Diskuze a otázky - Byt s umělou inteligencí za 10 let

úvodní strana | aktualizovat | dolů

uživatel eliminován | 19. 03. 2009, 14:34:43 |

ČVUT chystá studijní obor Inteligentní budovy
http://stavitel.ihned.cz/c1-35366560-cvut-chysta-studijni-obor-inteligentni-budovy
Do konce března 2009 probíhá příjem přihlášek do nového dvouletého magisterského studijního programu Inteligentní budovy, který bude společně vyučován stavební, strojní a elektrotechnickou fakultou ČVUT v Praze.

reagovat

Byt s umělou inteligencí za 10 let

V anketě hlasovalo celkem 5 uživatelů

V diskuzi je 5 příspěvků a shlédlo ji 565 uživatelů .

Pro přidání komentáře musíš být přihlášen(a).

Lady_Fuckingham

Lady_Fuckingham | 19. 03. 2009, 14:54:24 | více příspěvků | napsat uživateli

> Tommygun1249
se řiká v Brně na Strojárně !1358!

uživatel eliminován | 19. 03. 2009, 14:52:19

> Lady_Fuckingham
hahaha

uživatel eliminován | 19. 03. 2009, 14:49:11

Já bych spíš potřeboval nějakou robotku, ale co dělat, když živá s bezďálem být nechce!2!

Lady_Fuckingham

Lady_Fuckingham | 19. 03. 2009, 14:48:44 | více příspěvků | napsat uživateli

jaký zvuk vydá kalkulačky když spadne do žumpy ?
ČVUT.....

uživatel eliminován | 19. 03. 2009, 14:35:48

Mezifakultní program nabídne těm studentům, kteří mají zájem o prohloubení svých znalostí v oblasti inteligentních budov, širší interdisciplinární pohled na danou problematiku. Absolvent pak bude například schopen vést tým složený z projektantů různorodých profesí a vycházet ze zkušeností.

Pro zrod nového oboru hovoří sám pojem inteligentní budovy. Jedná se o objekt s velmi pokročilým systémem řízení, regulace, monitoringu (umělá inteligence) bez nutnosti zásahů člověka, spolu se systémovým řešením strojních zařízení budovy. Nutná je zde především inteligentní integrace zařízení do stavebních prvků a vhodný výběr stavebních materiálů včetně vhodného koncepčního řešení objektu vzhledem k jeho budoucímu užívání a provozování integrovaných systémů.

Jaké vstupní dispozice musí mít budoucí studenti? Jediným předpokladem, který vyplývá ze zákona, je ukončené bakalářské studium. Magisterské vzdělávání přitom nepředpokládá, že všichni absolventi budou mít zcela stejnou bázi znalostí a schopností. Program je postaven tak, že blok devíti společných předmětů zajišťuje základní shodnou úroveň všech absolventů, velký výběr volitelných předmětů pak umožňuje každému studentovi profilování se v oblasti, která ho zaujala.

A jaký soubor znalostí vkládají do programu jednotlivé fakulty? Fundament z oblasti elektroniky je shrnut do tří povinných předmětů: Informační a znalostní systémy, Senzory a sítě a Rozvody elektrické energie a pohony, na ně navazuje řada předmětů volitelných. Fakulta strojní zase přispívá průřezovým vzděláváním v oboru Technika prostředí staveb s tím, že se v oblasti řízení a regulace vhodně doplňuje s předměty, zajišťovanými Fakultou elektrotechnickou. Pokud jde o stavební podíl, nástrojem k získání schopnosti integrovaného pohledu na navrhování budov je soubor předmětů, zaměřených na získání znalostí v oblasti technických zařízení budov, stavební tepelné techniky, udržitelné výstavby, hodnocení energetické náročnosti budov a energetického auditu. Hlavním cílem celého programu přitom je připravit absolventy pro praxi. Studijní program je vhodný i pro hotové inženýry.

Ke vzniku nového studijního oboru rovněž přispívá nutnost reagovat na realitu současného stavitelství. Velkým problémem, který se u současných budov, vnímaných jako komplikované technologické objekty, ukazuje, je jejich provozování. V mnoha případech se totiž nevyužívá schopností řídicích systémů, což vede ke snížení komfortu a zvýšení energetické náročnosti. V souvislosti s energetickými audity a novým hodnocením energetické náročnosti budov se tyto chyby objevují stále častěji a je úkolem ČVUT připravit budoucí inženýry tak, aby se jich ve své práci mohli vyvarovat.


Přihlášení
 
@libimseti.cz

registrovat se

Klíčová slova

čvutbudovapřihláškafakultakonecoborinteligenceprogramletbřezenpříjempraha

Podobná témata

Moje témata

Pro zobrazení tvých diskuzí se musíš přihlásit.

Oblíbená témata

Pro zobrazení tvých oblíbených témat se musíš přihlásit.

k obsahu ↑