Diskuze a otázky - Je Ježíš jedinou cestou do nebe?

úvodní strana | aktualizovat | dolů

Biblia

Biblia | 8. 04. 2008, 22:08:11 | příspěvky uživatele | napsat uživateli


Otázka: Je Ježíš jedinou cestou do nebe?!12!

Odpoveď: „Jsem v podstatě dobrý člověk, takže půjdu do nebe.” „O.K.,udělal jsem špatné věci, ale dělám víc dobrého, takže půjdu do nebe.” „Bůh mě přece nepošle do pekla jenom proto, že nežiji podle Bible. Časy se změnily.” „Jenom skutečně špatní lidé, jako ti, co zneužívají malé děti, a vrazi půjdou do pekla.”

Tohle jsou běžné úvahy většiny lidí, pravdou ale je, že to jsou lži. Satan, vládce světa, nám zasadil tyhle myšlenky do hlavy. On, i kdokoli jiný, kdo následuje jeho způsoby, je Božím nepřítelem (1. list Petrův 5:8). Satan se pořád maskuje za dobrého člověka (2. Korintským 11:14) a je pravda, že má ve své moci myšlení všech, kteří Bohu nepatří. „Bůh tohoto světa oslepil jejich nevěřící mysl, aby jim nevzešlo světlo evangelia slávy Kristovy, slávy toho, který je obrazem Božím.” (2. Korintským 4:4).

Je omyl domnívat se, že Bohu nezáleží na malých hříších a že peklo je vyhrazeno „zlým lidem”. Všechny hříchy nás oddělují od Boha, dokonce i „malé lži z milosti”. Každý je hříšný a nikdo není dost dobrý na to, aby se dostal do nebe (Římanům 3:23).Dostat se do nebe není otázka, jestli naše dobro převáží nad zlem; tenhle argument nepřeváží. „Když z milosti, tedy ne na základě skutků – jinak by milost nebyla milostí” (Římanům 11:6). Nemůžeme udělat nic, abychom si zasloužili vstup do nebe (List Titovi 3:5).

„Vejděte těsnou branou; prostorná je brána a široká cesta, která vede do záhuby; a mnoho je těch, kdo tudy vcházejí.” (Matouš 7:13). I když všichni kolem žijí v hříchu a víra v Boha není populární, Bůh tě neopustí. „I vy jste byli mrtvi pro své viny a hříchy, v nichž jste dříve žili podle běhu tohoto světa, poslušni vládce nadzemských mocí, ducha, působícího dosud v těch, kteří vzdorují Bohu.” (Efezským 2:1-2).

Když Bůh stvořil svět, stvořil jej dokonalý. Všechno bylo dobré. Pak stvořil Adama a Evu a dal jim svobodnou vůli, aby měli možnost volit si, jestli budou Boha poslouchat, nebo ne. Ale Adam a Eva, první lidé, které Bůh stvořil, byli pokoušeni Satanem, aby se vzbouřili proti Bohu – a oni zhřešili. Tohle je oddělilo ( a všechny, kteří přišli po nich, včetně nás) od Boha a znemožnilo mít s Ním blízký vztah. On je dokonalý a nesnese hřích. Sami si jako hříšníci nedovedeme pomoci. Bůh tedy stanovil cestu, kterou můžeme být s ním spojeni v nebesích. „Neboť Bůh tak miloval svět, že dal svého jediného Syna, aby žádný, kdo v něho věří, nezahynul, ale měl život věčný.” (Jan 3:16). „Mzdou hříchu je smrt, ale darem Boží milosti je život věčný, v Kristu Ježíši, našem Pánu.” (Římanům 6:23). Ježíš se narodil, aby nás naučil téhle cestě, a zemřel za naše hříchy, abychom nemuseli zemřít my. Tři dny po své smrti vstal z hrobu (Římanům 4:25) a dokázal tak své vítězství nad smrtí. Přemostil propast mezi Bohem a člověkem, abychom my měli osobní vztah s Ním, jestliže věříme.

„A život věčný je v tom, když poznají tebe, jediného pravého Boha, a toho, kterého jsi poslal, Ježíše Krista.” (Jan 17:3).Většina lidí věří v Boha, dokonce i samotný Satan. Abychom ale byli spaseni, musíme se obrátit k Bohu, vstoupit do osobního vztahu s Ním, odvrátit se od našich hříchů a následovat Ho. Musíme věřit Ježíši ve všem, co máme a co děláme. V Božích očích jsme ospravedlněni, když věříme v Ježíše Krista, že vzal naše hříchy na sebe za nás. Je to „Boží spravedlnost skrze víru v Ježíše Krista pro všecky, kdo věří.” (Římanům 3:22). Bible učí, že není jiné cesty k spasení, jedině skrze Krista. Ježíš říká v evangeliu Jana 14:6 „Já jsem ta cesta, pravda i život. Nikdo nepřichází k Otci než skrze mne.”

Ježíš je jediná cesta spasení, neboť On je ten jediný, který splatil náš dluh za naše hříchy (Římanům 6:23). Žádné jiné náboženství neučí o hloubce a závažnosti hříchu a o jeho důsledcích. Žádné jiné náboženství nenabízí věčné zaplacení dluhu hříchu, které můžeme mít v Ježíši Kristu. Žádný jiný náboženský vůdce nebyl Bohem, který se stal člověkem (Jan 1:1,14) – co je jediný způsob jak splatit dluh za hřích navěky. Ježíš musel být Bohem, aby mohl splatit náš dluh. Ježíš musel být člověkem, aby mohl zemřít. Spasení se nabízí jedině skrze víru v Ježíše Krista: „V nikom jiném není spásy; není pod nebem jiného jména, zjeveného lidem, jímž bychom mohli být spaseni.” (Skutky 4:12).

reagovat

V diskuzi je 21 příspěvků a shlédlo ji 1048 uživatelů .

Pro přidání komentáře musíš být přihlášen(a).

uživatel eliminován | 12. 03. 2010, 18:57:32

ne není - taky tě můžu majznout basebalkou po palici a nepotřebuješ na to ani kristusa...!1366!!1358!!1358!!1308!

uživatel eliminován | 5. 07. 2008, 20:45:41

čekám kdo tady první napíše SLÁVA SATANOVI!1082!

uživatel eliminován | 9. 04. 2008, 19:58:05

no číst to nebudu..

franco_columbo

franco_columbo | 9. 04. 2008, 19:55:02 | více příspěvků | napsat uživateli

tak to se musim smat,prej veri jen lide ze slabou vuli !881! ty vole kolik velikanu veri,treba kulturista Ronnie Coleman,ten teda slabou vuli nema.Je videt ze o vire dost casto pisou lidi co o tom nemaj ani poneti.Za mlada sem o tom taky nic nevedel a proto sem byl tvrdej ateista,mel sem o tom falesny predstavy.Vira nepatri do stary doby,vira se vyviji jako vsechno,do stary doby patrej tyhle nazory.Jinak nemam zadnou viru,mam svoje nazory,ktery tady malo lidi pochopi,protoze si kazdej mysli ze musim bud verit nebo neverit,ale ne sou i jiny filozofie.Divili by ste se kolik sili je v tom aby clovek uveril,kolik lidi se stidi jit do kostela treba.A svet je tak dokonalej,ze vetsi pohadka je vznik nez stvoreni,ale sou i nazory ze svet nikdy nevzniknul ale vzdycky byl,protoze cas neexistuje a buh existuje z urcityho uhle pohledu.Proste zivot si vymejslime.Jinak krestanstvi neni vytvor stredoveku,to je mnohem starsi,ve stredoveku si ho akorat prispusobili,to ale nebyli krestani,vzdyt se neridili desaterem.Jo rikali si tak,Jezis neuznaval oko za oko a zub za zub,a oni trestali hlava nehlava.Kdyz vam nekdo ublizuje rikate tomu zlo,ale kdyz ublizujete vi tak to se uz nezamejslite.A neverim ze viry muzou za zlo a valky,lidi se zabijeli davno pred tim a ne pro viru ale pro moc,pro slavu,pro bohatstvi...viru k tomu mozna vyuzivali.

uživatel eliminován | 8. 04. 2008, 23:14:23

Myslím si, že víra je důležitá a nezáleží v co věříme. Nicméně křesťanství je založeno na středověké a evropské interpretaci hodně starého, de facto orientálního textu. Nelze brát vše doslova. Bible je jedna velká nadsázka plná podobenství, tak proč se opírat o to, že Adam a Eva byli běloši a Ježíš zemřel před letopočet mínus 34 let?

uživatel eliminován | 8. 04. 2008, 23:09:34

nevěřím a je mi fajn:) je mi fuk co se mnou bude a je mi fajn:) a nehodlám o takových věcech vůbec uvažovat!785!proč taky?

uživatel eliminován | 8. 04. 2008, 23:03:17

!1127!!538!

uživatel eliminován | 8. 04. 2008, 23:00:58

ne, to jsou hlavně skutky a víra může tomu dobrému přispět, ale i naopak..záleží, jak to dotyčný pojme

martinkdo

martinkdo | 8. 04. 2008, 22:32:53 | více příspěvků | napsat uživateli

buh neni, veri v nej jen lide se slabou vuli kteri se nedokazi smirit s krutou realitou sveta. a kteri se boji neznameho... doufam ze nic po tomhle zivote neni, a hodlam si zivot poradne uzit!!! nic jinyho smysl nema, jeste teda v nej veri ti chudaci, kteri to maji vtluceno do hlav od svych rodicu.... sry, nemam ceskou klavesnici...

uživatel eliminován | 8. 04. 2008, 22:23:46

no jo to jsou zase myslenky. kdyz ja ta tva vira tak 100% tak naco ty pochyby. zajimave je ze i tak obycejni domorodci nekde v dzungli maji sve bohy, i stari rekove mneli sve bohy, daleko pred kristem. A kdyz teda byli adam a eva belosi tak odkud je tu tolik ras. bylo by toho urcite vic, takze, at si to kazdy prebere. !31!bububu

stylcash

stylcash | 8. 04. 2008, 22:21:51 | více příspěvků | napsat uživateli

!1423!!1423!!1423!!1423!!1423!bananek rad pohyb!1423!!1423!

uživatel eliminován | 8. 04. 2008, 22:21:26





Wuotan statt Jesus!!!


!31!!31!

uživatel eliminován | 8. 04. 2008, 22:21:19

Co to tady zkušíte ? !11! Marné !5!

uživatel eliminován | 8. 04. 2008, 22:21:12

Velice poučné čtení, ale co změníš tím ze to sem nakopíruješ? Nikoho nezměníš a ten koho to zajímá si to dávno našel jinde, tolik můj názor. . .

uživatel eliminován | 8. 04. 2008, 22:20:10

ježíš je buzna..ani sem ten článek nečetla protože mě odradil už ten popisek..blila bych!616!!1006!

Biblia

Biblia | 8. 04. 2008, 22:16:41 | více příspěvků | napsat uživateli

„Jsem v podstatě dobrý člověk, takže půjdu do nebe.” „O.K.,udělal jsem špatné věci, ale dělám víc dobrého, takže půjdu do nebe.” „Bůh mě přece nepošle do pekla jenom proto, že nežiji podle Bible. Časy se změnily.” „Jenom skutečně špatní lidé, jako ti, co zneužívají malé děti, a vrazi půjdou do pekla.”

Tohle jsou běžné úvahy většiny lidí, pravdou ale je, že to jsou lži. Satan, vládce světa, nám zasadil tyhle myšlenky do hlavy. On, i kdokoli jiný, kdo následuje jeho způsoby, je Božím nepřítelem (1. list Petrův 5:8). Satan se pořád maskuje za dobrého člověka (2. Korintským 11:14) a je pravda, že má ve své moci myšlení všech, kteří Bohu nepatří.!12!

uživatel eliminován | 8. 04. 2008, 22:16:21

cist to nebudu...ale Jezisek umrel uz davno a cesta do nebe nexistuje, protoze ani nebe samotne tu neni...jak vy rikate, tam nahore !1380!

krestanstvi a vse okolo nej je strasny prezitek ktery s sebou do spolecnosti privlek jen valky a nasili podobne jako ostatni viry/víry. To eSeRoočko nebo akciovka nebo GmBH nebo co to je v tom vatikanu je docela slusna pracka na penize, ne?

a to co tady pises...mno hruza, nerikej ze veris ze svet stvoril buh !1278! pochop proste, hromada castic ve vesmiru se z mracna shlukla bum prask bylo tady Slunce a planety, ono to bylo tezko slozitejsi, ale nema cenu ti to popisovat kdyz veris ze se jednou buh nudil a tak si kameni a hliny uplacal planetu Zemi

krestanstvi je metla moderni civilizace a brzda pokroku....Slunce prej obiha okolo Zeme a Zeme je placka a Jeruzalem lezi uprostred..to sotva !1278!

franco_columbo

franco_columbo | 8. 04. 2008, 22:15:33 | více příspěvků | napsat uživateli

hrich neexistuje,ani dobro ani zlo,zivot je takovi jaky je

uživatel eliminován | 8. 04. 2008, 22:14:40

no, kde mas citaci? co autorsky prava, hm? !122!

uživatel eliminován | 8. 04. 2008, 22:12:06

další pičovina !1108!

uživatel eliminován | 8. 04. 2008, 22:12:04

vzpamatuj se...uz je tu 21.stoleti !1300!


Přihlášení
 
@libimseti.cz

registrovat se

Klíčová slova

nebečlověkcestapeklohlavaležodpověďotázkavěckdokolúvahapodstatasatanvládcebůhpravdačasvrahbiblemalévětšinasvětdítěmyšlenka

Podobná témata

Moje témata

Pro zobrazení tvých diskuzí se musíš přihlásit.

Oblíbená témata

Pro zobrazení tvých oblíbených témat se musíš přihlásit.

k obsahu ↑