Diskuze a otázky - Myslím tedy programuji

úvodní strana | aktualizovat | dolů

uživatel eliminován | 27. 01. 2008, 14:41:49 |

Každý člověk umí myslet, ale málo lidí umí profesionálně programovat, přitom myšlení to je programování, protože když myslíme, snažíme se naprogramovat to, co budeme konat. Proč je pro nás takovým problémem tedy naučit se programovat a programováním se živit? Programování mi připomíná někoho, kdo ze sirek sestavuje veliký model lodi a pomalu se musí sirka za sirkou lepit a tak trvá dlouho než je dílo hotové.
Takto se ale veliké lodi nestaví, zde se používá jiná technologie, a o tom to je že technologie programování není dosud profesionální a je spíše pro kutily s velikou trpělivostí. Programování je zde krátce a tak jsme dosud nedokázali vytvořit moderní technologie, které bychom mohli použít pro programování. Je třeba programovat bez klávesnice, k programování bychom měli používat jenom mikrofon a dotykový veliký barevný LCD displej. Problém je tedy v tom, že dosud počítače, které k programování používáme, nemají inteligenci, je to jako když máte vysvětlit dítěti, že by mělo uvařit jídlo pro rodinu. Prodejci programů, jež jsou určené k programování se ani neobtěžují s lokalizací co našeho národního jazyka, z programování se takto stává moderní kouzelnictví. Výkon, současných více jádrových procesorů, už dostačuje k tomu, aby se do počítačů nainstaloval inteligentní operační systém, problémem je, že dosud programátoři neví, jak jej vytvořit. Inteligence u člověka vznikla díky problémům, s nimiž se on dlouho setkával a musel je řešit. Když má současný operační systém nebo program problém tak jej neřeší a zastaví se, problémy by počítač mohl odstranit, pokud by svobodně experimentoval a dobré zkušenosti si pamatoval. Je pravdou, že experimentování je spojené s chybami a velikým zatížením systému. Ano náš mozek využíváme z 90 % na experimentování proto je tak veliký, tvorové co nemyslí, se spokojí s malým mozkem. Aby se tedy inteligentní program nezahltil experimentováním, je nutné, aby on svoje experimentování, prováděl v rovině jádra problému a nezabýval se okrajovými problémy. To samé pochopitelně ale platí i pro jedince a společnosti, je třeba se zabývat jenom jádrem našich problémů a nezajímat se o okrajové problémy, jenom tak zde bude všude pořádek, čistota, spokojenost, bohatství pro všechny.
!1394!!1421!!1393!!1398!!1421!!1394!

reagovat

V diskuzi je 9 příspěvků a shlédlo ji 622 uživatelů .

Pro přidání komentáře musíš být přihlášen(a).

uživatel eliminován | 27. 01. 2008, 15:22:04

Naopak bych řekl, že výkon dnes zdaleka nestačí, kdežto teoretici vědí.. nebo alespoň tuší...

uživatel eliminován | 27. 01. 2008, 15:19:32

UI na současných digitálních platformách je snad nemyslitelná... Většina argumentace pro takovou možnost tvoří myšlenka, že lidský mozek taktéž funguje v 1 a 0, tedy digitálně. Blbost, funguje i analogově, jednotlivé vzory jsou tvořeny nervovými dráhami v trojrozměrném prostoru. Existence UI bude nejspíš možná na platformách založených na quantum computing, tedy na kvantových počítačích (superpozice stavů...). Ještě to bude pár (desítek) let trvat, na těch současných iontových pastích to nepůjde :) Netuším, jaký je pokrok v D-Wave Systems (http://www.dwavesys.com/).

Co se týče programování, už máme spoustu metodik, které dost urychlují vyvíjení softwaru. OOP je v tomhle taktéž přínosem.

No a lokalizace vývojářských nástrojů je celkem k ničemu, kdo chce umět programovat, musí umět anglicky, software se píše jaksi univerzálně a je potřeba se umět dohodnout třeba s číňanem, co kde má zmáčknout :)

uživatel eliminován | 27. 01. 2008, 15:14:24

Tebe bych smazal ty voe... celkově bych zakázal zakládání disusí lidem, který nidky nenapsali svuj vlastní názor vlastně zrpacovanej ale jenom všechno kopírujou !1326!

uživatel eliminován | 27. 01. 2008, 15:06:15

bauer - OOP takovehle veci skoro eliminuje tam uz vazne jen davas k sobe sirky a nemusis je vymyslet znova ;) , aspon z meho pohledu jsem mel vzdy chyby v zakladnich vecech ;)

uživatel eliminován | 27. 01. 2008, 14:50:47

jj programovani je docela piplacka, nekdy clovek dokaze nad jednim problemem stravit treba pul dne a kdyz si k tomu sedne druhy den tak to vyresi hned

com.p

com.p | 27. 01. 2008, 14:50:45 | více příspěvků | napsat uživateli

!650!

uživatel eliminován | 27. 01. 2008, 14:50:24

Jsem moderní kouzelník !486! hurááá....

DjNone

DjNone | 27. 01. 2008, 14:50:23 | více příspěvků | napsat uživateli

Člověk nemyslí.

uživatel eliminován | 27. 01. 2008, 14:48:14

cout


Přihlášení
 
@libimseti.cz

registrovat se

Klíčová slova

sirkaprogramováníčlověkloďhotovéproblémmálomyšlenídílomodeltechnologie

Podobná témata

Moje témata

Pro zobrazení tvých diskuzí se musíš přihlásit.

Oblíbená témata

Pro zobrazení tvých oblíbených témat se musíš přihlásit.

k obsahu ↑