Diskuze a otázky - 4,15 promile alkoholu vedlo k sebevraždě

úvodní strana | aktualizovat | dolů

uživatel eliminován | 18. 04. 2008, 15:20:29 |

Muž na kolejích chtěl, aby ho přejel vlak

Již druhý člověk se tento týden pokoušel o sebevraždu a nakonec skončil na protialkoholní záchytné stanici. Ve čtvrtek večer si totiž v Olomouci Řepčíně lehl na koleje sedmatřicetiletý muž s úmyslem ukončit svůj život.

„Na nedalekou policejní stanici v ulici Na Trati to přišla v podvečer oznámit jeho známá. Žena měla vážné obavy o jeho život, neboť se muž o sebevraždu již jednou pokusil,“ uvedla mluvčí olomoucké policie Jitka Dolejšová. Na udané místo ihned vyrazila hlídka, která našla v kolejišti ležícího a silně podnapilého muže.

Policisté navázali s mužem kontakt a naštěstí se jim brzy podařilo jej přesvědčit, aby od svého záměru upustil. „Provedenou dechovou zkouškou mu pak policisté naměřili hodnotu 4,15 promile alkoholu,“ doplnila Dolejšová. Hlídka proto raději přivolal záchrannou službu a lékařka po vyšetření rozhodla o jeho umístění v olomoucké záchytné stanici.

Už v neděli večer se policejnímu vyjednavači podařilo odvrátit od sebevražedného úmyslu muže, který chtěl skočit ze sloupu osvětlení na olomouckém vlakovém nádraží. Propuštěný vězeň měl v tu chvíli více než dvě promile alkoholu v krvi. Vyjednávání ale nebylo jednoduché. Muže se záchranářům až po necelých třech hodinách podařilo přesvědčit, aby se plošinou nechal svézt na zpátky zem. „Čtyřicetiletý muž zdůvodňoval svůj čin problémy s manželkou. Byl opilý i přesto, že mu byla nařízena ambulantní protialkoholní léčba,“ uvedl Jiří Brada, který na místě zasahoval jako policejní vyjednavač. I tento muž byl pak odvezen na záchytnou stanici.

Podle policejních statistik je ale celková bilance sebevrahů bohužel tragičtější. V loňském roce se na Olomoucku rozhodlo ukončit svůj život 53 lidí, 17 z nich se podařilo zachránit. V letošním roce policisté evidují 17 případů, z toho deset skončilo jen u pokusu.

reagovat

V diskuzi je 5 příspěvků a shlédlo ji 865 uživatelů .

Pro přidání komentáře musíš být přihlášen(a).

uživatel eliminován | 18. 04. 2008, 16:03:12

a to musel met 4 promile? ja bych to zvladnul se dvema...

NewDaniela

NewDaniela | 18. 04. 2008, 15:58:53 | více příspěvků | napsat uživateli

a velkou zasluhu na tom ma alkohol...!584!

uživatel eliminován | 18. 04. 2008, 15:58:17

existuje statistika, která dokazuje, že ročně se pokusí spáchat sebevraždu více lidí, než kolik zemře lidí při autonehodách...toto je zajímavá statistika kterou ovšem nezveřejní, hupky šupky do pirátů silnic a kryštofů...

uživatel eliminován | 18. 04. 2008, 15:54:33

zdravíčko gurubhagavane.. Nějaký krátký to dneska máš, ne?!2!!2!

uživatel eliminován | 18. 04. 2008, 15:41:35

Tak to je pičus u mě...........!1393!!1393!!1393!!1072!


Přihlášení
 
@libimseti.cz

registrovat se

Klíčová slova

sebevraždamužživotstanicekolejženadolejšováznámátýdenmluvčímístopodvečerčlověkuliceúmyslpromilevážnéjitkavlakřepčíněpolicievečertraťčtvrtekobavaolomoucialkohol

Podobná témata

Moje témata

Pro zobrazení tvých diskuzí se musíš přihlásit.

Oblíbená témata

Pro zobrazení tvých oblíbených témat se musíš přihlásit.

k obsahu ↑