Diskuze a otázky - Jaky by byl podle vas nejidealnejsi politicko-ekonomicko-socialn system ?

úvodní strana | aktualizovat | dolů

uživatel eliminován | 16. 05. 2012, 15:24:17 |

Ktery ze vsech systemu, myslenek, at uz v praxi pouzitych, ci nikoliv.....ma podle vas nejvic svych NEJ NEJ.......pokud mozno nazev a par strucnejch bodu......jinak to tady dopadne, jako vzdycky.......

moji myslenkou je....treba !780!.....prijit (casem) na syntezu toho nejlepsiho ze vsech + toho, co se v praxi JIZ osvedcilo.....


a predevsim.........

poucit se z chyb predeslych a tim myslim nedelat ty same znovu a znovu........porusit tenhle zacarovanej kruh toho, ze historie se opakuje........to by mel bejt uz konecne zazitej mytus.......!1371!

reagovat

V diskuzi je 33 příspěvků a shlédlo ji 833 uživatelů .

předchozí | 0 | 30 | další

Pro přidání komentáře musíš být přihlášen(a).

debilni.andel

debilni.andel | 18. 05. 2012, 21:01:27 | více příspěvků | napsat uživateli

V praxi neexistuje. Na to se během dějin snad už přišlo...Možná prvobytně pospolná společnost měla ještě šanci !20!

uživatel eliminován | 18. 05. 2012, 20:52:14

Gentlemen! I too have been a close observer of the doings of the Bank of the United States. I have had men watching you for a long time, and am convinced that you have used the funds of the bank to speculate in the breadstuffs of the country. When you won, you divided the profits amongst you, and when you lost, you charged it to the bank. You tell me that if I take the deposits from the bank and annul its charter I shall ruin ten thousand families. That may be true, gentlemen, but that is your sin! Should I let you go on, you will ruin fifty thousand families, and that would be my sin! You are a den of vipers and thieves. I have determined to rout you out, and by the Eternal, (bringing his fist down on the table) I will rout you out!

uživatel eliminován | 18. 05. 2012, 20:40:35

Proclamation Regarding Nullification (10 December 1832)


The wisdom of man never yet contrived a system of taxation that would operate with perfect equality.

DODNES HO NEVYMYSLELI !1302!

BRAVO PANOVE !1371!

uživatel eliminován | 18. 05. 2012, 20:36:19

a tentyz pan v tentyz den
It is to be regretted that the rich and powerful too often bend the acts of government to their selfish purposes. Distinctions in society will always exist under every just government.

uživatel eliminován | 18. 05. 2012, 20:31:16

It is maintained by some that the bank is a means of executing the constitutional power “to coin money and regulate the value thereof.” Congress have established a mint to coin money and passed laws to regulate the value thereof. The money so coined, with its value so regulated, and such foreign coins as Congress may adopt are the only currency known to the Constitution. But if they have other power to regulate the currency, it was conferred to be exercised by themselves, and not to be transferred to a corporation. If the bank be established for that purpose, with a charter unalterable without its consent, Congress have parted with their power for a term of years, during which the Constitution is a dead letter. It is neither necessary nor proper to transfer its legislative power to such a bank, and therefore unconstitutional.



Veto Message Regarding the Bank of the United States

Often paraphrased as: If Congress has the right under the constitution to issue paper money, it was given them to be used by themselves, not to be delegated to individuals or corporations.


prelozim vam predevsim posledni odstavec

Kdyz ma Kongres ustavni pravo vydavat papirove penize, byl ten ukol sveren jim a ne, aby jim poverili jednotlivce, ci korporace.

Andrew Jackson
(10 July 1832)

uživatel eliminován | 16. 05. 2012, 20:11:25

> Reditel_zemekoule
no................je snad neco treba dodavat ?

i Magor (I.Jirous) ve svem poslednim rozhovoru pro media rekl, ze kdyz by tenkrat vedel, jak to dneska bude vypadat.........tak se na cinkani klicema vysere !1371!

Reditel_zemekoule

Reditel_zemekoule | 16. 05. 2012, 19:02:19 | více příspěvků | napsat uživateli

Koluje internetem:
Za bolševika byla nesvoboda. Byli jsme nadšeni i dojati, když jsme zvonili klíči.

Nevěděli jsme, co nás čeká. Bolševik nás čtyřicet let strašil kapitalismem. Dneska vidíme, že měl pravdu. Česká televize, její cenzurní oddělení krycím názvem Divácké centrum tento příspěvek prý se závadným obsahem vymazalo.
Tady je:
Všem jásačům, kteří jsou u vytržení z toho, jak jsme to natřeli nedemokratickému systému, jak jsme se konečně vymanili z totality, jak si konečně vládneme sami, jak je teď vše dokonalé a jak tedy konečně tu máme, co jsme chtěli, specielně panu Běhounkovi, Edanovi, Martinovi i Josefovi (ti nejvíce jásali na diskusi Retrománie) vzkazuji toto:
Zkuste si představit, nebo ještě lépe konkrétně zjistit, jak bydlí a z čeho žijí např. Milouš Jakeš, nebo Lubomír Štrougal. A to byli nějací prominenti režimu, který nás všechny utiskoval. To byli nějací totalitní hlavouni. Uzurpátoři.Zjistěte si, jak si ve svých funkcích pomohli. Potom si zjistěte, jak bydlí a z čeho žije Stanislav Gross, Aleš Řebíček, bývalý ministr dopravy, Marek Dalík, kam jezdí na dovolenou Mirek Topolánek a další.
Nedávno toto učinil český bulvární tisk. Uveřejnil, jak žijí bývalí prominenti. Zjistil např., že Milouš Jakeš žije v domku, který spoluvlastní se svým bratrem, žije z důchodu a tento tisk dále škodolibě uvedl, že jeho sousedé jej často vídají v místním řeznictví, kde tady nakupuje nejlevnější druhy masa. Např bůček a nožičky. Tak dlouho byl ve funkci a takto mizerně se zabezpečil na důchod. To Gross je jinčí kabrňák. Tento mašinfíra může ve svém bytě na Floridě dělat na všechny dlouhý nos a snídat kaviár. Ale byl to sociální demokrat. A myslel to upřímně. Nebo Řebíček může své nemovitosti v zahraničí střídat podle ročních období. Dalík s Topolánkem jistě budou mít ve své vile v Toskánsku jistě též vystaráno. Dále s představte toto: Za bolševika byla totalita, ale byly i velice schopné podniky, které uměly světové výrobky: Tatra (suverénně vyhrávala Dakar), Škodovka, Poldi, která uměla takové materiály, ţe jsme vyráběli vlastní endoprotézy, Plzeňský pivovar, křišťálové sklo, české, to byl pojem a další.
Vyřídili jsme si to s bolševikama, konečně jsme si svobodně vydechli a novodobý stát za dvacet let toto všechno rozprodal mnohdy pod cenou za účasti korupce. Stát rozprodal i ty školky, a kulturní domy, které si lidi stavěli v akci „Z“. Tedy zadarmo. Pro sebe. Stát dokonce rozprodal a nadále prodává byty, které si lidi šedesát let i více let vlastními náklady zvelebovali (stát do nich nedal nic) v domnění, že tak činí pro sebe a pro své děti. Stát prodal i úspory lidí, když prodal banky. Za to všechno stát získal obrovské miliardy navíc, neboť kromě toho po celou dobu vybíral daně, sociální a zdravotní pojištění, jako každý jiný kapitalistický stát, pro který jsou daně jediným příjmem. Zkuste si položit uvedené vedle sebe, a zkuste odpovědět na otázku: „Kde všechny ty miliardy jsou?“ Kde jsou, když po dvaceti letech třeskuté svobody máme státní rozpočet v hlubokém deficitu. V takovém deficitu, že musíme omezovat výdaje a utahovat opasky. Pak si znovu projděte Janotův balíček a zamyslete se, komu je utahováno: Vyšší DPH – nejvíce pocítí rodiny s dětmi a důchodci. I ti musí denně jíst. Zmrazení důchodů současně s výrazným nárůstem nájemného. Obojí se bere i platí každý měsíc. Cílenou skupinu netřeba označovat. Omezení sociálních příspěvků. Mateřská, nemocenská, podpora v nezaměstnanosti, sociální dávky. Grosse, Řebíčka, Dalíka,Topolánka se nedotknou. Poplatky ve zdravotnictví. Podle vlády nelze vyloučit důchodce, neboť by se celý systém zhroutil. Přeloženo do češtiny: Zdravotnictví musí zachránit důchodci. Mladý člověk v produktivním věku obvykle k lékaři nechodí. Vysoký krevní tlak, cukrovka, bércové vředy jej přepadají obvykle ve věku důchodu. Proto celý svůj produktivní věk odváděl daně a platil si zdravotní pojištění, aby mu bylo pomoženo, aţ jej přepadnou stařecké neduhy. Pravda, státní zaměstnanci (tedy i poslanci) přijdou o 4% svého platu. Zde je nutno ale připomenout, ţe z částky nad 82.420,-Kč/měsíc již dva roky neplatí ani sociální, ani zdravotní pojištění. Dostatečná kompenzace. Ne? Pozn. Nakonec státní zaměstnanci nepřijdou o nic. Ubránili se. Tak kde, sakra, jsou ty miliardy za rozprodaný stát?
Souhlasím s Vámi, jásači. Za bolševika nebyla svoboda, bylo omezené cestování. Z dnešního pohledu mi to ale připadá jako selanka, proti tomu, v čem žijeme nyní.
Z diskuse na Retrománii (než jí DC začalo cenzurovat) tyto pocity vysvítají. Lidé se mnohdy vyjadřují neobratně, nechávají se strhnout k detailům (jestli byly dřív lepší boty). Ale zpod textu je cítit, jak se jich zkreslování pořadem Retrománie zajídá.
Právě tento moment, tato taktika je nejužívanější metoda jakékoli propagandy. Odvést pozornost od velkých problémů současnosti vystavením banálního cíle a strhnout diskusi kolem prkotiny.Za bolševika byla nesvoboda. Byli jsme nadšeni i dojati, když jsme zvonili klíči. Nevěděli jsme, co nás čeká. Bolševik nás čtyřicet let strašil kapitalismem. Dneska vidíme, že měl pravdu!

!876!

seashepherd

seashepherd | 16. 05. 2012, 17:44:17 | více příspěvků | napsat uživateli

jé, hele šmelák. já na něho šlápnu

uživatel eliminován | 16. 05. 2012, 17:40:49

neexistuje, každej má svoje chyby.

Bitch.Please

Bitch.Please | 16. 05. 2012, 17:25:54 | více příspěvků | napsat uživateli

Zlatí komunisti!764!žádní homelessáci, žáden bordel a všeci se měli stejně!764!ale to se lidské povaze příčí, vždycky se chce mít někdo líp než ostatní, takže už se nevrátí!764!

Reditel_zemekoule

Reditel_zemekoule | 16. 05. 2012, 16:44:46 | více příspěvků | napsat uživateli

!876! člověk vždy byl, je a bude neslabším článkem celého systému !876!

Reditel_zemekoule

Reditel_zemekoule | 16. 05. 2012, 16:38:32 | více příspěvků | napsat uživateli

!876! k čemu je ti bezvadnej systém, když se jím lidi stejně nebudou řídit, a tak je to bohužel sevším !876!

uživatel eliminován | 16. 05. 2012, 16:13:05

socialistická-demokracia

mar.io

mar.io | 16. 05. 2012, 16:02:56 | více příspěvků | napsat uživateli

> Martin_N_Buchert: tak na to musime od lesa... jak bys charakterizoval politiku? Co to vlastne je a jak to funguje?
.

uživatel eliminován | 16. 05. 2012, 15:56:22

> .Lonely_Girl.
jako myslenka dostat je jejich vlastnima zbranema.............

ta vede jen k tomu, ze bychom se pak zrejme stali temi samymi, co jsme chteli dostat pryc......

budme uprimni

!780!

tohle chce uplne neco jinyho

ale co !1302!

uživatel eliminován | 16. 05. 2012, 15:54:36

> mar.io
ja taky ne......


a "WO TOM TO PRAVE JE"

!1371!

.Lonely_Girl.

.Lonely_Girl. | 16. 05. 2012, 15:52:51 | více příspěvků | napsat uživateli

Jo, myšlenku máš úžasnou, ale jaksi by to chtělo zrealizovat... nesnáším debaty o politice, jelikož všude kolem je plno úžasných nápadů, ale mezi ty zmetky nahoře asi žádný neproklouzne...

uživatel eliminován | 16. 05. 2012, 15:52:37

> mar.io
to se ptam touhle diskusi ja vas !1252!

mar.io

mar.io | 16. 05. 2012, 15:46:28 | více příspěvků | napsat uživateli

(ptam se, jelikoz ja nevim a ani nemam solidni odpoved na toto tema)

mar.io

mar.io | 16. 05. 2012, 15:45:18 | více příspěvků | napsat uživateli

> Martin_N_Buchert: futral nepotrebujeme, nech to obnazeny... co se v tom tedy skryva?
.

uživatel eliminován | 16. 05. 2012, 15:42:13

> mar.io
nemam pro tu "syntezu" nejidealnejsiho systemu...systemu vsech systemu futral .......zatim jinej nazev.....!1371! !785!

uživatel eliminován | 16. 05. 2012, 15:40:51

> Velky.prznitel
a Ty si myslis.....ze v globale je tohle co ? !1225!

uživatel eliminován | 16. 05. 2012, 15:39:56

> redness
wiki !1371! a ber to samozrejme s rezervou.......

uživatel eliminován | 16. 05. 2012, 15:38:36

..opr. vypadalo !1073!

..co je s Čínou , frantiku? !1073!

uživatel eliminován | 16. 05. 2012, 15:37:49

> ex.tempore
Jako v číně.

mar.io

mar.io | 16. 05. 2012, 15:37:43 | více příspěvků | napsat uživateli

> Martin_N_Buchert napsal: "moji myslenkou je....treba .....prijit (casem) na syntezu toho nejlepsiho ze vsech + toho, co se v praxi JIZ osvedcilo....."

s tim souhlasim, ale co to je???
.

uživatel eliminován | 16. 05. 2012, 15:36:01

..výborně rednííí, žádné regulace - takže celosvětový laissez-faire !1073!..mno, to by to vypadlo !904!

uživatel eliminován | 16. 05. 2012, 15:35:22

> Martin_N_Buchert
Pokud bych byl otrokář, tak otrokářství.

redness

redness | 16. 05. 2012, 15:34:00 | více příspěvků | napsat uživateli

> Martin_N_Buchert ty regulace by se neměly týkat pouze trhu, obchodu a ekonomiky ... takže žádná anarchie

42.nitram

42.nitram | 16. 05. 2012, 15:31:10 | více příspěvků | napsat uživateli

Windows !54!!937!

předchozí | 0 | 30 | další


Přihlášení
 
@libimseti.cz

registrovat se

Klíčová slova

systémpraxemyšlenkachybaekonomickokruhcasusstrucnejchhistoriezacarovanejpolitičkanázevbodsyntézapár

Podobná témata

Moje témata

Pro zobrazení tvých diskuzí se musíš přihlásit.

Oblíbená témata

Pro zobrazení tvých oblíbených témat se musíš přihlásit.

k obsahu ↑