Diskuze a otázky - !!!!FILMOVÁ DOPORUČENÍ!!!!!!

úvodní strana | aktualizovat | dolů

uživatel eliminován | 25. 01. 2008, 16:16:55 |

Ucel teto diskuze je zcela zrejmy - doporucit kvalitni filmy v ramci kazdeho zanru a to jak nove (kinopremiery) tak i stare a zapomenute, ktere nikdo nezna, coz je samozrejme skoda. Ano, opravdu mam film rad a to natolik, ze jsem ochotny tuto diskuzi prubezne aktualizovat a hazet sem jmena filmu u kterych si myslim, ze stoji za to a ze je moc lidi nezna. Take jsem ochotny poradit, kdyby chtel nekdo osobni doporuceni na nejaky film nebo filmovy zanr napr. (Chtel/a bych videt kvalitni slasher horror, jako treba Patek 13. ho, nebo chci videt kvalitni ducharinu jako treba Kruh, atd.) Pokud budu vedet, a vezte, ze ja vetsinou budu !12! , tak rad kazdemu doporucim kvalitni film.

Kdokoliv sem muze hodit nejaky film o kterem si mysli, ze je dobry a chce ho ostatnim doporucit. Filmu neni nikdy dost :)))

reagovat

V diskuzi je 268 příspěvků a shlédlo ji 2580 uživatelů .

předchozí | 0 | 30 | 60 | 90 | další

Pro přidání komentáře musíš být přihlášen(a).

uživatel eliminován | 30. 05. 2009, 23:40:28

Breakout, Green Street Hooligans 1,2; Ceska RAPublika, Disaster Movie Football Factory,

uživatel eliminován | 6. 02. 2008, 09:54:49

Prave jsem skoukl celou prvni sezonu americkeho unikatniho serial-projektu "Masters Of Horror" a pokusim se tu trochu priblizit jednotlive epizodky :) treba to nekoho zaujme. Jelikoz se jedna o skutecny serialovy unikat (unikatnost spociva hlavne v poctu slavnych horror reziseru spolupracujicich na serialu) je dosti tezke hodnotit jej jako celek, a lide jej hodnoti spise po jednotlivych epizodach .)


1.) INCIDENT ON AND OFF A MOUNTAIN ROAD - Prijemne strasidelny pribeh ve kterem vystupuje klasicka horrorova dvojice - krasna divka a sileny zabijak. Atmosfera je moc dobra, na serial az vynikajici a konecne rozuzleni je navic velice vtipne :)

2.) DREAMS IN THE WITCH HOUSE - samozrejme okultismus a carodejnictvi by nemelo ve strasidelnem serialu chybet. Tento pribeh je dobry hlavne diky kombinaci strachu a humoru, ktere jsou vyvazene a perfektne se doplnuji.

3.) DANCE OF THE DEAD - krasna divka v hlavni roli a Robert"Freddy Krueger"Englund v roli dabelskeho DJ mrtvych. Oceni hlavne lide, kteri jsou prave na tripu :D

4.) JENIFER - nechutne, amoralni, anti-eroticke.. docela masakralni pribeh o divce, ktera ma telo andela avsak jeji hlava je ponekud hruzna :) Film muze nekomu znechutit sexualni hratky, takze pozor !11!

5.) CHOCOLATE - Jake to asi pro opusteneho muze stredniho veku je, kdyz zije nejen zivot svuj, ale obcas se "prevteli" do nezname krasky a zije soucasne i zivot jeji. Laska je na spadnuti i kdyz to s tajemnou divkou mozna neni tak uplne ruzove a sladke...

6.) HOMECOMING - ROFL -americti vojaci se vraceji z valky v IRAKu, prave v dobe americkych voleb noveho prezidenta, aby volili a podporili toho kandidata, ktery tuto vleklou valku zastavi. Vse by bylo jiste v poradku a na pribehu by nebylo nic divneho, kdyby dotycni vojaci nebyli mrtvi a tak trochu v rozkladu !2!

7.) DEER WOMAN - Jedna indianska legenda vypravi pribeh o nadherne divce, ktera lakala muze na svou krasu a pote je nelitostne vrazdila. Mela krasnou tvar a sexy telo avsak jeji nohy nebyly tak docela lidske. Zda-li pak je tato legenda pravdiva?

8.) CIGARETTE BURNS - Velice sugestivni a silny film se skvelymi krvavymi efekty. Vypravi o filmu, ktery byl hned po jeho natoceni zavren a uschovan tak, aby ho nikdo nenasel. Pry kazdy kdo jej shledne propadne peklu a zemre strasnou smrti. Mlady promitac filmů v jednom starem kine dostane od jisteho milionare za ukol film nalezt pod odmenou 200 000 dolaru a moznosti si film 2x vypujcit.

9.) THE FAIR-HAIRED CHILD - Asi nejstrasidelnejsi dil cele serie. Mladym manzelum zemre pri tragicke nehode jejich synek. Oni se s tim nehodlaji smirit a tak podepisou smlouvu s temnymi silami aby jim jejich syna ozivily. Ovsem za strasnou cenu. (Pri scenach ve sklepe s ditetem jsem mel mrazeni v zadech jako uz dlouho ne).

10.) SICK GIRL - Usmevny pribeh o dvou lesbickach, ktere miluji jedna druhou, ale to neni vse. Jejich velkou laskou je take pestovani exotickeho hmyzu. Kdosi z neznama posle jedne z divek zvlastniho a odporneho brouka. Po par dnech za nim posle i dokumenty a Varovani, ze se jedna o nebezpecny, hodne nebezpecny druh :)

11.) PICK ME UP - Zivot je nekdy opravdu kurva. Clovek projizdi nadhernym americkym stredozemim v autobuse ale ten se poroucha. Nastesti se tu objevi ochotny ridic kamionu, ktery nabidne par lidem svezeni. Nechce ovsem prozradit, jaky naklad veze .) Lide nevahaji ani chvilku, protoze se krajinou udajne potuluje jisty tulak, ktery rozhodne nepatri k mirumilovnym lidem. Aneb pribeh dvou masovych vrahu, kteri se pretahuji o sve obeti !1!

12.) HEACKEL´S TALE - Pribeh z Americkeho 18. stoleti vypravi o muzi, ktery chtel (ostatne jako mnozi pred nim) pokorit hranici smrtelnosti a snazi se pomoci blesku ozivit mrtve. Nedari se mu, veda ho zrazuje, ale doslechne se o jistem nekromantovi, ktery mrtve ozivuje docela bezne za pomoci cerne magie. Zajimavy i kdyz ponekud nekrofilni pribeh o lasce k mrtvym se sokujicim zaverecnym odhalenim :)

13.) IMPRINT - Japonsky silenec libujici si v extremnim nasili se take rozhodl prispet do tohoto projektu. Jeho pribeh pojednava o muzi z ameriky, ktery se vraci do japonska, aby zde nasel divku do ktere se kdysi zamiloval a hodla ji odvezt domu. Divka pracovala v nevestinci, kam muz zamiri ale svou milovanou nenachazi. Misto ni se setka s jeji byvalou pritelkyni ktera mu prozradi, ze jeho laska je mrtva. On tomu neveri a tak od ni chce slyset pribeh o jeji smrti. Pravdivy pribeh o jeji smrti. Tento dil puvodne nebyl soucasti prvni sezony serialu, jelikoz obsahuje vskutku nechutne sceny a sceny proti moralce. Vysel proto jen na DVD.

elis-cooper

elis-cooper | 1. 02. 2008, 20:30:47 | více příspěvků | napsat uživateli

Ahojte ve spolek.. Nevím, jak to na týhle diskuzi je, ale včera sem byla v kině na JÁ LEGENDA, vřele doporučuju!1190!

uživatel eliminován | 29. 01. 2008, 00:16:10

Ted jsem videl dva opravdu hodne dobre filmy - dramata.

""Co žere Gilberta Grapea"" - exceluji mlady Johnny Depp a jeste mladsi Leonardo Dicaprio v roli retardovaneho chlapce. Opravdu kvalitka ;)

""O myších a lidech"" - rovněž kvalitní snímek v hlavní roli Gary Sinise a John Malkovich. Komu se líbíla zelená míle ten bude nadšený ;)

uživatel eliminován | 28. 01. 2008, 15:44:07

Jinak teda uznávám, že měla Mert pravdu - sem si poplet filmy... !27!

uživatel eliminován | 27. 01. 2008, 19:44:46

Sim, rumunskej - pokud vim, tak dokonce bez nominace na Oscara, tak doufám, že tu oslavu marnosti zrušej. !451!

uživatel eliminován | 27. 01. 2008, 17:36:21

jeste jsem si vzpomnela na film 4 mesice, 3 tydny a 2 dny...
dost psycho film o holce ktera se jde na potrat v zemi kde je to zakazane....film vyhral myslim v cannes ale ted si nejsem jista...kazdopadne stoji to za shlednuti..!5!

uživatel eliminován | 26. 01. 2008, 20:23:35

Jen me ted tak napadlo...co se horroru tyce, ze by nebylo zle objasnit alespon par zakladnich zanru. Clovek se treba dozvi, ktery ze to zanr vlastne uprednostnuje a mozna se mu tak trochu usnadni jeho poptavky po techto filmech. Vsechno se da najit na netu, ale i tak sem pisnu alespon neco.

SLASHER - Jeden z nejrozsirenejsich subzanru horroru. Charakterizuje ho psychopaticky vrah, ktery ve vetsine pripadech nosi masku nebo si jinak zahaluje oblicej. Tento vrah zpravidla zabiji sexy teenagery oddavajici se sexualnim hratkam treba na taborech, v opustenych domech, kinech atp. Nad tajemnym vrahem vetsinou zvitezi tkzv. "Final girl", ktera nekdy miva s vrahem neco spolecneho. Prvnim filmem oznacovanym Slasher byl "Black Christmas" z roku 1974, ale opravdova vlna techto filmu zacala az s kultovnim filmem Johna Carpentera - Halloween z roku 1978. Mezi dalsi Slashery patri napr. Friday 13th, My bloody Valentine, I know what you did last summer, Scream, Prom Night, Jeepers Creeeprs a dalsi.


SPLATTER - Tento zanr je charakteristicky pro svoji zalibu v krvavych "gore" efektech a take v moznostech destrukce tela ( provrtana hlava lzickou, zabiti zombiku pomoci sekacky na travu ci rucniho mixeru, utrhnuti hlavy i s pateri, vytrzeni hrudniku z tela apod.)
Ale zobrazovane nasili je umyslne prehnane a nspiraci pro nej si autori berou casto z comixu. Priklady splatteru: Bad Taste, Braindead, Wrong Turn, Ichi the Killer Hatchet...


EXPLOITATION - Extremni mira nasili pachana na nevinnych a to bez jakehokoliv ucelu. Tyto filmy v divakovi casto vyvolavaji pocity uzkosti, zdeseni a nevolnosti. Filmy byvaji do velke miry realisticke a skoro z pravidla jsou ukonceny pomstou obeti (ktere prezili) na svych triznitelych. Do teto skupiny patri napr. filmy: I Spit on your grave, The last house on the left,.. Tento zanr ale obsahuje jeste par subzanru jako napr:

-Hixploitation - coz je tkzv. buransky horror, kde je skupina prevazne mladych lidi terorizovana burany, zdegenerovanymi mutanty a dej se casto odehrava na odlehlych mistech. Patri sem filmy (Deliverance, Texas Chainsaw Massacre, Hills have eyes..)

-Naziploitation - uzka skupina filmu odehravajicich se v nacistickych koncentracnich taborech ci vezenich (SS experiment camp, SS hell camp)

-Sexploitation - Filmy, kde se ve velke mire objevuji otevrene sexualni sceny spojene s bolesti pusobenou mucenim (skupina filmu o nacistce Ilse, Harem keeper of the Oil sheiks)


TORTUE PORN - Docela novy subzanr horroru, ktery proslavily filmy jako Hostel ci Saw,
ale v podstate se jedna jen o Exploitation zanr prevleceny do luxusnejsiho kabatku (tj vice penez a snaha o pop filmik)


GIALLO - zanr oznacovany jako predchudce slasheru, vznikl v Italii v 70. letech, ale jedna se o prakticky zapomenuty zanr, ktery se ted chysta ozivit predni italsky horrortvurce Dario Argento. Jedna se o temnou detektivku ve ktere se ovsem klade duraz na brutalni zobrazovani nasili a otevrene sexualni sceny. Vrah se ve filmu objevuje od zacatku, ale k jeho odhaleni dojde az temer na konci filmu. Giallo filmy vznikaly predevsim v italii a ak beznemu "smrtelnikovi" nejsou moc zname, ale aspon par filmu (The Bird with Crystal Plumage, Deep Red)

Existuji samozrejme jeste jine sub zanry a sub sub zanry horroru, ale to uz je az moc podrobne :)

(thx to hellblazer blog)

uživatel eliminován | 25. 01. 2008, 20:49:17

Sakra, Scanners mi naprosto zrusili klidnou noc :) sympaticky snimek, ktery mohu jen doporucit ;)

uživatel eliminován | 25. 01. 2008, 19:25:48

A kdo zna 28 dni pote a 28 tydnu pote???
jinak natacelo se to presne v te oblasti kde bydlim a jestli si pamatujete ze sceny takovy tunel pod zemi respektive pod rekou je dost strasidelny a dlouhy sama bych tam nikdy nesla psycho ( myslim ze mam fotku v profilu) a po tom co sem to videla mam fakt nekdy strach se tu prochazet..!1206!

uživatel eliminován | 25. 01. 2008, 19:25:27

Mert, pivson tě nezachrání, zejtra si to stejně řeknem. !451!

Merteuil

Merteuil | 25. 01. 2008, 19:19:35 | více příspěvků | napsat uživateli

Doudy... no nic, odmítám trávit páteční večer u compu a hledat hlavy soch anglických králů !121! ... jdu na pivo, takže přeji hezké torrentování a searchování !811! ...

jinak ještě dobré filmy jsou: Almost Famous, mojí miláčci Boondock Saints, Welkeom tu Dongmakgol, pohádkový Big Fish, geniální The Elephant Man, sladký Billy Elliot ... hmmm a možná ještě Paradise Now ... to je tak asi vsjo ...jo a již dříve zmíněný best of the best Rory O'Shea neboli Inside I'm Dancing !1! ...přeji všem hezký páteční večer

uživatel eliminován | 25. 01. 2008, 19:18:15

Sim, to zvedne je tam přesný. !785!
...programátor počítačovejch her. !1358!

uživatel eliminován | 25. 01. 2008, 19:15:16

doudy: hlavne ze to zvedne adrenalin....!938!

uživatel eliminován | 25. 01. 2008, 19:12:13

Sim, ti nevim, vošťouchávání v čínský čtvrti před busem studentek, to moc akční nejni. !415!

uživatel eliminován | 25. 01. 2008, 19:11:20

O shánění spolubydlícího v podobnym duchu, jako ty tvý traviči..., SuNom... !585!

uživatel eliminován | 25. 01. 2008, 19:09:22

Tak kdo ma zajem o dobrou komedii, - http://www.csfd.cz/film/229694-death-at-a-funeral/ - nekdo z toho uchcava smichy, jako treba ja :)

Tak a ted vas opustim deti, jdu se podivat jak lidem vybuchuji hlavy - http://www.csfd.cz/film/1799-scanners/ - aneb David Cronenberg je buh...

uživatel eliminován | 25. 01. 2008, 19:07:38

Doudy- no to sem me nazory...a cage mam rada takze asi tak...kuryr je fajn ale chtela sem ten film trosku zpopularizovat protoze ho moc lidi nezna co sem slysela....!1344!

uživatel eliminován | 25. 01. 2008, 19:07:26

Doudy: Neznám Mělkej hrob...!811!...Co to má být?

uživatel eliminován | 25. 01. 2008, 19:06:31

Mert, cizím nevěřim, du to vytorrentovat. !507!

uživatel eliminován | 25. 01. 2008, 19:05:50

stewed.steak_ heh requiem za sen je muj oblibeny film ale ze bych z neho mela dobry pocit kdyz se na nej divam ne....vetsinou me chytne deprese....!1394!

uživatel eliminován | 25. 01. 2008, 19:05:50

SuNom, znáš Mělkej hrob? !415!

Merteuil

Merteuil | 25. 01. 2008, 19:04:36 | více příspěvků | napsat uživateli

Doudy... tak a teď se rozhodne, jdu se na to kouknout ...A BĚDA TI, jestli tam ty hlavy nebudou !1352!

uživatel eliminován | 25. 01. 2008, 19:04:35

London (2005)
celkem namakany film o drogach..libil se mi!1344!

Scary movie 4
nuda az na prvni scenu

Saw 4
nuda prislo mi to ohrane

Ghost rider
celkem pekne na to ze tohle neni zrovna muj zanr

Clerks 2
sranda prdel dialogy hlavne o skritkovi co zije ve vagine.....!739!

uživatel eliminován | 25. 01. 2008, 19:04:21

Doudy: Přesně tak. Docela mě ten film pobavil.!638!

uživatel eliminován | 25. 01. 2008, 19:02:43

Mert, tak to si pamatuješ špatně... !785!

uživatel eliminován | 25. 01. 2008, 19:02:10

SuNom, to je s těma travičema, ne??? Jak otrávěj i toho duchovního?! !1358!
Sim, ti nevim Kurýr byl lepší jak Crank a Cage s kamennym ksichtem nesnášim, ale má to geniální nápad. !451!

uživatel eliminován | 25. 01. 2008, 19:00:53

requiem for a dream...opravdu dobrej film o drogach..sice pomalejsi zacatek ale celkovej dojem je fakt dobrej!1046!

Merteuil

Merteuil | 25. 01. 2008, 19:00:50 | více příspěvků | napsat uživateli

Doudy ... no asi jsme se každý dívali na něco jiného !1193! ... myslím ten s Liamem !1! ... co si vzpomínám tak to začalo tím Velikonočním povstáním ... žádné hlavy si nepamatuji !620!

uživatel eliminován | 25. 01. 2008, 18:59:52

já doporučuji tyhle filmy:
Hide and seek, Idle hands, Shark tale, Tim Burton's corpse bride, Finding Nemo, Superbad, Saw1,2,3,4, Home room, The notebook, Sin City, Scary movie1,2,3,4, Eurotrip, Resident evil1,3, Ice age1,2, Charlie and chocolate factory, Juno, Van Wilder, Americian pie1,2,3, Disturbia, The number 23, Chicken Little, the Cars, Pirates of the Caribbean, Meet the Parents, Team America, The Wedding Crashers, Interview with the vampire, Swordfish, Spider-man1,2,3, Team America, Click,....

předchozí | 0 | 30 | 60 | 90 | další


Přihlášení
 
@libimseti.cz

registrovat se

Klíčová slova

filmžánrdiskuzeslasherrámecstaréškodakinopremieryjménohorrnaprstojdoporučenítetanovčlověk

Podobná témata

Moje témata

Pro zobrazení tvých diskuzí se musíš přihlásit.

Oblíbená témata

Pro zobrazení tvých oblíbených témat se musíš přihlásit.

k obsahu ↑