě. Přinejmenším očekává, že se s ním bude dobře zacházet a že bude rodiči nakrmeno. Chybná očekávání jsou evolucí opravována. Svědectví se stává problematickým, uvědomíme-li si, že pitomci nás můžou záměrně klamat. Dá se žít bez objektivní trvalé pravdy? Populární subjektivní dočasné pravdy vedou většinou k velkému násilí jako je konflikt a válka.
!905!
Takže vyznávat objektivní trvalou pravdu, nebo ji nahradit propagandou a cenzurou? Podívejme se na globálně prodávané knihy z roku 2022, pomocí umělé inteligence byli současné knihy v roce 3000 vědecky zpracovány, a ze současných knih nic evolučně už nezbylo, protože globální umělá inteligence označila všechny současné prodávané knihy a knihy co mají dneska pitomci doma nebo jsou v knihovnách, za staré pitomosti s nulovou informační hodnotou pro digitální dobu v roce 3000. Všechny naše současné příběhy v knihách a filmech jsou jenom pitomosti, protože je vytvořili pitomci a popisují jenom pitomosti.

reagovat

V diskuzi je 0 příspěvků a shlédlo ji 99 uživatelů .

Pro přidání komentáře musíš být přihlášen(a).


Přihlášení
 
@libimseti.cz

registrovat se

Moje témata

Pro zobrazení tvých diskuzí se musíš přihlásit.

Oblíbená témata

Pro zobrazení tvých oblíbených témat se musíš přihlásit.

k obsahu ↑