Diskuze a otázky - Nový Trabant už se rýsuje!

úvodní strana | aktualizovat | dolů

uživatel eliminován | 1. 02. 2008, 14:17:00 |

Nový Trabant už se rýsuje!

A pak, že svět netruchlí po zaniklé NDR! Nový Trabant zřejmě nebude jen snem bláhových snílků a nostalgiků po časech (ne)dávno minulých. Východoněmecká konstruktérská firma IndiKar slibuje, že nový Trabant vyjede na molo frankfurtského automobilového veletrhu v roce 2009.

Firma IndiKar prý chce vyrábět úsporný a zároveň pokrokový automobil. Herpa iniciativu "nový Trabi" odstartovala už loni, ale ještě neměla pro realizaci svého projektu vhodného partnera. Dalším úskalím projektu byla příliš vysoká předpokládaná cena modernizovaného trabanta. Měl stát v přepočtu přes milion korun.

Lidová cena

IndiKar však nyní tvrdí, že dokáže vyrobit levný pětidvéřový vůz, jenž by se prodával za 10 000 eur (téměř 260 000 korun). Bude však prý záviset na tom, kolik kusů se vyprodukuje.

Zatímco původní trabanty měly dvoutaktní motor, vůz pracovně nazývaný New Trabi bude mít moderní pohon s efektivním spalováním a bude šetrný vůči životnímu prostředí. "Bude jednoduchý, cenově příznivý a samozřejmě bude vyhovovat současným bezpečnostním a ekologickým standardům," tvrdí Gerschewski.

"Vývoj bude odrážet přání a očekávání mnoha nadšených příznivců legendárního automobilu," řekl manažer společnosti Herpa Klaus Schindler, jenž celý projekt inicioval.

Bavorská firma na loňském frankfurtském veletrhu a prostřednictvím internetu oslovila 14 000 lidí, z nichž údajně 93 procent projekt podpořila. Lidé se rovněž vyslovili pro to, aby automobil stál zhruba 10 000 eur.

Legendární trabanty se vyráběly v saské fabrice VEB Sachsenring Automobilwerke ve Zwickau od listopadu 1957 do jara 1991. Firma IndiKar přitom sídlí jen zhruba šest kilometrů jižně od Zwickau, v obci Wilkau-Hasslau.

reagovat

V diskuzi jsou 2 příspěvky a shlédlo ji 1046 uživatelů .

Pro přidání komentáře musíš být přihlášen(a).

bob__bob

bob__bob | 1. 02. 2008, 15:11:46 | více příspěvků | napsat uživateli

Tak vyrobit nové auto které bude mít s původním trabantem společnej jen název to neni žádnej zázrak...

uživatel eliminován | 1. 02. 2008, 14:40:45

!1382! mam rada trabanty !1267!


Přihlášení
 
@libimseti.cz

registrovat se

Klíčová slova

trabantfirmaindikarpartnerprojektautomobilroktrabičassvětnostalgikůveletrhsnílekherpainiciativamolosenndr

Podobná témata

Moje témata

Pro zobrazení tvých diskuzí se musíš přihlásit.

Oblíbená témata

Pro zobrazení tvých oblíbených témat se musíš přihlásit.

k obsahu ↑