Diskuze a otázky - Nejsme připravení na mnoho změn v budoucnosti

úvodní strana | aktualizovat | dolů

uživatel eliminován | 15. 12. 2021, 23:24:49 |

Pokud se podíváme na předpovědi, které zde byli o současnosti před padesáti lety tak zjistíme že tyto předpovědi byli naivní a chybné, stejně uboze dopadnou naše předpovědi o tom, jak to zde bude vypadat za padesát let. Minulost nezměníme a o budoucnosti nic nevíme, svět se začal rychle měnit a za pouhých padesát let je zde tolik nečekaných změn že se nám z toho točí hlava.

Pokud se podíváme na staré knihy a staré noviny tak si uvědomíme co vše se změnilo a my ty změny považujeme už za samozřejmost. Co se nezměnilo je to, že lidi pořád dělají chyby a neumí se ze svých chyb poučit, a to platí jak pro dělníky, tak pro vysokoškoláky. Lidské chyby způsobují veliké škody, a to logicky povede k tomu nahrazovat lidi za; stroje, programy, roboty, automaty atd.

Robot prezident bude vyznamenávat roboty a najednou se zjistí že práce za mzdu pro lidi už není, na jednu stranu je to dobrá zpráva nebudeme muset pracovat jako otroci, ale na druhou stranu je zde otázka a kde vezmeme peníze na jídlo a bydlení? Je naivní představa že nás budou roboti živit, když z toho nebudou mít žádný užitek, teoreticky bychom mohli opustit civilizaci a snažit se přežít tam kde není civilizace, prakticky je to jenom dočasné řešení, které nic nevyřeší, budeme se muset smířit s tím že jsme zde evolučně dočasně.

reagovat

V diskuzi je 0 příspěvků a shlédlo ji 169 uživatelů .

Pro přidání komentáře musíš být přihlášen(a).


Přihlášení
 
@libimseti.cz

registrovat se

Moje témata

Pro zobrazení tvých diskuzí se musíš přihlásit.

Oblíbená témata

Pro zobrazení tvých oblíbených témat se musíš přihlásit.

k obsahu ↑