Diskuze a otázky - Archivace Vina / Whiskey ?

úvodní strana | aktualizovat | dolů

Mrsinac

Mrsinac | 1. 10. 2012, 13:24:27 | příspěvky uživatele | napsat uživateli

Dobry den, chtel bych se zeptat, jestli mate s timto odvetvim nejake zkusenosti? Chtel bych si archivovat nejaky dobry alkohol, ktery po letech zdurazni svoji chuj a kvalitu.

Dekuji

reagovat

V diskuzi je 21 příspěvků a shlédlo ji 2987 uživatelů .

Pro přidání komentáře musíš být přihlášen(a).

brnenskyobcan

brnenskyobcan | 3. 10. 2012, 15:45:21 | více příspěvků | napsat uživateli

> johny002..Stran sudů konkretně z dubu: Sudy trochu sáknou. Vínomse tam dá uležet tak rok, pak se asi musí nalahvovat..

brnenskyobcan

brnenskyobcan | 3. 10. 2012, 15:44:07 | více příspěvků | napsat uživateli

> johny002..Poku v tom resortu neděláte, tak o ni tady prodávají opravdu francouzské zátky asi za 6 Kč jednu a i dráže.
Ted co jsou takové terplé roky jakoletos, tak už Sauvignon ze Zbnojma, nebo některá vína z mikulova dosahují úrovně francouzských vín...
Podle EU se smí střihat na 4 očka a cukernatost je přes 19 st / jde o stupnici Kloster-neubrg

evzen-onegin

evzen-onegin | 1. 10. 2012, 21:07:39 | více příspěvků | napsat uživateli

a není jednodušší prostě chodit do práce a vydělávat si peníze ?!439!

uživatel eliminován | 1. 10. 2012, 20:38:06

> brnenskyobcan
Doslazení vína má jeden podstatnej háček v novém znění vinařského zákona:
Když dosladíš nemůžeš použít označení jakostní víno s přívlastkem, výběr z bobulí, cibéb, slámové víno, atd.

Což je výraznej obchodní problém.

Osobně sem toho názoru, že archivovat kvalitní vyhlášený moravský vinaře max pět-sedm let.

Myslim, že v ČR se nenajde vinař jehož víno by se mohlo stát předmětem spekulativního obchodování, třeba u Sotheby's. Takový vinařství sou uplně jiná liga, uplně jinej sport.

Co se zátek týče, je zvykem že ti kvalitní francouzkej vinař poskytuje v pravidelnejch intervalech službu přezátkování. U nás to nemá smysl. Ad jedna vyjednanýma podmínkama v rámci zákulisního boje v EU ad dvě celkovym charakterem podnebí.

Pro autora diskuze: Jedinou věc kterou bych viděl jako předmět k archivaci je slivovice, nebo meruňkovice. Tam je možný přidanou hodnotu archivací fakt získat. Teď sem pil jeden vzorek od chlapíka, kterej ve slivovici maceruje švestkový dřevo a neni to vůbec špatný.

GentlaszBrna

GentlaszBrna | 1. 10. 2012, 20:19:49 | více příspěvků | napsat uživateli

> johny002..POZOR: Skleo samozřejmě musí být te,ný, studený, musí mítz relativní vlhkoat kolem 40, absolutní kolem 50. Ovšem základní je přeslazrení a druh zátky

brnenskyobcan

brnenskyobcan | 1. 10. 2012, 18:45:03 | více příspěvků | napsat uživateli

> johny002U vína:Musí se nacukrovat před kvašením. Lahve musí ležet. Při archivaci na 5 let musí být specielní zátky

uživatel eliminován | 1. 10. 2012, 18:24:28

> GentlaszBrna

Kde sem psal něco o deseti letech?

Nejdřív si pořádně přečti co kdo píše a pak buď chytrej strejda !5!

brnenskyobcan

brnenskyobcan | 1. 10. 2012, 18:10:47 | více příspěvků | napsat uživateli

> Martymuth...
Člověče!!!
Ty tomu vůbec nerozumíš...
jeden latinský filosof říká:Dum taciesis philosophus mansiesi/ kdyby mlčel, zůstal bys filosofem/

brnenskyobcan

brnenskyobcan | 1. 10. 2012, 18:09:18 | více příspěvků | napsat uživateli

> Ady90 Tot je irelevantní...
Plakal.Nenašel.
To je jako basa.Nevíš jestli jde o hudební nástroj nebo vězení

Ady90

Ady90 | 1. 10. 2012, 18:01:03 | více příspěvků | napsat uživateli

> brnenskyobcan

a potřetí když ji našel!2!

brnenskyobcan

brnenskyobcan | 1. 10. 2012, 17:56:26 | více příspěvků | napsat uživateli

> Mrsinac..Zakopat slivovici a pak zapomenout kde...¨
jen Gabin říkal že 2 x plakal. jednou takhle zakopal slivovici. Po druhé když spatřil Sofii Lorenovou

GentlaszBrna

GentlaszBrna | 1. 10. 2012, 17:52:42 | více příspěvků | napsat uživateli

> johny002.....
Asi seš diletant. Víno archivované 10 let musí se při kvašení osladit tak o 5 stupnů víc. Pak ještě musí mít specielní zátky...
Skotská se myslím za 5-10 let ve špajzu nezkezí

42.nitram

42.nitram | 1. 10. 2012, 17:03:34 | více příspěvků | napsat uživateli

ja mam uz dva roky tuzemak archivovaenj v raru.. !703!!937!

Majketi

Majketi | 1. 10. 2012, 15:31:10 | více příspěvků | napsat uživateli

Whisky!1286! ale to bys musela mít dubové sudy:D!1107!

uživatel eliminován | 1. 10. 2012, 14:10:48

no a tak to vidis !1302!

uživatel eliminován | 1. 10. 2012, 14:08:50

Víno k archivaci je celkem složitá záležitost. Vyžaduje to dobrej sklep, konstantní teplotu a vlhkost a samozřejmě taky péči o víno a lahve. Pak taky je potřeba vědět co je vůbec k archivaci reálný. Z českejch vinařů nevim o nikom a moravský bych spočítal na prstech jedný ruky.

Co se týče pálenek: koňak, single malt whisky, třtinovej rum ... musel bys nakupovat v sudech ... zrání ve dřevě dává alkoholu tu přidanou hodnotu, jakmile koupíš už zaláhvovánou kořalku, je lhostejno jestli jí budeš mít doma deset nebo dvacet let ... chuť bude pořát stejná. !5!

uživatel eliminován | 1. 10. 2012, 13:56:23

Zajdi si do knihovny, tam maj určitě velký archivy a pár bas vína jim nebude překážet.

uživatel eliminován | 1. 10. 2012, 13:54:41

jj....objevi tak akorat shnilou sracku....


"tak Ti teda dik...pradedo" !785!

uživatel eliminován | 1. 10. 2012, 13:54:10

vyznam ma akorat tak konak......archivovat vino nema cenu.....jen stupidni snobi maj pocit, ze kdyz koupej vino a nechaj ho ulezet x let....ze bude pak lepsi.......chacha.....spis naopak !1326!

Roupandour

Roupandour | 1. 10. 2012, 13:46:12 | více příspěvků | napsat uživateli

pořiď si truhlici dej tam ten alkohol a zakopej to pobliž baraku tak 2metry hluboko a po 100letech to objevi tvuj potomek

uživatel eliminován | 1. 10. 2012, 13:44:56

Já mám jen archivní slivovici... bohužel nechtěně, před pár lety jsem ji zakopal na zahrádce a doteď si nemůžu vzpomenout, na jakém to bylo místě...


Přihlášení
 
@libimseti.cz

registrovat se

Klíčová slova

archivacelétokvalitachujodvětvíwhiskeydenzkušenostalkohol

Podobná témata

Moje témata

Pro zobrazení tvých diskuzí se musíš přihlásit.

Oblíbená témata

Pro zobrazení tvých oblíbených témat se musíš přihlásit.

k obsahu ↑