Diskuze a otázky - Emo?? a co to vlastně je

úvodní strana | aktualizovat | dolů

m.zivn

m.zivn | 29. 05. 2007, 18:26:40 | příspěvky uživatele | napsat uživateli

docela bych chtěl vědět co je to to vaše emo? nebo emocionální?? jestli by mi to nemohl někdo vysvětlit !5!

reagovat

V diskuzi je 69 příspěvků a shlédlo ji 1536 uživatelů .

předchozí | 0 | 30 | 60 | další

Pro přidání komentáře musíš být přihlášen(a).

vittro

vittro | 16. 09. 2010, 13:30:58 | více příspěvků | napsat uživateli

> _DANUSKHA-MIHI_
Kam zmizeli ty body, jak se chovat jako EMO?! :-O Jsem to nestihl! Takhle se EMO nikdy nestanu! :o( Došel jsem jen po bod 13... asi se rozbrečím... :o(((

uživatel eliminován | 16. 09. 2010, 13:23:50

Od poloviny osmdesátých let byl výraz emo používán výhradně pro hudební styl inspirovaný tehdejší washingtonskou scénou. Když se hudba koncem devadesátých let dostala do povědomí širšího publika, začalo slovo nabývat dalších významů.

Původ výrazu samotného je nejasný. V roce 1985 členové skupiny Rites of Spring poznamenali v interview pro časopis Flipside, že je někteří fanoušci začali označovat jako "emo", údajně podle emocí, které skupina ukazovala při svých vystoupeních. V následujících letech bylo "emo" vnímáno jako zkratka z "emotive hardcore", či "emotional hardcore", čímž byl tehdy druh hudby označován.

V dnešní době je slovo emo používáno v širším významu, a je často považováno za zkratku slova "emotivní". Po roce 2000 začaly hudební skupiny jako Dashboard Confessional popularizovat dramatičtější a osobnější "emo" styl, jehož texty daleko více oslovovaly teenagery, poprvé zakoušející životní a vztahovou frustraci.

Spolu s tím začala být hudba známější, a "emo" začalo být okolím používáno jako termín pro přehnané melodrama či ublíženost. Na fanoušky pak často mířily věty jako "nebuď tak emo" či "vzmuž se, emo děcko" vyjadřující dojem, že se berou příliš vážně.
EMO
Emocionální punk rock. Emo je široký pojem, který se vztahuje na mnoho odlišných druhů hudby. Punk ovlivněný emem není často nic jiného, než melodický, upřímný, emocionální punkrock. Ten často nemá žádné spojení s původním emem, který je charakterizován dlouhými táhlými songy s vokálním kontrastem mezi konvenčním zpěvem, lehkým šeptem, štěkavým řevem a pláčem nebo vzlykáním. Očistné osvobození emocí, které je extrémně mocné a dráždivé.
Příklady českých kapel : Ravelin 7, Thema 11, Sunshine, Amity, Albion

VZNIK
EMO je opravdu široký pojem, kterému různí lidé přisuzují různé prvky. Tento zpočátku pouze hudební styl inspirovaný tehdejší washingtonskou scénou vznikal v období 80. - 90. let. Dalo by se říci, že zakladateli tohoto stylu jsou členové skupiny Rites of Spring, jejichž zpěv fanoušci začali označovat jako "emo" podle emocí, které kapela při zpívání vyjadřovala. Když se hudba postupně dostávala do povědomí širšího publika, začalo slovo nabývat dalších významů.
Dnes se výrazem emo titulkuje každá tvrdší hudba, do které se dávají nějaké emoce, city atp. a to prostřednictvím textů, zpěvem. (Emo - je zkratka emotional)
EMO jako hudba má spoustu subžánrů, jako je screamo (trochu víc řevu), emocore (takové melodické hardcore, někdy hodně do popu), hardcore emo (hodně hlasité, často není ani rozumět textu) a další. Obecně se dá EMO hudba klasifikovat jako taková, ve které se střídají rytmy a tempa, chvíli se tu šeptá, chvíli zase řve. Řeší se tu různé osobní problémy a hudba bývá mnohdy celkově depresívní.
CESTA KE SPRÁVNÉMU EMU?
Emo lidé se často oblékají do přesně stanoveného stylu (těsné kalhoty, trička na tělo,…), někde na internetu si prohlídnou pár fotek, přečtou pár pravidel a jdou na nákupy, aniž by o tom něco věděli. Těmto lidem já říkám "rádoby EMO". Spousta těchto "rádoby EMO" si jsou schopni i párkrát říznout do ruky, aby tam měli jizvy. Tomu se musim já upřímě smát.
Skuteční EMO kluci a holky vědí, že takhle to vůbec nechodí. Žádná přesně stanovená pravidla pro oblékání do tohoto stylu totiž nejsou. EMO lidé UMÍ BÝT ORIGINÁLNÍ!

Emo People
EMO people (= emocionální), neboli lidé, kteří se nestydí dávat najevo, co cítí, tzn. emoce, jsou často označováni jako slaboši. Tohle označení však není zrovna výstižné. Dnes je velmi nesnadné dát najevo jakýkoliv cit, a to zvláště pro kluky. Tito lidé nesouhlasí s dnešní společností, se zastaralými názory a vidí její nedostatky. Mají pocit, že sem nepatří. Své emoce, obvykle vztek, smutek, strach, deprese, ale klidně i radost.., dávají najevo i svým oblékáním, často jsou hodně namalovaní, což se týká kluků i holek.
Emo Girls
Emo Girl je dívka, která se oblíká v emo stylu, má emo(cionální) osobnost a poslouchá emo hudbu - stručně řečeno
Emo girls se vodí rády za ruce s ostatníma emo girls a emo boys, jsou většinu času smutný, nesmějou se moc často a jako emo boys se vám nechtějí dívat do očí.
Emo Girl má velmi tmavé vlasy střižené buď někde kolem ramen nebo do klasického emo sestřihu, který je krátký, vzadu špičatý s prudkou ofinou. Jejich vlasy sou velmi tmavě hnědé nebo černé, v hodně případech velmi světle blond - a zkrátka každá délka střihu je správná akorát musí být stále část obličeje zakrývána a to proto, že emo girls mají sklon být plaché, záhadné a nechtějí tolik ukazovat obličej. Obvykle mají hodně tmavě namalované oči.
Hodně emo girls jsou vegetariánkami nebo vegankami. Ačkoliv se hodně z nich oblíká jen v emostylu, je hodně emo girls smutných, pláče, píšou básně a mají sklon si řezat zápěstí. Všechno tohle schovávají nošením řetězů a náramků veselých barev.
Jejich oblečení spočívá v těsných džínách, obrácených a tmavě barevných tričkách někdy doplněný šálou. Obvykle mají pár piercingů a nosí hodně barevných doplňků. Některé dívky nosí hranaté brýle, jiné ne. Ale co emo girls skutečně nemají rády je,když si je pletete s goth. Emo a goth jsou velmi rozdílné tak prosím nedělejte tuhle chybu!
Na první pohled vypadaj emo girls smutně a zcela ztraceně a stejně jako emo boys chodí obvykle s hlavou dolů a nikomu se nedívaj do očí. Jinak emo girls milujou když se k sobě emo boys mají .....
Emo Boys
Emo Boys jsou kluci, kteří nechtějí následovat myšlenky středního proudu naší společnosti.
Emo Boys se oblíkaj do těsných kalhot a triček. Malujou si černý linky a mají hustý vlasy, které jim visí do obličeje.
Ačkoliv si hodně lidí myslí, že Emo boys jsou slaboši, co jenom brečí a pořezávaj si zápěstí,tak se velmi mýlí!!! Emo boys jsou kluci kteří se nestydí za svoje emoce protože společnost si myslí, že kluci nebrečí a vždy jsou silní. Proč se lidi vyhýbaj emo stylu?
Emo boys jsou velmi speciální a rozhodně ti nejsladší a nejkrásnější typy kluků, který můžete potkat!!! Vyjadřují se skrz umění a hudbu a mluví velmi lyricky. Emo boys poslouchaj například Silverstein, bright eyes, hellogoodbye, the used, My Chemical Romance, hawthorne neights, sugarcult.
EMO KIDS
Emo Kids se dají identifikovat velmi lehce...všechny jsou smutné a cítí se jako by je celý svět nenáviděl. Emo child má ale i sklon porozumět co se honí hlavou ostatním emo kids...





uživatel eliminován | 2. 09. 2007, 00:16:50

http://nfcrew.ic.cz/emocore.htm

uživatel eliminován | 3. 07. 2007, 10:03:55

Hih..mazhec tak co už fíte co je EMO nebo eče ste na to nepříšli?!735!!1381!

Caitlia

Caitlia | 4. 06. 2007, 19:21:32 | více příspěvků | napsat uživateli

takze kdyz pujdu ve stredu na bogota system se statuspersent tak to bude taky emo???ale kluci by mi rekli kdyby zmenily styl nebo poradaly seanci pro ty emo lidi....ja teda nevim....!446!!446!!446!

uživatel eliminován | 4. 06. 2007, 19:18:39

caitlia: vypada jako kazdy jiny koncert, ale hraje se tam emo, ne !122!

Caitlia

Caitlia | 4. 06. 2007, 19:15:33 | více příspěvků | napsat uživateli

no a jak vypada emo koncert?dost to prej vsichni prozivaj-sem jenom slysela, no...!568!

uživatel eliminován | 4. 06. 2007, 19:14:01

caitilia: muzes si zajit treba na "emo" koncert (opakovani matka moudrosti, takze: MCHR NENI emo) a tam zjistis jak na tom jsi !5!

Caitlia

Caitlia | 4. 06. 2007, 19:13:52 | více příspěvků | napsat uživateli

no ja myslela ze je to my chemical romance....he he...ne?takhle asi ze me ten emo nebude...co?

uživatel eliminován | 4. 06. 2007, 19:12:46

chemická romantika?? !877!!271!!20! co je to??

Caitlia

Caitlia | 4. 06. 2007, 19:11:45 | více příspěvků | napsat uživateli

kdyz ja nevim cvo je to moje chemicka romantika.....tu taky nemam....ale mozna kdybych si zasla na nejaky testy nebo tak...vis????muzes mi to preci jenom jeste trosku priblížit????!795!

uživatel eliminován | 4. 06. 2007, 19:09:30

gome: asi tak, ale underground zije porad

caitlia: zkracene: My chemical romance NENI emo, pro zacatek...

uživatel eliminován | 4. 06. 2007, 19:06:18

bumbklaatt: haleď jestli dřív bylo emo něco dobrýho tak už je to v píči stejně jako hip-hop

uživatel eliminován | 4. 06. 2007, 19:05:14

to jako že nEMOtornej diskant?? nE MOc dobrá hudba?? dEMOverze popu...? !507!

Caitlia

Caitlia | 4. 06. 2007, 19:03:37 | více příspěvků | napsat uživateli

bumbklaat:no a muzes to napsat jeste v nejaky zkraceny verzi?Moc bych si prala byýt taky ten Emo ale stale nevim co proto mam udelat....!465!

uživatel eliminován | 4. 06. 2007, 19:02:25

co to je kurva emo..?? děcka maj novej cool výraz co můžou používat co??

uživatel eliminován | 4. 06. 2007, 18:59:49

Decka, vy asi nechapete (nebo nechcete pochopit), ze emo nema nic spolecneho s MTV, patkama, smutnenim atd. To co za emo dnes vydavaji ruzne modni casopisy / televize, je mainstreamovy, konzumni, popularni styl, at uz obleceni, hudby nebo cehokoli jineho. Emo vzniklo na HC scene a kdyz v diskusi o mchr apod. ctu prispevky jako "emocore", "screamo" nebo vubec "emo", valim se na zemi smichy. Mchr a jejich klony jsou pouze figurky, ovladane manazery a producenty za ucelem zisku. Komerce. Pop. Mainstream. Emo ve sve puvodni podstate, stejne jako HC scena na ktere vzniklo, je zalozeno na DIY principech, coz je v absolutnim rozporu s tim, co je dnes za emo vydavano. Poslouchejte si co chcete, oblekejte se jak chcete, ale nezneuzivejte a nenicte "emo" tim, ze vsude pisete a ukazujete, jak jste emo, jak jste COOL a IN a v profilech mate fotecky prihratejch libajicich se kriplu a ruzovych hvezdicek. Toz asi tak.

Caitlia

Caitlia | 4. 06. 2007, 18:58:53 | více příspěvků | napsat uživateli

tak sakra co to teda je?Ste vsichni nejaci chytrý ne???tady nikdo neodpovida....ja mam za to ze to je neco ruzovýho nebo tak a je to jako hrozne emocialní....ja fakt nevm tak teda co???!726!!726!!726!!726!

uživatel eliminován | 4. 06. 2007, 18:55:51

no, Emo styl se mi sice nelíbí, ale neodsuzuju, až na to sebeubližování.............je to člověk jako každej jinej a prostě je jeho věc jak vypadá, ne? nechápu ty lidi, co viděj Emo a hned odsuzujou.......neví co ty lidi vede k tomu, aby si tohle zvolili, vždyť je to koneckonců každýho věc jak vypadá ne?................

Caitlia

Caitlia | 4. 06. 2007, 18:49:48 | více příspěvků | napsat uživateli

musim se priznat ze od jisty doby (coz je asi od ty doby co jsem si zalozila profil) nenávidim slovo EMO.Jdete s tim uz kruci do prdele....je to tak sakra ...divny????....to je jak jako kdyz nekdo rika ze se zalaskoval-kurva co to sakra....!465!!465!!465!!465!

uživatel eliminován | 4. 06. 2007, 18:48:38

Na EMO at ma kazdy nazor jaky ma...Ja osobne ho uznavam,krome rezani zil samozrejme...A podivejte se na nektere emousky,treba se nerezou do zil,proste jsou citlivejsi a vice zivot prozivaji...Proste nehazeji vsechno hned tak za hlavu.Byt EMO,pokud samozrejme nejste pozer vas obvykle nauci nejaka drsna zkusenost,napr.smrt nekoho hodne blizkeho jako napriklad u me.Ne,neskakala jsem z mostu,nerezala si zily,proste jsem se jen vice naucila zit a vazit si toho co mam,a toho co muzu mit.A to si myslim tohle vsechno je.Dokud to nezacalo byt manii,skoro nikdo o EMO nezakopl,ale tedka...Kdo je EMO je proste IN,par lidi si to tak bere.Ale reknete mi,kdo se hrde hlasil k tomu ze je EMO pred napriklad dvema roky?

uživatel eliminován | 4. 06. 2007, 18:47:32

co to kurva je EMO?? všude slišim EMO co to má bejt doháje EMO?? další komerční pop shit??? nebo je to nEMOc ?? jo určitě je to NEMOC kerá postihuje diskanty a poprokery... !877!

uživatel eliminován | 4. 06. 2007, 18:42:17

Emo je pro každýho něco jinýho.... Pro někoho hudba.. Pro někoho patka a hadry a pro někoho jednoduše sračka.... !1236!

uživatel eliminován | 4. 06. 2007, 18:36:05

bad x girl:Naprosto s tebou souhlasim!843!!1424!

uživatel eliminován | 4. 06. 2007, 18:32:44

Emo jsou lidi, kteří se netrefili svýma růžovýma žiletkama přesně do žíly a ted sou z toho smutní...!2!

uživatel eliminován | 4. 06. 2007, 18:32:31

takže pokud enmáš husty vlasy tak nemůžeš být EMO !1082!!1082!!1082!!1082!

vyhulenej_punk

vyhulenej_punk | 4. 06. 2007, 18:32:04 | více příspěvků | napsat uživateli

EMO je imitace všech kultur, EMO je Tokio hotel, EMO jsou pozéři, EMO jsou buzeranti, všechny bych je vyvraždil!31!!477!

uživatel eliminován | 4. 06. 2007, 18:29:28

mno, pro mě je to hlavně hudba!957! a pro ostatní možná nějakej komerční styl nebo něco takovýho, kterej podporují obchody jako New Yorker atd, protože zjistili, že jim to vynáší......!957! a pro někoho je to shit..nevím ale, proč to tady pořád kua řešíte, bylo tady minimálně sto takovejhle diskuzí, kde jste se naváželi do emo nebo kde jste chtěli vědět co to je.....chjoo...ještě vás to baví?!888!

uživatel eliminován | 4. 06. 2007, 18:27:33

ty vole, co to tady je za kydy !1358!!1358!!1358!

uživatel eliminován | 4. 06. 2007, 18:25:54

!1016!

předchozí | 0 | 30 | 60 | další


Přihlášení
 
@libimseti.cz

registrovat se

Klíčová slova

emo

Podobná témata

Moje témata

Pro zobrazení tvých diskuzí se musíš přihlásit.

Oblíbená témata

Pro zobrazení tvých oblíbených témat se musíš přihlásit.

k obsahu ↑