Diskuze a otázky - Co je příčinou nadbytku špatných zpráv?

úvodní strana | aktualizovat | dolů

uživatel eliminován | 29. 09. 2022, 03:06:35 |

Mnoho století zde je s něčím nespokojenost, a tak se nespokojení lidé scházejí a jsou zde i ti co k těmto lidem promlouvají a nabízejí jim nějaké nové ideologické a sociální programy, jak vyřešit jejich nespokojenost a by se pomocí změn měli lidé lépe. Někde je v konzumním systému mnoho chyb, a tak se snažíme chyby najít a opravit, toužíme po tom se mít lépe to je normální, ale naše úspěchy jsou dočasné a malé.
!905!
Já jsem váš pravý vůdce následujete mě, o tom je; ekonomika, náboženství, politika, filosofie, věda, společnost atd. následujeme pokorně ty, co mají nějaké dobré plány, které bychom mohli realizovat. Za mnoho století bylo na světě veliké množství chytrých vůdců, co měli dobré plány, problémem bylo vždy tyto plány v praxi uskutečnit, problémem je to že teorie v praxi nefunguje optimálně.
!905!
Teorie počítá s ideálními podmínkami, ale v praxi nejsou ideální podmínky a neustále se mnohé mění! Je to pořád o špatných zprávách, ze kterých je nám špatně, co je příčinou velikého množství špatných zpráv? Příčinou všech špatných zpráv jsou chyby v nás a okolo nás, svět, ve kterém existujeme není evolučně dokonalý! Jsou zde dvě cesty, jedna cesta je o hledání dokonalosti a druhá cesta je o smíření se s tím že dokonalost je iluze.
!905!
Mladý člověk je plný optimismu, a tak se vydává na cestu dokonalosti, starý člověk je plný pesimismu, a tak se vydává na cestu smíření s tím, že dokonalost je iluze. Potom zde jsou i nerozhodní lidé co nevědí na jakou se mají vydat životní cestu, a tak neustále zkoušejí různé cesty, a tak jsou pořád na cestě a nemohou dosáhnout cíle cesty. Pokud dobře poznáme to, co bylo tak můžeme i odhadnout to co bude, protože se zde vše většinou opakuje, jedinou jistotou zde tak smrt je!
!905!
V Matrixu nabízí vůdce rebelů Morpheus hlavní postavě Neo na výběr mezi červenou pilulkou a modrou pilulkou. Červená pilulka představuje nejistou budoucnost a osvobodila by ho od zotročení kontroly nad strojově generovaným světem snů a umožnila mu uniknout do skutečného světa, ale žít pravdu reality je stále těžší a těžší. Na druhou stranu, modrá pilulka představuje krásné vězení a přivedlo by ho to zpět do nevědomosti, žilo v omezeném pohodlí, bez potřeby a strachu, v simulované realitě Matrixu.
!905!
Jak popisuje Morpheus vezmeš si modrou pilulku příběh končí, probudíš se ve své posteli a věříš tomu, čemu chceš věřit. Vezmeš si červenou pilulku a zůstaneš v říši divů a já ti ukážu, jak daleko králičí nora jde. Neo si vybere červenou pilulku a připojí se k povstání. Matrix je moderní krásná pohádka, která mi připomíná starý pohádkový příběh o ukřižování Ježíše Krista, je to pořád o naší volbě mezi praxí a teorií, praxe to je červená pilulka! Neo představuje tak, druhý příchod Ježíše Krista.

reagovat

Jakou pilulku si vezmete?

V anketě hlasovalo celkem 1 uživatel

V diskuzi je 0 příspěvků a shlédlo ji 72 uživatelů .

Pro přidání komentáře musíš být přihlášen(a).


Přihlášení
 
@libimseti.cz

registrovat se

Moje témata

Pro zobrazení tvých diskuzí se musíš přihlásit.

Oblíbená témata

Pro zobrazení tvých oblíbených témat se musíš přihlásit.

k obsahu ↑