Diskuze a otázky - LZE PRAVDU NALÉZT V KNIHÁCH

úvodní strana | aktualizovat | dolů

uživatel eliminován | 30. 09. 2009, 23:29:46 |

1.Jsem zde velmi dlouho a mnohé jsem prožil, spatřil a nad tím vším se již velmi dlouhou dobu mnoho zamýšlím, na mnohá proč jsem nalezl správné odpovědi.
2.Vše zde z malého vzniká, a pokud to má podmínky tak to i roste a dává to i okolí nějaký užitek nebo to okolí škodí, nakonec se to ale zase na malé rozpadne.
3.To co je důležité a hodnotné to je v centru a kolem tohoto centra se mnohé otáčí a tak je zde snaha být důležitým a hodnotným člověkem.
4.Následkem je že se z nás stali obchodníci a herci, jež mezi sebou bojují a soutěží o slávu a zisk toho co milují a potřebují.
5.Toto lidské divadlo má základní pravidla neustále beze změny a mění se jenom kulisy a herci si mění oblečení a masky na svojí tváři, je pro mě snadné poznat jak to dopadne.
6.Mocné autority začnou vylepovat všude veliké barevné plakáty a lákají nás na nové představení, ve kterém se konají nejrůznější kouzla a zázraky, po skončení divadla se autority zase vrátí na svoje zlaté trůny a zde kralují okolí a nic se zase nezmění.
7.Dříve autoritám sloužila cenzura a tak měli vše pod kontrolou jenže najednou je zde internet, který nelze cenzurovat a tak se lidé snadno dozvědí, že autority často dělají to, co druhým přísně zakazují.
8.Je vůbec možné s tím co zde je něco provést, a co vlastně bychom s tímto naším civilizovaným světem měli vlastně provést, aby se nám zde líbilo a dobře se nám zde i žilo?
9.Základní chybou zde je, že se mnoho staráme o cizí a málo se staráme o to co je nám blízké, investujeme takto náš čas a mnohdy i naše peníze špatně a proto se máme i špatně.
10.Myslíme si, že když si zotročíme něco co je nám cizí že se nám to vyplatí, od narození nám druzí lžou ve snaze nás zotročit a my už nedokážeme poznat co je lež a co je objektivní pravda.
11.Nehledejte pravdu v knihách nebo v umění či politice nebo náboženství, hledejte ji v přírodě, ona nemá zapotřebí nám lhát je to naše pravá matka, jež nás zrodila.
12.Někdy jdu mezi lidi a hledám zde zdravého člověka, z dálky každý člověk vypadá, že je zdravý ale, jakmile se k němu velmi přiblížím tak poznám, že on je nemocný.
13.Někdo je nemocný touhou po slávě, jiný je nemocný zase touhou po moci a další je nemocný touhou po bohatství, atd.
14.Je těžké pomáhat někomu kdo je mnoho nemocný a myslí se, že je zdravý, on se podobá opilci který si myslí že když bude pít, že se bude i lépe zde mít.
15.Takový nemocný člověk celý svůj život prostoná a tak si jej ani neužije, a když je starý tak toho mnoho lituje ale stáří je zlá nemoc, na kterou se vždy umírá.
!54!

reagovat

LZE PRAVDU NALÉZT V KNIHÁCH

V anketě hlasovalo celkem 2 uživatelů

V diskuzi je 5 příspěvků a shlédlo ji 406 uživatelů .

Pro přidání komentáře musíš být přihlášen(a).

uživatel eliminován | 1. 10. 2009, 03:39:06

Záleží, co čteš a v které knize se najdeš !1134!

uživatel eliminován | 1. 10. 2009, 01:42:53

Knihy jsou plné myšlenek autorů. Ne pravdy. Každý má pravdu svou a každý ji může vložit inkoustem do papíru. Jedna kniha píše o stvoření jedné planety v sedmi dnech. Je to bestseller. Měl snad tenhle autor pravdu? Nebo ten který psal o velkém třesku? Všude pravda být nemůže.

Johny_82

Johny_82 | 1. 10. 2009, 01:36:52 | více příspěvků | napsat uživateli

Ideálně pokud je ta kniha namočená ve víně.. to člověk potom odhalí hned několik pravd najednou !1331!

kraska.a

kraska.a | 1. 10. 2009, 00:35:31 | více příspěvků | napsat uživateli

přesně si to napsal je to tak pravdu ale taky najdeš především sam v sobě

uživatel eliminován | 1. 10. 2009, 00:27:10

v knihách najdeš jen moudrost a myšlenky, pravdu musíš hledat v lidech a ve víně...!1150!


Přihlášení
 
@libimseti.cz

registrovat se

Klíčová slova

mnohémaléokolípravdadobanásledekknihaodpověďpodmínkasnahaveščlověkužitekobchodníkhra

Podobná témata

Moje témata

Pro zobrazení tvých diskuzí se musíš přihlásit.

Oblíbená témata

Pro zobrazení tvých oblíbených témat se musíš přihlásit.

k obsahu ↑