Diskuze a otázky - kdo se vyhyba praci...

úvodní strana | aktualizovat | dolů

uživatel eliminován | 2. 04. 2008, 17:33:20 |

http://www.novinky.cz/clanek/136444-kdo-se-vyhyba-praci-nemel-by-mit-narok-na-socialni-davky.html

no konecne jim to docvaklo !670! dostava me ale prispevek v diskuzi jedne osoby, ktera se pta, jak ma asi uzivit 6 deti? ze ji diky detem nevemou do prace.. tak proc si dela tolik deti, inteligence tohle !863!

jinak pokracovani - http://www.novinky.cz/clanek/136677-podpora-v-nezamestnanosti-se-zkrati-o-mesic-navrhla-vlada.html

reagovat

co vy na to?

V anketě hlasovalo celkem 4 uživatelů

V diskuzi je 63 příspěvků a shlédlo ji 1241 uživatelů .

předchozí | 0 | 30 | 60 | další

Pro přidání komentáře musíš být přihlášen(a).

uživatel eliminován | 2. 04. 2008, 19:11:12

JitkaDvorakova to jsem nečetl, ale ta uvaha, ze je tu stejne nadvýroba, samozrejme není hloupá.
i kdyz ....
dokud budeme zavislí na mezinarodnim obchodě (a to jsme cim dal víc), tak si musíme udrzet i konkurenceschopnost ... a to holt pri napr. asijske cene prac. síly, pujde dost tezko.
aspon teda do doby, nez za lidi zacnou makat stroje.

uživatel eliminován | 2. 04. 2008, 19:07:24

JitkaDvorakova rusáků je tolik a zvani takovyma "odrůdama" ruštiny, že jsem si zatim dycky vystačil s mojí česko - slovenštinou uplne stejne, jako se spisovnou ruštinou.

ale jak řikas ... sazka na arabštinu je asi fakt hloupost !2!

uživatel eliminován | 2. 04. 2008, 19:05:35

Mobi. taky se mej

uživatel eliminován | 2. 04. 2008, 19:05:03

Mobi. mě se ten tebou navrhovanej system porad nelíbí.
dejme tomu, ze pracak by ti daval pul roku podporu (do te doby by si mel kazdej neco dokazat najít .... at uz s pomoci pracaku, nebo sam).
pak ti zacne platit socka ... na tom se shodujeme (a tak to i ted je).
shodujeme se i na tom, ze by vyplata davek byla podminena tim, ze nekde odmakas nejake hodiny. .... to oba povazujeme za spravnej pristup (kterej by nasral kazdeho, kdo se chce na socce jen valet a stejne nekde maka na černo).
ale neshodujeme se v tom, kdo by mel lidem tu brigadu najít.
je totiz nesmysl, aby ti ji socka (nebo pracák - mimochodem brzo budou spojené pod "jednu strechu") nenabídla, ale rekla ti, ze ti neda ani prachy, pokud nebudes brigádu mít.
co kdyz nikde zadna neni?
a nebo ses cigan a fakt te nikdo nebude ochotnej nekam vzít?


a ad. prace ... jestli chces, muzu ti helfnout. .. napr. ti muzu u nas domluvit praci v jedne stavebni firme ... bydlel bys se slovakama na ubytovne a makal bys taky tak, jak oni.

a nebo ... jestli se nebojís manualni prace na stavbě, tak bych te snad i mohl "zamestnat" u me na stavbe (na černo ... a za malo ... ale porad lepsi, nez nemit zadnou brigadu .. a navic toto by ti nikdo ze socky nestrhl a ja bych ti ty prachy fakt dal)
jeslti mas zajem, tak se mi ozvi do vzkazu

uživatel eliminován | 2. 04. 2008, 19:00:59

sea:Četls od Egona Bondyho Invalidní sourozence? Je to zábavný,odráží to dojmy asi z páté vědeckotechnické revoluce v sedmdesátých letech a a -mimo jiné-,se tam mluví o tom,že moderní společnost při stále zvyšujícím se životním tempu produkuje takovou nadprodukci vyrobených statků,že je nemožný je nerozdělit...A jestli není lepší určitej okruh lidí prostě nepříliš rozmařile živit,než je pouštět ,tlačit a donucovat někam,kde jen nadělají škodu..Já jsem určitě pro to,aby třeba Mobi dostával nějakej skrovnej důchod,měl na zaplacení netu,a dělal to co mu jde nejlíp....šířil po okolí moudro a bojoval proti ještírkům...!923!!1298!!1!

uživatel eliminován | 2. 04. 2008, 18:58:41

Sea: Tak se měj hezky. !5! Už to jdu vypnout. Zítra zas musím volat a hledat a tisknout peníze na telefon... dneska je to fakt všechno absurdní.

uživatel eliminován | 2. 04. 2008, 18:51:28

sea:já ti nevím..mým cílem je zvládnout na seriózní úrovni angličtinu,a jak říkáš,myslím, že se tak domluvím v globalizovaným světě s kdekým...tak pesimistická,abych se učila arabsky nebo čínsky nejsem...a celkově to na mě dělá dojem,že jakmile se člověk naučí azbuku,umí né polovinu,ale tři čtvrtiny ...pro běžnej potlach s neanglofonníma Rusama,supportovanej flaškou vodky...!2!!1!!497!!923!

uživatel eliminován | 2. 04. 2008, 18:50:51

seashepherd. - UP je jedno, jestli máš brigádu, nebo ne (tammusíš být vedený pořád). UP hledá místo na VPP nebo HPP (pak nemusíš být vedený na UP).

Já jsem to říkal o socce o těch penězích. Ta by vydávala...doplácela podpory do životního minima pouze v případě, pokud uchazeč o zaměstnání provádí minimálně brigádu s příjmem, doloženou se smlouvou na UP + SOC.

Brigádu pracák nenabídne, UP má za ukol hledat práci na vedleší nebo hlavní pr.činnost.
A kolikrát tam volám a volal jsem, kde bylo uvedeno mzda od 8000 na HPP a oni mně tam vzali třeba na týden, na zkoušku, pak řekli, že to je jen brigáda, že je to teda asi omyl UP že tam bylo napsané na HPP, no v horším případě i nevyplatí nic a adios amigos... blbečku. Máme Tě v malíčku. To si necucám s prstu, to je holá realita dneška.

uživatel eliminován | 2. 04. 2008, 18:47:23

JitkaDvorakova ... predpokladam, ze to s tim ze ti nezaplatí rekv. kurz byla ironie.

ono je to celkove docela ujetý .. segra kdysi v tech kurzech ucila ... treba stare dedky pracovat s PC apod. ... ale stejne, kdo by vzal takveho dedka nekam do kanclu, kdyz skoly chrlí kazdej rok hromady mladých, na které ti pracák jeste dá dotace?

mozna by bylo vhodny, kdby se do duchodu nechodilo v nejakem presne danem veku, ale kdyby proste byla nejaka komise, ktera by rozhodla, ze uz je clovek fakt na hovno a ze uz nema cenu ho dál buzerovat !1!

uživatel eliminován | 2. 04. 2008, 18:44:22

JitkaDvorakova tak to netuším, jak te to napadlo, ze ja studuju ruštinu.
a stejně mi to pripada jako pěkná kokotina, se ted ucit rusky.
staří umějí rusky všichni (aspon trochu) .. a je mezi nema fura lidí, co maji v rusku kontakty jeste z drivejska.
tak k cemu se maji ucit rusky jeste nejaci mladí?
kdyz mladi rusaci beztak uz budou umet anglicky, jako vetsina mladych v cele EU

uživatel eliminován | 2. 04. 2008, 18:44:18

sea:problém je v tom,že ti dneska nikdo ani nezaplatí rekvalifikační kurs..při vší té brutální nouzi o pracovní síly..!2!
Kdybych nebyla v současnosti zaneprázdněná,šla bych pravověrnost těchto postojů oficiálních míst s chutí vyzkoušet.. !2!!445!!923!!30!

uživatel eliminován | 2. 04. 2008, 18:42:20

Mobi. rekl bych, ze v tom tvem navrhu popisujes neco podobneho, o cem jsem tu pred chvili psal i já.
jen teda ..... tu brigadu by ti mel dokazat dat i pracak, nebo nekdo ... jinak by to cely byl dost nesmyslnej system. ... jakoze bys prisel na pracak, at ti najdou praci a oni by ti rekli, jo ... ale nejdriv si sam najdi brigadu, jinak ti nedame zadny prachy.

uživatel eliminován | 2. 04. 2008, 18:40:29

sea:A jó...já jsem myslela,že ruštinu studuješ....k mýmu překvapení jsou všechny ruštiny vyprodaný a chystá se dotisk...i my máme vedle angličtiny ruštinu jako druhej jazyk...někdo kdo nám dělal osnovy vzal ty kecy o středoevropským mostu mezi Východem a Západem zdá se vážně...!2!!923!

uživatel eliminován | 2. 04. 2008, 18:39:58

CSA jeste k tomu, co jsi psal ... o tom, ze se tu nikomu nechce ohýbat hřbet.
uz dnes hodně těžko seženeš svářeče .. a to v celé EU.
zedníků je taky málo ... a noví se vůbec neučí... ty učnáky se zavírají a nikdo tam jít nechce.
(tak me napadá, proc stát nejak nereguluje studijní obory, ktere se budou otevírat? proc se to nechava na zájmu uchazečů? !1365!)

ale budme rádi za ty šance, co dnes máme ... za to, že si kazdej může snít svůj sen o tom, ze bude "ekonom", nebo "právník".... a že se tím dokáže uživit.
stejně nakonec ten, kdo si bude chtít vydělat nějaký lepší prachy, bude muset jít chvíli jezdit tirákem, nebo si udělat rekvalifikaci na zedníka, obkladače, svářeče, tesaře .. apod.

uživatel eliminován | 2. 04. 2008, 18:37:42

Já bych to dal do jednoho zákonu o hmotné nouzi.
CHCEŠ DÁVKU ? TAK DĚLEJ MINIMÁLNĚ BRIGÁDU +-2500/MĚSÍC. TEČKA. S TÉ VÝPLATY TI SNÍŽÍME DÁVKU, ALE TU BUDEŠ MÍT DO VÝŠE ŽIV.MINIMA. (NE MIN.MZDY).
TÍM BY SE SKUTEČNĚ VYFILTROVALI TI, CO DĚLAT CHTĚJÍ, ALE STÁLE JSOU ZNEUŽÍVÁNI A FAKT MUSÍ MÍT NERVY JAK ŠPAGÁTY...A TI, CO NEDĚLAJÍ FAKT NIC, TAK AŤ TAKY V NIC POJDOU. To by bylo spravedlivé.

uživatel eliminován | 2. 04. 2008, 18:35:26

Mobi. co se ti vrátilo?
ze s tebou nejakej zamestnavatel zase vyjebal?

uživatel eliminován | 2. 04. 2008, 18:33:53

JitkaDvorakova já zkousky hotový nemám ... moje poslední setkani s ruštinou bylo v osmé třídě v roce 1989 a tenkrat nam vsem do vysvedceni napsali - neklasifikovano.... takze muzeme s čistám svědomím říct, ze nam revoluce podkopla nohy a zatarasila nám cestu ke vzdělání !24!
(taky nas tenkrat neklasifikovali z občanské nauky - ale v té jsme byli dost zběhlí, protože nás v ní školili od malička v pionýře .... a bohužel nám tenkrát vypustili i dějepis 20-tého století, takze v tom od te doby taky dost plavu !24!)
ale aspon to, že nás slováci za války zradili a sověti v 68-mým osvobodili, to mi tenkrát nezatajili !1347!

uživatel eliminován | 2. 04. 2008, 18:33:39

Zajímavý názory má tendle CSA,posledně jsem takový četla v místním tisku u místopředsedy jedné okresní ODS...dotyčnej je zaměstnanej na Městským úřadě,do arbajtu chodí na desátou,ve dvě má pravidelně vyřizování mimo ouřad(úřední dny pouze pondělí a středa),ale nikdo by si nedovolil zapochybovat o jeho křišťálové čistotě a průzračnosti,bo má po ruce vždycky ohnivej projev o líných nezaměstnaných,co by měli se svým žadoněním o práci stávat před fabrikama fronty o šesti ráno,dřív než tyhle bohulibý instituce otevřou svý brány...!470!!923!

uživatel eliminován | 2. 04. 2008, 18:29:55

seashepherd. - Ok. Já jsem nepsal, že nebudu dělat za min.mzdu, ale že lituji ty, co se pro ni tak nadřou...ale aspoň ji dostanou.
Já jsem dělal rok brigádu (nahlášenou na UP i SOC) i 12-tky - venku klidně i v mrazu (naštěstí to nebylo fyzicky náročné, ale i tak)... a to tak, že jsem si vydělal 2000 a dávku jsem měl 3000. Takže žil jsem za 5000/měsíc (chtěl jsem si ji zasloužit a nebýt jak moreny) a to jsem v té době musel stíhat i hledat si místo na HPP, prostě vše. Když jsem ho našel (to místo), takhle se mně to po měsíci vrátilo. Zase... to není poprvé.
Jsem rok nevlez ani na internet... nebylo kdy a za co. Teď mám vodafone GPRS na měsíc zdarma. Vedle mám okno s nabídkou míst a nevím teda...komu už mám věřit...

uživatel eliminován | 2. 04. 2008, 18:29:15

CSA ... na jednu stranu más pravdu.
ovsem ...
jsme v EU, usilujeme o volny pohyb pracovnich sil ... takze jak potom zakazes treba slovakum, aby sem sli makat na stavby?
a uz ted by sem mohli vsichni se zivnostakama prijet "podnikat". ... jako to delaji nasi v nemecku, kde zatim legalne byt zamestnani nemuzou.

a ... není to fajn, ze tu mame relativně levné a práceschopné chudáky z východu?
není to vlastně známka naseho blahobytu?
vážně bys to chtěl zrušit a pustit do práce Gejzu Ištánka s Juliusem Harangem? !1365!
priznam se, ze ta predstava mě spíš děsí

uživatel eliminován | 2. 04. 2008, 18:25:58

sea:Vot Amerikánskie duraki.....místo aby šetřili,neutráceli za zdravotní pojištění a až přijde jejich čas,disciplinovaně chcípli před vratama špitálu....
Dneska jsem dala za Ruštinu pro samouky pětikvalt...mohla jsem ji koupit od tebe,jestli máš zkoušky hotový...mě napadlo...!923!

uživatel eliminován | 2. 04. 2008, 18:25:49

myslim ze to s tou podporou moc nevyresili...ty co nedelaj leta, tem je to fuk...dostanou do zivotniho minima prachy od socialky

uživatel eliminován | 2. 04. 2008, 18:24:26

Mobi. ok. pokud je to tak, jak píses, tak svoji narážku beru zpět.
v tomto prípade jste jednali správně a ja bych jednal taky tak.

a navíc mam radost i z toho, ze ctu, ze uz ses ochotnej jit makat i za minimalni mzdu, kdyz ji budes skutecne dostavat. (driv jsi to odmital, aspon jsem to od tebe parkrat cetl)

uživatel eliminován | 2. 04. 2008, 18:22:16

seashepherd.: To já přece netvrdím, že práce je pro každého. Ale podívej se na počet míst na pracáku, k tomu ještě přičti desítky tisíc pracovních pozic, který okupujou ukrajicni a jiní importi (protože to prostě čecháčci dělat nechtěj, bo my museli hýbat rukama a ohýmat hřbet) ... zase tak zlý to s tím nedostatkem práce nebude, většina by práci jistě našla, i když samozřejmě ne takovou, jakou by si představovali. A bude to čím dál horší, dneska chce mít každý VŠ a dva tituly a pak zjistí, že pro ně není místo a než aby potom vzali něco pro ně podřadnýho (rozuměj práci platově pod 30.000), tak radši budou sedět doma a ruinovat stát. To je taky cesta do pekla...

uživatel eliminován | 2. 04. 2008, 18:22:06

seashepherd. - No, pleteš se. Za minimální mzdu dělat klidně půjdu IHNED. Doufám, že to bude odpovídat mému zdrav.stavu. Holt, nikdo nejsme zdraví na 100%.

Nabonzovali zaměstnavatele... buď v obraze.
Napsali smlouvu na dobu do konce 08. Propustili nás ve zk.době. Bez udání důvodu.
Měli jsme dělat 4 hodiny denně, dělali jsme i 12. Vyplatili (udajně) nám 2444.
Zápočťák napsaný špatně, peníze nikde.
Jdete na sociálku, řeknete jim to tam...a oni udělají co?
Máte to na výplatní pásce ?
Máte.
- s dávky = chcípni.
To je totiž nezajímá, že ty peníze nikdy neuvidím... prostě to je příjem na pásce a hotovo, od toho odpočítají dávku. Spravedlnost ? Nikde.

uživatel eliminován | 2. 04. 2008, 18:21:39

JitkaDvorakova to je fakt. za vsechno může amerika. že zdražuje ropu !1347!

uživatel eliminován | 2. 04. 2008, 18:19:14

!470!Tady máme ale vylízaných radikálků pohromadě....!2!
Jsem si naprosto jistá ,že že ve státě kde je korupce v politice populárnější než ten jmenovanej fotbal, nejsou určitě ti nezaměstnaní tím nejtěžším kamenem,co táhne loď ke dnu...!923!

uživatel eliminován | 2. 04. 2008, 18:18:56

ajaj !811!

uživatel eliminován | 2. 04. 2008, 18:18:31

CSA ... jen takova vzpominka ... trosku mimo nasi debatu.
tusim kalousek pred par mesícama nekde v rozhovoru rekl, ze .... na práci nemáte právo, to je výsada.
a svym zpusobem mel taky pravdu ... ona opravdu pro kazdeho k dispozici není.

uživatel eliminován | 2. 04. 2008, 18:16:22

Mobi jenze ty ses taky pripad, ze bych te radsi nezamestnal ... jak te tak obcas ctu.
nabonzovali jste sveho zamestnavatele,
za malo delat nepujdes,
a sam na sebe taky ne.
obávám se, ze ty bys stejne porad jenom remcal a pozadoval zvyseni platu ... i kdyby nebylo z ceho ti to dát,
(nebo se pletu?)

předchozí | 0 | 30 | 60 | další


Přihlášení
 
@libimseti.cz

registrovat se

Klíčová slova

dítěprácekonečnádiskuzedělonevemoudíkinteligenceosobapříspěvekdostava

Podobná témata

Moje témata

Pro zobrazení tvých diskuzí se musíš přihlásit.

Oblíbená témata

Pro zobrazení tvých oblíbených témat se musíš přihlásit.

k obsahu ↑