Diskuze a otázky - Jak vychovávat děti

úvodní strana | aktualizovat | dolů

uživatel eliminován | 7. 03. 2008, 08:04:16 |

Pokud se děti špatně vychovají tak způsobují společnosti mnoho problémů, jak by se měli děti správně vychovávat?
V zásadě zde jsou dvě cesty a to cesta citlivosti a bezcitnosti, v dětském domově se dítě setkává s bezcitností a u maminky nalézá citlivost.
Jenže citlivost si zaslouží jenom to, co je velmi hodnotné naopak s nehodnotným se musí zacházet bezcitně, každé dítě má ale pro společnost jinou hodnotu.
Hodnota dítěte je v jeho síle duševní a tělesné, protože jenom silný člověk si dokáže poradit se složitými problémy a slaboch skončí na konzumaci drogy a parazitování na okolí.
Musí zde být spravedlivý objektivní systém, jenž po narození určí u každého dítěte na světě jeho skutečnou hodnotu a potom stanoví, jak citlivě se bude vychovávat.
Nejspíše namítnete, že je to kruté a že si všechny děti zaslouží, aby se o ně maminky citlivě starali.
Ano je to velmi kruté ale, pokud se to takto nebude dělat tak nebude ve společnosti nikdy fungovat ekonomika a nebude zde čistota.
Plevel na zahrádce taky nezaléváte, ale jej vytrháváte a to je taky kruté, jenže pokud plevel nezlikvidujete tak ze zahrádky nic mít nebudete.
Vše se točí zde jenom kolem nastavení systému a jde o to, aby v tomto nastavení bylo co nejméně chyb, to že se citlivě společnost stará a tělesně a duševně slabé děti je zásadní chyba.
Pokud slabé dítě budou vychovávat roboti, u nichž není cit tak oni z dětí vychovají poslušné biologické roboty, co budou spolehlivě pracovat v továrnách a na stavbách.
Roboti pro výchovu slabých dětí použijí elektrické šoky, jež dítě dostane, když bude chybovat nebo odpočívat, místo aby se učilo a pracovalo.
Je pravdou, že mnoho slabých dětí zemře vyčerpáním, ale to bude pro ně jenom vysvobození, protože stejnak by je v životě čekala jenom dřina a špína.
Mnozí humanisté mi dají ošklivé nálepky, že prý jsem; Fašista, Komunista, Satanista, ….od pradávna ti co chtěli odstranit chyby v lidské společnosti dostávali ošklivé nálepky od těch, co sami propadli Fašismu, Komunismu, Satanismu.
Nejprve se podívej na sebe pořádně do zrcadla a řekni si, jsem prospěšný společnosti, nebo by bylo pro společnost lepší, kdybych zde nebyl!
!12!

reagovat

V diskuzi je 15 příspěvků a shlédlo ji 1231 uživatelů .

Pro přidání komentáře musíš být přihlášen(a).

uživatel eliminován | 4. 08. 2009, 19:26:04

to je moc dlouhe!24!

uživatel eliminován | 7. 03. 2008, 09:17:45

Škoda rány, která padne vedle. Po celé generace tato krátká věta vystihovala základní poměr mezi vychovávajícím a vychovávaným.
Tělesné tresty by mohly být zakázány


To, že bití dětí není společensky přijatelné, už dávno není novinka. Ale nejen že bití nezletilých už jaksi nepatří k bontonu: zákonodárci se stále více snaží zúžit prostor rodičům, kteří se nerozpakují dětem jednu vrazit.

Rada Evropy tento týden vyzvala své členské státy, aby tělesné tresty v rodinách postavily mimo zákon.

"Zatímco všechny evropské země už víceméně zakázaly tělesné tresty ve školách a nápravných zařízeních, tělesné tresty v rodinách jsou stále velmi rozšířeny," oznámila náměstkyně generálního tajemníka Rady Evropy Maud de Boer-Buquicchiová.

Český odborník - dětský psychiatr Petr Pöthe - se zákazem tělesných trestů ve školách a nápravných zařízeních ve většině evropských zemí podle svých slov souhlasí.

Petr Pöthe ale připouští, že existují situace, kdy jsou děti navzdory zákonům bity.

"Pokud ale v zahraničí k takové události například ve škole dojde, je z toho obrovský skandál, jsou z toho vyvozeny důsledky pro toho, kdo trestá nebo komu 'ujedou nervy'."

Podle Petra Pötheho se podobné chování postupně začíná považovat za něco nemístného i v České republice, přestože rodiče tělesné tresty občas tolerují.

Tresty ve škole

A co na to čeští pedagogové? Psychiatr Pöthe se domnívá, že ztráty možnosti čas od času fyzicky zasáhnout litují:


Učitelé považují takové tresty za zkratkovité řešení, které nikam nevede

Petr Pöthe


"Pokud ale vím, považují takové tresty za zkratkovité řešení, které nikam nevede. Dnes už je více méně je vžitá představa, že by na dítě neměl sahat nikdo jiný nejen v rámci trestání, ale i v rámci úcty k tělu a ochraně vlastního těla."

Tyto argumenty ale nezastávají všichni. Například na internetových stránkách Spolku pro obnovu tělesných trestů ve školství, který upozorňuje na problémy spojené s tělesnými tresty poněkud svéráznou formou, se objevuje několik reakcí vyjadřujících se pro zachování podobné praxe.

Jedním z argumentů je například ten, že i přes zákaz tělesných trestů na školách mimo jiné neubývá kriminality. Podobné názory ale podle Petra Pötheho staví na omylu:

"Lidé, kteří takto hovoří se asi domnívají, že tělesné násilí na dítěti nebo na jiném člověku vede k tomu, že se dotyčný nebude chovat kriminálně. To je ale samozřejmě velký omyl a zjednodušení."

Kontraproduktivní výchovná metoda

Například i český psycholog Zdeněk Matějček však ve své knize 'Po dobrém nebo po zlém' píše:

"Na malého zlostníka ve dvou nebo třech letech bude dobře platit, když jím trochu zatřepeme, jednu mu šoupneme na zadeček a vystrčíme ho na chvilku za dveře."

Petr Pöthe nicméně upozorňuje, že všechny tělesné tresty jsou v konečném výsledku kontraproduktivní:

"Dítě, kterým například zatřeseme, se může vylekat a nakonec trest může zapůsobit úplně opačný efekt, než by si rodič přál. Tělesné násilí na jiném člověku, nejen na dítěti, je velice rizikové a u dětí může vést k tělesnému týrání.

Pokud toto chování jako rodič přijmu, těžko lze určit hranici, co je výjimečné plácnutí na zadek z rozčilení a co už výchovná metoda, kde se násilí používá plánovaně, jako ulehčení komunikace s dítětem."

uživatel eliminován | 7. 03. 2008, 08:59:01

zajímalo by mě, kde se v tvý výchově stala chyba.....a to co popisuješ už tady bylo nesčetněkrát. Ano, i Áda Hitlerův propadl stejný slabosti jakou tady popisuješ....Na druhou stranu nebyl jedinej, tuhle selekci odpradávna prováděli i cikáni - který se tak vehementně snažil vymýtit.
Ještě že na světě převládají zdravě smýšlející jedinci, kteří svoje potomky vychovávají s láskou byť jsou třeba postižení. A podobný výplody chorých mozků nemají šanci.

uživatel eliminován | 7. 03. 2008, 08:56:37

1. krok v přípravě na rodičovství:
ženy- oblečte si župan, na břicho si zavěste pytel s fazolemi a noste ho 9 měsíců, potom desetinu fazolí odeberte.
muži- zajděte do nejbližší drogerie, vysypte obah peněženky na stůl a prodavači řekněte, aby si vzal kolik chce. Po té sdělte vedoucímu, že si může nechat od vašeho zaměstnavatele poukazovat celý váš plat.

2. Abyste si vyzkoušeli jak to byde vypadat v noci, procházejte se od pěti odpoledne po obývacím pokoji a na rameni noste mokrou tašku o váze tří až šesti kilo. V deset si jděte lehnout, ale přesně o půlnoci vstaňte a pochodujte do jedné. Pak si nařiďte budík na třetí hodinu ranní. Protože ale neusnete, ve dvě vstaňte a dejte si panáka. O půl třetí si ale určitě jděte lehnou. Až začne budík ve tři zvonit, hbitě a s dobrou náladou vyskočte z postele, ale nerozsvěcujte, do čtyř zpívejte ukolébavky a pak si jděte opět lehnou. Budík si nastavte na pátou. Vstaňte a nachystejte snídani.. to vše dělejte denně pět let a hlavně neztrácejte dobou náladu.

3. Krmení batolat: vezměte si meloun a vydlabejte z něho dřeň. Pak do něj vyvrtejte otvor o velikosti ping-pongového míčku. Zavěste ho na provázek ke stropu a rozhoupejte. Vezměte misku krupičné kaše a zkuste ji po lžičkách do melounu vpravit, přitom předstírejte že jste letadlo. Vytrvejte pokud polovina kaše nezmizí v melounu a zbytek si vylijte do klína, pokud jste to zvládli jste připraveni na krmení ročního miminka.

4. Oblékání malých dětí není tak snadné jak se na první pohled zdá. K nácviku potřebujete chobotnici a síťovou tašku. Pokuste se nastrkat chobotnici do tašky tak, aby žádné chapadlo neviselo ven, máte na to celé dopoledne.

5. Zapomeňte na sportovní vůz a kupte si kombík. Pokud chcete vědět jak bude vypadat, rozdrťte rodinné balení čokoládových sušenek a vysypte je na zadní sedadlo, boční okna pomatlejte čokoládou

6. Nácvik na procházku: oblečte se a půl hodiny čekejte před záchodem, potom vyjděte před dům a hned na to se vraťte. Totéž zopakujte ještě dvakrát. Nakonec vyjděte na chodník a pět minut se velmi pomalu procházejte. Podrobně přitom zkoumejte každý vajgl, žvýkačku,nebo mrtvého brouka. Občas se pár metrů vraťte a pak teprve pokračujte dál. Ve chvíli kdy začnete ječet, že už to dál nevydržíte jste připraveni vzít dítko na procházku. Vyjevených sousedů si nevšímejte.

7. Běžte do supermarketu a s sebou si vezměte něco co se podobá předškolnímu dítěti. Ideální je dospělá koza. Plánujete-li víc dětí jedna koza nebude stačit. Obstarejte si nákup na celý týden a nespusťte z nich zrak. U pokladne uhraďte všechno co snědí nebo zničí.

8. Naučte se jména všech postaviček z večerníčků Křemílkem počínaje a Rumcajsem konče. Až se v koupelně přistihnete že si pískáte melodii z Boba a Bobka budete na rodičovství dobře připraveni.

9. Všechno co řeknete, minimálně pětkrát zopakujte.

10. Ještě než učiníte konečné rozhodnutí zajděte na návštěvu k nějakým známým, kteří už děti mají. Proberte s nimi chyby ve výchově, kterých se podle vašeho názoru dopustili a vysvětlete jim, jak by měli posupovat. Nezapomeňte pohovořit o trpělivosti a důslednosti, bez nichž se žádný rodič neobejde. Vychutnejte si to- bude to totiž naposled, kdy budete mít na všechno odpověď.

uživatel eliminován | 7. 03. 2008, 08:50:04

Výchova to je naprogramování a špatně naprogramovaný systém špatně pracuje

uživatel eliminován | 7. 03. 2008, 08:41:41

nikdo se me neptal jestli se chci narodit tak at mi nikdo nerika jak mam žít !730!

hanysek.cz

hanysek.cz | 7. 03. 2008, 08:41:01 | více příspěvků | napsat uživateli

co to tady meleš??ty bys tady asi raděj nebyl koukám,když tohle píšeš,každej je společnosti něčim prospěšnej,děti z děcáku i děti z rozvrácených rodin i děcka,co maj mámu i tátu pohromadě,nikdo to nemá jednoduchý,nikdo nemá dokonalou rodinu a dokáže pro ostatní něco udělat,třeba i to,že je!1352!

uživatel eliminován | 7. 03. 2008, 08:39:44

zitra si pro me prijde inkvizitor.. !279!

uživatel eliminován | 7. 03. 2008, 08:37:16

Jsem matkou už přes 8 let a nic není dokonalé ani výchova ......tak asi...a to jsem ešte jako vychovatelkou takže není co řešit tady každý jak může a jak se snaží, záleží i od charakteru detí nejen samotná výchova detí!!!!!!1!

uživatel eliminován | 7. 03. 2008, 08:36:27

!177!!177!!177!se mi to nechce číst!177!!177!

uživatel eliminován | 7. 03. 2008, 08:34:52

pevná ruka ať nejsou rozcapený

uživatel eliminován | 7. 03. 2008, 08:34:40

To jsem napsal dneska sám a za každým písmenkem si pevně stojím
DOBROTA JE ŽEBROTA

Wasyl

Wasyl | 7. 03. 2008, 08:33:13 | více příspěvků | napsat uživateli

* sorry za bordel v tý první větě

Wasyl

Wasyl | 7. 03. 2008, 08:31:56 | více příspěvků | napsat uživateli

Hele a tohle sis jakože celý tvoje vize nebo sis to odněkud "půjčil"? Takže bys pokažený děti házel rovnou do jámy jako v antický Spartě? U některých hodně pokažených by to vícemnéně mělo smysl, ale jak bys poznal ty slabý na kterých by to nejdřív nebylo vidět? Myšlenka, že by je vychovávali roboti a ne jejich vlastní matky je dost přitažená za vlasy a nikdo by s ní nesouhlasil. To bychom tady za chvíli měli samý bezcitný loutky bez názoru, emocí...ještě horší dav, než si zatím lze představit...

uživatel eliminován | 7. 03. 2008, 08:20:02

šetři rákosku - zkazíš dítě!409!


Přihlášení
 
@libimseti.cz

registrovat se

Klíčová slova

dítěcitlivosthodnotaspolečnostcestabezcitnostzásadaproblémporamaminkačlověkdomov

Podobná témata

Moje témata

Pro zobrazení tvých diskuzí se musíš přihlásit.

Oblíbená témata

Pro zobrazení tvých oblíbených témat se musíš přihlásit.

k obsahu ↑