Diskuze a otázky - Jak dlouho trvá váš pocit pyšného štěstí?

úvodní strana | aktualizovat | dolů

uživatel eliminován | 27. 02. 2016, 13:34:59 |

Pokud malé kapičky dlouho padají na tvrdou skálu tak skálu na prach rozbijí, stejné je to i s lidskou vytrvalostí, pokud vytrváme v tom co je správné tak zničíme to co je chybné, každá pevnost je zde dočasně, stejně tak každý subjektivní Bůh je zde dočasně, jenom kapičky vody, zde jsou pořád připravené rozdrtit každou tvrdou skálu, co se jim drze postaví do cesty.

Náš svět je postaven na vytrvalosti, vše se zde v nás a okolo nás vytrvale opakuje a tím to dokáže nahradit staré novým, podívejme se na obyčejnou chůzi po nohou, když se narodíme, neumíme chodit po nohou, ale jakmile se to naučíme a neustále mnoho chodíme tak přestane pro nás být chůze po nohou problémem, podobné je to i s jízdou na kole. Vytrvalost je jako jízda po kolejích, kdy se můžeme pohybovat velmi rychle, s malými nároky na výkon tažné lokomotivy, tam kde není vytrvalost tam je pohyb vpřed velmi pomalý a jsou zde veliké nároky na výkon systému.

Problémem je chybná vytrvalost, kdy něco chybného milujeme, a vytrvale se snažíme v tom setrvat, takovou chybnou vytrvalostí je; alkohol, tabák, dezinformace, lenost, pyšnost, centralizace, kasty, třídy, kategorie, mafie, sekty, kariérismus, byrokratismus, fanatismus, rasismus, atd. Všechno lidské toužení a soužení je spojeno s pyšností a leností.

Já mám na vše peníze, já jsem populární, já miluji svoji vysokou funkci, já nenávidím konkurenty, já vše vím nejlépe, já jsem prezident, atd. sobecky toužíme, aby to tak bylo napořád, anebo aby to bylo ještě lepší. Víte, jak dlouho trvá váš pocit pyšného štěstí? Je to jen jedna sobecká myšlenka ve vaší hloupé hlavě, která je jako mýdlová bublina, co rychle vznikla a rychle i zanikne!!737!

reagovat

V diskuzi je 1 příspěvek a shlédlo ji 150 uživatelů .

Pro přidání komentáře musíš být přihlášen(a).

uživatel eliminován | 27. 02. 2016, 13:35:13

http://koubavit.sweb.cz/Sobectv%C3%AD/Jak/Jak%20dlouho%20trv%C3%A1%20v%C3%A1%C5%A1%20pocit%20py%C5%A1n%C3%A9ho%20%C5%A1t%C4%9Bst%C3%AD.txt


Přihlášení
 
@libimseti.cz

registrovat se

Klíčová slova

skálatvrdákapičkavytrvalostsvětpocitštěstívodaprachbůhcestapevnost

Podobná témata

Moje témata

Pro zobrazení tvých diskuzí se musíš přihlásit.

Oblíbená témata

Pro zobrazení tvých oblíbených témat se musíš přihlásit.

k obsahu ↑