Diskuze a otázky - A City Where Everyone Works, There Is No Police, And The Salary Is 1200 Euros

úvodní strana | aktualizovat | dolů

radegast321

radegast321 | 23. 07. 2015, 19:45:59 | příspěvky uživatele | napsat uživateli

With virtually no police, crime or unemployment, meet the Spanish town described as a democratic, socialist utopia. Unemployment is non-existent in Marinaleda, an Andalusian village in southern Spain that is prosperous thanks to its farming cooperative.

Read More: http://www.natureknows.org/2015/06/a-city-where-everyone-works-there-is-no-police-and-the-salary-is-1200-euros.html

reagovat

V diskuzi jsou 2 příspěvky a shlédlo ji 531 uživatelů .

Pro přidání komentáře musíš být přihlášen(a).

mluno

mluno | 27. 07. 2015, 13:36:01 | více příspěvků | napsat uživateli

Také si nejsem jistý, jestli ve španělsku je 1200€ nějak moc. Jinak jsem ve španělsku (dokonce v andalusii) před lety byl a až na horko (bez klimatizace se tam nedá žít) tam bylo moc pěkně.
Vezmi-li průměrný plat v ČR je to kolem tisíce euro. Ale existuje spousta lidí, co minimální mzdu.

Dále, jestli to dobře chápu, je tam 35% nezaměstnaných, ale tím že jsou soběstační (jak na vesnicích bývalo i u nás zvykem), tak jim to nevadí (has virtually full employment through the town’s farming cooperative). A ten virtuální plat je pouze oceněním odhadu toho, co vypěstují/vyprodukují a snědí (tak jak e to dělá třeba pro výpočty HDP). Nějak podobně to prý fungovalo na ukrajině v devadesátých letech, kdy lidi chodili do práce, ale nedostávali penízr. Tím že neměli peníze, tak je nemohli utrácet a fungoval tam směnný obchod. Alespoň podle vyprávění ukrajinců, kteří tady v té době hojně pracovali.

uživatel eliminován | 24. 07. 2015, 13:32:09

no zemský ráj to na pohled. nejsem si jist, ale 1200 Euro tam, kde se platí Eurem není moc. ..
jo a jak mohou vědět, že tam nemají kriminalitu? jo a jak dosáhli té nulové nezaměstnanosti nebo tou nulou chápou "potenciální nezaměstnanost"?


Přihlášení
 
@libimseti.cz

registrovat se

Klíčová slova

unemploymentpolicethéandeveryonevillageandalusianthankscooperativespanishitscityeurostherecrimevirtuallymarinaledafarmingtownprosperousthatreadmorsoutherndescribedwithspainsalarydemocraticnónasocialistutopiaexistentmeetworkswhere

Podobná témata

Moje témata

Pro zobrazení tvých diskuzí se musíš přihlásit.

Oblíbená témata

Pro zobrazení tvých oblíbených témat se musíš přihlásit.

k obsahu ↑