Diskuze a otázky - Jan Švejnar novoroční projev nemá chudák

úvodní strana | aktualizovat | dolů

uživatel eliminován | 26. 12. 2008, 14:17:19 |

http://www.jansvejnar.cz/
Tolik se těšil ale holt má smůlu
!31! !31! !31! !31! !31!

reagovat

Jan Švejnar novoroční projev

V anketě hlasovalo celkem 2 uživatelů

V diskuzi je 5 příspěvků a shlédlo ji 169 uživatelů .

Pro přidání komentáře musíš být přihlášen(a).

lukas.cihel

lukas.cihel | 26. 12. 2008, 14:25:26 | více příspěvků | napsat uživateli

FZZF: ale on to myslel dobre chudaaak!969! jeden myslel a druhy se...obohatil v jeho pripade!663! a to si rika profesor ekonomie !1195! obycejneho cloveka by po tak zavaznych chybach vyhodili z prace na hodinu... u nas se stane prezidentem... a ten ktery je 100 x lepsi nema v dnesnim systemu sanci.. a naviiic ma americke obcanstvi coz je pro nekoho opravdu neprekonatelny problem!663!!20! Masaryk mel taky americkou manzelku ...tak ho taky odsoudime!1195! nerikam nic...

uživatel eliminován | 26. 12. 2008, 14:22:06

lukas.cihel: ano to je pravda,to je duchovní otec všech českých podvodníků 90.let!20!

uživatel eliminován | 26. 12. 2008, 14:21:24

Aspoň se vykecal

lukas.cihel

lukas.cihel | 26. 12. 2008, 14:20:37 | více příspěvků | napsat uživateli

Švejnar je narozdil od Klause nekdo!969! holt cesi jsou hlupaci a na hrade maji taky hlupaka!663! Klaus sice na hrad patri ale s jinym jmenem... Mirov!969!

uživatel eliminován | 26. 12. 2008, 14:19:02

Švejnar: Krize dopadne tvrdě na ČR příští rok

„Navrhoval bych razantní snížení daní z příjmů podnikům a naopak to kompenzoval daněmi v oblasti realit a spotřeby. To by nám prospělo, že bychom opravdu mohli být více konkurenceschopní,“ prohlásil Švejnar. ...
Světová ekonomická krize příští rok tvrdě dopadne na tuzemské hospodářství a pokud Česko vykáže růst hrubého domácího produktu, tak to bude úspěch. Včera to řekl ekonom Jan Švejnar.
Ministr financí Miroslav Kalousek v neděli odhadl růst HDP pro rok 2009 mezi 2,5 až třemi procenty. Dřívější prognózy, na kterých byl postaven státní rozpočet na příští rok, počítaly s růstem HDP o 4,8 procenta.
„Já na základě vývoje jinde ve světě očekávám, že dopad (ekonomické krize) bude tvrdší. Jsme otevřená ekonomika. Takže můj odhad růstu HDP na příští rok je nižší než všech institucí zde (v ČR). Očekávám, že jestliže budeme mít pozitivní růst, tak budeme šťastni a bude to úspěch," uvedl Švejnar.
Švejnar připomněl, že vývoz tvoří více než 80 procent českého HDP. „Ochlazení a recese v západní Evropě, která nastala, se nás samozřejmě dotkne. Do určité míry to můžeme kompenzovat, že najdeme nové trhy, ale musíme očekávat velké zpomalení,"podotkl Švejnar. Za slabinu české ekonomiky v nynější situaci Švejnar označil vysoký podíl automobilového průmyslu.
České ekonomice by nyní podle Švejnara pomohlo snížení daní nejen podnikům, ale i fyzickým osobám.
„Navrhoval bych razantní snížení daní z příjmů podnikům a naopak to kompenzoval daněmi v oblasti realit a spotřeby. To by nám prospělo, že bychom opravdu mohli být více konkurenceschopní," prohlásil Švejnar. Podle něj by se zároveň na úrovni EU mělo diskutovat o tom, jak posílit poptávku.
Švejnar míní, že prvním splnitelným datem pro přijetí eura je stále rok 2012. „Měli bychom se snažit tam jít a dělat to v klidu, abychom nevzbudili jakékoliv podezření na finančních trzích,"uvedl Švejnar, který upozornil, že oddalování přijetí eura by neobvyklým signálem bylo.
„Finanční trhy to mohou ohodnotit stejně negativně jako by hodnotily překotný a velice rychlý vstup (do eurozóny)," upozornil Švejnar.


Přihlášení
 
@libimseti.cz

registrovat se

Klíčová slova

janšvejnarprojevchudáksmůla

Podobná témata

Moje témata

Pro zobrazení tvých diskuzí se musíš přihlásit.

Oblíbená témata

Pro zobrazení tvých oblíbených témat se musíš přihlásit.

k obsahu ↑