Diskuze a otázky - .:. Dobrou chuť! .:.

úvodní strana | aktualizovat | dolů

uživatel eliminován | 8. 02. 2008, 11:57:54 |

Gastronomická lahůdka: Myš zapečená v chlebu

Další nepříjemné překvapení čekalo tentokrát na zákaznici, která našla v chlebu zapečenou myš. Chléb zakoupila letos v lednu a dala jej zamrazit. Jaké překvapení pro ní bylo, když si v tomto týdnu chleba rozmrazila a poté nakrojila. O případ se začala zajímat i Státní zemědělská a potravinářská inspekce.

"Když chtěla zákaznice chléb zkonzumovat, našla uvnitř zapečenou myš. Spotřebitelka podala podnět na krajské hygienické stanici, která jej předala brněnskému inspektorátu SZPI," řekla mluvčí Státní zemědělská a potravinářská inspekce Šmídtová.

Inspekce se ihned vydala k výrobci. "Našla zde hrubé nedostatky.S majitelem pekárny z Břestu na Kroměřížsku zahájí správní řízení," dodala Šmídtová.

Inspekci nechtěl pustit do pekárny

Majitel pekárny v Břestu, která chleba vyrobila, nechtěl inspektory údajně pustit dovnitř. Rozmyslel si to až poté, co inspektoři zavolali na pomoc policii. "Na místě poté zjistili, že provozovna nesplňuje celou řadu hygienických předpisů: v prostorách určených pro výrobu a expedici pečiva byl celkový nepořádek, na parapetech se usazovala špína, podlaha i stěny byly znečištěné, na některých místech se odlupoval strop nebo byl plesnivý, nikdo z pracovníků pekárny nepoužíval osobní ochranné pomůcky - zejména pokrývky hlavy, díže i míchačka na těsto obsahovaly zbytky starého těsta," popsala situaci uvnitř pekárny Šmídtová.

Inspektoři narazili i na další nedostatky. Pracovníci pekárny objevené závady podle mluvčí okamžitě vyřešili. Proto nemusela být zastavena výroby. "Dnes ráno jsme v provozovně provedli opakovanou kontrolu a vše je v pořádku, funguje i prosévačka. Za hrubé porušení povinností bude s majitelem zahájeno správní řízení, ve kterém mu hrozí pokuta v řádu desítek tisíc korun," řekla Šmídtová. S podobným stavem se inspektoři setkávají jen velmi málo.

reagovat

V diskuzi je 6 příspěvků a shlédlo ji 576 uživatelů .

Pro přidání komentáře musíš být přihlášen(a).

uživatel eliminován | 21. 12. 2008, 23:52:47

chutovka:-D

uživatel eliminován | 21. 12. 2008, 23:51:34

hm nechce se mi to čííst!1070!..

uživatel eliminován | 21. 12. 2008, 23:50:24

super

uživatel eliminován | 8. 02. 2008, 12:27:13

fuuuj nechtěla bych ,)

uživatel eliminován | 8. 02. 2008, 12:18:26

jeste ze nejsem v Cesku... !962!

uživatel eliminován | 8. 02. 2008, 12:17:14

hmm diskuze se nechytla!20!


Přihlášení
 
@libimseti.cz

registrovat se

Klíčová slova

chlebamyšpřekvapenízákaznicechlébinspekcespotřebitelkalahůdkapřípadtýdenchuťledenpodnětstanice

Podobná témata

Moje témata

Pro zobrazení tvých diskuzí se musíš přihlásit.

Oblíbená témata

Pro zobrazení tvých oblíbených témat se musíš přihlásit.

k obsahu ↑