Diskuze a otázky - !!!!

úvodní strana | aktualizovat | dolů

misickaxu

misickaxu | 16. 07. 2012, 07:29:01 | příspěvky uživatele | napsat uživateli

POtřebuju radu od kuchaře, chci udělat hovězí guláš a chci aby stál fakt za to, pořádnej, pikantní hospodskej guláš, může mi nějakej kuchař poradit? na internetu jsou samý pochybný recepty.

reagovat

V diskuzi je 22 příspěvků a shlédlo ji 876 uživatelů .

Pro přidání komentáře musíš být přihlášen(a).

uživatel eliminován | 20. 07. 2012, 13:33:32

neporadím!20!

jigorro1

jigorro1 | 20. 07. 2012, 13:08:01 | více příspěvků | napsat uživateli

> misickaxu
Tak co, povedlo se???

Bitch.Please

Bitch.Please | 17. 07. 2012, 11:15:45 | více příspěvků | napsat uživateli

Na netu je všechno pochybné D:

evzen-onegin

evzen-onegin | 16. 07. 2012, 21:06:54 | více příspěvků | napsat uživateli

ze všech gulášů bych si dal ten od Lobotomy-Boy . Někdy místo kližky dělám z kolene a je taky luxusní .

Kua já dostal hlad jak sviňa !407!

Derida24

Derida24 | 16. 07. 2012, 13:44:37 | více příspěvků | napsat uživateli

> karrlikova no ty to určitě potřebuješ !1358!!1358!!1358!

Derida24

Derida24 | 16. 07. 2012, 13:38:59 | více příspěvků | napsat uživateli

přidej do něj papriky ze skla a budeš mít dobrýho maďara

uživatel eliminován | 16. 07. 2012, 13:27:44

> Rohlicku.Mate.Kolik
To jsi dobrá, já to mám vždycky v sobotu, že nejím

jigorro1

jigorro1 | 16. 07. 2012, 13:26:14 | více příspěvků | napsat uživateli

> misickaxu
V diskusi vedle píšeš, že jsi vyspělá abys mohla mít dítě, ale vařit neumíš????
No nic, uvař guláš podle kuchařky od svý maminky a nech ten guláš 2 dny v ledničce. Pak udělej dobrý knedlíky a dobře vychlaď pivo. Odměna tě nemine !2!

Rohlicku.Mate.Kolik

Rohlicku.Mate.Kolik | 16. 07. 2012, 13:02:11 | více příspěvků | napsat uživateli

Bože, nemluvte o jídle, jsem na 28 denní detoxikační dietě! :(...
můžu jíst jen červenou řepu a mrkev..
Guláš!1321!!1321!!1321!!1321!!1321!

Rohlicku.Mate.Kolik

Rohlicku.Mate.Kolik | 16. 07. 2012, 13:02:10 | více příspěvků | napsat uživateli

Bože, nemluvte o jídle, jsem na 28 denní detoxikační dietě! :(...
můžu jíst jen červenou řepu a mrkev..
Guláš!1321!!1321!!1321!!1321!!1321!

AlesekBB

AlesekBB | 16. 07. 2012, 12:03:14 | více příspěvků | napsat uživateli

> svickova_s_knedlikem
Do fronty zlato !465!

svickova_s_knedlikem

svickova_s_knedlikem | 16. 07. 2012, 11:22:23 | více příspěvků | napsat uživateli

> AlesekBB
Ale já chci tvou Audinku !1204!

AlesekBB

AlesekBB | 16. 07. 2012, 11:17:19 | více příspěvků | napsat uživateli

> svickova_s_knedlikem
Tak to tě nechci za ženu!1224!

uživatel eliminován | 16. 07. 2012, 11:13:33

dej 2x více cibule jak masa... a cibuli smaž do černa chytne takovou seper tmavou barvičku. pridej tam aj kečup. Slyšela jsem že se někdo dava aj nakonec trošku horčice ale nevím - nemam to vyzkoušené. Snad se ti podaří !1!

svickova_s_knedlikem

svickova_s_knedlikem | 16. 07. 2012, 11:01:28 | více příspěvků | napsat uživateli

Neumím vařit !24!

Tutaccta88

Tutaccta88 | 16. 07. 2012, 10:17:51 | více příspěvků | napsat uživateli

Osmaž tři cibule do zlatova na sádle, pak přidej papriku sladkou, i celý sáček a i pálivou, ale nesmažit moc dlouho, páč je pak hořká, jen tak lehce zamíchat a hned na to dát posolené maso, přilít malinko, fakt malinko vody a dusit, aby maso pustilo šťávu a dusit.
Až pustí šťávu, tak přilít více vody, přidat kostku masoxu, pepř. A vařit do změknutí masa.
Pak zahustit vodou s moukou, či tmavou jíškou, někdo přidává i kečup. No a na konec přidat majoránku. Mám pak ráda ještě cibuli syrovou přímo na talíři na gulášek :)

AlesekBB

AlesekBB | 16. 07. 2012, 10:03:35 | více příspěvků | napsat uživateli

A já ti ho pak pomůžu sežrat.!693!

42.nitram

42.nitram | 16. 07. 2012, 09:42:42 | více příspěvků | napsat uživateli

nejlepsi hovezi gulas je ze psa !54!!937!

Lobotomy-Boy

Lobotomy-Boy | 16. 07. 2012, 09:36:00 | více příspěvků | napsat uživateli

misickaxu: PS: Pokud nejseš zkušená kuchařka, použij gulášové koření, nic tím nezkazíš. Jen pro barvu a chuť bych ještě po podlití masa přidal na 1 kg masa cca polévkovou lžíci sladké, mleté papriky, zbytek obstará gulášové koření. Osobně do jídel necpu žádné masoxy a podobný xindl, natož glutasol, je to syntetika a v tomto případě navíc zcela zbytečná.

uživatel eliminován | 16. 07. 2012, 09:33:08

Osmaž stejný množství cibule, jako máš masa, stačí do měkka. Lepší je to na sádle, ale může být i olej. Pak dej maso a zprudka osmaž. Přidej koření, dá se koupit rovnou do guláše, mimoto papriku. Pak je n utno dusit a zahustit. Zahušťuje se moukou, chlebem, hotovou jíškou. Nebo já koupím pytlík "Maďarský guláš a přidám ho k masu s vodou. A taky můžeš dám červrný víno. Hodně dlouho dusit a míchat, ať se nepřipálí. Tak aspoň 2 hodiny do měkka. Ale můžeš to děla v papiňáku, zkrátíš to. Ale je tam větší riziko připálení.
Dobrou chuť a moc nepřiber

Lobotomy-Boy

Lobotomy-Boy | 16. 07. 2012, 09:27:32 | více příspěvků | napsat uživateli

misickaxu: Základ je ve výběru masa. Hovězí guláš je nejlepší z kližky. Co se týče výrazu "pikantní", je to příliš neurčitý termín. Pokud chceš klasický český hospodský guláš, je to de facto o dvou tajemstvích. Až budeš dusit maso s cibulí (a tou nešetři, zahustí šťávu a dodá hutnou chuť), přisyp trochu červené papriky už do smažícího se oleje. To by normální kuchař neudělal, protože ví, že mletá paprika smažením hořkne, ale to je právě společně s trochou hladké mouky, osmahlé dost do tmava, tajemství českého guláše. Ten je pak mírně nahořklý, výraznější. Kyselou chuť dodá kečup, ostrou pak pálivá paprika, či trocha chilli. Já ti namísto kečupu,(widlácké ingredience), doporučuji protlak a pro ostrokyselou chuť originální omáčku Tabasco, která je kyselejší. A nejdůležitější na konec, guláš a většina českých omáček chutnají nejlépe poté, co "odležely" přez noc v chladnu. PS: Mouky, resp. tmavé jíšky užij co nejméně, guláš z kližky je skvěle hustý a chuťově výrazný i bez ní.

Pip-Boy

VIP - Administrátor Pip-Boy | 16. 07. 2012, 09:01:20 | více příspěvků | napsat uživateli

Vecer ti muzu poslat recept... ted ho nemam u sebe ;)


Přihlášení
 
@libimseti.cz

registrovat se

Klíčová slova

kuchařgulášrecepthospodskejmúzahovězíinternet

Podobná témata

Moje témata

Pro zobrazení tvých diskuzí se musíš přihlásit.

Oblíbená témata

Pro zobrazení tvých oblíbených témat se musíš přihlásit.

k obsahu ↑