Diskuze a otázky - Olympijský vítěz na 100m Bolt-je nasypaný nebo ne?

úvodní strana | aktualizovat | dolů

uživatel eliminován | 18. 08. 2008, 12:31:49 |

Většina lidí s alespoň průměrným smyslem pro obecný přehled jistě viděla atletický závod mužů na 100 metrů na Olympiádě v Pekingu.
Těch 9,69 sekundy bylo v mnoha aspektech extravagantních.Ale já teď nechám být filosofické debaty o smyslu bytí a jako největší bulvárně laická hyena výjimečně položím čistě pragmatickou otázku, která napadne především všechny lidi, kteří sport zase tak nemilují a dívají se na něj spíše jednou za čas.
Je signifikantní, že tentokrát je tato nejtrapnější otázka dopingu zajímavá dokonce i pro mě.
Proč?Především proto, že mě Bolt naštval (nasral je přesnější slovo) ne tím, že je podle mého názoru na 100% nasypanej, ale proto, jak se choval a pro mnohé překvapivě hlavně tím, jak běžel.
Je nadlidská mimozemská výkonnost sprintera Bolta kromě tréninku, dispozic a aktuální formy dílem dosud nezjistitelné a nepoznané revoluční dopingové metody nebo věříte v jeho relativní čistotu?
Dopadne to s ním, jako v podstatě se všemi sprintery běhajícími pod skutečnou desetiletími prověřenou hranicí lidských přirozených možností 9,85 a po čase se jeho doping prokáže/provalí nebo ho klepne pepka?
Předem bych rád jasně řekl, že s dopingem jako takovým větší problém nemám, protože elitní sprinteři logicky tím či oním způsobem sypou všichni a ti, co sypou méně, běhají nad deset nebo jsou běloši.
Jsem zastáncem absolutní legalizace nejen veškerého dopingu, ale také všech drog obecně.
Také dementní "debaty" zakomplexovaných kriplů o nadopovaných, vypatlaných sportovcích a jejich autory považuju za největší odpad.
Já osobně nejsem tím závodem nadšenej jako celej svět, ale jsem (asi sám) totálně znechucenej a zklamanej.
Ne však nějakými novými bobky nebo metodami, ale průběhem závodu resp. Boltem a jeho chováním v něm.
To už je ale na jinou debatu, stejně jako Boltova osobnost a jeho chování resp. neetické vypuštění závodu, čímž je pro mě sráč a ne vítěz-ale o tom napíšu zase příště a pořádně pro sportovní fajnšmekry.
To jen, aby bylo jasné, že zde mi jde o anketu široké veřejnosti a ne o diskuzi o dopingu, která s laiky a nesportovci nemá smysl, pro ně je nasypaný kulturista každý, kdo má 5 gramů svalů jako nebohý lehce vyrýslý Nadal. :,)

reagovat

Je nadopovanej?

V anketě hlasovalo celkem 49 uživatelů

V diskuzi je 122 příspěvků a shlédlo ji 1512 uživatelů .

předchozí | 0 | 30 | 60 | 90 | další

Pro přidání komentáře musíš být přihlášen(a).

uživatel eliminován | 7. 11. 2008, 15:18:01

TAKZE...myslim,že každej soudí podle toho jak se věc jeví na první pohled.Četl jsme tu většinu příspěvků,někdo píše že dopuje,nedopuje můžem se jenom tady tahle hádat..ale podívejme se na to trochu jinak...jak jsem se dočetl polovina možná většina lidí si myslí,že M.Phelps dopuje...to tady chci tedka vyloucit...TAKZE UZ JENOM TA VEC ŽE 4 ROKY PRED OLYMPIADOU VYNECHAL cca. 10 DNI KDY NEPLAVAL(to uz je si myslim dost husty)nikdo jinej tohle nezvladne,za 2)dvakrat denne trenink+posilovna..sem tam neco vynecha...za 3)jeho jidelnicek...8000 kalorii za den...z toho uz nejaka energie vznikne,nemyslite:D..4)jeho postava..:phelpsovo tělo je výjimečně vhodné k plavání. Má dlouhé, tenké tělo s rozpětím paží 200 cm, které jsou nesouměrné k jeho výšce 190 cm. Má relativně krátké nohy, které zmenšují odpor vody, ale přesto má velikost bot 49,5 a má takzvané gumové klouby v kotnících. Je schopen ohnout svůj kotník víc než baletní mistr, a to mu umožňuje maximální záběry....a v neposledni rade je clenem tzv.Projektu duver:V tomto projektu se sportovci nechávají testovat nad rámec povinných dopingových kontrol. Během olympiády v Pekingu a před ní byl testován více než 40krát..(myslim ze maj otestovanej kazdje cm na jeho tele..)
Tak co?myslite si ze nzvladne za den uplavat i 4namahave starty a promenit je ve zlato?...ja myslim ze u nej to neni tak nemozne...vse se da natrenovat..takze nazor PHELPS DOPUJE je docela ubohej..!2!

uživatel eliminován | 24. 08. 2008, 13:55:59

Adinka1313: Poslední příspěvek tohoto uživatele byl vyřazen do Odpadu, porušoval pravidla slušné, faktické debaty. (+reakce autora textu na něj taktéž)

uživatel eliminován | 24. 08. 2008, 13:54:03

Adinka1313: Za prvé, nesnaž se snažit se mě poučovat o sportu, jako máničce, která ho viděla leda z letadla, ti to nepřísluší.
Za druhé, co sem pleteš můj výkon v mrtvém tahu, který s tématem vůbec nesouvisí a šlo pouze o reakci na osobní útok zakomplexovaného zoufalce ohledně mých sportovních výkonů a aktivit.
Kdybys věděla o sportu víc, než že je jednou za 4 roky letní Olympiáda, možná by ti došlo, že kulturistika je také individuální sport, ale to jen tak mimochodem.
Pokud ty zvedáš na mt tah 150, můžeš kecat, ale jinak sklapni a jdi si patlat ksicht sračkama.
Nejsem koulař ani oštěpař a co kdo běžně zvedá, je mi fuck, mým hlavním sportem je basketbal.A powerlifteři i powerlifterky zvedaj deset koulařů a oštěpařů dohromady-opět plácáš nesmysly a jen projevuješ své nekonečné komplexy nicky, která nikdy nic pořádného nedokázala.
Nuly tvého typu nemají respekt a úctu před nikým a ničím, umí si jen patlat ksich sračkama a tahat prachy z nějakého chudáka.
Až v životě něco skutečně smysluplného vytvoříš nebo někomu opravdu pomůžeš, pak můžeš kecat.
Já mám před během Bolta respekt, pokud běží naplno a respektuju každého, kdo v životě něco pořádného dokázal, nula jako ty může leda tak držet hubu.
Zkus si někdy zvednout aspoň pár kilo nebo něco zaběhnout, vyhulené a vychlastané ubožačky jako ty zvedají leda žváro a půllitry.Netušíš, co to je dřina, tím méně tréninková, tak drž hubu a zapadni zpátky do kurníku, kam patříš.
Nemáš ponětí o jakékoliv zátěži psychické i fyzické.No a že každej oštěpař a koulař zvedá 150 a více v mt-tos viděla na vlastní oči nebo četla v Bravu?
Předem, 150 je pro různé lidi z různých oborů různá váha-pro nasypaného kulturistu, pro nenasypaného naturála, pro powerliftera, pro atleta, pro basketbalistu, pro běžného člověka, pro chlapa, pro holku atd.
Každopádně to opravdu není málo, holčičko, to leda pro powerliftery.
A když už chceš rejt do mejch výkonů, tak rovnou vytáhni, kde a kdy jsi viděla někoho předvádět ty ostatní, co jsem uvedl. :,) Já tedy ne.
To, že v posilování kdejaká mladičká powerlifterka zvedne více než já, vím narozdíl od tebe více než dobře a stejně jako není mým cílem honit se po stepích s gepardy, s Boltem na dráze, ve svalových objemech s Ruhlem a s powerliftery ve zvedané váze, tak nikdo z nich by si proti mě neškrtl v jiných oborech-tak už to chodí, každej, kdo něco umí nebo je v něčem nejlepší, je logicky hovno v milionu dalších pro něj nedůležitých věcech.
Ale takovým retardovaným šedým myškám jako jsi ty, je tyhle fakta zbytečné vysvětlovat.Také bych na tvé sračky a nesmysly nereagoval, jen to píšu do fora pro jiné.
Pokud tě dráždí, že zvedám v mrtvém tahu "jen" 150, můžeš mi to nandat, ty velká sportovkyně.
Hezky si zajdi do posilovny, nech si od nějakého chlapce nandat 150kg činku (sama bys neunesla ani 20kg kotouč), stoupni si k ní a zkus za ni zatahat, pak možná i při své nekonečné demenci pochopíš, co je váha a co jsou kecy.
Takovej ubohej odpad na sračky a nicotu jako ty mi nestojí ani za pohled.
Své tragikomické nesmyslné plácání si nech do salónu, kde ti budou mezi stejně postiženými kravkami nasazovat novej obličej a nepleť se do diskuze o věcech, kterým nerozumíš, tedy radši do ničeho, tím méně do tak posvátné věci, jako je sport, nicko.
A jestli ty děláš pořádně nějakej sport, tak já jsem nikdy žádnej nedělal a jsem vožrala a vyhulenec.O sportu nevíš skoro nic a o slušné diskuzi už tuplem-kdo seš, ty kravko, že si dovoluješ jakéhokoliv chlapa na netu napadat?Mimo net bys dostala za svou sprostotu pár facek a bylo by po debatě.
A pokud za prvotní sprostý osobní útok začneš psát zmatené klišé litanie, cos někde na netu vyčetla, už z toho slušná faktická diskuze s nikým nebude, děvče.
Už si neopovažuj mě oslovovat, nebyla jsi tázána.Až budu chtít znát tvůj názor, koupím ti Bravíčko.

uživatel eliminován | 24. 08. 2008, 13:26:15

Adinka1313: Milion dolarů za svěťák? :)) Atletika není fotbal, zlato, v atletice se (ne)točí úplně jiné peníze.
Ti atleti, kteří vypadají hezky, vydělají mnohem víc na reklamách, což ale platí i pro ty finančně nejvýhodnější sporty.Např. Michael Jordan svého času vydělával ročně kolem 35 mega dolarů, ale plat v Chicagu i s bonusy z toho dělal jen směšnej zlomek.
Nicméně, já úmyslné podávání horších výkonů nebo posouvání výkonů o zrnko kvůli papírkům kritizuju, se sportem, morálkou, etikou a charakterem t nemá co dělat.
A Isinbajevová byla dva roky ráda, že se na 5m dívá aspoň ze spoda a dostala trochu lekci.Myslím, že si hodně popřemýšlela.

uživatel eliminován | 23. 08. 2008, 14:31:55

nixon_4: Nj, dyť tuhle "filosofii" vypouštění výkonu v zájmu příštích prémií a tento přístup Boltovi neberu, jen konstatuji, že právě proto není vítěz a frajer jako např. Phelps, ale lůzr a sráč. Adinka1313: "Normálně" je pro stádní většinu vypadat jako oni, tedy vychlastané, vyhulené fyzické i duševní trosky.Našťestí normálně Bolt nevypadá, ale jako sprinter vyklusávající pod úrovní 9,7 taky ne, pohříchu ani jako sprinter běhající naplno lehce nad deset.
No a že udělá o tolik a tolik kroků méně než ostatní, není právě to zvláštní???Kdyby byl rychlý sprint o tělesné výšce, mohl by tam běhat Yaho Ming. :,)
No a nemyslíš, že Marion Jonesovou během let netestovali milionkrát, mnohokrát častěji než Bolta?Doping je napřed před antidopingovou mafií stejně jako hackři před státními orgány-jenže ty jsou narozdíl od IAAF vychcanější, takže už delší čas nejlepší hackery lanaří.
Phelpsová vítězství rozhodně nedělají technologie plavek, ty mají k dispozici všichni a i proto plavou i průměrní plavci lépe než je laťka někdejších svěťáků.Ale plavecké šílenství je dle mě určitě dílem především nějaké nové metody dopingu typu někdejšího EPO a až to praskne (antidopingové laboratoře doběhnou na metu, kde jsou ty dopingové dnes), bude zase sranda.
To, co se ohledně časů děje v bazénu, opravdu není dílem tréninku ani genetiky-tréninkové dávky nejlepších už léta vyšší být nemohou, to by museli ve vodě i spát jako Phelps a skutečně geneticky obdaření jsou jen delfíni typu Phelps nebo Thorpe.

uživatel eliminován | 23. 08. 2008, 14:10:25

Příspěvky těchto uživatelů byly vyhozeny do Odpadu, porušovaly pravidla slušné, faktické diskuze: chRasta, Nemesis69, B.u.Bu,

uživatel eliminován | 23. 08. 2008, 13:55:27

Freezeen: Bez toho by nezaběhl ani pod deset jako všichni ostatní.

mIcHi_8

mIcHi_8 | 23. 08. 2008, 13:54:40 | více příspěvků | napsat uživateli

Je prostě dobrej no.!16!...lidi tohle nechtěj pochopit...tak v tom hledaj něco jinýho čim by to mohlo bejt, že tak rychle běžel třeba doping...ale myslim si že kdyby byl nadopovanej přišlo by se na to...ptze tam jsou ty kontroly hodně přísný ;)

uživatel eliminován | 23. 08. 2008, 13:53:31

chRasta: Právě proto, že je tyčka, tak jsou jeho sprinterské výkony především na stovku tak trochu mimo-na krátké sprinty musíš mít sílu a výbušnost, a k tomu je potřeba posilování a kupa svalů, což zpravidla laikům nevysvětlíš.
Osobně je pro mě frajer Ben Johnson, to byl pan sprinter a obětní beránek antidopingové mafie obětovaný za stejně sypajícího Lewise, aby mohl Carl neomezeně kralovat-holt hodně věcí je jinak, než to vypadá.
Bolt nemá krom nevysvětlitelné rychlosti nic z opravdového sprintera.

uživatel eliminován | 23. 08. 2008, 13:48:18

lukas.laska : No tak, kdo vyklusává ve finále olympiády, zesměšňuje soupeře a pošlapává olympijské ideály, není žádnej borec, ale sráč a lůzr.
Právě tohle kritizuju a stádo oslavující a neuvědomující si bezcharakternost ještě víc.
Kdyby běžel na 100m stejně jako dvoustovku a štafetu, byl by borec-jenže tam už musel chtě nechtě běžet naplno, protože MJ byl opravdový soupeř a lepší běžec, no a ve štafetě byl součást týmu.

Rorinka.Petulllka

Rorinka.Petulllka | 23. 08. 2008, 13:47:28 | více příspěvků | napsat uživateli

Stal se zázrak... Beztak...

uživatel eliminován | 23. 08. 2008, 13:46:38

a Phelps taky

uživatel eliminován | 23. 08. 2008, 13:46:26

maj tam přísný kontroly ne? Je čistej

uživatel eliminován | 23. 08. 2008, 13:46:20

je čistej, jinak by to už dávno věděli, momentálně je věda na tak vysoké úrovni, že už neošulíš nic...''

uživatel eliminován | 23. 08. 2008, 13:44:54

_lindaa93 : Už když překonáváš národní rekordy, poutáš automaticky velkou pozornost, natož u světových rekordů a medailí, o olympijských nemluvě.
Phelps stejně jako žádnej jinej slavnej sportovce logicky svou popularitu a pozornost ohledně sebe nemůže ovlivnit, i kdyby chtěl (což zpravidla nechce).
Slavní sportovci jsou ve stejné pozici jako holywoodské hvězdy.
A to vypuštění i chování v samotném běhu finále na 100m je hlavní bod, za který ho kritizuju a to, co předvedl ve fenomenálních bězích poté, na tom vůbec nic nemění (neměním své názory a postoje ze dne na den).

uživatel eliminován | 23. 08. 2008, 13:28:44

Roman-21: Sport a dokonce i ten vrcholovej je krásnej a když chceš, tak i čistej a smysluplnej.
Stojí proti sobě dva světy a přístupy.Na jedné straně samozřejmě většina ze špičky sype, ale to vůbec neznamená, že nejde bejt v každém (za tím si stojím) sportu nejlepší i naturálně-jenže vinu na opaku má především sprostý, neetický systém, který sportovce k dopingu svými praktikami z velké části nutí resp. nedává všem stejné šance, což je jedna z příčin.
Ale platí, že kdo na to tréninkově, psychicky, fyzicky a genetikou má, ten může být nejlepší i bez jakéhokoliv dopingu-Železný, Jordan, Mutola (yes), Frederics a pár dalších, u těch není proč nevěřit v jejich čistotu prověřenou časem, výkony a tréninkem.
Každej má sport takovej, jakej si ho sám udělá.Kdo se chce srát do tzv. vrcholového sportu, musí se smířit se všemi sračkami a svintvy, které především v zákulisí obsahuje-to, co vidíme na obrazovce ze závodů, je zdaleka nejčistší a nejférověší z celého sportu, ty největší kurvárny nikdo nevidí a dějou se jinde a jinak.
Co např. tahle mafie provedla s Marion Jonesovou a vůbec celým bývalým americkým týmem sprinterů, je děs.
Jen blázen si může myslet, že za boomem Jamajčanů jsou jen dispozice-tak proč v takovém počtu nedominovali vždycky?
Americké sprintery teď honí jako čarodějnice a výsledky se na Olympiádě dostavily nejen ve sprintu, ale i všude jinde.
No a na klišé kecy o závadnosti (vrcholového sportu)-hovno hovno hovno.:)
V naprosté většině případů platí, že se sportem na tom budeš zdravotně, fyzicky i psychicky lépe.A když je někdo blbej, že nesmyslně trénuje a sype, tak ať si na nic nestěžuje, je to jeho volba.
Sport, i ten vrcholový JE krásná věc posilující těla a ducha, to je nesporný fakt.
To, že některé věci nemají se sportem nic společného, je věc úplně jiná a nesmí se se sportem samotným míchat, stejně jako např. zločinci vydávající se za fanoušky s fotbalem.

uživatel eliminován | 23. 08. 2008, 13:14:57

misacek77: Vrozená rychlost sama o sobě časy nejen pod 9,7 ale ani pod deset neudělá.
Jinak sakra, ten text a jeho hlavní myšlenka VŮBEC není o dopingu, jen ta anketa, eh.
Naštěstí Bolt mě svými dalšími výkony vzal za slovo a za 200m i štafetu si zaslouží respect.Ale pořád jsem neviděli, jak umí zaběhnout ve velkém závodě pod tlakem soupeřů.Podívej se na Asafu, jak se pokaždé rozsype.
Až bude mít Bolt rovnocenného soupeře, ukáže se, jakej je závodník-o tom, že je fantastickej běžec, není sporu, ale umění vyhrávat vyrovnané závody jako Phelps je o něčem jiném a tam se oddělují vítězové a poražení, ne v závodech o parník.
Jinak jasně, to že je o parník vepředu, není jeho problém ani chyba, ale Asafovy škeble a zranění Gaye. :,)

uživatel eliminován | 23. 08. 2008, 13:10:03

baazik: zaprvi doping je dycky o krok dopredu pred testama a zadruhy.. jasny, ze netrenovanymu clovekovi zadnej doping nepomuze, ale dys je nekdo namakanej, tak mu urcite púrida (proc by to taky jinak zrali, ze...

uživatel eliminován | 23. 08. 2008, 13:09:04

_Sas_h_en_Ka : Další oběť antidopingové mafie, eh. Tohle vymývání mozků stádní nepřemýšlející veřejnosti je jak genocida myšlení.
Jasně, že Phelps sype, jinak by nikdy neuregeneroval ani dva závody po sobě, natož tu porci, co měl v Pekingu.V takových případech je pro jeho tělo a organismus při takové šílené (nesmyslné) zátěži doping menší zlo, než nedopovat.
A hlavně, vitamíny, doplňky stravy, některé tréninkové metody a všechny drogy jsou doping jakbysmet, jen šedá mafie si vybere jedny drogy za zlé a zbytek je ok, demence jako s chlastem, cigárama vs. marjánka a herák.
Holt tahle doba přeje lidské hlouposti a dokud stádní většina nezačne používat mozek, jinak to nebude jak se závodním sportem, tak s hraním si na demokracii v totalitě.

uživatel eliminován | 23. 08. 2008, 13:04:53

SirCohen: Jistě, proč by ho nevypustil a proč by příště nedostal bonusy za svěťák.To nikomu neberu, ale pak je to sráč a ne vítěz a pořádnej chlap.
Navíc, co běhá dnes, nemusí zítra, stačí jedno zranění nebo neúspěšná dopingová zkouška a už nikdy nic nezaběhne-proto je ten výklus na stovku demence a mladická blbost.

uživatel eliminován | 23. 08. 2008, 13:02:44

F.B.I: Plavání bych s atletikou nemíchal.Většina světových rekordů v atletice je praxí a lety prověřená.O neustálém posouvání rekordů v plavání si samozřejmě myslím svoje, žraločí plavky sem nebo tam.Thorpe byl stejnej frajer jako Phelps, Inge de Bruin také byla lepší než její následovnice, ale jejich rekordy jsou smeteny o světelné roky-k smíchu.Ale zase plavání jako takové mě uchvátilo a plavci fakt makaj i závoděj, chovaj se sportovně, takže je respektuju a nevidím problém.
Největší sranda jsou pak svěťáky, které stihly nadělat závodnice bývalého východního bloku nasypané od paty po hlavu tunama sraček + s mužským tréninkem + s mužským tělem a změněným somatotypem.
Obdivuju jakéhokoliv současného atleta, který se blíží aspoň na dohled šíleným výkonům zcela čistých Kochové, Kratochvílové, jejich štafetám, Fibingerové apod.
Fascinuje mě nekonečná drzost hlavně našich bývalých atletů, kteří se i po dvaceti třiceti letech nejsou schopni přiznat i poté, co někteří jejich kolegové a podavači bobků dávno promluvili a vina je všem zasvěceným jasná.
Mně nevadí, že sypali, vždyť jejich trénink a dávky se nedají ani s těmi dnešními srovnat, ale to, že Kratochvílová byla ve své době somatotypem i výkony chlap, o Fibingerové nemluvě, je jen fakt.Sere mě, že nemají koule na to se férově přiznat-každej soudnej člověk by je a jejich výkony uznával dál, jen by ale přišli o své rekordy a asi i medaile, kdoví.
Ale stačí se podívat, jak se současné atletky srovnávají s výkony na čtyřstovce, osmistovce a hlavně a v kouli bez kvalitních bobků.

uživatel eliminován | 23. 08. 2008, 12:59:49

vsichni sypou:D:D:D

uživatel eliminován | 23. 08. 2008, 12:57:15

ty jsi asi nikdy nedelal sprint zavodne nebo tak ze:D:D:D:D:D:Dmieeeer

uživatel eliminován | 23. 08. 2008, 12:52:12

S4m0s: O dopingu byla jen ta anketa, text je celkem o jiných, důležitějších věcech.
Já s dopingem velkej problém nemám, jasně píšu, jakej je můj postoj.
Samozřejmě, že je Phelps na 99% nasypanej, jenže je to jen jedna z deseti složek jeho výkonu a existence těchto složek je narozdíl od dopingu u něj prokazatelná a dokázána, což u Bolta jaksi nehrozí.
Navíc Phelps si svá vítězství narozdíl od Bolta ve většině případů musel tvrdě vybojovat a vyhrát, to je velkej rozdíl, než si pro ně jen doběhnout kvůli nekonkurenceschopnosti soupeřů.A jak umí Bolt závodit pod tlakem soupeřů, to se teprve snad ukáže-Asafa už mu v sezóně nakopal zadek, mimochodem (na t se při všem tom povyku o nedostihnutelnosti zapomíná).
Tak hlavně, že mu někdo z týmu promluvil do duše a na 200 m a ve štafetě už to nebyla šaškárna, ale pořádnej běh a využití možností a potenciálu.

uživatel eliminován | 23. 08. 2008, 12:46:16

Příspěvky těchto uživatelů byly vyhozeny do Odpadu, porušovaly pravidla slušné, faktické diskuze: Harry_fotr, MiScHuLKa.XX, Ciara.Alcza, _Sas_h_en_Ka, DonFucker, x.LucYnka.x,
Zan1k_56, ScarDave, Appolyon, wil-m, vospi_6, -Nori-, rekro,Gabula_1, D.E.N.I.S.., vivalaresistanc.

uživatel eliminován | 22. 08. 2008, 19:49:42

Na 100% je čistej. Zaprvé jsou dneska hodně přísný dopingový testy a zadruhý - ŽÁDNEJ DOPING TI NEPOMŮŽE UDĚLAT TAKOVEJ ČAS S VÝKLUSEM POSLEDNÍCH 30 METRŮ, POKUD NA TO NEMÁŠ. !16!

uživatel eliminován | 18. 08. 2008, 17:00:35

alien-nepritel_statu- opravdu tě nechápu, atletika je INDIVIDUÁLNÍ SPORT!!!! Víš co to je za pojem?? Mylsíš, že se máme všici posrat z toho, že ty si zvedneš na mrtvý tah 150??? Promiň, ae tohle zvedaj koulaři, diskaři a dokonce i oštěpaři celkem běžně.
Sprint je o tom, že někdo má něco vrozeného.. Postav vedle sebe dvě děti.. Je jasné, že to, které má nějaké dispozice od narození poběží rychleji, než to, které ty dispozice bohužel nemá a běhá např. po patách nebo nemá flexibilní kotník. Tyhle věci nejdou naučit! A v podstatě BOLT má tyhle možnosti stejně tak, jak je má ASAFA i GAY. Ovšem v takovémhle závodě hraje největší roli psychika, zdraví a až v poslední řadě úúplné možnosti sprintera. On je fofr to běžet aj za 10. U sprintu to tolik vidět není, ae zkus se podívat třeba na tyčku. Favorit a najednou neskočí základ. Psychika rozhoduje o uvolněnosti těla a mysli a jen s uvolněným tělem jdou podávat výkony. Proto má řada těhle lidí vlastní psychology.
Sama to musím vědět moc dobře, ptž ten sport nějaký pátek dělám a prostě když moc chci, tak většinou nehodím ani svůj standart. Proto jsou taky 3 pokusy, aby aspoň jeden mohl být takový ten uvolněný, sportovci mu říkají zajišťovák... A taky vím, co udělá ta psychika, kdo jak kde se dokáže sesypat. Největším příkladem je třebas Věrka Pospíšilová, a nejlíp je na tom momentálně asi Roman Šebrle.
Nechci ti nijek vnucovat můj názor, ale podle mě máš o atletice samotné pouze relativní obraz z televize a nikdy si neviděl opravdu, ne v tv, člověka, který někdy něco OPRAVDU dokázal.

uživatel eliminován | 18. 08. 2008, 15:21:43

veni7 : tjn sami americani :-D

uživatel eliminován | 18. 08. 2008, 15:21:42

myslím,že kdyby běžel celejch těch 100m naplno,ne ty poslední metry jen vyklusal,bylo by to za lepší čas..doping nebo ne,byl to masakr

LizatkoKuratko

LizatkoKuratko | 18. 08. 2008, 15:18:56 | více příspěvků | napsat uživateli

CVmarco6: fakt je že dřou, to na nich obdivuju. Viděla jsem ten dokument o číně, byla tam taková malá holka co chtěla jít na olympiádu. Ale stejně pokud by byl nějakej takovej doping mají ho číňani :-)
Já tomuhle ale stejně nerozumím, tak je to jedno. A tento běh jsem neviděla, bohužel. Takže to ani nemůžu posoudit !12!

předchozí | 0 | 30 | 60 | 90 | další


Přihlášení
 
@libimseti.cz

registrovat se

Klíčová slova

člověkotázkasmyslpřehledmetr100mmužhyenaolympiádazávodpekinguvětšinačasbytíboltaspektdebatasportdopingvítěz

Podobná témata

Moje témata

Pro zobrazení tvých diskuzí se musíš přihlásit.

Oblíbená témata

Pro zobrazení tvých oblíbených témat se musíš přihlásit.

k obsahu ↑