Diskuze a otázky - Dokonalý systém je bez chyb

úvodní strana | aktualizovat | dolů

uživatel eliminován | 11. 03. 2008, 19:56:17 |

http://cituj.cz/Uvahy/137239-view.aspx
Každý neustále někam přichází, spatřuje to, co kolem je a snaží se o to mít se dobře, analyzujeme neustále mnohé a jsou zde dokonce hry, postavené na analýze, třeba šachy.

Tam, kde lidé zavrhli analyzování a spokojili se s vírou a pohádkami, tam je všude bída a špína, příroda nám dala inteligenci a šikovné ruce proto, abychom se měli dobře. Co se vlastně děje v naší duši, když něco analyzujeme? Obrazně prosíváme systémy a snažíme se ty hodnotné oddělit od těch nehodnotných. Abychom mohli zde žít, musíme mnoho hodnot mít, a tím pádem musíme se i toho nehodnotného zbavovat.
Problémy nastávají, když nemáme hodnoty a máme jenom to co je nehodnotné. Mnohé má hodnotný povrch a pod tímto povrchem je nehodnotný obsah, je to jakási bižuterie, která drahé šperky napodobuje. Obzvláště lidské oblečení, dokáže snadno oklamat naše analyzování druhého člověka. V současnosti se nás snaží mnoho oklamat obaly u zboží nebo hezký vzhled internetové stránky, taky nás může oklamat láska, protože to, co milujeme, to tak nekontrolujeme.
Ovšem není zde jenom analýza toho, co spatřujeme, lze analyzovat i to co, slyšíme či to, co cítíme. Běžně analyzujeme chuť toho, co nás nasycuje - nemusí to být jenom jídlo, může zde jít i o moc, bohatství, slávu, výhody, atd. K mnohým povoláním patří analýza, tak třeba chemik analyzuje roztoky, psycholog analyzuje duši, stavbař analyzuje konstrukci, detektiv analyzuje zločin, ekonom analyzuje investice, atd.
Abychom správně něco mohli analyzovat, musíme se k tomu mnoho přiblížit, a to je často veliký problém, protože mnohdy někdo nestojí o to, abychom to správně analyzovali, protože on by přišel o veliké hodnoty. Nesmíme třeba analyzovat to, jak někdo získal nadbytek hodnot, protože většinou to on získal zlým jednáním, vždyť dobrota je žebrota. Můžeme ale analyzovat žebráky, oni nemusí před druhými nic skrývat.
Ano, to silné parazituje na tom slabším, a tak se vlci spojují do smečky, aby snadněji mohli napadnout stádo, kde jsou ovce a roztrhat je na kusy. Při řízení je analýza velmi důležitá; pokud učiníme chybu, může to mít pro nás zlé následky, čím více se specializujeme, tím méně i chybujeme. Přelidnění a centralizace má za následek to, že se nespecializujeme v dětství na to, co milujeme, a tak většinou ve svém životě již neuspějeme.
Pokud bych měl analyzovat systémy v nás a okolo nás, tak bych konstatoval, že u každého systému jde o to, kolik je v tom systému chyb, dokonalý systém je bez chyb. Hmyz je takovým dokonalým systémem, protože on žije krátce a je zde absolutní množství nejrůznějšího hmyzu, navíc je zde hmyz od počátku života. Mnohdy analýza odhalí chyby v systému, navrhne řešení, jak je odstranit, ale k odstranění chyb nedojde, protože někomu mocnému přinášejí chyby v systému veliké výhody.
Takovou klasickou chybou je centralizace, kdy ti, co jsou v centru, rozhodují o těch, co jsou na okraji, bez těch, co jsou na okraji. Otroctví je jako náš stín, když nemůžeme zotročit druhého, tak zotročíme sebe drogou, nebo aspoň svého psa.

Zase vykrádám sám sebe to je hrozné
!11!

reagovat

V diskuzi jsou 4 příspěvky a shlédlo ji 475 uživatelů .

Pro přidání komentáře musíš být přihlášen(a).

stylcash

stylcash | 11. 03. 2008, 20:39:07 | více příspěvků | napsat uživateli

rozum a cit !1386!

Verus_shka

Verus_shka | 11. 03. 2008, 20:13:51 | více příspěvků | napsat uživateli

ty slohy si piš někam jinak sim tě !1190!

uživatel eliminován | 11. 03. 2008, 20:04:27

jaj, dalsi pohadkar..

uživatel eliminován | 11. 03. 2008, 20:03:37

!368!!1334!!745! spíš chyba v systému, nee!906!??


Přihlášení
 
@libimseti.cz

registrovat se

Klíčová slova

systémchybaanalýzabídapřírodašpínaanalyzovánípohádkavírainteligencemnohérukadušešachyčlověkdějhra

Podobná témata

Moje témata

Pro zobrazení tvých diskuzí se musíš přihlásit.

Oblíbená témata

Pro zobrazení tvých oblíbených témat se musíš přihlásit.

k obsahu ↑