Diskuze a otázky - !!ACHTUNG!!

úvodní strana | aktualizovat | dolů

Scrattchy

Scrattchy | 8. 07. 2008, 13:26:33 | příspěvky uživatele | napsat uživateli

Po minulém teplém týdnu, kdy panovalo počasí téměř letní, nyní meteorologové mluví o příchodu pozdní zimy. Český hydrometeorologický ústav upozorňuje na silné sněžení a sněhové jazyky, které se mohou vyskytovat od soboty do středy.

Varování před silným sněžením platí od sobotních 18 hodin do středečních 12 hodin pro kraje Jihomoravský, Zlínský, Olomoucký a Moravskoslezský. Od půlnoci ze soboty na neděli platí výstraha pro kraje Středočeský, Jihočeský, Pardubický, Královéhradecký, Vysočina, Jihomoravský, Zlínský, Olomoucký a Moravskoslezský. Výstraha před sněhovými jazyky či závějemi platí od pondělní půlnoci do středečních 12 hodin pro kraje Středočeský, Jihočeský, Pardubický, Královéhradecký, Vysočina, Jihomoravský, Zlínský, Olomoucký a Moravskoslezský.

V sobotu později odpoledne a večer se začnou na Moravě a ve Slezsku vyskytovat srážky, které budou od 400 až 500 metrů sněhové. Ve druhé polovině noci na neděli budou srážky zesilovat a rozšiřovat se k západu až do východní poloviny Středočeského a Jihočeského kraje, sněžit má i ve výšce 300 metrů. Ve středu budou srážky během rána a dopoledne slábnout.

Meteorologové očekávají, že v polohách nad 400 metrů napadne pět až 15 centimetrů, v polohách nad 800 metrů 15 až 30 centimetrů, v Jeseníkách a v Beskydech kolem 50 centimetrů nového sněhu.

Ve druhé polovině noci na úterý začne ve východní polovině území vát čerstvý vítr, ve vyšších polohách s nárazy kolem 54 kilometrů za hodinu, který bude v polohách nad 600 metrů místy vytvářet sněhové jazyky, na horách ojediněle i závěje.
Meteorologové doporučují omezit cestování v noci, na horách doporučují sněhové řetězy a nářadí k případnému vyproštění vozidla.

reagovat

V diskuzi jsou 2 příspěvky a shlédlo ji 666 uživatelů .

Pro přidání komentáře musíš být přihlášen(a).

Romisek.316

Romisek.316 | 29. 06. 2009, 16:14:52 | více příspěvků | napsat uživateli

achtung achtung jude!2!

uživatel eliminován | 8. 07. 2008, 13:30:47

my už máme sníh ted u nás !906!


Přihlášení
 
@libimseti.cz

registrovat se

Klíčová slova

krajsněženísobotapůlnocjihovysočinazimaústavnedělepočasítýdenachtungvarovánímeteorologvýstrahajazykpříchod

Podobná témata

Moje témata

Pro zobrazení tvých diskuzí se musíš přihlásit.

Oblíbená témata

Pro zobrazení tvých oblíbených témat se musíš přihlásit.

k obsahu ↑