Diskuze a otázky - KUCHAřský koutek
úvodní strana | aktualizovat | dolů
V diskuzi je 18 příspěvků a shlédlo ji 226 uživatelů .
Bumblebe | 18. 12. 2008, 13:43:33 | více příspěvků | napsat uživateli
Čau,
zveme Tě na druhý a poslední křest našeho nového CéDé "To se nám hodí", který se uskuteční v Praze.
Křest vypukne 18.12. v Praze v klubu XT3 (Rokycanova 29, Praha 3 - Žižkov) od 20:00 hod.
S námi zahraje kapela Z Davu (www.zdavu.cz) a naskytne se i pár hostů.
A aby toho nebylo málo, tak jsme si pro Vás přichystali i soutěž :)
Začíná se přesně!
Takžééé... hurá do XT3 ♫
afroondras | 18. 12. 2008, 12:59:53 | více příspěvků | napsat uživateli
Kapří podkovy plněné slaninou a sýrem
Potřebujeme k tomu:
a) suroviny:
1) kapra 1,5 kg
2) anglickou slaninu
3) hermelín nebo eidam 40 %
4) mléko
5) citrónovou šťávu - limetka
6) sůl
7) pepř
8) provensálské koření
9) česnek
10) kremžskou hořčici
11) olej
b) techniku:
1) režnou niť
2) pečící hrnec
3) troubu
Postup přípravy:
1) vykuchaného kapra ( pokud možno s kůží! ) nakrájíme na podkovy
2) podkovy naložíme do mléka a necháme přes noc v lednici
3) druhý den podkovy vyndáme, opláchneme pod tekoucí vodou a osoušíme
4) nakrájíme si hermelín či eidam a anglickou slaninu( nebo uzenou krkovičku) na středně silné plátky( délkově tak, aby se vešly do podkovy).
5) Do podkovky dáme plátek slaniny či krkovičky a na něj plátek sýra
6) režnou nití zašijeme podkovy
7) volná místa vyplníme kremžskou hořčicí
8) jednotlivé podkovy navrch osolíme, opepříme a přisypeme trochu provensálského koření
9) troubu si předehřejeme na 250 stupňů asi tak na deset minut
10) podkovy dáme do keramického pečícího hrnce, kde je na spodku ještě slanina nebo krkovička.
11) pečeme na 120 stupních zhruba hodinu a půl
12) jednou za deset minut potíráme podkovy připravenou marinádou
13) můžeme podávat s bramborovým salátem nebo bramborem.
Marináda:
1) 4 stroužky rozlisovaného česneku
2) dvě lžičky soli
3) dvě lžičky pepře
4) 2 dcl oleje
5) 1 lžíce provensálského koření
6) 1 lžíce kremžské hořčice
7) 1 lžíce kečupu
Postup: všechno smícháme dohromady J
uživatel eliminován | 18. 12. 2008, 12:45:53
Im (not really) optimistic...
ruce od rumu a kokosu... maaga in da hause!927!
!927!!927!
uživatel eliminován | 18. 12. 2008, 12:43:39
jo dobra stanice mam radsi matwea srainho (svycarsky 5 hvezdickovy kuchar)
kure.punk.pao | 18. 12. 2008, 12:43:25 | více příspěvků | napsat uživateli
!895!,,,ted jsi mě dostal,,,netuším,,,,!1326!
uživatel eliminován | 18. 12. 2008, 12:37:20 |
jelikož moje nej stanice je TV paprika podel te se se svymi kulinářskými znalostmi
reagovat
V anketě hlasovalo celkem 8 uživatelů