Diskuze a otázky - Lidi si ego vymysleli

úvodní strana | aktualizovat | dolů

uživatel eliminován | 22. 12. 2021, 13:38:39 |

Ten druhý je egoista si každý myslí, lidi si ego vymysleli, tak jako si lidi vymysleli boha a ráj, proč jsme si vymysleli to, že máme ego? Je to o ponižování těch druhých, které ponižujeme neslušnými slovy jako je; vůl, slepice, svině, blbec, blázen, sobec atd. Tak jako nikdo neviděl boha tak nikdo neviděl ani ego, bůh a ego je symbol něco jako nula v matematice, symboly nám pomáhají tam kde je něco velmi složitého s čím si nevíme rady.

Pokud tedy ten druhý nemá ego, tak co on tedy je? Ten druhý je jako obláček na obloze, který unáší vítr a vítr tvaruje obláček, jak se mu chce. Nemáme ve skutečnosti jména a tituly, jsme jenom obláčkem, jména a tituly to je jenom naše pokrytecké ubohé divadlo, ve kterém si často rádi hrajeme na to, co nejsme. I já jsem jenom obláček na obloze a moje jméno to je jenom divadlo, vše z dálky vypadá jinak než z blízka.

Často opakované lži se stávají svatou pravdou, a tak vzniká; pohádka, mytologie, pověra, náboženství, politika, propaganda, reklama, umění atd. naším problémem je toužení po cizím a následkem je soužení a deprese. Podívejme se na léčení psychicky nemocných lidí v psychiatrické nemocnici, problémem je zde to že si psychiatři myslí to, že jejich pacienti mají ego, a tak je léčí pomocí drog které utlumují inteligenci a dělají z nemocných hlupáky. Jak bychom léčili psychicky nemocné lidi, pokud bychom poznali to, že lidi nemají ego? Léčili bychom lidi láskou a pravdou tím že bychom jim vytvořili psychický ráj ve kterém nám ten druhý je přítelem.

reagovat

V diskuzi je 0 příspěvků a shlédlo ji 232 uživatelů .

Pro přidání komentáře musíš být přihlášen(a).


Přihlášení
 
@libimseti.cz

registrovat se

Moje témata

Pro zobrazení tvých diskuzí se musíš přihlásit.

Oblíbená témata

Pro zobrazení tvých oblíbených témat se musíš přihlásit.

k obsahu ↑