Diskuze a otázky - ČESKÁ TELEVIZE A FOTBAL

úvodní strana | aktualizovat | dolů

uživatel eliminován | 9. 10. 2007, 16:00:19 |

VRAZI O MORÁLCE KÁŽOU-ČESKÁ TELEVIZE A FOTBAL

Zaujaly mě apely české televize a jejích pracovníků ohledně morálky v případě fotbalových sportovních přenosů, kdy divákům(!) hrozí, že v případě obecně nepřijatelného chování na stadionech vysílání přeruší, nebo stahují zvuk atd.
Pominu fakt, že tímto bezprecedentním chováním v první řadě postihují slušné diváky, kteří neví vteřiny, kdy bude přenos ukončen, snižováním kvality přenosů poškozují práva zákazníků, vyhrožováním v průběhu přenosů diváky obtěžují a nijak těmito nesmyslnými a trapnými výhrůžkami a akcemi sportu nepomáhají, a přejdu k tomu, co je na tom zajímavé.
Jak může na morálku a slušnost apelovat někdo, kdo v první řadě sprostě prostřednictvím sportu zveřejňuje přímé i podpráhové reklamy na drogy zacílené profesionálně na děti a mladistvé, v tomto případě chlast?
Jak může na morálku a slušnost apelovat tv, jejíž vedení je prolezlé bývalými stbáky a komunisty?
Jak může na morálku a slušnost apelovat tv, která vysílá reportáže na objednávky politických stran?
Jak může na morálku a slušnost apelovat tv, která každodenně poskytuje neobjektivní a nevyvážené zpravodajství plné polopravd a překroucených skutečností?
Jak můžou mít dotyční vůbec tu drzost kecat o morálce a slušnosti, když se na popředí tohoto mektání každých pár skund třepotá reklama na pívo a ve všudypřítomné reklamě je dětem vyřváváno, že jedině chlastáním se stanou těmi obdivovanými sportovními idoly a skutečnými chlapy?
Stačí se pak podívat kolem sebe, jaký má tohle drtivý dopad na děti i mladistvé a kdo zná nějakého náctiletého abstinenta, může se považovat za vyvoleného.
Tohle je klasický tragikomický paradox dnešní pokroucené doby.
Vrahové na rozích ulice kážou a slušným lidem je z toho na blití.
Jedny drogy jsou špatné, áno a druhé jsou dobré státem a médii dotované, podporované a dětem cpané od kolíbky, áno.A do toho bude nějakej pošuk nevidící si na špičku nosu mlít o morálce, to je na mě moc.
Aby nevznikla mýlka, miluju sport i fotbal, a mimochodem podporuju naprostou legalizaci úplně všech drog, ale naopak naprostý zákaz propagace a reklamy opět všech drog v médiích a maximální prevenci na školách, protože to je jediná správná a smysluplná cesta z téhle prdele, kdy je ČR národ vožralů a vyhulenců.
Myslím, že žádné tv stanici tyto věci jednoduše vůbec nepřísluší.Televizní stanice tady jsou od toho, aby vysílaly filmy, pořady, přenosy, dokumenty a také poskytovaly objektivní vyvážené informace, ne aby si hrály na policajty a soudce.
Když něco nechtějí vysílat, ať to vůbec nevysílají, ale pokud už to vysílají a mimochodem tak sebrali možnost to vysílat ostatním tv stanicím, tak přebírají za celé vysílání zodpovědnost a MUSÍ ho vysílat takové, jaké to je, jinak zásadním způsobem protiústavně porušují práva občanů/diváků na objektivní informace/zpravodajství a také poškozují práva zákazníků ohledně úplné poskytované služby v celé nesnížené kvalitě, kde nějaké stahování zvuku, výhrůžky ukončením přenosu nebo dokonce přerušení samotné tyto skutky naplňují.
A že má čt ve smlouvě o přenosech dané body, které jí tyhle sprosté věci umožňují, skutečně občany ČR resp. diváky nezajímá a na faktech to vůbec nic nemění.
Česká televize má právo s xenofobními, rasistickými apod. věcmi na stadionech nesouhlasit (s tím ostatně nesouhlasí každý slušný a rozumný člověk a fanoušek sportu), má právo na jejich autory podat trestní oznámení, má právo přenosy fotbalových zápasů vůbec nevysílat, ale nemá žádné právo zasahovat takovýmto bezprecedentním způsobem do přenosů, snižovat jejich technickou kvalitu nebo je ukončovat a to tím víc, že je to tv veřejnoprávní placená občany z daní a poplatků.
Buď chce dané události vysílat nebo ne-pokud je vysílat nechce, ať na ně nezakupuje práva a ponechá je jiným stanicím, které si je rády pořídí a nebudou diváky podobnými nesmyslnými výhrůžkami a omezováním poskytovaných služeb poškozovat a obtěžovat.
Jistě, na našich fotbalových i jiných stadionech JE rasismus a JE slovní i fyzické násilí.
Jenže xenofobie a rasismus je problém 90% občanů ČR a běžného života, ne fotbalových stadionů.
A fyzické násilí je problémem pořadatelů a hlavně Policie ČR.
Když česká televize vysílá přenosy z poslanecké sněmovny, bylo by vypnutí zvuku a často i obrazu mnohdy pro etiku a morálku mnohem přínosnější.
Tak se ptám, je správné snažit se cenzurovat věci takové, jaké skutečně jsou?
V demokratické společnosti jistě ne.Ale v té nežijeme nejen my, ale nikdo na světě a tak je to ve všech pseudodemokraciích běžné.
Jak se pozná totalita od demokracie?Mimo jiné tím, že se lidem snaží říkat, na co se mají/nemají dívat, co mají/nemají poslouchat a co mají/nemají říkat.
Jsou ve skutečnosti xenofobní a rasistické projevy takový problém, jaký se z toho dělá?
Měly by být jakákoliv slova, gesta, verbální projevy obecně a jakékoliv symboly omezovány a trestány?
V demokracii jistě ne.
Cenzurovat nebo přerušovat sportovní přenosy je to samé, jako ukončit přenos z demonstrace, když vystoupí na pódium Václav Havel.
Říkat lidem na stadionech, co mají říkat/skandovat a lidem u obrazovek, na co se mají dívat a co poslouchat, to už jsme tady párkrát měli.
Myslím, že nejsem sám, kdo si tyhle praktiky dobře pamatuje.Ale někdy mám pocit, že jsem sám, kdo si uvědomuje, že až na prvních pár let po revoluci, se pěkně nenápadně většina totalitních praktich exekutivy, zákonů i médií dávno vrátila bez povšimnutí většiny lidí do praxe a zase se dře držkou v zemi, jen se to jinak vokecává.
Zase se lidi nesmí svobodně shromažďovat a demonstrovat, zase se nesmí mluvit, psát a zpívat jinak, než si přeje veličenstvo kat.Zase se lidé a novodobě i internetové stránky zavírají za slova, názory a postoje.
A zase vše prochází skutečným zločincům a běžní lidé se trestají za prkotiny.
Xenofobie, rasismus a slovní i fyzické násilí nejsou primárně problémem sportu nebo fotbalu, ale celé společnosti a jejího stavu, kde pak v emočně eskalačním prostředí typu fotbalového stadionu už se pak jen u některých lidí v anonymitě davu projeví to, co si jinde dovolit nemůžou, protože by šli sedět-a o tom to je.
Až si nikdo na fotbalovém/hokejovém stadionu nebude moci tyhle věci beztrestně dovolit, pak tam také nebudou resp. se omezí na minimum.
Až bude většina lidí slušných a bezcharakterních a ne kurev a sviní, a až bude společnost založena na charakteru, morálce, slušnosti a vyšších principech místo na bezcharakternosti, sprostotě a prachách, pak můžeme očekávat i jiné projevy v emočně vypjatých prostředích a situacích, kde se lidé projevují přesně takoví, jakými skutečně jsou bez masek a přetvářky.
Trapné a ubohé výhrůžky české televize postihují a obtěžují primárně jen slušné lidi a těm sprostým jsou jen k smíchu.
Policie brečí a vymlouvá se, že dění na stadionech není její problém, ale problém pořadatelů a fotbalového svazu.
Aha.
Takže když doma zabiju manželku a zakopu ji na zahradě, tak je to problém naší rodiny, domu a zahrady.
Když znásilním na hajzlu dvouletou holčičku do prdele s navlečeným kondomem, je to problém prdele, péra, kondomu a hajzlu.
Když majitel obchodu umlátí zákazníka bejsbolkou a strčí ho do regálu, je to problém obchodu.
Když na stadionu umlátí parta psychopatů rodiny s dětma, je to problém pořadatelů.
Hmm, a při basketu u faulu je míč součástí ruky, hlavy a kosti mýho ptáka.
Aha, doteď jsem žil v domění, že z daní platíme policajty, aby zajišťovali naši bezpečnost minimálně na všech veřejných volně přístupných prostranstvích a snažili se preventivními opatřeními a systémovým přístupem, aby byla co nejlépe zajištěna bezpečnost občanů ČR na celém území ČR.
Je jako vždy vidět, jaká podělaná nemakačenka za naše daně platíme.Pobíhat jak píčusové v ulicích a rozdávat botičky v městech, kde není kam zaparkovat, vybírat prachy do vlastní kapsy, obtěžovat a okrádat běžné lidi, to jim jde, ale zasahovat efektivně a profesionálně tam, kde jde vo hubu a přesně v situacích, za které jsou nadstandartně placeni a posuzováni zákonem, to už jsou posraní až za ušima.
Kdyby policajti dřeli poctivě a kvalitně jako např. většina hasičů, dávno by tady většina problémů tohoto typu nebyla, ale těžko něco čekat od budižničemů neschopných zastavit auto a schopných nechat si odebrat od ožralů zbraně.Pobíhat a střílet nesmyslně po ulicích mezi lidmi, na to je užije, ale jak zahlídnou dav nácků, tak utečou.
To mi připomíná pivní slavnosti na Smíchově, kde se vyskytovala skupina ožralých agresivních hovad na každých deseti metrech a v prostoru celého Anděla bylo jedno schované policejní auto.Njn.
Všichni víme, za co naše vaše policie stojí, netřeba řešit.
Ale dění na stadionech se dá více méně vyřešit částečně bez ní a jak tyhle věci řešit, dávno předávno ukázal příklad kdysi násilím prolezlých anglických fotbalových stadionů, kde se teď chodí bezpečně bavit rodiny s dětmi do kultivovaného prostředí.
Prvním krokem je na stadionech nainstalovat funkční kamerový systém a to tak, aby byl každý návštěvník lehce identifikovatelný.Tady se lze opět jen smutně pousmát, jak je kamerami tajně hlídán na každém kroku za naše daně prakticky na každém místě každý z nás, ale tam, kde jsou skutečně zapotřebí, zase "nejsou peníze".Jistě, tohle by měl platit především fotbalový svaz a pořadatel, třeba za prachy z reklam na chlast, 1% z toho by bohatě stačilo.
Pak samozřejmě posílit a zprofesionalizovat pořadatelskou službu, aby profesně těžkou, vysoce odbornou a nebezpečnou práci dělali skutečně profíci vyspělí duševně i fyzicky a ne staříci nad hrobem nebo pubertální brigádníci za pár švestek.
V těchto dvou bodech je povinnost jednoznačně na pořadatelích a svazu, aby kluby donutil pod hrozbou odebrání licence.Ostatně tohle celé je jen pro jejich vlastní dobro, např. Sparta a Slavie už za pokuty v pohárech kvůli těmto věcem zaplatily mnohem víc, než by tahle nutná opatření stála.
Dalším krokem je pak identifikace konkrétních osob při konkrétních činech, jejich soupis do databáze a následné tresty typu rok zákaz vstupu na všechny fotbalové stadiony první ligy a při recidivě doživotní zákaz vstupu.Stejně tak tahle individua nenechávat vycestovat do zahraničí v období konání fotbalových mistrovství ani na pohárové a mezistátní zápasy.
Tady je pak aktivní spolupráce naší neschopné policie s pořadateli více než na místě a stejně jako zajištění bezpečnosti občanů na stadionech JE to v první řadě JEJÍ práce a pořadatelé i českomoravský fotbalový svaz jí jen musí jít smysluplně naproti.
Ač se to v realitě našeho kocourkova nezdá, tohle jsou ve vyspělejších státech samozřejmá opatření a prevence.
No a tady se dostáváme k té vlastně hlavní věci-náš fotbalový svaz po téhle stránce prostě nedělá vůbec nic, přesněji řečeno, nedělá nic funkčního a efektivního jako ostatně obvykle.
Trestat nesmyslně kluby a slušné fanoušky sankcemi klubu, zavíráním hřišť, směšnými pokutami, apod. může jen naprostý bezmozek a dement (jj, činovníci uefa jsou v tomto to samé, jenže oni právě těmito tresty chtějí domovské svazy donutit udělat to, co udělala Anglie).Je pak jen klasika, že jsou vpodstatě nevinní fanoušci potrestáni za viníky nekonečněkrát víc, než byli v praxi potrestáni např. podplacení sudí a podplácející funkcionáři, kterým se nestalo prakticky nic a nesmyslné sankce odebírající body klubům paušálně typem kolektivní viny akorát dementně zkreslily tabulky-fanoušci jsou součástí klubu, odebírání bodů, zavírání hřišť apod. trestá jen ty slušné a ti dělající bordel se půjdou na čas rvát o kus dál.
A tak celý národ řeší Řepku a jeho lehce přepjatá gesta, což je v atmosféře krve, nejsprostších nadávek, rasismu, xenofobie, dělbuchů a železných tyčí za němé podpory Policie ČR a českomoravského svazu tragikomické.
Že Řepka praštil do kamerky a kameraman si snad udělal menší bebí, to je vskutku tragédie, kde je třeba dotyčného ukřižovat, ale když banda ostravských hooligans dlažkou celoživotně zmrzačí matku dítěte ve vlaku, už nikdo neřeší.
Když sparťanští hokejoví hooligens táhnou osamoceně přes Štrosmajerák vzhůru na Letenské náměstí a vesele dlažkami i pěstmi napadají všechny kolemjdoucí a policie nikde, nikdo neřeší.
Kdo z vás by bez obavy poslal své dítě na český fotbalový/hokejový stadion nebo do jeho okolí v den konání zápasu natož třeba Sparta vs. Ostrava?Já ne.
A když už policajti omylem zasáhnou, tak zpravidla proti neškodým lidem typu technařů nebo zfetlých sotva chodících hipíků na demonstracích, kde jim za rohem pochoduje bez povšimnutí průvod nácků napadajících každého, kdo nehajluje.
Mně je úplně u prdele, že Řepka nezvládl emoce a bouchl do kamery nebo někoho poplival a je mi také ukradené, jestli na stadionech parta magorů řve cikáni/slávisti/bagristi/bobři do plynu-a je mi to jedno proto, že tohle není ten primární problém a jádro čudla, ale jde už jen o druhořadné důsledky.
Řepka mohl klidně toho kameramana umlátit kamerou a hooligans se jednou naserou a zabijou na nějakém našem stadionu spoustu lidí-prostě proto, že neexistuje systém a síla, která by tomu v současném stavu zabránila a tak je to jen otázka času a shody okolností.A o tom to celé je.
Pokud chce česká televize proti něčemu a někomu bojovat, ať nechá Řepu řepou, fanoušky fanouškama a začne tvrdě apelovat na Policii ČR a Českomoravský fotbalový svaz, protože ti jediní můžou systémovými opatřeními v dlouhodobém horizontu kvalitní systémové práce tenhle stav skutečně změnit místo zbytečných rádoby siláckých žvástů o ukončování přenosů a stahování zvuku, kteréžto praktiky v současné době po vzoru německých veřejnoprávních televizí četka přejala.Zajímavé, že se jí daří přejímat jen ty špatné věci-reklamu v průběhu přenosů i předělů replayů, ukončování přenosů, zhoršení komentátorů atd.
Ale zpět k těm, o kterých celý tento problém ve skutečnosti je.
Ano vskutku, proti bezbranným naše policie i exekutiva zasahuje moc ráda a často protiústavně, ale tam, kde jde opravdu do tuhého, nevidíte živáčka ni činu.
A stejně tak česká média-když mají říkat skutečnou pravdu, to nehrozí, ale hrát si na moralisty tam, kde mládež nějaká ta kurva nebo bučení skutečně už po každodenních praktických zkušenostech s xenofobií, rasismem, sprostotou, násilím a drogami podporovanými i nepodporovanými neohrozí, to jim jde dobře.
Někdo na stadionu napadl člověka?Kde to kurva jsme, vždyť policie tady je nejen od toho, aby tomu zabránila, ale hlavně účinně a aktivně předcházela.
Půjdu ještě dál z ochozů přímo na hřiště-dávno se měly vyloženě likvidační zákroky trestně právně trestat a postihovat.To, že někoho úmyslně zabiješ na fotbalovém hřišti resp. se pokusíš ho zmrzačit/zabít, tě snad činí beztrestným???Kde to do prdele jsme a v jakém světě to žijeme.Holt ve světě, kde zákony tvoří parta imbecilů, demokracie neexistuje a funkcionáři víc chlastají a berou úplatky než přemýšlejí, jak pomoci fotbalu.
A média a jejich zaměstnanci?Ti nemají na práci nic jiného než otravovat slušné lidi, protiústavně pronásledovat celebrity, veřejně lhát/zamlčovat pravdu/překrucovat skutečnosti, vysílat nekoukatelné sračky a nevysílat to, co by v každém jiném státě bylo nemožné nedat (zápasy národního fotbalového týmu nebo zástupců v Lize mistrů a poháru UEFA, zápasy národních týmů různých sportů na celým světem sledovaných mistrovstvích apod.).
Až nebude mít četka v každém reklamním spotu chlast a nebude podpráhovou reklamou cpát drogy do dětí a mladistvých, pak snad může něco kecat.Když už by jim něco mělo předem z morálního hlediska vadit, tak třeba přenosy ligy sponzorované chlastem, který dětem uškodí jistě víc než zaslechnutí nějaké té kurvy a bučení v éteru, kde si stejně většina slyšících lidí zvuk preventivně vypíná sama, aby neslyšeli ty neskutečné žvásty českých kecátorů.
Už dávno neplatí známý pokřik věnovaný nově, to četka kurví fotbal jak tímto chováním, tak neschopností a neodborností svých kecátorů-zlatí někdejší lehce podprůměrní neschopové nohy-prosím neplést s velmi nadprůměrnými současnými vypůjčenými komentátory novy, kteří ty z četky překonávají a válcují o několik výkonnostních tříd.
A jestli chce někdo na čt mluvit o dobrém vkusu a etice, tak mně osobně přišlo neetické a proti dobrému vkusu dávat v televizi lebku Sv.Václava s korunou, ostatně vůbec jako celý tenhle akt znesvěcování mrtvých.
Stejně tak dávat úmyslně a cíleně dokumenty o zločinech komunismu apod. po půlnoci a v prime timu dávat pomatené seriály nebo v případě jiných tv stbácké agitky.
Až půjde v prime timu na čt1 dokument o zločinech komunismu a hrdinstvích pronásledovaných a ne nějakej připitomělej seriál a v každém sportovním přenosu nebude tuna reklamy na chlast cpaný dětem a mladistvým na každém kroku i ušima, pak může někdo kecat o nějaké morálce a slušnosti-do té doby je to jenom do pekla volající ubohost a směšná tragikomedie.
Četka by se měla v první řadě starat o odbornou a technickou kvalitu přenosů i svých zaměstnanců a o co nejkvalitnější a nejkomplexnější programovou skladbu k co největší spokojenosti diváků, chovat se slušně, nestranně, vyváženě a neobtěžovat diváky věcmi, které do sportovních přenosů nepatří a jí nepřísluší-ale s někým tak "nestranným, objektivním a vyrovnaným" jako je O. Černý v čele sportovní sekce, to půjde asi těžko.

Zase jednou vrazi o morálce kážou.


alien

reagovat

V diskuzi je 8 příspěvků a shlédlo ji 1663 uživatelů .

Pro přidání komentáře musíš být přihlášen(a).

uživatel eliminován | 21. 10. 2007, 04:18:17

poslední čtyři sráči: Naučte se číst, začněte s leporelem, přejděte k jídelním lístkům a někde před kremací třeba vyserete první životní myšlenku, duševní chudáčci.
Jedna rada-když něčemu nerozumíte a víte o tom hovno, držte hubu.
Sračky normů mě nezajímají, tento text je psán pro lidi zajímající se o sportovní tématiku a ne pro pivní kriply bez mozku, hošani.Zkuste použít tu kedlubnu na krku a příště si nepleťte kategorie - jak vošukat vlastní ruku je hned vedle.

alien

Olsy

Olsy | 9. 10. 2007, 16:21:09 | více příspěvků | napsat uživateli

Až to budeš platit ty,tak si tam dej svůj program...ta televize nežije z jednoho člověka

uživatel eliminován | 9. 10. 2007, 16:18:57

Cord: Jj, vysílací časy jsou případ sám pro sebe a to nevysílání zásadních zápasů jsem tam zmínil.
Taky samotné vysílací schéma a plánování přenosů má na starosti zjevně také nějaké vylízané pako.To, co na čt4 předvedli od semifinále ME v basketu žen, se hned tak nevidí. Když máš volný celý noci na celej záznam, tak dát místo začátků přímých přenosů jednoho semifinále a zápasu o třetí místo jinej zápas ze záznamu, to může vymyslet jen dement a taky nedat přímým přenosem zápas nároďáku o postup do předkvalifikace OH, taky.Ale tyhle nesmyslné zhovadilosti se děly a dějí snad na každé sportovní tv, Eurosport taky míval ve zvyku dávat ze základních částí kdeco a pak rozhodující zápasy ze záznamu a někdy ani to ne.A co předvedla Galaxie s rozhodujícím pátým zápasem WNBA, kdy ho dala dva a půl dne poté, radši nekomentovat.
Nevím, ale tohle musí dělat nějaká nasraná, zlá, tlustá ženská s permanentním pms, něco jako otík černejch, heh.
A ještě ty časy zápasů...
Ono snad nikdo z běžnejch pracujících nestíhá jít včas nejen na fotbal, ale většinou ani na hokej, aspoň v Praze než se tam dostaneš, bude půlka pryč, takže jedině zápasy v bedně nahrávat a mít klid, tak to obecně dělám já u většiny sportu, ne že bych byl takovej masochista a nahrával českou fotbalovou ligu :)

alien

uživatel eliminován | 9. 10. 2007, 16:16:49

mam pro tebe dobrou radu - nauc se byt strucnejsi a formulovat myslenku ve 2-3 odstavcich ... takhle to nikdo cist nebude

uživatel eliminován | 9. 10. 2007, 16:16:29

To je kravina, precetl jsem to cele a je to az na dva odstavce naprostej nesmysl !898! Chlape prober se

panbananek

panbananek | 9. 10. 2007, 16:15:21 | více příspěvků | napsat uživateli

to je textu jak od lupáče!617!

Olsy

Olsy | 9. 10. 2007, 16:13:54 | více příspěvků | napsat uživateli

strašné hovna píšeš!898!přečetl jsem si tři odstavce a úplně mi to stačí

uživatel eliminován | 9. 10. 2007, 16:08:40

no pár dobrejch postřehů ale je to tak strašně dluhý a spousta věcí se opakuje...

jinak ta pasáž o tom jak se zbavit závislosti na drogách mě jde z duše, legalizace, prevence a zákaz veškeré reklamy mimo místo prodeje....

mimo to, četka kurví fotbal už tím že ho prostě nevysílá(pohár uefa tenhle týden), a tím že nutí nejlepší a tudíž potencionálně nejnavštěvovanější utkání hrát v pondělí odpoledne, kdy jsou všichni ještě v práci.....


Přihlášení
 
@libimseti.cz

registrovat se

Klíčová slova

přenosdiváktelevizefotbalpřípadmorálkaprávovteřinastadionzákazníkkvalitavyhrožovánířadapracovníkvysíláníprůběhzvukchovánísnižováníapelvrah

Podobná témata

Moje témata

Pro zobrazení tvých diskuzí se musíš přihlásit.

Oblíbená témata

Pro zobrazení tvých oblíbených témat se musíš přihlásit.

k obsahu ↑